Skip to forum
Notifications
Clear all

BLOG MBC BUSHILLI

60 Posts
10 Users
13 Reactions
1,734 Views
Bushilla

Witam wszystkich na moim blogu,

Nazywam się Maciek, "gram" w pokera od paru lat no i postanowiłem, że będę dążył do jak najlepszej jakości swojej gry, dlatego powstał ten blog.

O sobie:
Krótko i na temat -> student, ojciec, mąż, gracz nl10/16sh, je*any leń

Jak będzie wyglądać mój blog?

Blog będzie update'owany raz w tygodniu raczej w niedziele, będę opisywał swoje zwycięstwa i porażki w realizacji celów tych pokerowych i życiowych, wyciągać wnioski,korespondować z wami, przyjmować krytykę i wrzucać update z bankrolla (chcę się zapisać do BR challange'u)

Moje cele long term:
-do końca roku grać nl25 z edge'em nad regularsami
-żyć zdrowiej
-odnowić się duchowo
-każdego dnia stawać się lepszym człowiekiem

Jak to ogarnąć?- czyli cele short termowe(październik):

-rozegrać minimum 50k rąk(12,5k na tydzień), obejrzeć i opracować 8 filmów, analizować dziennie z equilab'em min. 20 rozdań, min. 12h skajpowych burz mózgów z ziomkiem(pozdro gorolu)
-siłka 2-3 razy/tydz. (FBW), wprowadzić raz w tygodniu jakieś cardio(bieg, rower), nie cukrować napojów, nie jeść junk foodu, wprowadzić więcej warzyw, pić dziennie min. 1,5l wody
-stąpać wąska ścieżką, by móc się przecisnąć przez wąska bramę Nieba- zacznę od spowiedzi
-wziąć wszystkie w/w punkty do kupy i wdrożyć je w swoje parszywe życie:P

Start:
Zaczynam od 1 października z br 600$, zachęcam do weryfikacji moich poczynań i jechania mi po rajtach jak nie dam rady czegoś zrobić;)

PDW

Reply
59 replies
Panmorz

Napisane przez Bushilla
Moje cele
-odnowić się duchowo
zacznę od spowiedzi

Tak trzymaj!
Powodzenia
_drink:

Reply
Moderator
Elzo2012

Czekamy na akces i do przodu.

Powodzenia w realizowaniu zamierzeń na wszystkich frontach, także tych poza pokerowych.

pozdrawiam

Elzo

Reply
Bushilla

Właśnie skończył się czwartek- pierwszy dzień moich starań o lepszego siebie.

Pokrótce, udało mi się ogarnąć parę rzeczy z listy:
-2,1k rąk z dobrym wynikiem(wyniki wrzucę w podsumowaniu w niedzielę) i całkiem okej grą, chociaż popełniłem parę błędów na ok. 5-10$
-Zapisałem się do MBC z celem zrobienia 3k$ z 600$
-Zrobiłem trening siłowy(chociaż mega mi się nie chciało ;} ), w tle grało mi nagranie lecha rumskiego o fast learningu- polecam
-Przejrzałem film + zrobiłem notatki o izolowaniu fiszy zdrojka (krótki i na temat, wdrażam w swoją grę overlimpy, bo wcześniej tego nie robiłem)
-Wypiłem tylko 1 kawe(we wrześniu piłem min 3 mocne) i zjadłem 5 posiłków
-Teraz zabieram się za rachunek sumienia, a jutro gogo wyrzucić ten syf z siebie.

Ogólnie rzecz biorąc fajny początek.

Pozdrawiam

Reply
Bushilla

#Piątek 03-10-15

2,5k rąk na dużym plusie, mogło być znacznie lepiej gdybym grał A-game,a tak to z 20+$ poszło w las. Ogólnie grałem słabo ale upswing + masakryczna ilość fiszy nie dawała możliwości uzyskać zasłużonego wyniku. Ze spowiedzi- dupa, przespałem cały poranek, a resztę dnia do 19 spędziłem zajmując się dzieckiem. Wiem, że dopóki nie unormuję godzin snu to nie będę miażdżył nawet nl10 :l. Idę przejrzeć rozegrane sesje i ponotować.

Reply
Bushilla

#Sobota 04-10-15

Dziś tylko 1,75k rąk znowu sporo do przodu, poziom na starsach na nl10/16 na weekend jest żenujący(i tak trzymać), grałem zamulony w ciul, nie wiem co mi jest ostatnio. Wygląda na to że przerywany sen na zmianę pieluchy córeczki daje mi ostro po dupie.

Od poniedziałku rzucę sobie nowy challange, żeby w tym miechu jeszcze zejść poniżej 100 cm w obwodzie brzucha :} narazie jest 106cm i jakieś 98kg przy 180cm. Myślę, że jak dorzucę do siłki jakieś 1 cardio i będę się trzymał diety - bez cukrowej herbatki/kawy, wyrzucenia mleka(trucizna) i kontynuacji abstynencji alko(od 29.08.15) to pyknie.

