- podobno to pomaga w ich osiagnieciu. Ten blog to moja tablica informacyjna z zapiskami
i dziennik do Mega Bankroll Challenge , a prowadzenie bloga ma spowodowac jedna rzecz:
- zmienic moja przyszlosc
Spoiler
Gram: Cash
Poker roomy, na których będziesz grał: PokerStars
Początkowy bankroll: 100$
Cel, który chcesz osiągnąć: 2500$
- start od nl10 FR regularne (pare dni gralem nl2, ale odechcialo mi sie chyba 5ty raz zaczynac od nl2
)
- wyniki z gry bede podawal od 2 kwietnia 2015 00:00 kiedy to wrocilem do gry po dluzszej przerwie
- w soboty bede zamieszczal podsumowanie pisemne ubieglego tygodnia, w srody podsumowanie wykresem calego challengu od 2 kwietnia 2015
- cel w MBC to miec w bankrollu 2500$, ale moj glowny cel na 2015 rok - granie z dodatnim winratem na nl50
Challenge sportowy: tu sie zaczelo
- na koniec 2015 zrobic silowo 20 pull up i po 5 minutach odpoczynku 20 dipsow
- wykonac 1 muscle up calkowicie silowo
Spoiler
Spoiler

Spoiler
1. NL 10 +51 bi 12bb
2013 listopad
Spoiler

2. NL 25 +80 bi 8bb
2013 listopad
Spoiler

3. NL 10/16 +56 bi
2015 02 kwiecien - 09 czerwiec
Spoiler
Stawki: NL10 /16 FR regularne
Hand: 101 973
Session lenght: 11 572
Net Won: 560, 11 $
BB/100: 5, 53

4. NL 10/16 +58,5 bi
2015 26 czerwiec - 19 sierpien
Spoiler
Stawki: NL10 /16 FR regularne i zoom
Hand: 110 142
Session Lenght: 11 009
Net Won: 609, 43 $
BB/100: 5, 31

Przy trzeciej probie na NL 25 utrzymalem sie i to obecnie lupie od wrzesnia
Kwiecien - nl 10
Spoiler
Plany:
Z 20 sposobow na genialnosc podanych w spojlerze wyzej przyjdzie sie rozliczyc na koniec roku, ale cele comiesieczne wyznaczam na ich podstawie
1. Minimum 6 000 minut spedzonych na sesjach w ciagu miesiaca
2. Grac codziennie minimum 3godziny
3. Grac maksymalnie na 9 stolach
4. 100$- nl10, 625$ - nl25, 2,5k$ - nl50, 10k$ - nl100
5. Przeanalizuj minimum dwa filmy lub treningi w tygodniu
6. Codziennie musisz przemyslec rozegranie kilku rak granych przez inne osoby
7. Po sesji, ale i w czasie gry przegladaj styl gry trudnego przeciwnika, ktory sprawia ci problem
8. Raz w miesiacu przeswietl swoj limit i/lub limit wyzej, przeanalizuj gre 3 najlepszych graczy
9. Codzinnie poswiec chociaz 5minut na session review i wrzuc na bloga rozdanie
10. Sprawdzaj najlepiej co tydzien swoje statystyki i szukaj najslabszych punktow
11. Odzywiaj sie zdrowo, dbaj, zeby codziennie jesc warzywa, unikaj przetworzonego jedzenia
12. Dbaj o kondycje fizyczna
Wyniki:

