Skip to forum
Notifications
Clear all

Szymek morning mtts

199 Posts
53 Users
135 Reactions
17.7 K Views
NHXeHep

Siemanko. Bloga zakładam przede wszystkim dlatego, bo chcę zacząć grać w pokera. Mój nick na PokerStars to R0MAAAA, w internecie od dawna przy okazji różnych gier (d2/dota/lol) taki miałem nick stąd też taki tytuł bloga. W przeszłości grałem trochę cash na mikrolimitach na ipokerze, bez rewelacji i bez przyszłości, bo mi po prostu nie przypadło to do gustu. Często ze znajomymi gramy w pokera w akademiku jakieś turnieje z niskim wpisowym, to mam nadzieję, że przy okazji pokerowej edukacji uda mi się wypracować nad nimi jakiś edge :P Dotychczas rozegrałem jakieś 50 turniejów za 50 centów na 180 osób i mi się bardzo spodobały, dlatego właśnie ten rodzaj turniejów wybrałem. Jeśli chodzi o moją najnowszą historię pokera to jakiś czas temu natknąłem się na filmik Mindset - Wyznaczanie celów w pokerze, którego autorem jest oczywiście lechrumski. Dzięki temu zakupiłem tablicę korkową i zacząłem planować każdą dziedzinę swojego życia, oczywiście na większość patrząc pod kątem finansowym. Dzięki temu udało mi się wywalczyć podwyżkę w pracy oraz rzucić palenie, na czym mi tak bardzo zależało. Polecam Palenie zabija... twoje A-game! Razem wygrywamy z nałogiem! Jedno się udało, drugie się udało, ok, czas na coś innego, i tak od dwóch tygodni biegam, trzy razy w tygodniu, na razie na bardzo niskich limitach [(2min bieg/4min szybki marsz) x5], ale we wtorek będę już shotował następny level [(2,5/3,5) x5] i powinno się udać. I tutaj małe podsumowanie - w ostatnim czasie dzięki pokerowi rzuciłem palenie, zacząłem biegać, dostałem podwyżkę w pracy i uporządkowałem sobie kilka innych spraw, a tak naprawdę jeszcze nie zacząłem grać, aż strach pomyśleć co to będzie później :D Dalej jednak ubolewam nad tym, że lwią część swojego wolnego czasu poświęcam na relaks (jakieś seriale, facebook czy inne pierdoły), dlatego dzisiaj postanowiłem to zmienić i ten wolny czas ma wypełnić poker. Zakupiłem sobie drugą tablicę korkową, bo pierwsza jest permanentnie zajęta przez moje plany życiowe. Druga jest trochę większa i mają się na niej znaleźć pomoce do pokera (tabelki push/fold na pewno na początek będą potrzebne i jakieśtam moje przemyślenia z gier) Zamierzam podejść do tego na serio, w końcu wykładam na to swoje many, jednakże pracuję 5 dni w tygodniu po 9-10 godzin dziennie więc liczę się z tym, że do przodu będę szedł powoli, a o wysokim volume mogę zapomnieć. Jednak ambicje mam wielkie. Już wykupiłem sobie hm2 (tak już ze wszystkim mam, np. buty do biegania kupiłem jakieś 7 miesięcy temu, a na nogach je mam dopiero od 2 tygodni :P), a dodatkowo planuję jeszcze w tym tygodniu zgłosić się do Mega Bankroll Challenge! - to z kolei ma mi pomóc utrzymać tego bloga, bo z jakiegoś powodu chcę go mieć, ale nie wiem czy będę miał co na nim pisać :P Na koniec w razie gdyby ktoś się z moich okolic trafił, moje dane - Dawid 25 lat Zielona Góra. Będę grał SnG 180T, wpisowe 0,5$, bankroll 84,14$, jak będzie trzeba zrobi się reload, ale mierzę w innym kierunku :) POZDRO!

//ciekawe posty:

1. https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3753223#post3753223 Zjedz tę żabę
2. https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3822639#post3822639 podsumowanie 2015
3. https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3965971#post3965971 pierwszy stejk railing
4. https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4017879#post4017879 Bogaty albo biedny. Po prostu różni mentalnie.
5. https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4050783#post4050783 100h pokera w 7dni challenge
6. https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4181303#post4181303 kolejny stejk railing

Reply
198 replies
ksrpi989

to w Zielonej Górze też są ludzie, którzy grają w poker?! :O

Reply
NHXeHep

ofc

Reply
KOWAL530

GL:)

Reply
wsngwo6

Grałeś może na SG realm na pvp krainie amazonką najczęściej ? :badteeth: bo pamiętam tam takowego Rome :D wymiatal

Reply
awq
awq

Cześć, a grałeś może wcześniej turaski za 0,1$ 360 osobowe?? Jeśli tak, to czy jest jakaś szczególna różnica w poziomie graczy tych turniejów czy raczej ten sam level ?? Jakie masz na razie wyniki po x turkach??

Reply

Zapowiada się ciekawie, też dopiero startuję z SnG i zaczynam od tych stawek, więc jak będą pojawiać się tu wpisy to będę częstym gościem.

Reply
NHXeHep

Napisane przez KOWAL530
GL:)

Siemanko, dzięki :)

Napisane przez wsngwo6
Grałeś może na SG realm na pvp krainie amazonką najczęściej ? :badteeth: bo pamiętam tam takowego Rome :D wymiatal

oczywiście, na 100% to byłem ja. Ale to było wieki temu :P za czasów klanu ET może jeszcze, gdzie adminami byli Ciurka i Truteń, czasy SG to już naprawdę stare czasy, nie pamiętam dobrze. Też tam grałeś? Jaki miałeś nick? :) jak grałeś coś pvp to na 99% będę pamiętał. Z innych serwerów to ostatnio grałem na JM, gdzie jeszcze jakiś rok temu byłem adminem. Teraz mam tam konto cHS_Roma, ale jestem już nieaktywny

Napisane przez awq
Cześć, a grałeś może wcześniej turaski za 0,1$ 360 osobowe?? Jeśli tak, to czy jest jakaś szczególna różnica w poziomie graczy tych turniejów czy raczej ten sam level ?? Jakie masz na razie wyniki po x turkach??

zagrałem kilka turniejów i mi nie przypadły do gustu, szybkie zmiany blindów, ale niskie zmiany blindów, do tego zdecydowanie za niskie wpisowe, jakieś dziwactwo dla mnie. Chcę się skupić tylko i wyłącznie na 180tkach. Wyniku będę podawał w cotygodniowych raportach do MBC, na razie idzie bardzo słabo :) Napisane przez szymonpoker11
Zapowiada się ciekawie, też dopiero startuję z SnG i zaczynam od tych stawek, więc jak będą pojawiać się tu wpisy to będę częstym gościem.

W takim razie muszę się ogarnąć i zacząć coś pisać :) Do zobaczenia przy stołach

Reply
NHXeHep

Update #1
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 628/16
Typ gier: SnG
Zysk: 16,47$
Aktualny bankroll: 100,61$
Czas uczestnictwa w rywalizacji: tydzień

Jak widać strasznie małe volume. Wynika to po prostu z braku przygotowania. W pierwszej sesji odpaliłem 11 turniejów, przy czym 3 skończyłem zaraz przy pierwszych kilku rozdaniach :P Grałem w stacku i jak dostałem akcję na kilku stołach to za cholerę nie mogłem się połapać co jest co, gdzie na maksa poirytowany chciałem "pozamykać" kilka stołów np. takimi akcjami, jak widać skutecznie :)
Poker Stars $0.45+$0.05 No Limit Hold'em Tournament - t75/t150 Blinds - 9 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG: t1745 11.63 BBs
UTG+1: t5310 35.40 BBs
Hero (UTG+2): t1164 7.76 BBs
MP1: t1945 12.97 BBs
MP2: t1445 9.63 BBs
CO: t995 6.63 BBs
BTN: t5500 36.67 BBs
SB: t218 1.45 BBs
BB: t2668 17.79 BBs

Pre Flop: (t225) Hero is UTG+2 with 5♥ 9♦
UTG raises to t1745 all in, UTG+1 calls t1745, Hero calls t1164 all in, 4 folds, SB calls t143 all in, 1 fold

Flop: (t5022) 5♣ 3♥ T♠ (4 players - 3 are all in)

Turn: (t5022) 3♣ (4 players - 3 are all in)

River: (t5022) 4♥ (4 players - 3 are all in)

Spoiler

Final Pot: t5022
UTG shows Q♠ A♠ (a pair of Threes)
UTG+1 shows 8♥ 8♦ (two pair, Eights and Threes)
Hero shows 5♥ 9♦ (two pair, Fives and Threes)
SB shows Q♥ J♠ (a pair of Threes)
UTG+1 wins wszystko

