Skip to forum
Notifications
Clear all

Efekt Motyla - walka o nl50 to be king of the ring

646 Posts
53 Users
190 Reactions
27.9 K Views
bambucza1988

Na treningu kiedys slyszalem, ze nalezy okreslic i zapisac swoje cele
- podobno to pomaga w ich osiagnieciu. Ten blog to moja tablica informacyjna z zapiskami
i dziennik do Mega Bankroll Challenge , a prowadzenie bloga ma spowodowac jedna rzecz:
- zmienic moja przyszlosc

Informacje do MBC dzieki ktoremu powstal dziennik

Spoiler

Gram: Cash
Poker roomy, na których będziesz grał: PokerStars
Początkowy bankroll: 100$
Cel, który chcesz osiągnąć: 2500$

- start od nl10 FR regularne (pare dni gralem nl2, ale odechcialo mi sie chyba 5ty raz zaczynac od nl2 :pokerface: )
- wyniki z gry bede podawal od 2 kwietnia 2015 00:00 kiedy to wrocilem do gry po dluzszej przerwie
- w soboty bede zamieszczal podsumowanie pisemne ubieglego tygodnia, w srody podsumowanie wykresem calego challengu od 2 kwietnia 2015
- cel w MBC to miec w bankrollu 2500$, ale moj glowny cel na 2015 rok - granie z dodatnim winratem na nl50

Challenge sportowy: tu sie zaczelo
- na koniec 2015 zrobic silowo 20 pull up i po 5 minutach odpoczynku 20 dipsow
- wykonac 1 muscle up calkowicie silowo

:club: Podsumowanie Wynikow i Plany na przyszlosc :club:

Spoiler

jeden glowny cel na 2016 rok - ogrywac sie na nl200

Drabinka awansu
Spoiler

Ukonczone limity
Spoiler

malo mam wykresow z przeszlosci, wiec co mam to pokaze i bede wstawial terazniejsze

1. NL 10 +51 bi 12bb
2013 listopad

Spoiler

2. NL 25 +80 bi 8bb
2013 listopad

Spoiler

3. NL 10/16 +56 bi
2015 02 kwiecien - 09 czerwiec

Spoiler

Stawki: NL10 /16 FR regularne
Hand: 101 973
Session lenght: 11 572
Net Won: 560, 11 $
BB/100: 5, 53

4. NL 10/16 +58,5 bi
2015 26 czerwiec - 19 sierpien

Spoiler

Stawki: NL10 /16 FR regularne i zoom
Hand: 110 142
Session Lenght: 11 009
Net Won: 609, 43 $
BB/100: 5, 31

Przy trzeciej probie na NL 25 utrzymalem sie i to obecnie lupie od wrzesnia

Kwiecien - nl 10

Spoiler

Plany:
Z 20 sposobow na genialnosc podanych w spojlerze wyzej przyjdzie sie rozliczyc na koniec roku, ale cele comiesieczne wyznaczam na ich podstawie
1. Minimum 6 000 minut spedzonych na sesjach w ciagu miesiaca
2. Grac codziennie minimum 3godziny
3. Grac maksymalnie na 9 stolach
4. 100$- nl10, 625$ - nl25, 2,5k$ - nl50, 10k$ - nl100
5. Przeanalizuj minimum dwa filmy lub treningi w tygodniu
6. Codziennie musisz przemyslec rozegranie kilku rak granych przez inne osoby
7. Po sesji, ale i w czasie gry przegladaj styl gry trudnego przeciwnika, ktory sprawia ci problem
8. Raz w miesiacu przeswietl swoj limit i/lub limit wyzej, przeanalizuj gre 3 najlepszych graczy
9. Codzinnie poswiec chociaz 5minut na session review i wrzuc na bloga rozdanie
10. Sprawdzaj najlepiej co tydzien swoje statystyki i szukaj najslabszych punktow
11. Odzywiaj sie zdrowo, dbaj, zeby codziennie jesc warzywa, unikaj przetworzonego jedzenia
12. Dbaj o kondycje fizyczna

Wyniki:

Stawki: NL10 FR regularne
Hand: 36 562
Session lenght: 4 004
BB/100: 6,96

Wracam do gry po rocznej przerwie. Poniewaz mam juz za soba jakies doswiadczenie to zaczynam od nl10 z nadzieja, ze zostane graczem, ktory bedzie sie z tej gry utrzymywal. Poczatek miesiaca dobry i nagle pogarszaja sie wyniki, wydaje mi sie to normalne bo gracze zebrali na mnie probke rak i zaczynaja sie dostosowywac do mojego luznego stylu gry. Juz mialem nadzieje, ze szybko przeskocze ten limit i bede atakowal wyzej, ale trzeba to odlozyc na pozniej.

Podsumowanie kwietnia:
zielone - wykonalem w wiekoszosci, czerwone - zawalilem

1. Minimum 100h spedzonych na sesjach w ciagu miesiaca
7. Po sesji, ale i w czasie gry przegladaj styl gry trudnego przeciwnika, ktory sprawia ci problem
8. Raz w miesiacu przeswietl swoj limit i/lub limit wyzej, przeanalizuj gre 3 najlepszych graczy
10. Sprawdzaj najlepiej co tydzien swoje statystyki i szukaj najslabszych punktow
11. Odzywiaj sie zdrowo, dbaj, zeby codziennie jesc warzywa, unikaj przetworzonego jedzenia

Maj - nl 10/16

Spoiler

Plany:
Z 20 sposobow na genialnosc podanych w spojlerze wyzej przyjdzie sie rozliczyc na koniec roku, ale cele comiesieczne wyznaczam na ich podstawie

Wyniki:

Stawki: NL10 /16 FR regularne
Hand: 48 721
Session lenght: 5 845
BB/100: 2,07

Duzo rzeczy zawalilem w tym miesiacu, a nauka byla na tragicznym poziomie, mimo ze mialem dostepne zloto na strategii. Nie wyrobilem zalozonych godzin pracy, wynik prawie zerowy i przez miesiac nie zdolalem tego naprawic. Bedzie zmiana strategii gry, ale ten miesiac zostal przeze mnie zmarnowany.

Podsumowanie maja:

Czerwiec - nl10/25

Spoiler

Plany:
w czerwcu przez tydzien wogole nie bede gral, wiec godzin nie wyrobie, ale chociaz w pozostale dni chcialbym wyrobic norme i chcialbym bardziej przylozyc sie do nauki z materialow szkoleniowych bo z tym od zawsze mam problem, jakos wolalem uczyc sie analizujac wlasna gre i przedewszystkim z rozmow z innymi graczami

Wyniki:

Stawki: NL10 /16 / 25 FR regularne
Hand: 45 185
Session Lenght: 5 424
Net Won: -138, 58 $
BB/100: +1,84

Podsumowanie:
Uzbieralem rolla ponad 625$ grajac na 10/16, wiec probowalem podbijac wyzsze stawki. Shot na nl25 byl bardzo nieudany i widac na wykresie ogromny zjazd, stracilem tam wiekszosc rolla bo az 350$, pisalem o tym w ktoryms tygodniu, w dolarach w czerwcu skonczylem na minusie, ale w big blindach na plus bo na 10 dobrze szlo i tam bb nabijalem. Pisalem tez o moich watpliwosciach czy jestem w stanie dojsc gdzies wysoko. Napewno podlamal mnie slaby wystep na 25, ale zobaczymy co dalej, czas na kolejna zmiane strategii gry.

Mialem jechac na wakacje i dlatego gry mialo byc mniej jednak przez problemy osobiste na wakacje nie pojechalem i w dodatku nie bylo checi i czasu, zeby pracowac, 6 dni nie gralem kompletnie nic, a mialem jeszcze sporo dni gdzie gralem tylko godzine, poltora. W koncowce miesiaca przylozylem sie i troche nadrobilem godzin, ale do stu jednak jeszcze troche zabraklo, mimo to z zaangazowania w konowke miesiaca jestem zadowolony

Na koniec o nauce. Mialem studiowac materialy, ale jak zwykle jakies ale... w skrocie bardzo malo ogladalem video. Dobre jest to, ze ze znajomymi zaczelismy regularnie omawiac rece, nawet codziennie, bardzo dobre rozwiazanie i mobilizujace przy okazji jak sie widzi ile inni robia rak i z jakimi wynikami. Przez wiekszosc dni sam tez analizowalem po sesji rozegrane rece.

Lipiec - nl10/25

Spoiler

Plany:
nie bede cudowal i zalozenia beda proste, od tej pory mam nadzieje ze bedzie tu bardziej czytelnie:
- 100h gry w miesiacu, czyli codzinnie po 200minut (musze w koncu to zrobic bo mi wstyd przed samym soba chociaz temperatury zachecaja do taplania sie w wodzie)
- studiowac regularnie lapki ze znajomymi
- przy 625$ w rollu awans na nl25, przy 375$ powrot na nl10 i tak w kolko
zaczelem drugi raz nl10 26.06.2015 z rollem 211,11$ , tak wiec mam do ugrania 41,5 buy in-ow, zeby atakowac znowu dwudziestki piatki
nie wspominam juz o treningu, dbaniu o kondycje i diete bo z tym raczej nie bedzie problemu

Wyniki:

Stawki: NL10 /16 / 25 FR regularne
Hand: 63 605
Session Lenght: 6 192
Net Won: 271, 08 $
BB/100: 5,11

Podsumowanie:
- pozytywna sprawa to ze zrobilem 103 godziny gry, spelnilem w koncu zalozenie godzinowe i to mimo, ze przez pare dni w koncowce miesiaca gralem malo lub wcale
- na bierzaco analizowalismy lapy w grupie na skype, wprowadzilo mi to troche wiecej pewnosci siebie do gry, a czy przelozylo sie na wyniki?
- uzbieralem na dychach 41,5BI, o ktorych pisalem w planach i w lipcu mialem druga probe gry na nl25, znowu skonczyla sie dosyc szybko po tym jak zostalem zdeptany, trzeba wiec probowac i uczyc sie dalej
chyba widac, w ktorym momencie bylo grane nl25? :coolface: gdyby nie ten wypadek to w byloby 500+ na miesiac, zawsze juz cos
tak jak zakladalem ze sportem nie bylo problemow i na to znajdowalem czas, z tym sobie radze, wiec nie ma sensu wiecej o tym pisac, szkoda tylko, ze znowu obejrzalem malo szkolen w formie filmow bo nie pozwala mi na to zla organizacja dnia, poprostu brakuje mi czasu na nauke pokera, mimo ze duzo go marnuje na glupoty, ale przynajmniej godziny gry wyrobilem
marnowanie czasu i szukanie w tym pozytywnych stron to moj chyba najwiekszy pokerowy leak