Stawki: NL10 FR regularne
Hand: 36 562
Session lenght: 4 004
BB/100: 6,96
Wracam do gry po rocznej przerwie. Poniewaz mam juz za soba jakies doswiadczenie to zaczynam od nl10 z nadzieja, ze zostane graczem, ktory bedzie sie z tej gry utrzymywal. Poczatek miesiaca dobry i nagle pogarszaja sie wyniki, wydaje mi sie to normalne bo gracze zebrali na mnie probke rak i zaczynaja sie dostosowywac do mojego luznego stylu gry. Juz mialem nadzieje, ze szybko przeskocze ten limit i bede atakowal wyzej, ale trzeba to odlozyc na pozniej.
Podsumowanie kwietnia:
zielone - wykonalem w wiekoszosci, czerwone - zawalilem
1. Minimum 100h spedzonych na sesjach w ciagu miesiaca
7. Po sesji, ale i w czasie gry przegladaj styl gry trudnego przeciwnika, ktory sprawia ci problem
8. Raz w miesiacu przeswietl swoj limit i/lub limit wyzej, przeanalizuj gre 3 najlepszych graczy
10. Sprawdzaj najlepiej co tydzien swoje statystyki i szukaj najslabszych punktow
11. Odzywiaj sie zdrowo, dbaj, zeby codziennie jesc warzywa, unikaj przetworzonego jedzenia
Maj - nl 10/16
Spoiler
Plany:
Z 20 sposobow na genialnosc podanych w spojlerze wyzej przyjdzie sie rozliczyc na koniec roku, ale cele comiesieczne wyznaczam na ich podstawie
Wyniki:

Stawki: NL10 /16 FR regularne
Hand: 48 721
Session lenght: 5 845
BB/100: 2,07
Duzo rzeczy zawalilem w tym miesiacu, a nauka byla na tragicznym poziomie, mimo ze mialem dostepne zloto na strategii. Nie wyrobilem zalozonych godzin pracy, wynik prawie zerowy i przez miesiac nie zdolalem tego naprawic. Bedzie zmiana strategii gry, ale ten miesiac zostal przeze mnie zmarnowany.
Podsumowanie maja:
Czerwiec - nl10/25
Spoiler
Plany:
w czerwcu przez tydzien wogole nie bede gral, wiec godzin nie wyrobie, ale chociaz w pozostale dni chcialbym wyrobic norme i chcialbym bardziej przylozyc sie do nauki z materialow szkoleniowych bo z tym od zawsze mam problem, jakos wolalem uczyc sie analizujac wlasna gre i przedewszystkim z rozmow z innymi graczami
Wyniki:

Stawki: NL10 /16 / 25 FR regularne
Hand: 45 185
Session Lenght: 5 424
Net Won: -138, 58 $
BB/100: +1,84
Podsumowanie:
Uzbieralem rolla ponad 625$ grajac na 10/16, wiec probowalem podbijac wyzsze stawki. Shot na nl25 byl bardzo nieudany i widac na wykresie ogromny zjazd, stracilem tam wiekszosc rolla bo az 350$, pisalem o tym w ktoryms tygodniu, w dolarach w czerwcu skonczylem na minusie, ale w big blindach na plus bo na 10 dobrze szlo i tam bb nabijalem. Pisalem tez o moich watpliwosciach czy jestem w stanie dojsc gdzies wysoko. Napewno podlamal mnie slaby wystep na 25, ale zobaczymy co dalej, czas na kolejna zmiane strategii gry.
Mialem jechac na wakacje i dlatego gry mialo byc mniej jednak przez problemy osobiste na wakacje nie pojechalem i w dodatku nie bylo checi i czasu, zeby pracowac, 6 dni nie gralem kompletnie nic, a mialem jeszcze sporo dni gdzie gralem tylko godzine, poltora. W koncowce miesiaca przylozylem sie i troche nadrobilem godzin, ale do stu jednak jeszcze troche zabraklo, mimo to z zaangazowania w konowke miesiaca jestem zadowolony
Na koniec o nauce. Mialem studiowac materialy, ale jak zwykle jakies ale... w skrocie bardzo malo ogladalem video. Dobre jest to, ze ze znajomymi zaczelismy regularnie omawiac rece, nawet codziennie, bardzo dobre rozwiazanie i mobilizujace przy okazji jak sie widzi ile inni robia rak i z jakimi wynikami. Przez wiekszosc dni sam tez analizowalem po sesji rozegrane rece.
Lipiec - nl10/25
Spoiler
Plany:
nie bede cudowal i zalozenia beda proste, od tej pory mam nadzieje ze bedzie tu bardziej czytelnie:
- 100h gry w miesiacu, czyli codzinnie po 200minut (musze w koncu to zrobic bo mi wstyd przed samym soba chociaz temperatury zachecaja do taplania sie w wodzie)
- studiowac regularnie lapki ze znajomymi
- przy 625$ w rollu awans na nl25, przy 375$ powrot na nl10 i tak w kolko
zaczelem drugi raz nl10 26.06.2015 z rollem 211,11$ , tak wiec mam do ugrania 41,5 buy in-ow, zeby atakowac znowu dwudziestki piatki
nie wspominam juz o treningu, dbaniu o kondycje i diete bo z tym raczej nie bedzie problemu
Wyniki:

