Na pierwszą grę namówili mnie moi znajomi którzy już parę razy grali po domach na pięniądze z monopoly i tak to się zaczęło. Przez rok graliśmy co tydzień lub dwa cashówki nie mając pojęcia tak naprawdę z czym to się je. Zero pojęcia o grze, a gdy już natrafiałem jakieś strony o strategiach, nigdy tak naprawdę na poważnie się tego nie stosowałem :D. Dopiero jakieś 3-4 tygodnie temu byłem u kolegi na turnieju który powiedział mi o pokerstrategy i o tym, że można za darmo dostać 50$ i naprawdę dobrze nauczyć się grać. Tak o to jestem, gdzie jestem ;D. Od tamtej pory czytam PS i staram się uczyć. Grałem na FTP trochę cashówek BBS FR NL na NL2 i parę turnieji S&G 9os. i 45os. :tongue:. Mam zamiar zająć się na poważnie cashówkami :).
Jako, że mam 19 lat i gram w piłkę w lidze okręgowej lubelskiej postaram się pisać o swoich meczach, o tym jak zagrałem, jaki był wynik i w ogóle o swojej piłkarskiej 'karierze', a przeszłość piłkarską dla mnie mam dość ciekawą może kogoś to będzie interesowało może nie zobaczymy. No i oczywiście nie może zabraknąć muzyki z Jamajki także od czasu do czasu będę wrzucał jakieś dobre tjuny!
Cele: po każej sesji wrzucać na forum rozdania z którymi miałem problemy stosować się do strategii BBS wygywać na NL2 po wakacjach przenieść się na NL5 czytać jak najwięcej artykułów związanych z pokerem
Stan Bankrolla: 53.17$
Mam nadzieję, że znajdę w sobie tyle motywacji, aby pisać ten blog, trenować, czytać, wrzucać rozdania i w końcu stać się wygywającym graczem! Sesyjka już dziś wieczorem także trzymać kciuki!
@pokermaster555
Pierwszy mecz w obecnej drużynie grałem na lewej obronie bo w sumie zawsze tam grałem ale wymagam teraz od siebie więcej i po prostu nie pasuje mi ta pozycja. Ostatni mecz, a w drużynie drugi zagrałem na środku pomocy i grałem dobrze (moja ocena), trener i zawodnicy chwalili więc mam nadzieję, że zadomowię się tam na dłużej :). Serdecznie dziękuję!
Big up!
@Yoozel
Od teraz i moja ;). Za cięźki czy za suchy, a może brak tlenu?
Dzięki ;).
@tomsoninter
Bardzo chciałbym ale to niestety nie ja.
A teraz coś o sesji grałem 2 godziny ale niestety nie mogę zaliczyć Jej do udanych. Nie wiem czy miałem takiego pecha czy po prostu jestem słaby, może jedno i drugie. Popełniłem kilka błędów które kosztowały mnie sporo kasy. Miałem z 15 pocketów i tylko 3 z nich złapało seta albo coś dobrego :). Mając dużo dobrych kart dostawałem fold preflop. :ayfkm:. Straciłem -6,38$ :f_frown:. Jedno co dobre to, to iż wstawiłem rozdania w których popełniłem błędy i te które mi sprawiły problem i mam nadzieję, że wyciągne z nich jakieś wnioski. Oto niektóre rozdania, te wygrane i nie (większość nie :D):
1.) Wiem, wiem jestem fishem.
Preflop: Hero is MP3 with T♥, T♦ UTG1 raises to $0,07, UTG2 folds, MP1 calls $0,07, MP2 folds, Hero calls $0,07, 3 folds, BB calls $0,05.
Dzisiaj rozegrałem kolejną 2h sesję :). Wyszedłem na zero. Dużo dobrych kart które miałem wygrywały już preflop co nie jest fajne i tak naprawdę cięźko było coś ugrać :). Nie ma w sumie co się rozpisywać z rana pracowałem 6,5h i jestem trochę zmęczony :P. Jutro rano sesja 2h, a wieczorem trening to coś opowiem więcej. Jedno ciekawe rozdanie bo więcej nie ma :D:
1.) 56
Preflop: Hero is BB with 5♠, 2♥ 3 folds, MP3 calls $0,02, 2 folds, SB calls $0,01, Hero checks.
@socket05
Nie wiedziałem, że ktoś czyta tego bloga ;D! Bardzo mnie to cieszy :). Życzę jak najszybszego pokonania tego limitu ;D bo mi to chyba sporo zajmie bo i ja to męcze ale bądźmy dobrej myśli.
Kącik pokerowy: No dobra teraz czas na omówienie porannej sesji :D. (miałem grać wieczorem ale walnąłem sobie dwa piwka i wolę nie siadać :)) Strata -1,42$ co w sumie może cieszyć bo byłem -4 coś bo moje AA (all in preflop) przegrały z KK które złapały karete no i popełniłem parę błędów ale mniej niź wczoraj i nie takich kosztownych co też może cieszyć.
1.) 22 ♠_cool:
Preflop: Hero is BU with 2♥, 2♠ MP2 folds, MP3 raises to $0,07, CO calls $0,07, Hero calls $0,07, 2 folds.
Kącik piłkarski: Trening jak to trening dzisiaj był strzelecki. Piłka jakoś nie siedziała na nodze ale myślę, że to przez to, iź cięźko pracowałem przez 2 dni po 8 godzin, mało jadłem i nie miałem siły oddać strzału. Gierka już ok parę fajnych zagrań i trener ustawił mnie na środku pomocy co cieszy bo świadczy o tym, że będę grał tam następny mecz! Nie mogę tego zepsuć i muszę zadomowić się tam na dłużej taki jest plan! Mecz w sobotę z Mazowszem Stężyca! Trzymajcie kciuki.:)
Kącik pokerowy: Dzisiaj muszę przyznać, grało mi się bardzo dobrze, czułem się dość pewnie i nie popełniłem żadnych poważnych błędów (pewnie te małe jakieś popełniłem) aczkolwiek jest ok. Dużo rozdań wygrywałem bez showdown'u i zwiększyłem swoją agresje co wyszło mi na + :). Dzisiejszą sesję skończyłem na +1,63$ było by więcej bo miałem ponad 2,5$ ale wszedł totalny maniak i wrzucał all in z każdą kartą nawet czasami pisał co ma na chat'cie... i niestety moje AQ<A3 i byłem na 0 a ciułałem ponad 2,5$ przez 1,5h :D. Na szczęście potem wygrałem z Nim jednego all in'a bo niestety musiał iść :D. Od dzisiejszej sesji (z nią włącznie) gram tylko na 2 stołach, żeby jak najwięcej myśleć nad tym co robię, a później spróbuję dołączyć więcej bo wcześniej grając na 4 działałem jak automat, a co ja mogę działać jak jeszcze nic nie umiem.
Kilka rozdań:
1.) 44
Preflop: Hero is BU with 4♥, 4♣ UTG2 folds, MP1 calls $0,02, 2 folds, CO calls $0,02, Hero raises to $0,12, SB folds, BB calls $0,10, MP1 folds, CO calls $0,10.
Siemanko, masz tu moje gg 4557856, odezwij się bo mam pare pytań odnosnie Yerby.
co do rozdań:
1) Można czekać aczkolwiek po pasywnej grze przedemna ja tu cbetuje flopa i czesto zrzucam ich.
2)Tu pewnie miałeś ready na gościa.
3) Na unka easy fold
4) Hmm KJ jest ręka średnią na stackoff vs fish KQ to max moim zdaniem,
Kącik pokerowy: W sobotę nie grałem bo miałem mecz (opowiem niźej) a później poszedłem na impreze do kolegi z klubu także nie miałem w ogóle czasu. W niedzielę trochę pograłem ale niestety kac nie pozwalał się skupić więc przerwałem po 30 min :), a dzisiejszą poranną sesję uniemożliwił mi mój kochany router <3 i też pograłem 30 min ale w ciągu tych 2 dni jestem 1$ do przodu :).
Rozdania z niedzielnej i dzisiejszej niby sesji :
1.) AK wygrana z half stackiem
Preflop: Hero is CO with A♣, K♦ 2 folds, MP1 raises to $0,06, 2 folds, Hero raises to $0,18, 3 folds, MP1 calls $0,12.