Sierpien - nl10/25

Spoiler

Jakie plany na siepien?:
- w tym miesiacu bede gral prawdopodobnie tylko 20 dni z powodu urlopu, wiec godzin tez bedzie mniej, 67h gry w miesiacu, czyli codzinnie po min220minut (troche wiecej minut, zeby byl zapas w razie niespodziewanego)
- studiowac nadla regularnie lapki ze znajomymi i uczyc sie z filmow
- mam nowy plan na szotowanie i nie robie juz tradycyjnych atakow na wyzszy limit tylko lacze limity, co znaczy jezeli mam w rollu:
625< gram nl10/16
>=625 atak wyzej i gram nl10/16/25
jezeli po awansie mam w rollu 500< zaczynam od poczatku i gram ponownie nl10/16
jezeli po awansie mam w rollu >=1250 gram tylko nl25 i atak uznaje za udany

Jak poszla realizacja planow na sierpien?:
- rozegralem 71godzin 20minut, tak wiec kolejny miesiac wykonalem zalozenia godzinowe z czego jestem bardzo zadowolony, najbardziej musze przylozyc sie do tego na co mam najwiekszy wplyw czyli wlasnie do czasu pracy i juz jest lepiej pod tym wzgledem niz miedzy kwietniem a czerwcem kiedy to brakowalo zawsze troche godzin
- nauka byla na dobrym poziomie, troche filmow obejrzalem, analizowalismy gre w grupie na skype i troche sam analizowalem rece z bazy i moje stare zapiski na temat gry, duzo to dalo bo nagle gra mi sie duzo latwiej, przeciwnicy stali sie bardziej czytelni
- w pokerze troche lepiej, za to mam mniej czasu na treningi, dodatkowo po treningu gdy jestem zmeczony to ciezko idzie mi w kartach przez co czesto musialem odpuscic trening, zeby moc wieczorem pograc, chcialbym znowu cwiczyc z 3-5 razy w tygodniu, ale wiem, ze ciezko bedzie jezeli chce dobrze grac

Wyniki:
Stawki: NL10 /16 / 25 FR regularne, nl 10 / 25 zoom
Hand: 53 972
Session Lenght: 4 276
Net Won: 411, 04 $
BB/100: 5, 68

Wrzesien - nl 25 +44 bi

Spoiler

Plan na wrzesien :
- chce zwiekszyc liczbe godzin, na poczatek o 10 tak wiec 110 godzin gry we wrzesniu, czyli po min. 260minut dziennie (troche wiecej minut, zeby byl zapas w razie niespodziewanego)
- jezeli nie znajde czasu na normalne treningi to przed snem chociaz szybkie treningi FBW min 4x w tygodniu
- trzymac sie nowej drabinki awansow

Jak poszla realizacja planow ? :
- liczac od kwietnia byl to jeden z najgorszych rozegranych przezemnie miesiecy, jezeli nie najgorszy
- nie zwiekszylem liczby godzin, a nawet gralem jeszcze mniej niz wczesniej, skonczylem ugrywajac 87 godzin
- prawie nic sie nie uczylem, za malo analizowalem gre
- nie chcialo mi sie cwiczyc silowo i treningi robilem tylko okazyjnie
- do plusow z calego miesiaca moge zaliczyc jedynie, ze mam juz opracowane prawie caly nowy setup do poksa i ze wykrecilem srednia 8,33 bb/100, ale to przez dobry poczatek bo w drugiej polowie nic sie juz nie dzialo tylko EV jeszcze pomoglo

Wyniki:
Stawki: NL 25 FR regularne
Hand: 53 217
Session Lenght: 5 209
Net Won: 1 108, 52 $
BB/100: 8, 33

Pazdziernik - nl 25 +1 bi

Spoiler

Krotko jakie plany :
- minimum 100 godzin gry = ~240 minut dziennie
- realizowanie planu armstronga, patrz ten post i ten
- trzymac sie nadal drabinki awansow (to akurat proste)
- wrocic do nauki z filmow i wrocic do analizy bazy i rozdan

- ponizej dwa linki do postow w ktorych pisalem, ze bardzo malo gralem i takie tam, tylko dwa tygodnie treningow silowych, nie bylo analiz rozdan, a jak nie gralem to wiadome, ze drabinki awansow trzymalem sie wzorcowo
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3694581#post3694581
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3715115#post3715115
- plany to moze i byly, ale chyba nie bylo mnie na tym wykladzie bo kompletnie o poksie zapomnialem,

Wyniki:
Hand: 11 459
Session Lenght: 1038
Net Won: 34, 73 $
BB/100: 1,21

Listopad - nl 25 +12, 5 bi

Spoiler

Plan :
- w tym poscie pisalem, ze cel na listopad to ugrac 7500vpp+ i chce osiagnac status platyna na starsach
- zeby zdobyc platyne ugram minimum 125 godzin gry, a pewnie wyjdzie 135 = dopiero wkrecam sie na obroty i stracilem pare dni, wiec teraz musialbym grac po 6 godzin dziennie
- w miare mozliwosci bede realizowal plan armstronga, patrz ten post i ten, oczywiscie bedzie ciezko ze wzgledu na zakladane volume, ale chce zrobic jak najwiecej treningow
- bede trzymac sie nadal drabinki awansow dotad bylo to proste, ale moge byc zmuszony na koniec miesiaca podlaczyc sie pod nl50, jezeli bedzie brakowalo mi troche vpp to nie bede sie czail
- chce wrocic do nauki z filmow i wrocic do analizy bazy i rozdan, przede wszystkim filmow chce troche obejrzec bo z nauka leze i kwicze, nawet przeszlo mi przez mysl zeby dolaczyc do grupy learningowej dla nl25+, a lepiej nl50, ale nie wiem gdzie moglbym sie podlaczyc i obawiam sie o ilosc dostepnego czasu

- platyne zrobilem dosc gladko, gralo sie dosc przyjemnie
- grane bylo 125 godzin, czyli calkiem juz spoko wynik, teraz trzeba probowac jeszcze go podciagnac
- plan armstronga robiony po 4-5 razy w tygodniu
- pouczylem sie pewnie z 30-50 godzin wiec tez fajnie
Podsumowujac to chyba moj najefektywniej spedzony miesiac, byla gra, byla nauka, a do tego cwiczenia fizyczne. Tak musze trzymac.

Wyniki:
Hand: 83 317
Session Lenght: 7 493
Godzin: 124, 88
Net Won: 313, 11 $
BB/100: 1, 50

Grudzien - nl 25 / 50 +52bi

Spoiler

Plan :
- ponawiam wyzwanie 7500vpp+ i chce utrzymac status platyna na starsach
- grac minimum 125 godzin, a jezeli to mozliwe to 135 = zakladam grac po 6h dziennie
- do konca miesiaca miesiaca robie plan armstronga, patrz ten post i ten kierowany na duza ilosc powtorzen, jak najwiecej treningow musze wykonac, a w nowym roku deload ze 2 tygodnie i planuje robic cwiczenia na sile (szczegolnie w kierunku pistoletow na nogi)
- bede trzymac sie nadal drabinki awansow , jezeli nie zdecyduje wyplacac czesci wygranych to byc moze wskocze na nl50 pod koniec miecha. Tak sie zastanawialem, ze zeby zwiekszyc ilosc czasu wolnego to zamiast robic sobie jedzienie moglbym zamowic cattering, zyskalbym pare godzin dziennie, ale wtedy zdecydowalbym zeby jakis procent wygranych wyplacac i przeznaczac na oplaty, czyli zamiast CFP (coaching for profit) mialbym PFC (profit for cattering). Niby spowolni to rozwoj, ale mialbym lepsza diete, lepsze samopoczucie i wiecej czasu, zeby dokonczyc Euro Truck Symulator i grac w SC2 :f_cool:
- nauka to potegi klucz, uczyc sie jak najwiecej i jak najczesciej, zeby miec jak najwieksza frajde z gry

- platyna jest
- 131h grane bylo
- cykl na planie armstronga skonczony
- bankrol bezpieczny, a cateringu jednak nie bylo bo dziewczyna zaczela cos gotowac
- najslabiej bylo z nauka, ale i tak jestem zadowolony bo troche tego bylo
Rekordowa miesieczna godzinowka, dolarsow troche przy tym wpadlo, wiec jest dobrze. Tak wiem, sporo nad EV, ale jednak na plusie i oby tak zawsze.

Wyniki:
Stawki: NL 25 / 50 FR regularne
Hand: 84 650
Session Lenght: 7 849
Godzin: 130,8
Net Won: 1 306, 31 $
BB/100: 6, 15

Zalozenia na 2016

Spoiler

Plan :
- zdobyc status Supernova
- ogrywac sie na nl200
- uczyc sie jak najwiecej, ogladac w koncu filmy ze stategii na biezaco, umiec wiecej niz rywale i cieszyc sie gra
Nic madrzejszego nie przychodzi mi teraz do glowy.

Ponawiam challenge sportowy: tu sie zaczelo
- zrobic silowo 20 chin ups i po 5 minutach odpoczynku 20 dipsow
- wykonac 1 muscle up calkowicie silowo

nie miescilem sie z wpisami w pierwszym poscie, wiec przerzucilem info o mnie do drugiego posta

Reply
645 replies
YourMomBet

Szczerze? Nie przeczytałem co tam nabazgrałeś, ale masz zajebisty awatar, więc powodzenia :f_biggrin:

Reply
bambucza1988

wiedzialem, ze titsy zawsze modzie

Spoiler

:badteeth::badteeth::badteeth:

titsy dostaly minusa, to urozmaice posta i umieszcze tu czesc pierwszego posta

:heart: 21 sposobow na osiagniecie sukcesu :heart:

Spoiler

Kazdy moze stworzyc i pochwalic sie swoimi sposobami na zdobycie $ MiLioNow $, a tutaj znajduje sie recepta na moj pokerowy sukces w 21 punktach - klik, wierze ze jezeli zrobie prawidlowo wszytko z listy to wystarczy.

"Nie potrzebuje szczęścia, by osiągnąć to czego pragnę. Potrzebuję cierpliwości i wytrwałości, jeśli uda mi się utrzymać te dwie cechy w ryzach, to aż sam boję się samego siebie, bo drzemie we mnie ogromny potencjał, którego nie chce marnować jak przez ostatnie lata..."
Tak wiec - Alleluja i Do Przodu

:spade: O mnie :spade:

Spoiler

Po kilkumiesiecznej przerwie po raz kolejny wracam do pokera po rozstaniu sie z praca na etacie w kwietniu 2015. Kilka razy juz probowalem zostac graczem pro, ale tym razem podejde do sprawy na tyle powaznie na ile potrafie.
Moja pokerowa historia na pieniadze zaczela sie kiedy dostalem darmowy kapital 50$ na Party Poker w grudniu chyba 2011 roku i do tej chwili nie potrzebne bylo mi wiecej darmowej gotowki, nigdy tez do pokera nie doplacilem z wlasnej kieszeni co moze juz byc jakims micro sukcesem. Wtedy moim idolem byl Demiurg12 i nie ma co sie dziwic jak widzi sie takie wyczyny https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=2570733#post2570733

Spoiler

Napisane przez Demiurg12

dziekuje dobranoc :)...

Zaczynalem od NL2 FR i doszedlem do NL25, po czym spadlem na dwojki. Przenioslem sie wtedy na Poker Stars i od tamtej pory, przez kilka lat wykorzystuje tylko ten room i gram tylko cash Full-Ring. Przez mikrolimity spacerowalem radosnie z 5-6 razy i gralem maksymalnie Nl100 w marcu 2014, ale bylem tam zaledwie pozwiedzac , gdyz szybko zostalem uswiadomiony, ze ambicje mam wieksze niz umiejetnosci. Zazwyczaj bardzo szybko awansowalem w gore i na jednym limicie siedzialem gora miesiac wspinajac sie wyzej. Normalnym bylo, ze nagle jakosc mojej gry sie pogarszala na tyle, ze spadalem na dno swoich oczekiwan, dwa a nawet 4 limity nizej, wydawalo mi sie zawsze ze dzieje sie to bez powodu, nie umialem tego wyjasnic, ale prawdopodobnie spowodowane bylo to zbytnim pragnieniem grania jak najwyzej bez ustabilizowania wiedzy i nawet konserwatywny bankroll nie potrafil zniesc tak wielkich obciazen, powodujac spadki i czasowa rezygnacje z gry.
Cos wiecej o moim podejsciu do gry i o wczesniejszym graniu: Post 1 / Post 2 / Post 3

Lubie mobilizujaca rywalizacje i dlatego pare razy bralem udzial lub sam organizowalem wyscigi:
- 30-03-2013 https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=318936 byly kiedys jeszcze ze 2-3 inne challenge i z lepszymi wynikami z gry, ale ten chyba najdluzszy, innych nie pokazuje bo ktos za mnie wstawial wyniki
- 11-04-2015 dolaczenie do MBC

albo bralem udzial w grupach dyskusyjnych:
- 16-04-2013 https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=319502 , tu nie wykorzystalem szansy wyjazdu do trenera pozdroandpocwicz na szkolenie, to moglo wiele zmienic
- 23-11-2013 https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=358371 watek byl uzywany bardzo krotko, ale z jednym uczestnikiem do tej pory dyskutujemy o rozdaniach na skype, pozdrawiam i dzieki za pomoc

a w czasie sesji zawsze lubilem cos posluchac:
- https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=325156
i w moim blogu raczej nie zabraknie audiobookow lub muzyki

:diamond: Sport :diamond:

Spoiler

Dla zdrowia i wlasnej satysfakcji jestem aktywny fizycznie, wczesniej ze dwa lata biegalem pare razy w tygodniu, rok chodzilem na Krav Mage, ale zmienilem to w koncu na boks. Od okolo 5 lat mam swoj kawalek podlogi, czyli miejsce do cwiczen w pokoju, rure pozioma i porecze, gdzie staram sie cwiczyc kalistenike odkad przeczytalem na poczatku 2015 ksiazki Nagi wojownik i Skazany na trening cz.1 i 2

Spoiler

Spoiler

w koncu mam tez postepy silowe, a w tej kwestii marzenie mam:

byc moze kiedys sie spelni i cierpliwie na to poczekam nawet do 50-tki. Skazanego kupilem na allgero za nieduze pieniadze i uwazam ze rewelacja, mimo ze troche cwiczenia poprzerabialem, powymyslalem pod siebie

Ksiazka ma zawierac informacje o treningu zwiekszajacym sile, ale uznalem ze powtorzen jest za duzo, tak wiec edytowalem jej tresc, trzymam od 3 do 6, jak robie powyzej 6 powtorzen tzn. ze moge probowac nastepny krok, jak w nastepnym zrobie min 3 powtorzenia tzn ze moge zostac na tym kroku, jak nie to wracam do poprzedniego. Dodatkowo dopisalem sobie dodatkowe kroki posrednie, zeby nie bylo nieraz za duzych przeskokow w trudnosci, no i polaczylem treningi w troche inne grupy:
rozpiska z poczatku roku
dni 1/4. pompki w staniu na rekach, mostki, planche (nie ma w ksiazce)
dni 2/5. pistolety, wspiecia na lydki, pompki
dni 3/6. podciaganie nadchwytem i podchwytem, brzuch

obecnie
dni 1/3/4/5/7 boks, bieganie, grillowanie
dzien 4. pompki w staniu na rekach, pompki na jednej, mostki, kark(jest w czesci 2)
dzien 6. podciaganie nadchwytem i podchwytem, front i back lever (nie ma w ksiazce), brzuch
nogi po bieganiu (nie wedlug ksiazki)

Yo.

Spoiler
serie filmow Efekt motyla polecam obejrzec, o ile jeszcze ktos nie widzial , a na koniec dlugiego wstepu temat bloga w wydaniu muzycznym

Reply
bambucza1988

Update
Ilość rozegranych rąk: 3241
Typ gier: cash nl10
Zysk/strata: +89,54
Aktualny bankroll: 189,54
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1
% realizacji celu: 7,58%

Spoiler

edycja:
filmy do obejrzenia na najblizszy czas

Spoiler

Lista co mam do obejrzenia i oby na liscie sie nie skonczylo tylko, zebym to przestudiowal

--------
do analizy z GTO:

swietne produkcje w szkole p* mial wafflecop, widzialem, polecam, mam notatki do dzis i czasami przypominam je sobie, a na teraz do nauki dla mnie
- ciachoooo Game Theory Optimal
- arcymaster GTO
- detrukt GTO
- nanonoko, 5 czesci PokerStars 50NL Zoom Session

--------
czerwona krecha:

- w34z3l i jezyk, ktorego nie rozumiem ale te teorie musi znac kazdy
- deucescraked The thin red line
jak bede mial dostep do platyny:
- soekholdem mistrz Tajemnica czerwonej lini odkryta 50% DONE teoria za mna, ciekawy jestem co bedize w praktyce
- Leatherass9 Częste przeoczenia regularsów DONE jest troche powielanych z innych filmow informacji i troche spazzow, szczegolnie rozdanie z ryba i all na river bo tak

--------
cos nowego:

- robmaf Robmaf o funkcjach PokerSnowie

pominelem jakies obowiazkowe pozycje ??

Reply
bambucza1988

leg day na silowni - not even once :mdr:

Spoiler

wymyslilem sobie dzisiaj challenge z siadami bo brakuje mi w tygodniu dni, zeby gdzies wrzucic trening nog, bede robil smarowanie gwintow, kto czytal ksiazke Nagi Wojownik ten wie o co chodzi, ale juz tlumacze, mieszkam w kawalerce i na srodku mieszkania ustalilem sobie check point, czyli miejsce w ktorym za kazdym razem jak jestem w jego poblizu musze zrobic jeden pelny siad (mowi sie dupa do ziemi, ale bardziej obrazowy opis to zrobic tak niski przysiad, zeby tyl uda oprzec na lydkach)
np ktos dzwoni do drzwi to ide otworzyc, mijam check point - 1 siad,
pomylka, to do mieszkania obok, wracam - 1siad,
zglodnialem to ide do kuchni - 1siad,
wracam - 1siad,
zapomnialem soli ide do kuchni - 1siad,
wracam - 1siad,
pojadlem, popilem to bym sie wysikal, ale juz nogi bola, wiec juz mi sie nie chce

Spoiler

narazie to siady z ciezarem ciala, a pozniej pomysle zeby przy check poincie umiescic ciezarek badz talerz i robic jak na filmiku, tylko wlaczcie od 6:00

Spoiler

, docelowo pewnie beda to pistolety zeby mi sie graty kolo check pointu nie walaly caly czas, niby juz pistolety robie, ale kolana od nich bola, wiec najpierw trzeba nogi dobrze wzmocnic

Spoiler

Reply
bambucza1988

pomysl z checkpointem narazie sie sprawdza, dolozylem do przysiadow jeszcze podejscie do tuck planche,

robie przysiad i schodze spowrotem na podloge i mam zrobic jak na filmie - narazie moge tylko zrobic z jedna noga w gorze i poprostu zamieniam nogi po sekundzie, dwoch, prawidlowy tuck planche moge tylko na chwile, wiec bez sensu poki co
cel to oczywiscie:

juz wiem ze "objetosc treningowa" :f_biggrin: jest zbyt niska i trzeba albo zwiekszyc obciazenie albo ilosc powtorzen, ale zostane przy zasadach smarowania gwintow czyli jedno ciezkie powtorzenie i z czasem dodam tylko obciazenie

zasada bardzo fajnie sie sprawdza sie tez jak ktos chce sie np. podciagac i nie moze zrobic nawet jednego powtorzenia, a drazek wisi w drzwiach w ruchliwym miejscu mieszkania, zamiast podciagniecia wystarczy podskoczyc tak aby broda znalazla sie nad drazkiem i powoli opuszczac min przez 4 sekundy, tzn. wykonywac tylko ruch negatywny
najpozniej po miesiacu w wersji dla opornych mozna sie juz podciagac, a stopniowo utrudniajac sobie cwiczenie z czasem mozna podciagac sie na jednej rece i niech nikt nie mowi, ze dzieki kalistenice nie mozna zrobic sily

