Cześć!
![]()
Nadszedł czas, aby w końcu coś zmienić. Nadszedł czas, aby w końcu osiągnąć planowany od dawna cel. Cel który jeszcze parę miesięcy temu uważałem, za wręcz niemożliwy do zrealizowania. Postanowiłem, że własnie podczas trwających wakacji mam jedyną szanse, na jego realizacje. Pierwszym i zarazem najważniejszym krokiem miało być założenie bloga.
Oto i jest.
![]()
Krótko o związku z...
Spoiler
... pokerem zainteresowałem się niecałe dwa lata temu. Zaczęło się od niewinnych nanostakes'ów live ze znajomymi. Online gram od ponad roku. Przeszedłem kilka ciężkich okresów ale po jakimś czasie udało mi się wyjść na prostą. Nigdy jednak, nie grałem na tyle dobrze, aby wyjść na zawsze z mikro. Gdy zaczynałem grę popełniałem setki, a nawet tysiące błędów; za często wypłacałem, grałem scary money, zbyt często tiltowałem tracąc niepotrzebnie bankrolla i nie potrafiłem pogodzić się z porażką, próbując odzyskać stracone dolary na wyższych stawkach. Typowe podejście hazardzisty. Nie ma już sensu więcej opowiadać o tym jak było źle i wyszukiwać coraz to nowych leaków w grze, w mindsecie i podejściu do życia. Przeszłości nie jestem w stanie zmienić, jednak...
...wiem, że ja się zmieniłem. Staje się, a może już stałem się pokerzystą. W ciągu tego roku obejrzałem sporo filmików dotyczących zarówno praktycznej jak i teoretycznej strony pokera. Nie obeszło się też bez treningu uwielbianego przeze mnie mindsetu, nad którym oczywiście cały czas pracuje, bo bez tej podstawy nie będę w stanie nic osiągnąć. Niedługo będę mógł napisać doktorat z "pracy nad mikro"
Mógłbym tam dłużej siedzieć, wypłacać raz na jakiś czas po kilkadziesiąt dolarów, grać tak jak do tej pory kilka razy w tygodniu, po kilka tysięcy rozdań miesięcznie, tylko po co.
Może nie było tak krótko jak chciałem, ale bardzo się starałem. Najważniejsza sprawą i głównym powodem dla którego powstaje ten blog są wspomniane już wcześniej CELE. Obecnie istnieje jeden główny cel i kilka pośrednich, które będę przedstawiał w późniejszym czasie:
Spoiler
3 miesiące, 15 tygodni, 400 tysięcy rąk, filmy, książki, praca, analiza i magiczna zasada DDM ("Po pierwsze dyscyplina, po drugie dyscyplina po trzecie mindest") = Welcome in the NL25
Niemożliwe? Sam jestem bardzo, ale to bardzo ciekawy czy mi się uda. Nie przyjmuję do wiadomości jednak innej opcji jak sukces i powodzenie. Nie będę pisał, co zrobię i jaki mam plan jeśli jednak się nie powiedzie, bo jedyne co wiem to, że się nie poddam w dążeniu do celu.
Podstawowy plan pokerowy:
- co najmniej 5k rozdań dziennie
- obejrzenie 1 filmiku dziennie z dokładną analizą
- wrzucanie rąk do oceny na forum
- analiza własnej gry z HM
Podstawowy plan pozapokerowy:
- dieta i siłownia
- książka i film
- znajomi i rodzina
czyli wszystko to na co będę miał ochotę w wolnym czasie, poza grą.
Przy okazji zapisuje się do MBC, bo na pewno da mi to motywację do regularnych wpisów na blogu, chociaż i tak mam wrażenie, że tej motywacji nie zabraknie. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie, bo oprócz może i czasami nudnych i monotonnych monologów nie zabraknie ciekawych wpisów i co najważniejsze - humorystycznych filmików z gry. Chce doprowadzić ten projekt do końca i już niedługo tj. za 3 miesiące przekonam się co z tego wyszło. Nie chce po tym czasie kończyć z pisaniem, lecz chce 31 października napisać posta "Udało się". Pragnienie sukcesu jest ogromne, a motywacja do rozwoju i pokonania kolejnych limitów jeszcze większa.
Mega Bankroll Challange
Gram: CASH
Poker roomy, na których będziesz grał: PokerStars, Wiliam Hill
Początkowy bankroll: 60 $
Cel, który chcesz osiągnąć: 1111 $
Do końca października bieżącego roku.
Muzyka
Książka

Może jest trochę za poważnie i zbyt nastrojowo, ale po jakimś czasie się rozkręcę. Pozdro.
Zaczynamy!
Zapraszam, eniksenik!
Spoiler
"Flop out of bed, go round the turn, make your way down the river - that's the journey called Texas Hold'em Poker"