Stawki: NL10 /16 / 25 FR regularne
Hand: 63 605
Session Lenght: 6 192
Net Won: 271, 08 $
BB/100: 5,11
Podsumowanie:
- pozytywna sprawa to ze zrobilem 103 godziny gry, spelnilem w koncu zalozenie godzinowe i to mimo, ze przez pare dni w koncowce miesiaca gralem malo lub wcale
- na bierzaco analizowalismy lapy w grupie na skype, wprowadzilo mi to troche wiecej pewnosci siebie do gry, a czy przelozylo sie na wyniki?
- uzbieralem na dychach 41,5BI, o ktorych pisalem w planach i w lipcu mialem druga probe gry na nl25, znowu skonczyla sie dosyc szybko po tym jak zostalem zdeptany, trzeba wiec probowac i uczyc sie dalej
chyba widac, w ktorym momencie bylo grane nl25?
gdyby nie ten wypadek to w byloby 500+ na miesiac, zawsze juz cos
tak jak zakladalem ze sportem nie bylo problemow i na to znajdowalem czas, z tym sobie radze, wiec nie ma sensu wiecej o tym pisac, szkoda tylko, ze znowu obejrzalem malo szkolen w formie filmow bo nie pozwala mi na to zla organizacja dnia, poprostu brakuje mi czasu na nauke pokera, mimo ze duzo go marnuje na glupoty, ale przynajmniej godziny gry wyrobilem
marnowanie czasu i szukanie w tym pozytywnych stron to moj chyba najwiekszy pokerowy leak
Sierpien - nl10/25
Spoiler
Jakie plany na siepien?:
- w tym miesiacu bede gral prawdopodobnie tylko 20 dni z powodu urlopu, wiec godzin tez bedzie mniej, 67h gry w miesiacu, czyli codzinnie po min220minut (troche wiecej minut, zeby byl zapas w razie niespodziewanego)
- studiowac nadla regularnie lapki ze znajomymi i uczyc sie z filmow
- mam nowy plan na szotowanie i nie robie juz tradycyjnych atakow na wyzszy limit tylko lacze limity, co znaczy jezeli mam w rollu:
625< gram nl10/16
>=625 atak wyzej i gram nl10/16/25
jezeli po awansie mam w rollu 500< zaczynam od poczatku i gram ponownie nl10/16
jezeli po awansie mam w rollu >=1250 gram tylko nl25 i atak uznaje za udany
Jak poszla realizacja planow na sierpien?:
- rozegralem 71godzin 20minut, tak wiec kolejny miesiac wykonalem zalozenia godzinowe z czego jestem bardzo zadowolony, najbardziej musze przylozyc sie do tego na co mam najwiekszy wplyw czyli wlasnie do czasu pracy i juz jest lepiej pod tym wzgledem niz miedzy kwietniem a czerwcem kiedy to brakowalo zawsze troche godzin
- nauka byla na dobrym poziomie, troche filmow obejrzalem, analizowalismy gre w grupie na skype i troche sam analizowalem rece z bazy i moje stare zapiski na temat gry, duzo to dalo bo nagle gra mi sie duzo latwiej, przeciwnicy stali sie bardziej czytelni
- w pokerze troche lepiej, za to mam mniej czasu na treningi, dodatkowo po treningu gdy jestem zmeczony to ciezko idzie mi w kartach przez co czesto musialem odpuscic trening, zeby moc wieczorem pograc, chcialbym znowu cwiczyc z 3-5 razy w tygodniu, ale wiem, ze ciezko bedzie jezeli chce dobrze grac
Wyniki:
Stawki: NL10 /16 / 25 FR regularne, nl 10 / 25 zoom
Hand: 53 972
Session Lenght: 4 276
Net Won: 411, 04 $
BB/100: 5, 68

Wrzesien - nl 25 +44 bi
Spoiler
Plan na wrzesien :
- chce zwiekszyc liczbe godzin, na poczatek o 10 tak wiec 110 godzin gry we wrzesniu, czyli po min. 260minut dziennie (troche wiecej minut, zeby byl zapas w razie niespodziewanego)
- jezeli nie znajde czasu na normalne treningi to przed snem chociaz szybkie treningi FBW min 4x w tygodniu
- trzymac sie nowej drabinki awansow
Jak poszla realizacja planow ? :
- liczac od kwietnia byl to jeden z najgorszych rozegranych przezemnie miesiecy, jezeli nie najgorszy
- nie zwiekszylem liczby godzin, a nawet gralem jeszcze mniej niz wczesniej, skonczylem ugrywajac 87 godzin
- prawie nic sie nie uczylem, za malo analizowalem gre
- nie chcialo mi sie cwiczyc silowo i treningi robilem tylko okazyjnie
- do plusow z calego miesiaca moge zaliczyc jedynie, ze mam juz opracowane prawie caly nowy setup do poksa i ze wykrecilem srednia 8,33 bb/100, ale to przez dobry poczatek bo w drugiej polowie nic sie juz nie dzialo tylko EV jeszcze pomoglo
Wyniki:
Stawki: NL 25 FR regularne
Hand: 53 217
Session Lenght: 5 209
Net Won: 1 108, 52 $
BB/100: 8, 33

Pazdziernik - nl 25 +1 bi
Spoiler
Krotko jakie plany :
- minimum 100 godzin gry = ~240 minut dziennie
- realizowanie planu armstronga, patrz ten post i ten
- trzymac sie nadal drabinki awansow (to akurat proste)
- wrocic do nauki z filmow i wrocic do analizy bazy i rozdan
- ponizej dwa linki do postow w ktorych pisalem, ze bardzo malo gralem i takie tam, tylko dwa tygodnie treningow silowych, nie bylo analiz rozdan, a jak nie gralem to wiadome, ze drabinki awansow trzymalem sie wzorcowo
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3694581#post3694581
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3715115#post3715115
- plany to moze i byly, ale chyba nie bylo mnie na tym wykladzie bo kompletnie o poksie zapomnialem,
Wyniki:
Hand: 11 459
Session Lenght: 1038
Net Won: 34, 73 $
BB/100: 1,21

Listopad - nl 25 +12, 5 bi
Spoiler
Plan :
- w tym poscie pisalem, ze cel na listopad to ugrac 7500vpp+ i chce osiagnac status platyna na starsach
- zeby zdobyc platyne ugram minimum 125 godzin gry, a pewnie wyjdzie 135 = dopiero wkrecam sie na obroty i stracilem pare dni, wiec teraz musialbym grac po 6 godzin dziennie
- w miare mozliwosci bede realizowal plan armstronga, patrz ten post i ten, oczywiscie bedzie ciezko ze wzgledu na zakladane volume, ale chce zrobic jak najwiecej treningow
- bede trzymac sie nadal drabinki awansow dotad bylo to proste, ale moge byc zmuszony na koniec miesiaca podlaczyc sie pod nl50, jezeli bedzie brakowalo mi troche vpp to nie bede sie czail
- chce wrocic do nauki z filmow i wrocic do analizy bazy i rozdan, przede wszystkim filmow chce troche obejrzec bo z nauka leze i kwicze, nawet przeszlo mi przez mysl zeby dolaczyc do grupy learningowej dla nl25+, a lepiej nl50, ale nie wiem gdzie moglbym sie podlaczyc i obawiam sie o ilosc dostepnego czasu
- platyne zrobilem dosc gladko, gralo sie dosc przyjemnie
- grane bylo 125 godzin, czyli calkiem juz spoko wynik, teraz trzeba probowac jeszcze go podciagnac
- plan armstronga robiony po 4-5 razy w tygodniu
- pouczylem sie pewnie z 30-50 godzin wiec tez fajnie
Podsumowujac to chyba moj najefektywniej spedzony miesiac, byla gra, byla nauka, a do tego cwiczenia fizyczne. Tak musze trzymac.
Wyniki:
Hand: 83 317
Session Lenght: 7 493
Godzin: 124, 88
Net Won: 313, 11 $
BB/100: 1, 50

Grudzien - nl 25 / 50 +52bi
Spoiler
Plan :
- ponawiam wyzwanie 7500vpp+ i chce utrzymac status platyna na starsach
- grac minimum 125 godzin, a jezeli to mozliwe to 135 = zakladam grac po 6h dziennie
- do konca miesiaca miesiaca robie plan armstronga, patrz ten post i ten kierowany na duza ilosc powtorzen, jak najwiecej treningow musze wykonac, a w nowym roku deload ze 2 tygodnie i planuje robic cwiczenia na sile (szczegolnie w kierunku pistoletow na nogi)
- bede trzymac sie nadal drabinki awansow , jezeli nie zdecyduje wyplacac czesci wygranych to byc moze wskocze na nl50 pod koniec miecha. Tak sie zastanawialem, ze zeby zwiekszyc ilosc czasu wolnego to zamiast robic sobie jedzienie moglbym zamowic cattering, zyskalbym pare godzin dziennie, ale wtedy zdecydowalbym zeby jakis procent wygranych wyplacac i przeznaczac na oplaty, czyli zamiast CFP (coaching for profit) mialbym PFC (profit for cattering). Niby spowolni to rozwoj, ale mialbym lepsza diete, lepsze samopoczucie i wiecej czasu, zeby dokonczyc Euro Truck Symulator i grac w SC2 ![]()
- nauka to potegi klucz, uczyc sie jak najwiecej i jak najczesciej, zeby miec jak najwieksza frajde z gry
- platyna jest
- 131h grane bylo
- cykl na planie armstronga skonczony
- bankrol bezpieczny, a cateringu jednak nie bylo bo dziewczyna zaczela cos gotowac
- najslabiej bylo z nauka, ale i tak jestem zadowolony bo troche tego bylo
Rekordowa miesieczna godzinowka, dolarsow troche przy tym wpadlo, wiec jest dobrze. Tak wiem, sporo nad EV, ale jednak na plusie i oby tak zawsze.
Wyniki:
Stawki: NL 25 / 50 FR regularne
Hand: 84 650
Session Lenght: 7 849
Godzin: 130,8
Net Won: 1 306, 31 $
BB/100: 6, 15

Zalozenia na 2016
Spoiler
Plan :
- zdobyc status Supernova
- ogrywac sie na nl200
- uczyc sie jak najwiecej, ogladac w koncu filmy ze stategii na biezaco, umiec wiecej niz rywale i cieszyc sie gra
Nic madrzejszego nie przychodzi mi teraz do glowy.
Ponawiam challenge sportowy: tu sie zaczelo
- zrobic silowo 20 chin ups i po 5 minutach odpoczynku 20 dipsow
- wykonac 1 muscle up calkowicie silowo

:badteeth::badteeth::badteeth: