WITAM,
Mama na imię Marek, 33 lata, pochodzę z Wrocławia i wkońcu postanowiłem napisać Bloga!
Jak zapewne widzicie na tym forum jestem już dobrych kilka latek więc dlaczego dopiero teraz wziąłem się za pisanie? Otóż powodów jest kilka....
1) Na początku sierpnia trafiłem do szpitala z powodu bardzo poważnego wypadku - w efekcie miałem operowaną głowę. Można uznać że miałem bardzo dużo szczęścia (jak to ujął lekarz "więcej szczęscia niż rozumu" :f_eek:), czyli otarłem się o śmierć.
2) Jak w większości z Was forumowiczów zależy mi na systematyczności i rozwoju, a jak wiadomo poziom jest coraz wyższy i tak jak kiedyś nie miałem żadnych problemów z kręceniem 20bb/100 tak teraz 10bb/100 uznaję za dobry wynik.
3) MINDSET. Wg mnie najwięcej bb tracę na niepotrzebnych spazach , graniu pod wynik i graniu za długich sesji. Dla mnie optymalna sesja to maksymalnie 1,5 h.
Obecnie gram NL 10 SH na PokerStars. Mam mnóstwo wolnego czasu z racji tego, że poprzez wypadek mam wolne od pracy. Przypuszczam że potrwa to do końca roku gdyż czeka mnie rehabilitacja a znając naszą polską służbę zdrowia potrwa to dość długo.
Dlatego w tym czasie chcę solidny wolume (min. 100k hands/month).
Dodatkowo będę bardzo zadowolony jeśli znajdzie się grupa osób chcąca porozmawiać o grze na skype
Na teraz to tyle z mojej strony. Mam nadzieję że się nie wypalę i że ten Blog będzie mi pomocny nie tylko ze względów pokerowych ale również motywacyjnych i osobistych.
Napisane przez diamencik93
Zamierzasz grać cały czas NL10 czy przechodzić później wyżej? Aktualnie gram NL5 i myślę, że do końca września wskoczę na NL10 także może się spotkamy
Życzę powodzenia!
Chcę zrobić 100k hands i wtedy się w ogóle okaże czy nadal nadaję się do tej gry.
Jak narazie idzie nie najgorzej
Oglądnąłem dzisiaj trening Muckinfelli z Zooma NL25 i przyznam że trochę sie zastanawiam czy sobie nie pograć Zooma. Na normalnych stołach niby więcej fishy i lepszy winrate jednak ja gram 9 stołów więc srednio na 1h wychodzi jakieś 650 hands, a przy Zoomie jakieś 900-1000 hands/hour. Dodatkowo w godzinach popołudniowo-wieczornych na najlepszych normalnych stolikach jest po kilkanaście osób na waiting list i irytujaca jest sytuacja że czekasz i czekasz a dosiąść się nie ma gdzie.
Także od jutra w godzinach porannych normalne stoliki a w godzinach wieczornych Zoom
Dziś po treningu zagrałem jedną sesję Zooma. Wynik i gra całkiem przyzwoita
Trochę czasu zleciało od mojego ostatniego wpisu. Czuję lekki wstyd oraz niedosyt iż tak po prostu mówiąc kolokwialnie "odpadłem na pierwszej prostej". Jak wiadomo nowy rok 2016 się zaczął więc jak to u mnie w zwyczaju noworoczne cele i postanowienia.
Przede wszystkim chcę regularnie prowadzić tego bloga. Będę tu głównie wrzucał swoje wykresy oraz rozdania oraz intensywnie dyskutował na tematy okołopokerowe i nie tylko:)
Puki co startuje od podstaw - stare dobre NL2 na PokerStars.
Na razie to tyle, jest już dość późno pora iść spać.
Następny wpis będzie bardziej osobisty i będzie dotyczył zmian jakie zaszły u mnie od sierpnia zeszłego roku.
Napisane przez diamencik93
Hahaha widzę, że wyżej napisałem, że będę Cię śledził, ale w zasadzie nie miałem czego
Kolejny dobry utwór
Gram już NL10 i NL16 także może się czasami na stołach spotykamy? ♠_cool:
diamencik93 cieszę się że nie tylko ja mam taki gust muzyczny, na koniec wrzucę kolejny
Bardzo chciałbym grać wyżej jednak z powodu ograniczeń finansowych zaczynam od nl2.
Zapisałem się do MBC - wg mnie dobra inicjatywa dająca kolejny powód aby ostro wziąć się za swój rozwój i crushować kolejne limity w blasku sławy
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 7623 hands
Typ gier: cash
Zysk/strata: +55,76
Aktualny bankroll: 81,76
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1
Dzisiaj chciałem napisać co u mnie działo się w okresie od sierpnia do grudnia czyli wtedy kiedy przestałem cokolwiek tutaj pisać.
Jeśli chodzi o pokera grałem wówczas nl10 z różnorodnymi skutkami jednak generalnie kształtowało się to w okolicach break even. http://scr.hu/4vvr/6ts0x
Jako, iż nie byłem wówczas zadowolony z wyników zrobiłem sobie przerwę od Holdema i przerzuciłem się na Omahę Zoom. I tak grałem sobie PL2-PL10 z różnymi wynikami (niestety mój HM nie ma Omahy ). W moim mniemaniu coś ala 5-10bb/100 ale głowy za to nie dam
Jednakże jak wiadomo wariancja i swingi w Omahe potrafią być olbrzymie (miewałem pojedyńcze sesje na -20bi) więc podziękowałem tej odmianie i here I am again - Stary poczciwy Holdem
Pozapokerowo.... znalazłem nową pracę i zmieniłem miejsce zamieszkania (z Wrocławia na Gdańsk).
Rehabilitację olałem kiedy dowiedziałem się ile czasu muszę czekać na wizytę u neurologa i laryngologa. Na całe szczęście kompletnie nic mi nie dolega mogę już biegać hasać chodzić na siłownię itd
Witam serdecznie! jak to mawiają konsultanci z Orange jednakże ja nie zamierzam sprzedawać Wam żadnej usługi. Te kilka dni zleciały jak z bicza strzelił, dużo grindowałem z różnymi rezultatami. Dołożyłem stoły deep aby bylo bardziej agrro no i się doigrałem - stacki latały to w lewo to w prawo 250bb deep. Oto przykład:
Preflop: Hero is BTN with K K
MP calls $0.02, CO folds, Hero raises to $0.08, SB raises to $0.28, BB folds, MP calls $0.26, Hero raises to $0.75, SB raises to $6.77, MP calls $1.65 and is all-in, Hero calls $4.87 and is all-in
Flop: ($13.19) T T 4 (3 players, 2 are all-in) Turn: ($13.19) 5 (3 players, 2 are all-in) River: ($13.19) T (3 players, 2 are all-in)
Results:
Spoiler
$13.19 pot ($0.30 rake)
Final Board: T T 4 5 T
SB showed A A and won $12.89 ($7.27 net)
MP mucked 2 5 and lost (-$1.93 net)
Hero mucked K K and lost (-$5.62 net)
Zrzucacie KK na 250 deep? Dodatkowo jest 3 gracz ze 100bb dlatego postanowiłem sprawdzić ale nie wiem czy to jest dobry call. Staty zazaz1977 http://scr.hu/4vvr/h6tcr.
Preflop: Hero is BTN with 7 7 MP folds, CO raises to $0.06, Hero calls $0.06, SB raises to $0.70, BB folds, CO calls $0.64, Hero calls $0.64
Flop: ($2.17) Q 2 2 (3 players) SB bets $2.09, CO folds, Hero raises to $7.55 and is all-in, SB calls $2.63 and is all-in
Turn: ($11.61) 6 (2 players, 2 are all-in) River: ($11.61) 8 (2 players, 2 are all-in)
Results:
Spoiler
$11.61 pot ($0.30 rake)
Final Board: Q 2 2 6 8
SB showed A 6 and lost (-$5.43 net)
CO mucked and lost (-$0.71 net)
Hero showed 7 7 and won $11.31 ($5.88 net)
Preflop: Hero is UTG with T K Hero raises to $0.13, 2 folds, BTN raises to $0.24, SB folds, BB calls $0.22, Hero raises to $1.03, BTN calls $0.79, BB calls $0.79
Flop: ($3.16) 6 3 K (3 players)
BB checks, Hero checks, BTN bets $4.69 and is all-in, BB folds, Hero calls $3.96 and is all-in
Turn: ($11.08) T (2 players, 2 are all-in) River: ($11.08) 2 (2 players, 2 are all-in)
Results:
Spoiler
$11.08 pot ($0.30 rake)
Final Board: 6 3 K T 2
BB mucked and lost (-$1.04 net)
Hero showed T K and won $10.78 ($5.78 net)
BTN mucked K J and lost (-$5 net)
http://scr.hu/4vvr/ukbyo koles ultra agrro wiec 4 bet KTs wydaje mi sie spoko. Flop przyjaciel, Turn tymbardziej. Nie potrafię tego zrzucić na flopie na takiego przeciwnika.
Generalnie gra mi się całkiem spoko jednak zdarza mi się czasem niepotrzebnie zespazzować jedno dwa rozdania i to zabija mi winrate. 17bb/100 no sorry dla mnie to nie jest nic nadzwyczajnego myślę że stać mnie na więcej
oto dowody spazzowania, które jak oglądam to aż mnie szwag trafia:
River: ($2.03) T (2 players) SB bets $1.96, Hero raises to $3.81 and is all-in, SB calls $1.85
Results:
Spoiler
$9.65 pot ($0.30 rake)
Final Board: 7 8 3 6 T
SB showed 8 9 and won $9.35 ($4.58 net)
Hero showed J A and lost (-$4.77 net)
i UWAGA UWAGA najbardziej debilny spazz odkąd pamietam. Jak go oglądam to już nawet płakać mi się nie chce tylko wręcz przeciwnie - milutko się uśmiecham, no bo jak to wytłumaczyć?
River: ($1.54) J (2 players) SB bets $0.84, Hero raises to $2.69 and is all-in, SB calls $1.85
Results:
Spoiler
$6.92 pot ($0.24 rake)
Final Board: 7 5 6 3 J
SB showed 7 4 and won $6.68 ($3.23 net)
Hero showed 9 Q and lost (-$3.45 net)
Podsumowując w ciągu 5 dni rozegrałem ponad 28k rąk z winratem 17bb/100. Wiem że jeszcze b dużo pracy przede mną.
Wyniki: http://scr.hu/4vvr/lxnln
Graph:
1) STOP spazzowaniu - muszę jakąś konkretną karę sobie wymyślić (macie jakies pomysły?)
2) sesje max 1,5h czyli około 1k hands - zauważyłem że znowu gram za długie sesje, spowodowane jest to głównie chęcią odrobienia i wyjścia przynajmniej na zero w sesji, jednak focus na grze u mnie niesamowicie spada dołączając do tego kilka coolerów i kolejny spazz gotowy.
UPDATE 2
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 40671
Typ gier: cash
Zysk/strata: +97,92
Aktualny bankroll: 179,68
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2
Dawno nic nie pisałem więc postanowiłem coś naskrobać. Ostatnie kilka dni to głównie grindowanie NL2 w ilościach kilkak/day. Chce zrobić jak największe volume w tym miechu tak aby w przyszłym na spokoju wbić na nl5 z solidnym stackiem (min 50bi). także dużo grinduję po nocach, zmienił mi się czas na amerykański (chodzę spać o 6 rano). Suma sumarum gierki bardzo light zwłaszcza te na deepach. Dotychczas największe rozdanie: