Skip to forum
Quiz SSS: jak obcho...

Notifications
Clear all

[Closed] Quiz SSS: jak obchodzić się z damami?

41 Posts
22 Users
0 Reactions
3,690 Views
SamRadziwill

Jak zwykle, jeśli macie jakieś pytania, opinie, sugestie lub po prostu chcecie podyskutować na temat naszego quizu - zapraszam do pisania tutaj :)

Więcej o quizie znajdziecie tutaj.

Pozdrawiam

40 replies
Aimboy

100%, nie ma to jak dowartosciowac sie z samego rana :D

Qsypal

A ja mam 94%. Zmyliła mnie jedna odpowiedź w pytaniu 3. Powinna być opcja bet 60/all-in, bo samo call nie wystarcza, jeżeli dostaniemy najniższe przebicie ;)

kNoq001

33/36 - powalilo mi sie w jednym, pytanie gdy na turnie wypada drugi J nie wiem czemu ale zaznaczylem check/fold xD

SamRadziwill

Qsypal napisał

A ja mam 94%. Zmyliła mnie jedna odpowiedź w pytaniu 3. Powinna być opcja bet 60/all-in, bo samo call nie wystarcza, jeżeli dostaniemy najniższe przebicie ;)

Czepiasz się szczegółów ;)

Aimboy

W sumie zgadzam sie z Qsym, bo tez na to uwage zwrocilem w pyt 3, call w tej strategii prawie nigdy nie wchodzi w gre :)

Super quiz. Wiele mi podpowiedział, bo nie miałem maksa jak inni :P
Może teraz czas na AK?

Maksiu78

chomar napisał
Super quiz. Wiele mi podpowiedział, bo nie miałem maksa jak inni :P
Może teraz czas na AK?

+1 :D

aliatic

zrobilem wprawdzie dwa bledy ale jak to mowia, najlepiej uczyc sie na wlasnych bledach :). najwazniejsze, ze kasy przy nich nie stracilem, a w przyszlosci moze wygram ;)

piotereczek

fajny quiz , aż 31 punktów miałem ,albo tylko 31 .

mik1984

33pkt

aember

"Każdą gotową rękę z flopa rozgrywasz agresywnie na turnie i stawiasz resztę swoich pieniędzy, gdyż jest mało prawdopodobne, że Twój przeciwnik ma teraz lepszą rękę od Ciebie, a Ty masz już niewiele pieniędzy w stacku".

To zdanie jest zawsze prawdziwe? No to czegoś się nauczyłem :rolleyes:

Też o tym nie wiedziałem :)

Krasu

31/36 :) a o tym ostatnim to też nie wiedziałem

Gomez224

To mnie zadziwiło i jeszcze to z gdzie był walet na flopie i potem wskoczył na turnie. Dla mnie trochę głupie wchodzic all in, jeśli mogę podejrzewac że mój cb został sprawdzony z TP.

mik1984

No ja zagrałem tam poprawnie, bo turn nadawał się również do ABC 2nd barrel. Postawiłbym zakład w wysokości 1/2 puli mając big stacka przeciwko unknown albo graczowi z przeciętnym, bądź niższym WTS.

szok38

Grałem 2 tygodnie SSS. Zdałem:).Jeden błąd , ale mam obiekcje , mimo matematycznych podstaw.W pytaniu nr 9 spasowałem.Nie widzę aby QQ w tej sytuacji zarabiały dla mnie kaskę.Z jakim zakresem pierwszy nas(na tej pozycji) izoluje i z jakim drugi go przebija?

Gomez224

Przyznam się że ja do tego też mam obiekcje :] ja bym w takim wypadku grał tylko KK+. No chyba że mam ready na tych oponentów. Ale przeważnie 1 z nich będzie miał KK lub AA.

30/36. Jeden glupi blad ktorego nie zauwazylem, ktory mnie kosztowal 3 pkty i swiadomie niestety podjeta decyzja w ostatnim zadaniu. Dziwne, musialem to przegapic czytajac arty... ale kiedy to bylo :P

Mam pytanie do pkt5
Czy to nie jest zbyt czytelne ? Może koleś miał parę TT, i też się bał Ax ?
Jeśli podbije to w granicach rozsądku,to idzie go sprawdzić,czy nie?
Może to dlatego że gram na mikro i tam z cudami ludzie wchodzą, ale i tak mam wątpliwości, bo po takim naszym zagraniu mógł by ściemnić że ma Ax.