Przejdź do forum
Quiz SSS: AK - pozb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Quiz SSS: AK - pozbądźmy się przesądów

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,395 Wyświetlenia
SamRadziwill

Zapraszam, jak zwykle, do dyskusji na temat naszego cotygodniowego quizu.

Wszelkie opinie, krytyka, propozycje mile widziane :)

Quiz możecie znaleźć tutaj.

8 odpowiedzi
Aimboy

Dlaczego w 5 liczysz 4 czyste outy za overcards a w ostatnim juz 6? Bo inaczej by odpowiedz sie nie zgadzala? :)

Ale jestem fish, 30pkt :f_confused: :f_confused:

#Aimboy

W ostatnim też liczą 4 za OC + 4 na guta.

arnold89

Ja mam pytanie odnośnie zad. 9 i 10. Poprawne odpowiedzi tam to check/fold, ale wg tego co jest napisane tutaj -akapit o blefowaniu, punkt ostatni
"Jeżeli na początku rundy licytacji pula jest dwukrotnie większa od Twojego stacka, to wówczas wchodzisz za wszystko, bez względu na to, co się wydarzyło i co trzymasz. To zagranie będzie opłacalne nawet przy bardzo niewielkiej skuteczności, dlatego warto je stosować."
W obu przypadkach pula na turnie wynosi $2,15 a nasz stack $1, czyli reguła pula>2*stack jest zachowana. Jak interpretować tą zasadę w tych przykładach z quizu? Czy to obowiązuje tylko na flopie a na turn/river już nie?

SamRadziwill

arnold89 napisał

Ja mam pytanie odnośnie zad. 9 i 10. Poprawne odpowiedzi tam to check/fold, ale wg tego co jest napisane tutaj -akapit o blefowaniu, punkt ostatni

"Jeżeli na początku rundy licytacji pula jest dwukrotnie większa od Twojego stacka, to wówczas wchodzisz za wszystko, bez względu na to, co się wydarzyło i co trzymasz. To zagranie będzie opłacalne nawet przy bardzo niewielkiej skuteczności, dlatego warto je stosować."

W obu przypadkach pula na turnie wynosi $2,15 a nasz stack $1, czyli reguła pula>2*stack jest zachowana. Jak interpretować tą zasadę w tych przykładach z quizu? Czy to obowiązuje tylko na flopie a na turn/river już nie?

Ciekawe pytanie :)

Nie jestem tu wyrocznią, ale blef został zastosowany już na flopie (cont. bet na nietrafionym flopie). Skoro przeciwnik sprawdził nasz zakład, to zakładamy, że coś trafił. Dalszy blef na turnie nie ma więc większego sensu.

Pozdrawiam

Ten tekst dotyczył gry na flopie z tego co pamiętam...

Urbi23

W pytaniu 12 Hero zagrał źle na flopie, to jaki ma sens pytanie co zrobić na turnie? Decyzja na turnie w ogóle nie powinna mieć miejsca. "Uwaga: Celowo zagraliśmy błędnie na flopie!" ja się pytam po co? Żeby pokazać jak prawidłowo rozgrywać nie prawidłowo rozegrane ręce? Uczmy grać prawidłowo od początku do końca, a nie jak naprawiać błędy.

Zrobiłem błąd w 6 :D Z jednej strony Hero ma na flopie mniej niż 150% puli, z drugiej strony 2/3 puli to minimalnie mniej od połowy stacka. I bądź tu mądry. Wybrałem push, bo skoro i tak pakujemy prawie pół stacka to chociaż zmaksymalizujmy fold equity, według Sama źle :P

Dar3k

Ja tam załapałem się dokładnie w centrum grupy "W zasadzie całkiem przyzwoicie, lecz wkradło się kilka niewielkich błędów, nad którymi musisz jeszcze popracować. " i jak na moją sporą nieufność do AK szczególnie off to jestem zadowolony :f_wink:

p.s.
quiz ok!

Dar_k BLOG - zapraszam do lektury