Witam serdecznie, ![]()
Mam na imię Kuba i mam do czynienia z pokerem od kilku lat. W swojej "karierze" grałem głownie cash i SnG STT. Zawsze miałem poczucie, że coś powinienem zmienić w sobie i swojej grze, bo
,,Jeśli robisz coś tak samo i sądzisz, że skutek będzie inny, znaczy że jesteś idiotą,,
Albert Einstein
Zatem postanowiłem przestać być "idiotą" i rozpocząć pisanie pokerowego bloga, co odkładałem i odkładałem odkąd pamiętam.
Nie zacznę jednak od pierwszego dnia wstawiać wykresów i ciekawych rozdań, gdyż w najbliższy weekend wyjeżdżam na długo wyczekiwany wyjazd do Austrii (oraz do Wenecji :f_cool:) i nie chcę grać na siłę niepełnego tygodnia mając na głowie sprawy związane z podróżą oraz codziennie obowiązki i początek przygody z microstawkami i blogiem rozpocznę po przyjeździe, czyli najprawdopodobniej od 3 października. Póki co chcę jednak podszlifować swoje umiejętności i mindset, gdyż mam dostęp do srebrnych materiałów na PokerStategy.
Skoro jest to przeprawa to zaczynamy od NL2 FR Zoom. Jeśli chodzi o bankroll to prawdopodobnie będzie to początkowo 50$ + 100% bonus PokerStars od pierwszej wpłaty co ułatwi przeprawę przez pierwsze dwa limity.
Założenia dotyczące BM:
NL2 - od poczatku
NL5 - 125$ (25Bi, przy czym od 100$ mieszanie z NL2 najwyżej 50% stolików NL5)
NL10 - 300$ (30Bi)
NL16 - 560$ (35Bi)
NL25 - 1000$ (40Bi - tutaj jest to absolutne minimum i zapewnie ulegnie zmianie :f_thumbsup:)
itd. itd. (mam nadzieję, że skończy się na grach cash z Victorem Bloomem ♠_biggrin:)
Cele na październik:
Przejść na limit NL5 i być wygrywającym graczem tego limitu
Rozegrać 60k rąk
Na koniec każdego dnia analizować ręce w których straciłem najwięcej $
Każdego dnia czytać min. 1 artykuł dot. gier cash; oglądać min. 3 filmy szkoleniowe w tygodniu
Uczęszczać na treningi rushera
Prowadzić reguralnie bloga, wklejać wykresy, ciekawe ręce, samokontrola
Nie tiltować, spazzować i iść konsekwentnie do celów; stawać się coraz lepszym graczem
To by było na tyle.
Pozdrawiam i do miłego.
PS. Szukam ciekawych blogów o microstawkach oraz graczy żyjących z pokera. Ktoś, coś?