Skip to forum
Notifications
Clear all

Be a Nl100 player...Still in progress...

270 Posts
37 Users
69 Reactions
10.6 K Views
Szymanczi

Siema!
Zaczynam blogowanie w głównej mierze ,aby realizować plany które sobie ustale. Nie bardzo mi to wychodziło na kartce. Często podchodziłem do sesji na spontanie bez żadnego przygotowania. Pora to zmienić i zacząć profesjonalnie podchodzić do pokera.

Do tej pory zarabiałem średnio 4-5bb/100 na NL10. Pora podnieść trochę swój winrate oraz zadomowić się z winratem 6-7bb/NL25
Zmotywował mnie do tego blog "Let's Twist & GO " Ashikagi za co Ci dziękuje ;)

Czasu mam bardzo dużo więc wypada to jakoś dobrze spożytkować. Mam wrażenie ,że dzień przechodzi mi przez palce.

Cele do końca roku:
:heart: Nl25 z winratem 8bb/100
:club: Zacząć współprace z trenerem (nie powiem który :f_cool: ) Narazie średnio mi się to kalkuluje więc daje sobie czas do końca roku.

Podsumowanie: Nie są to jakieś wymagające cele na które mam całe 4 miesiące i 10 dni zaczynając od dzisiaj!

Cele na tydzień 20.08--->27.08.2015
1. Grind! Tak to tydzień w którym chce zagrać jak najwięcej rąk jaką mi się uda. Nie wiem ile to będzie. Mam nadzieje ,że coś koło 25k dam radę. Czyli wychodzi gdzieś 3k+/dzień.
2. Będę się uczył tygodniami danego tematu np: " Tydzień blindów" or " Tydzień cbeta flop". Ten tydzień przeznaczam na MINDSET!. Zauważyłem, że ostatnio padł u mnie zupełnie ten temat. Także witaj Lechu! ;)
3. Oczywiście muszę też liznąć coś praktycznej nauki. Dlatego też bez analizy swoich rozdań się nie obejdzie. Zaznaczam w sesji rozdania które sprawiły mi problem. Robię notatki jak zagrał dany przeciwnik (bo wiem jak to pomaga!) oraz DOGŁĘBNIE ANALIZUJE! Nie tak że ooo wrzuce range do equilaba tylko robię wszystko żeby wyciągać jakieś wnioski. Nie będzie w tym tygodniu tego dużo.

Zaczynam od dupy strony...czyli od grindu ,ale na szczęście trochę już pokera liznąłem. Sama samodyscyplina bardzo mi pomoże, bo wydaje mi się że tego brakuje żeby osiągnąć coś więcej w tym niewdzięcznym (dziś zostałem 3x połamany przez fisza z jakimś totalnym syfem) sporcie :D

Welcome to my world! World of success!! :f_thumbsup:

Reply
269 replies
Ashikaga

oczywiście kropa :) GL MAN

Reply
DarekFCB

Będzie się działo, takie moje przeczucie !

Powodzonka :)

Reply
Szymanczi

PYTANIE: Co robicie na tym turnie na wrzutke?

Range jaki mu daje to:JJ,KJs,9c8c,8c7c,KJo
Mam na to na turnie 34%eq a potrzebuje 30%.

po 1: Mam mase equity w postaci: OSED, 2nd FD, TPGK (moze się ulepszyć). Na samym turnie jestem na 100% z tyłu. Na tą wrzutke chyba teraz pas wydaje mi się najrozsądniejszy. Z drugiej jednak strony gość callował trochę luźniej mojego sqz bo był mega fisz który też callował.

po 2: Flop. Po co donbetuje? Widzę same dobre układy lub drawy. Donkbet flop 18%. Nie raisowałem żeby pozostawić fisza w puli. AK,KK 100% 4betuje więc myślę ,że mam tutaj najlepszą topparke.
Turn: Spada jego karta i zastanawiam się po co na snapie on to wrzuca? nie nutsowym flushem? KJ ?
Co myślicie? Jak byście to zagrali?

Edit: Doszedłem do wniosku ,że może tak grać nie nutsowe flushe: 89,87 np.

Reply
Gomez224

Czemu grasz sqz z KQ na pre-flopie ? To masz for bluff for value ?
z doświadczenia wiem że linia od pasywnego gracz x/c => donk to siła więc możesz mu dać kredyt i spasować na turnie

Reply
erefkey

Jak dla mnie to spazz niestety :(
Jak reg (jeśli to reg, bo rozdanie tak wklejone, że nie wiadomo kto kim jest, bez stat również) calluje sqz a potem donkuje tak mocnym sizingiem na F z fishem(?) to ja jestem skłonny foldować to już na flopie bo nie widzę gorszych kart jakie może grać w ten sposób i to dla mnie są to zawsze sety i dwie pary.

Reply
Szymanczi

Sorki że tak nieczytelnie troche to wkleiłem.

Ten który otwierał to mega fisz 80/40 dlatego to sqz 4value. Dlatego też daje temu regowi trochę większy range ze względu na fisza który callował sqz. Reg ma dobre oddsy na call i też daje mu szerszy range niż odzwierciedlają to statystyki.
Setów oprócz JJ to on tam nie ma w ogóle bo KK stackuje pre. Tak samo dzieje się z AK więc mam najlepszą TP (dlatego raise na flopie byłby spoko ale nie chciałem wyrzucać fisza z puli i dlatego teraz zaluje).

Agresja rega: F:45% T:43% R:38% także spora.

erefkey - mówisz ,że widzisz tam same sety ,i dwie pary. Tak jak już mówiłem na turnie jestesmy NA BANK z tyłu ,ale na sety i dwie pary mamy 36% eq. Potrzebujemy 30% na tą wrzutke bo jest 30+$ a dokładamy 11$. A nie wrzuciłem żadnych spazów które też mógł blefować na takim boardzie (w co wątpie ale mogło tak się zdarzyć). Nie dawałem mu tam nutsowego flusha bo to jest bez sensu co zagrał. Obstawiałem go na KJ,JJ lub nie nutsowego flusha typu 89c dlatego na ten range wydaje mi się ,że ten call na T nie był zły ;)

PS. Jedno z problematyczniejszych rozdań jakie rozkminiałem....:f_cool:

Reply
erefkey

Agresja to jedynie wycinek całego obrazu, więc jakbyś jeszcze przytoczył jego popup to można byłoby coś więcej powiedzieć.

Na flopie tak to wygląda

Board: J:club:5:heart:K:club:
       Equity     Win     Tie
MP2    76.58%  76.45%   0.14% { 55, KJs, AcTc, Ac9c, KJo }
MP3    23.42%  23.28%   0.14% { KdQc }

Board: J:club:5:heart:K:club: T:club:
       Equity     Win     Tie
MP2    65.91%  65.91%   0.00% { 55, KJs, AcTc, Ac9c, KJo }
MP3    34.09%  34.09%   0.00% { KdQc }

Potrzebujesz 33% na call, więc niby jest ten call bo spadła dyszka, która blokuje AT :club:, ale myślę, że przynajmniej jednego FD może tak zagrać raz za czas.
Ogólnie dla mnie to fold na flopie jest, natomiast na turnie ten call to wariancja na deepach, czyli coś, czego nie potrzeba na NL10.

Pzdr

Reply
Szymanczi

Myslisz ,że 55 calluje pre? No może. Myślę ,że jak tam ma 55 to tym bardziej JJ co podwyższa nasze eq. Dodatkowo czemu dajesz AcTc na turnie skoro leży Tc na boardzie? Pozatym czysto teoretycznie NIGDY nie dawałbym mu takich kart jak Ac8c,Ac9c. Teraz to możemy sobie gdybać bo widzimy co pokazał, ale po co wrzucać tak absolutnego nutsa? Jedyne co tak wrzuca to dałbym mu taki range: 55, ,JJ, KJs, 8c9c, 7c8c, KJo

Fold na flopie mając fisza w puli? Hmm ten sizing nie jest jakiś mega wysoki. Mając najlepszą TP spokojnie callował bym dalej tak jak to zrobiłem.
Faktycznie można było odpuścić tą wrzutke która jest mega wariancyjna.

Reply
erefkey

Napisane przez Szymanczi
Myslisz ,że 55 calluje pre? No może. Myślę ,że jak tam ma 55 to tym bardziej JJ co podwyższa nasze eq. Dodatkowo czemu dajesz AcTc na turnie skoro leży Tc na boardzie? Pozatym czysto teoretycznie NIGDY nie dawałbym mu takich kart jak Ac8c,Ac9c. Teraz to możemy sobie gdybać bo widzimy co pokazał, ale po co wrzucać tak absolutnego nutsa? Jedyne co tak wrzuca to dałbym mu taki range: 55, ,JJ, KJs, 8c9c, 7c8c, KJo

Fold na flopie mając fisza w puli? Hmm ten sizing nie jest jakiś mega wysoki. Mając najlepszą TP spokojnie callował bym dalej tak jak to zrobiłem.
Faktycznie można było odpuścić tą wrzutke która jest mega wariancyjna.

Program sam zrobi card removal effect, więc bez znaczenia. JJ vs fish 3betuje raczej zawsze. Co do 89,78s to sceptycznie bym do tego podchodził, jako on jest na MP i ma za sobą jeszcze 4 graczy. Już prędzej Axs.

Reply
Szymanczi

No tak tak mógłby zgodze się ,ale z rangem się nie zgadzam który wrzuciłeś. Masz na screenie który wrzuciłem z rozdania. Ac8c - byłem zszokowany :D

Reply
Szymanczi

Siema siema grindowicze!

Do tej pory przerobiłem:

Mindset:
1. Result oriented 1,2
2. Badbeaty
3. Praca popłaca

Trochę słabo idzie mi grind bo chciałem zagrać 25k rączek a zagrałem 10k - chyba do jutra nie dam rady zagrać 15k :f_zZz:
Akurat kolega miał urlop i przyjechał na tydzień...ale NO EXCUSES - DAŁEM DUPY!

Jak to gracie?

call open: SB vs BB 22%
3b: 9%
fold IP: flop 33% Turn 32% River 56%
Raise River IP 38%

Aqq F: 27 % T:22% R:22%
WTSD F: 34% W$SD 59%
Według mnie to jest jednak fold na ten raise na river
Patrzylem na ten raise 38% i wydawal mi sie 4bluff ,ale inne staty mowia co innego.

Miłego dnia!

Reply
Szymanczi

Oki zaczynamy kolejny tydzień (2) zmagań odkąd założyłem bloga ;)

Nazywam go: Tygodniem spazzów!!! Czyli skupiam się na tych momentach gdzie totalnie dałem dupy w rozdaniu i wrzucam je tutaj żeby o nich pamiętać i nie popełniać podobnych błędów!

oraz rozegram 15k rąk ;) Więcej nie dam rady bo wyjeżdżam jutro i będę dopiero w poniedziałek w nocy.

Podsumowanie tygodnia 1:
:heart: Miało być 25k...było 12,5k - czyli połowa!
:spade: Poprawiony mindset - lać na wyniki krótkoterminowe. Liczy się podjęta decyzja ;)
Tydzień w 50% wykonany. Lekki fail ;(

Reply
Szymanczi

Trochę result oriented ale co tam!
Czasem warto nie wyjść nigdzie ,i posiedzieć przy komputerze w piątkowy wieczór ;)
Od bardzo dawna tak mi nie siedziało. Żadnego spazza i tylko jedno QQ<KK przegrane pre ;)

a tutaj jak udało mi się zarobić buy-ina na jednym stoliku :P

Pozdro!

Reply
erefkey

Ale gładko na tym party :spit:
A jak tam jest z regami teraz? Sprawia Ci jakiś problem czy wszyscy są słabi?

Jakie oglądasz produkcje?

GLGLG

Reply
Szymanczi

Nie jest tak kolorowo każdego dnia. Wcześniej miałem okres gdzie prawie przez 50k breakeven. Także chciałem pochwalić się tą sesją bo była wyjątkowa :)

Hmm co do regów to trochę mi problemów stwarzają, ale z biegiem upływu czasu i mojego skilla jest mi coraz łatwiej ,i myślę że w niedługim czasie połamie ten limit- no ale nie ma co gdybac bo poker naprawde lubi pokrzyżować plany :f_love::f_love::f_love:

Jakie ogladam? Tak jak pisałem wyżej na blogu to ostatnio prawie w ogóle nie pracowałem nad grą (oprócz analizy sesji i przeglądania rozdań na ps). Pracowałem nad mindsetem (BARDZO POMOGŁO!!!!)
Wcześniej pracowałem nad blindwar i owocuje :D

Reply
Szymanczi

Wróciłem z podróży więc dzisiaj kolejna dawka grindu. Zamierzam też coś poanalizować jakieś handy więc jak tylko trafi mi się coś ciekawego to tutaj wrzuce ;)

Interesują mnie KQs oraz off jakby ktoś miał to proszę tutaj takowe wrzucać. Odkryłem że z nimi mam najwięcej -bb/100 więc trzeba to poprawić.

Spazzów narazie brak :f_drink::f_drink::f_drink::f_biggrin::f_biggrin:

Gorącoooo....ale nie ma co narzekać :D

A to moja najnowsza inwestycja w pokera :D

Reply
Szymanczi

Jest i pierwsza perełka!!! TOTAL SPAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Jedyne co dobre zagrałem to preflop. Raise flopa pozostawiam bez komentarza (nawet staty nie pozwalały tak zagrać). Na Turnie trafiam to OESD i wrzucam reszte stacka...
Niezłą fantazje miałem w tym rozdaniu...a bb lecą :f_ugly::f_ugly::f_ugly:

Reply
LanzaCK

kropa

Reply
Szymanczi

Okej!

Trochę znów zawaliłem ;( Miał być tydzień po tygodniu co innego. W życiu wyszło inaczej.

Plusy są takie ,że roll powolutku pozwala wbijać na NL25. Jednak dopiero zdecyduje się na shootnięcie NL25 przy 600$. To tak żebym pamiętał.
Minusy są takie ,że nie wykonuje swoich planów w 100% (zawsze miałem z tym problem).

Nie ma co płakać i robię sobie w tym tygodniu (środa-->środa) TYDZIEŃ ANALIZ SWOICH SESJI!
Dokładam do tego trochę grindu - 20k w tym tygodniu powinno być okej - tak żebym to sobie chociaż wykonał ;)

Najważniejszą sprawą jest to ,że po wczorajszym filmiku rushera przerzucam się na 4 stoły!!! Do tej pory grałem 6, ale od tej pory uważam ,że liczy się JAKOŚĆ GRY a nie liczba rąk. Przy 6 stolikach nie grałem optymalnej swojej gry ,i często uciekały mi spoty gdzie mogłem cbetować a tego nie robiłem lub z drugiej strony za szybko odpuszczałem np bo time bank na innym stole mi się kończył. 4 stoliki ;) Trochę nudno ,ale mam czas na wszystko (np notateczki) ;)

Pozdro

EDIT: lol przed chwilą mój mentor namówił mnie żeby shootnąć 2 stoliki NL25 i 2 Nl10, a przed chwilą mówiłem że zagram od 600$ :D No nic gram....podrzuce później jak wrażenia na Nl25 :D

Reply