Reply
bambucza1988

trafilem na dobrego bloga https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=352819&page=11 i musze sobie zapisac ze na 12 stronie skonczylem czytac, jutro moze dokoncze, a teraz do gry w koncu

Reply
bambucza1988

w soboty bede dodawal wyniki z danego tygodnia, a w srode podsumowanie/wykres od poczatku challengu

Spoiler

Reply
bambucza1988

trzeba bylo zmienic nazwe tego pseudo bloga na cos lepszego

Reply
bambucza1988

mala zagadka, ile trzeba zrobic checkpointow, zeby dojsc chociaz do polowy takiego poziomu??: :pcuser:

w wikipedii pisali ze trzy sryliardy :|, wiec moze zejsc pare lat, oby tylko sie wyrobic przed emerytura :challenge: accept

Reply
bambucza1988

-----------------------------------------------------------------------
Update z tego tygodnia
Ilość rozegranych rąk: 8177
Typ gier: cash nl10 FR
Zysk/strata: +48,23$
Aktualny bankroll: 237,77$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2
-----------------------------------------------------------------------
Ilość rozegranych rąk od poczatku challengu: 11418
cel: 2500$
% realizacji celu: 9,51%

podsumowujac ten tydzien, mialo byc tak:

a bylo:

jakos przeciwnicy nie rozumieli co chce im przekazac moimi blefami i zostawali w rozdaniu
nadal gram nl10 i na nl25 zmienie pewnie od nowego miesiaca, zalezalo to bedzie nie od bankrolla tylko od pewnosci podejmowanych decyzji w czasie gry, poki co slabo to wyglada, wynik jako tako idzie, ale bardzo powoli, gram 9 stolow dlatego wydaje mi sie, ze powinno byc lepiej niz dotychczas jednak gdzies pale $ i nie znajduje miejsca gdzie, napewno kilka spazzow co sesje robie wiec na poczatek to sprobuje ograniczyc i moze w 4betowanych pulach za duzo kombinuje

Reply
bambucza1988

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BB (Hero)$10.00:///////;UTG2$10.75:///////;MP1$10.89:///////;MP2$11.04:///////;MP3$13.62:///////;CO$13.62:///////;BU$12.26:///////;SB$10.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:h, A:h.
UTG2 raises to $0.30, MP1 folds, MP2 calls $0.30, MP3 calls $0.30, 3 folds, Hero raises to $1.40, 2 folds, MP3 calls $1.10.

Flop: ($3.45) 5:c, 2:c, 9:c (2 players)
Hero bets $2.30, MP3 calls $2.30.

Turn: ($8.05) 4:s (2 players)
Hero bets $6.30 is all-in, MP3 calls $6.30 .

River: ($20.65) K:c (2 players)

Final Pot: $20.65.

zagadka co mial ten co kolowal squezza? wiem, ze moglem zagrac do 1,50-160, ale poza tym tragedie zagralem czy wp? ;p

otwiera reg 13/10, EP OR 9 fold na 3bet ip 55, za nim dwa kole od kolejnych regow, oba z niskim 3betem 2 i 3
ten z mp3 cold call 7, fold to bet ip 62, wtsd 26, w$sd 53, fold to cbet flop 50, turn 45

Reply
bambucza1988

heh dobre wyzwania teraz dali, w niecale 30minut sie uwinelem ze wszystkim, a najdluzej zeszlo oczywiscie z depozytem bo lapy to wystarczy odpalic 4 zoomy i w moment sa

Reply
nokion

ten koleś miał A+ i druga nie do koloru...? lub AA nie do koloru

Reply
bambucza1988

prawie dwa dni minelo i wiecej odpowiedzi pewnie nie bedzie to spiesze odpisac :f_love:

PRE :profit:
ja to widzialem tak, ze skoro jest to akcja na trzech regow to ten co koluje squezza nie moze miec AA i pewnie tez KK bo sam by squzowal, dodatkowo na BU siedziala ryba , wiec to calkiem eliminuje AA i KK, najprawdopodobniej tez z AK nie dalby kolejnej osobie dolozyc sie do puli
FLOOP :appl:
z czym wiec sprawdza otwrcie, a pozniej squezze? moze miec wszystkie nizsze pockety 22-QQ, AQ ewentualnie AK bo nie wiem co z tym robi, na flopie nie powinien foldowac TT-QQ tymbardziej z FD, setow i Ax z FD/kolorem, ale mialem plan, zeby uderzac floopa tylko po to zeby wyrzucic go na niezielonym turnie, musialem ustalic taki sajzing na flopie, zeby na turnie uderzyc za ~2/3puli i go wyrzucic z TT-QQ i Ax z FD, sprawdzi gotowy kolor i sety tez
RESULTS :why:
a wszystko to do dupy bo blefowalem majac zbyt niskie equity, pokazal kolor AQs, wiec wykorzystal jedna szanse na milion i zlapal juz na flopie gotowca, pozostale 999999999 razy bylby na tym kolu pre w plecy, no ale wygral wiec zagral dobrze, a ja zle bo przegralem :nh: i do przodu :milord:

Flop: ($3.45) 5:c, 2:c, 9:c (2 players) Hero bets $2.30, MP3 calls $2.30.

Turn: ($8.05) 4:s (2 players) Hero bets $6.30 All-in, MP3 calls $6.30.

River: ($20.65) K:c (2 players) Final Pot: $20.65.

Results follow:
Hero shows high card ace(J:h A:h).
MP3 shows a flush, ace high(A:c Q:c).

MP3 wins with a flush, ace high(A:c Q:c).

Reply
bambucza1988

zapisuje rozegranie ku pamieci i przestrodze
mp3 shit reg 10/8 bez 3betu, bu slabszy gracz

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP1$7.57:///////;MP2 (Hero)$10.10:///////;MP3$9.55:///////;CO$12.41:///////;BU$4.81:///////;SB$10.30:///////;BB$10.00:///////;UTG2$10.35:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP2 with K:d, K:c.
2 folds, Hero raises to $0.30, MP3 raises to $0.90, CO folds, BU calls $0.90, 2 folds, Hero raises to $2.15, MP3 raises to $3.80, BU raises to $4.81, Hero raises to $10.40, MP3 calls $5.75.

Flop: ($24.61) 5:s, Q:d, 9:h (3 players)
Turn: ($24.61) 9:c (3 players)
River: ($24.61) 2:c (3 players)
Final Pot: $24.61.
Results follow:

Spoiler

Hero shows two pairs, kings and nines(K:d K:c).
MP3 shows two pairs, aces and nines(A:h A:c).
BU shows two pairs, jacks and nines(J:d J:h).

MP3 wins with two pairs, aces and nines(A:h A:c).

4bet wydaje mi sie musowy, jak nawet rega wyrzuce z AK to ryba zostanie na pocieszenie, jak wrzuca typ 10/8 bez 3betu to nie ma tam AK QQ tylko KK+, KK blokuje, wiec przegralem i mam fold to minigej 5bet

Reply
bambucza1988

cos do posluchania w trakcie sesji, myslalem ze to cos o wojnie :f_confused:, a to o dzieciecych wojenkach miedzy podworkami, pamietam, ze za dziecka podobne sytuacje byly na podworku, opowiesc dobrze sie zaczela i fajny lektor, zobaczymy dalej :f_thumbsup:

przez godzine mialem to wczoraj na sluchawkach i fajnie odcielem sie od reszty swiata, nie rozpraszalo mnie nic, gralo sie bajka, ale ze mam dziadowskie nauszniki to uszy mnie bolaly i musialem zdjac, wtedy zaczelo sie ... spazzowanie :f_biggrin:, na szczescie wylaczylem zanim przebalowalem caly zarobek, dobra wiadomosc to, ze po tygodniu przestoju w miejscu wykres zaczyna sie ruszac i czerwona przestala spadac, do nastepnego wykresu jeden dzien, wiec wiele nie zdaze zmienic, zeby tylko z gry byc zadowolonym

edit: przesluchalem cala i okazalo sie ze w kilku miejscach ma przeskok do innego rozdzialu, sens jest zachowany, tylko brak ciaglosci, troche o lojalnosci, wzajemnym szacunku, dumie, czyli o tym czego dzieci sie teraz nie uczy, fajne - polecam

Reply
zajcur

co do rozdania z AJs
IMO easy call pre. Rzadko kiedy trafisz uklad, ktory pozwoli Ci na sciaganie value, bo do takiego sizingu nie calluja byle gowna. Z AJo gralbym squeez z mysla zgarniecia puli pre. Jesli dochodzi do gry postflop to nie wykazuje zadnej agresji

Reply
bambucza1988

Napisane przez zajcur
co do rozdania z AJs
IMO easy call pre. Rzadko kiedy trafisz uklad, ktory pozwoli Ci na sciaganie value, bo do takiego sizingu nie calluja byle gowna. Z AJo gralbym squeez z mysla zgarniecia puli pre. Jesli dochodzi do gry postflop to nie wykazuje zadnej agresji

po callu pre to wolalbym w sumie nic nie trafic badz kolor z floopa bo trafiajac J lub A w tylu graczy moglbym miec klopoty ;p
squezze mial na celu zebrac pule blefem, nie chcialem grac post, to wyszlo przez przypadek bo donk kolowal mimo, ze pokazal, ze ma slaba reke i da sie zrzucic po flopie, jasne mial fart i dostal prezent od mikolaja, ale to go nie usprawiedliwia, gdyby to bylo nl100 to jeszcze moglbym go zrozumiec
zreszta gosc byl tylko jeden dzien to tez jakos go tlumaczy

Reply
bambucza1988

dzisiaj do sesji na sluchawki trafil audiobook:

umiera bogaty dziadek kobiety, w ktorej kocha sie glowny bohater, okazuje sie ze zostal otruty i zaczyna sie poszukiwanie mordercy

Reply