W niedzielę wrzucę podsumowanie swoich poczynań i zrealizowanych postanowień. Teraz idę ponotować trochę w HM.

Reply
Bushilla

#Niedziela 04-10-2015

Krótkie podsumowanie:
Winnings: 246$, co daje narazie 8% zrealizowanego MBC

Po 4dniach udało się zrealizować większość założonych celów:
-ilość ugranych rąk (7,25k), ilość przenalizowanych filmów (1) ;], analizowanie post session(tutaj raczej notatki), 1 burza mózgów
-siłownia 2x ogarnięta, dzienne picie wody, uczenie się dobrego oddechu, eliminacja mleka z diety

Nie udało się:
-wyspowiadać ;C ale przerzucam to na wtorek

Cele na next week updatne w poniedziałek

Reply
Bushilla

Update #1
Ilość rozegranych rąk : 7251
Typ gier: cash
Zysk/strata: +246(+17 z first depo bonus)
Aktualny bankroll: 863$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1 (4 dni :P)

Reply
Bushilla

#Poniedziałek 05-10-15

Pomyślałem sobie, że zagram Common Centa... Z pierwszego turka tego za 0,01$ odpadłem w 5 min, na moje nieszczęście zapisałem się do następnego z wpisowym 0,11$ i grałem go 5h+ odpadając na 471 miejscu, tym samym inkasując 1,1$ -________-;; w między czasie grałem pare stołów cash na których z początku nieźle szło w peaku 64 $ lecz po paru h grania (zwykle gram sesje po max 2h) mój mózg nie chciał już funkcjonować i grałem swoje D-game, o czym świadczy mój nonsd winngins = -83$. Samą sesje zakończyłem na + 10$ ale to przez fartowną końcówkę.

Reasumując, nie gram już Common Centa, ani nie bd łączył turniejów z cashem.

Reply
Bushilla

#Wtorek 06-10-15

Pierwsza dzień na minus od 12 dni (ten był 13. :P) ok. -31$, postanowiłem nie wrzucać codziennych updatów wyników, a raczej przemyślenia. Dziś grałem po prostu słabo i tyle. Doszedłem do wniosku żeby nie patrzeć na wyniki active session + wyrzucić winningsy z HM2 i oglądać je na co tygodniowe MBC UPDATE'y. Myślę również o przerzuceniu części rolla na jakiegoś krzaka i granie mniejszej ilości stołów np co 2. dzień grać 6 zamiast 9.

*Ciekawe za co mój blog dostał łapkę w dół, pozdrawiam hejtera:).

Reply
pzbrojny

Masz już równowagę :banana::gl:

Reply
Bushilla

Napisane przez pzbrojny
Masz już równowagę :banana::gl:

Dzięki za zbalansowanie bloga:)

Reply
Bushilla

#Piątek 09-10-15

Trochę mnie nie było ale w sumie i tak nikt nie tu nie zagląda, więc blog jest prowadzony w formie pamiętnika (poczułem się trochę tęczowo). W końcu przyszedł lekki DS + zacząłem słabiej ogarniać grę, skupiłem się na notatkach i przeglądaniu rozdań postsession i dziś były już jakieś wyniki, szkoda paru głupich hero calli np. AK vs nit 20/0 call flop shove'a z A highem vs AA ;].
Nie gram póki co 25tek, zacznę grać po tym miechu o ile DS mnie nie zeżre, co więcej wyłączyłem widok cashiera i usunąłem winningsy z HM2 + nie zaglądam na active session i powiem wam, że bardzo tą metodę polecam jak się ma ok. 50bi na limit (tiltbreaker dodaję mi dodatkowego spokoju).

Kilka fajnych rzeczy zrobiłem przez te parę dni:
-Zacząłem wałkować Profesora Henry'ego
-Zacząłem czytać Tonego Buzana- Pamięć na zawołanie, dam znać czy poprawiła mi pamięć
-Przeglądam znacznie więcej rozdań postsession i dużo notuję(poprawiłem formę notatek na bardziej klarowne)
-Na siłce dzisiaj bawiłem się w rekordy i wycisnąłem 100kg na płaskiej, uważam to za spoko rzecz, bo nie ćwiczyłem wcześniej regularnie i myślałem, że moje maksimum to ~90kg, choć miałem lekki zapas to więcej nie cisnąłem bo nie miałem asekuracji-> pod koniec miecha spróbuje 110kg
-Zacząłem wstawać wcześniej i spać wydajniej, uczę się oddychać ( bardzo polecam metodę polecaną przez L.Rumskiego (3s-12s-6s)x10powt. x 3 razy na dzień (wdech-pauza-wydech).
-Dorzuciłem przed sesją literaki 3minutowe, żeby ogarniać lepiej multitasking, bo dostaję często sitouty na 9 stołach, wydrukowałem sobie przykładowe range TAG LAG NIT z ps.com ale będę je modyfikował.

Filmiki zacznę oglądać jak przeczytam Pamięć na zawołanie, żeby lepiej wchodziły do łba, jutro jadę oglądać galę MMA w Chorzowie, będzie trochę relaksu - ofc bez %.

P_O_Z_D_R_O

Reply
leszczu7

kojarze ze stolików pozdro GL :f_drink:

Reply
Bushilla

Thx Leszczu, jakie stawki 10/16? ;}. PzdRo

Reply
leszczu7

jak mixowałem 10/16/25 to migałeś mi nieraz

Reply
Bushilla

leszczu7 napisałbyś ile masz rąk mniej więcej na mnie i jakie mam staty vpip/pfr/3b/Foldto3b/wtsd :P?

#Niedziela 11-10-2015

Wczoraj wróciłem z gali późno i nie wyspałem się dobrze,a dziś się czuję mega słabo, więc nie będę grał na chama.
Podsumowując ten tydzień to ogólnie słabizna, całość z samej gry wyszła na -8$(w HM2), najwięcej sosu poszło na nl25 -50$ i nl10euro -60. Wniosek nasuwa się oczywisty, do końca miecha odpuszczam stoliki euro na których źle runnuje co mnie trochę tiltuje i póki co, jak nie ogarnę dlaczego tak jest(mindset) to je odpuszczam. Na nl10 i 16 w usd wpadło 60$ i 30$. No i nie zapominajmy o tym 1,1$ za 400 któreś miejsce z Common Centa T_T.

Krótkie podusmowanko:
Plusy:
+progres na siłce
+więcej analizy post session
+spowiedź zaliczona
+dorzucenie nauki angola i poprawianie pamięci
+nauka oddychania(narazie nieregularna)

Minusy:
-słaby wynik w poksie (aczkolwiek mogło być gorzej)
-11,5k rąk (miało być min 12,5k)
-jadłem trochę maszkietów w sb i nd
-dalej nie robię cardio
-nie zamknąłem jeszcze sesji letniej ;p, dalej wiszę raport z ceramiki

Plany na następny tydzien:
o poprawić swoje minusy
o przeczytać do końca Pamięć na zawołanie
o kontynuować plusy :P

Reply
Bushilla

Update #2
Ilość rozegranych rąk : 11546
Typ gier: cash
Zysk/strata: -7,79 (+1,1 CommonCent, +40 FirstDepo)
Aktualny bankroll: 912,14$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Reply
nrb1337

Dlaczego eliminujesz mleko z diety?

Reply
Bushilla

Dlaczego eliminujesz mleko z diety?

Ludzie jako jedyne ssaki pija mleko całe życie, nawet koty nauczyliśmy je pić(chociaż mój nie lubi mleka), wg. badań koty nie pijące mleka krowiego żyją znacznie dłużej. Mleko krowie zawiera kazeine- białko które służy cielakom jako budulec rogów, nam ludziom kazeina szkodzi powoduje np. zapalenie stawów. Co więcej białko zawarte w mleku krowim jest b. słabo przyswajalne przez ludzi. Kolejnym mitem nt. mleka jest to że daje organizmowi wapń- w mleku jest zawarty promieniotwórcza odmiana alotropowa strontu, który ma taką samą strukturę co wapń, przez co jest wchłaniany w kości zamiast wapna.

Źródło : Michał Tombak- Czy można żyć 150lat?

Jak co to na chomiku jest ;}.

Co do poxa, to narazie pn&wt(4k rąk) to ciągła powtarzanie tych samych błędów np: hero callowanie TP i 2Pairów na siłe, wiedząc w głębi ducha, że villain ma lepiej- tak to chyba przegrałem min. 40 $ w ciągu tych 2óch dni.

Poza pokerowo, to mam mega mało czasu studia + dziecko = good game sir, szukam czasu w jakich systemach spania, ale są tak różne opinie, że nie wiem czego się trzymać. Np. Tombak pisze, żeby spać 22,23-5 (zgodnie z biorytmem), inni piszą, że sen dzieli się na pełne cykle 1,5 h. co za tym idzie 6h snu jest bardziej wartościowe niż np 7h albo 8h. Będę to weryfikował zacznę od nastawiania budzika na 5 i chodzenia spać o 23, sesje w tygodniu bd grał krótsze i mniej a od pt do niedzieli opór min. 6h gry.

Aha, ogarniam również książkę na poprawę pamięci Tonego Buzana- Genialna Pamięć. Narazie jestem pod dużym wrażeniem(jestem w 1/3).
W niedziele se poleciałem ze słodkim T_T i do dzisiaj mnie zgaga trzyma. Teraz podwójna motywacja, maszkiety zostawiam na specjalne okazje- urodziny, święta.

POZDRO

Reply