3.) 99 nie wiem czy tutaj nie popełniłem błędu sprawdzając 3beta
Preflop: Hero is MP3 with 9♥, 9♠ 3 folds, Hero raises to $0,08, CO calls $0,08, BU folds, SB raises to $0,24, BB folds, Hero calls $0,16, CO calls $0,16.
W sumie dużo tego nie ma wszelka krytyka mile widziana :).
Kącik piłkarski: Mecz wygrany 3-0 (0-0) moja pierwsza bramka z woleja w jakiejś 55 minucie :). Mecz cięźki bo miałem dobrego gracza na środku i źle mi się przeciwko niemu grało, dobrze, że jeden z przeciwników dostał czerwoną kartę bo było by cięźko do samego końca, a tak worek się rozwiązał! Z gry swojej jestem nawet zadowolony aczkolwiek muszę poćwiczyć jeszcze nad kondycją bo siły mi brakuje w końcówkach połów.
co do wrzuconych rączek:
1) tutaj ten call mi się podoba, nie widze statów jego dlatego call na flop i AI przy A na turn - WP
2) ten donkbet w 1/3 pota wydaje mi się słaby, ja osobiscie tutaj go raisuje i o ile nie trzyma Ax Jx to powinieneś go wyrzucić, grasz call z jaką intencją? Liczysz na swoje 2 outy?
3)To zależy, jeśli masz na niego sensowną próbkę rąk i masz jego staty cbet F we 3betowanym spocie to ten call jeszcze jest ok, ale podejrzewam że nie patrzyłeś na to. Dlatego do 3betu od unka zrzucasz.
@vengeance88 będę wstawiał staty żeby łatwiej było oceniać
1) gracz loose i wchodził all in z parą z niekoniecznie dobrym kickerem
2) właśnie też nie wiem za bardzo na co liczyłem tylko sprawdzając pewnie na te 2 outy o których mówisz ale to przecież głupota
3) gracz ogólnie loose chociaż mam tylko na niego 22 rąk tutaj masz jego staty (fakt nie patrzyłem :P)
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$3,76:38/37/34/2,0/27/50/100/67;Hero$2,38:///////;CO$1,79:22/68/18/2,5/21/0/-/0;[/tg] 0,01/0,02 No-Limit Hold'em (8 handed) Hand recorder used for this poker hand: Elephant.Base 0.99 by www.pokerstrategy.com.
Kącik pokerowy: Ostatnio coś idzie na + (nie zapeszając) grałem mało bo ogólnie dzisiaj czuję zmęczenie pewnie jeszcze efekt sobotniej imprezy dzisiaj włącznie z poranną sesją +2,07$ :f_cool:. Jestem w sumie zadowolony bo od czegoś trzeba zacząć :).
Wstawiam tylko jedno rozdanie bo nie mam siły i idę spać :D:
1.) AKo re-raise i call na 3bet myślę, że ok zagranie bo koleś nie limpował by z KK+
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$2,14:50/30/6/1,3/33/0/100/20;Hero$2,02:///////;MP3$2:68/4/3/1,0/25/0/-/100;[/tg] 0,01/0,02 No-Limit Hold'em (8 handed) Hand recorder used for this poker hand: Elephant.Base 0.99 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is MP1 with A♦, K♣ UTG2 folds, Hero raises to $0,08, MP2 folds, MP3 calls $0,08, 2 folds, SB calls $0,07, BB folds.
Flop: ($0,26) K♠, 4♠, 2♥(3 players) SB bets $0,26, Hero raises to $1,00, MP3 folds, SB raises to $2,06 (All-In), Hero calls $0,94 (All-In), SB gets uncalled bet back (All-In).
Turn: ($4,14) T♣ River: ($4,14) Q♥(2 players)
Final Pot: $4,14
Results follow (highlight to see):
Hero shows para króle (Ad Kc)
SB shows (9s 5s)
Dawno tu nie zaglądałem, ale widzę że konsekwentnie realizujesz swoje plany, oby tak dalej Ja bym z chęcią zobaczył ile rąk grałeś podczas sesji, bo ciężko się odnieść do wyniku finansowego nie wiedząc jaki miałeś winrate
@socket05 Dzięki za odwiedzienie to zależy od nastroju ale przeważnie ok. 400 rąk, pewnie mało, bo gram tylko 2-3 stoły po 1,5h rano i wieczorem ale jak na tyle rąk to wynik jest ok?