W związku z takimi akcjami w pozostałych turniejach grało się do dupy i cała sesja poszła na straty. Przed następną sesją ściągnąłem universal replayera, zrobiłem porządne session review, przeanalizowałem każdą rękę i się okazało, że za długo się zastanawiam czy coś grać czy pasować, więc sobie tabelkę napisałem z moimi założeniami co do gry na danych pozycjach przy blindach 10/20 i 15/30 (rly bez tabelek tutaj otwierałem z UTG+1 z ATo, teraz na tych blindach zdecydowanie to zawęziłem). Zagrałem też drugą sesję, otworzyłem 5 turniejów i miałem dokładać następne tylko wtedy gdy jeden z tych 5 się zakończy i zwolni miejsce dla następnego, we wszystkich turniejach jednak deepowałem więc na tej ilości turniejów się moja sesja zakończyła, druga i ostatnia w tym tygodniu :P W następnym tygodniu planuję zagrać 3 lub 4 sesje i to będzie dla mnie max 50 turniejów, będę powoli dokładał stoły żeby te volume jakoś zaczęło wyglądać, ale dopiero wtedy, gdy będę podejmował odpowiednio szybko decyzje nt. gry, bo inaczej to tylko strata many. Chyba stworzę sobie też tabelkę dla blindów 25/50 lub 20bb+ preante/postante z lekko szerszymi zasięgami na pozycjach CO/BU/SB żeby tu już coś postealować, bo też tutaj długo się zastanawiam nad decyzją. W przyszłym tygodniu też wbijam na wyższy limit w bieganiu [(3min bieg/3min szybki marsz)x5], tu też wszystko idzie powoli do przodu, ale idzie do przodu więc jest ok :) Tak z innej beczki czytał ktoś Harrington o hold'em? warte przeczytania? bo lubię czytać książki to skoro podjąłem tematykę pokera to może bym ją ogarnął, bo zauważyłem, że do filmików szkoleniowych jakoś nie jest mi po drodze :) Ok enough, zdaję sobie sprawę, że te moje powyższe pierdolamento na razie wygląda żałośnie, ale właśnie na takim poziomie jestem w pokera; jedyną moją mocną stroną jest jednak mindset tak myślę, a skoro w tej kwestii wszystko jest w porządku to reszta prędzej czy później też będzie wyglądała jak należy :) POZDRO!

Reply
forzanerazzurri

cześć Roma, zgadnij kto tutaj!

Reply
NHXeHep

o kurwu, InteR? siemano :)

Reply
forzanerazzurri

pozdro! niżej masz mojego bloga.
co słychać, jak leci?

Reply
NHXeHep

tak jak napisałem na górze :) Akurat mam fajny okres w życiu, chce mi się dużo robić, stąd ten poker. Zajrzałem na Twojego bloga i widzę, że Ty to już wymiatasz w karty i grasz wysoko. Aż mi się zachciało grać :) Koniecznie trzeba ruszyć szybciej z kopyta, bo w takim tempie to ja jeszcze rok będę na 180 za 0,5$ siedział :D

Reply

Będę zaglądał szczególnie za to że grałeś w najlepszą grę w historii czyli D2 :)

Reply
RbrtV

Kropa. Też biegałem po tych prv realmach w diabełka ;).
Swoją drogą strasznie mało tych 180 się odpala, stąd też będzie ciężko o jakiś 'normalny' volume.

Reply
wsngwo6

Miałem nick na MS, SG i JM *night_elf, byłem w kilku klanach głównie pvp sie pykało i hc : D dobre stare czasy :deadhappy:

GL, oby skill z d2 przeniósł się do poksa :milord:

Reply
NHXeHep

night_elf był ze mną w klanie na SG, chyba w ET, z Piotrkiem, Kuwertem i tak dalej. Jednak jakieś 2 lata temu na JM też widziałem gościa o nicku night_elf i już nie byłem pewny czy to ta sama osoba. Ale nick jak najbardziej kojarzę :) RbrtV Ty mi się z kolei kojarzysz z Artv z BoA, chyba na MS byłem w tym klanie :P Dobra koniec już o diabolo, bo sesje w pokerze się same nie zagrają. Prawdopodobnie znowu dopiero na koniec tygodnia zrobię podsumowanie wyników i napiszę kilka słów o mojej grze, bo teraz to chyba faktycznie o d2 mam więcej do powiedzienia niż o pokerze, a ma się to zmienić i to szybciutko. POZDRO!

Reply
NHXeHep

Update #2
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 1093/25
Typ gier: SnG 0,5$ 90/180 turbo
Zysk: 21,44$
Aktualny bankroll: 105,58$
Czas uczestnictwa w rywalizacji: 2 tygodnie

Znowu hardkorowe volume :D W zasadzie to były 2 sesje. W pierwszej planowe 8 turniejów, a w drugiej cholera 1. Zarejestrowałem się do turnieju i dostałem telefon, po którym w ciągu 1,5h musiałem wyjść z domu więc miałem zamiar przełożyć sesję. Jak odłożyłem telefon to już się ten cholerny turniej odpalił, a szkoda było mi go zamykać więc jadłem przy nim obiad, potem suszyłem jakąś bluzę suszarką przy turnieju, potem się przebierałem, potem jeszcze coś innego i jak akurat wtedy nie chciałem go grać to dostawałem fajne karty i siłą rzeczy na FT zameldowałem się chyba z drugim stackiem. I tyle czasu się męczyłem żeby zaraz przed fajnymi wypłatami odpaść na 6 miejscu, prawdopodobnie po moim złym zagraniu, ale tego pewien nie jestem. Wrzucam rozdanie o którym mowa:

PokerStars No-Limit Hold'em, 0.5 Tournament, 3,000/6,000 Blinds 600 Ante (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

UTG (t65,826)
MP (t62,184) VPIP: 13, PFR: 0, 3B: 0, Hands: 38
CO (t19,680)
Hero (Button) (t38,806)
SB (t34,602)
BB (t48,902)

Hero's M: 3.08

Preflop: Hero is Button with J♥, 8♥
1 fold, MP calls t6,000, 1 fold, Hero raises to t38,206 (All-In), 2 folds, MP calls t32,206

Flop: (t89,012) 10:club:, 2♠, K♦ (2 players, 1 all-in)

Turn: (t89,012) 8♣ (2 players, 1 all-in)

River: (t89,012) 7♠ (2 players, 1 all-in)

Total pot: t89,012

Spoiler

Hero had J♥, 8♥ (one pair, eights).
MP had K♣, K♠ (three of a kind, Kings).
Outcome: MP won t89,012

Kilka rozdań wcześniej koleś na MP2 mając 20bb w stacku przed flopem zagrał limp/fold przeciwko pushowi z MP3 za 4bb. Tutaj miał w stacku jeszcze ponad 9bb więc jego limp potraktowałem jako dead money. I to jest chyba mój błąd. Sytuacja wygląda tak, że zawsze dołączał do puli limpem, bez wyjątków. Robił to jednak rzadko, ale jego gra wcale nie wygląda na przypadkową, jest po prostu do dupy. Przede wszystkim zbyt tight. Mimo to ma jeszcze miejsce w swoim zasięgu na fold zamiast dołożyć 3bb. Jak spojrzałem na equilab to dałbym mu tutaj maksymalnie takie coś 22+,A7s+,KTs+,QJs,A9o+,KTo+,QJo i połowa z tego to call - 88+,ATs+,KJs+,AJo+,KQo i takie wartości wrzuciłbym do hrc i zobaczył co tam wychodzi. Jak wcześniej bym na niego tak spojrzał to tutaj mam (chyba?) easy fold. Niestety to są tylko czyste spekulacje i w zasadzie same założenia, z pewnością zresztą chujowe, bo na razie jestem retardem i nie umiem przeanalizować tego zagrania. Szukam jednak spotów, w których leży kupa żetonów i wystarczy je tylko wziąć. Dlatego w przyszłym miesiącu na pewno zakupię hrc (może w przyszłym tygodniu nawet), i w przyszłym miesiącu też ogarnę i nastukam tu srebro, bo od tego statusu dopiero można rozdania do oceny wrzucać (zdążyłbym jeszcze w tym, ale musiałbym teraz 4 dni z rzędu trochę pograć, a tego na razie jednak nie planuję). Faktycznie mam kilka rozdań, których nie mogę przeanalizować dobrze i które siedzą mi w głowie, więc ta sprawa (hrc i srebro) to w listopadzie pokerowy priorytet. Swoją drogą jakie konwertery rąk polecacie? bo jakoś żaden na stronkach mi nie pasuje i co chwilę używam innego.
Poza pokerowo znalazłem coś takiego na fb

i już się zapisałem, wpłaciłem kasę i na pewno wezmę w tym udział. Przebiegnę 5km. Teraz jestem w stanie przebiec jakieś 3km bez zatrzymania się, ale mam jeszcze sporo czasu więc muszę dać radę :) Na razie tyle, POZDRO!

Reply
belsoNq

siemka oczywiscie jego gra jest do doopy ale reke trzeba poddac preflop , ja tam sie za bardzo nie znam na teorii i nie wiem kompletnie na jakim etapie jestes ale szczerze watpie aby hrc Ci był juz teraz potrzebny, jako ze jestes poczatkujacy powinienes dazyc do eliminowania swoich najwiekszych leakow i wypracowania swojego turbosowego abc pokera, najlepiej to podeslij swoje kilka(nascie?) hand history komus w miare ogarnietemu - wsrod e-kolegow od d2/doty co tutaj pisali sa tacy, ewentualnie mozesz mi podeslac i czekaj na jakies wnioski no ale glownie to rób volume bo jest malutkie :P

Reply
Skibcio

NHXeHep co tam się u Ciebie dzieje. Bloga zaniedbujesz, wyników nie wstawiasz. W MBC żółtą kartę otrzymasz :(

Reply