Skip to forum
!BLOG BILARDOWY! 2...

Notifications
Clear all

!BLOG BILARDOWY! 250$ ---> 1250$

353 Posts
46 Users
155 Reactions
20.8 K Views
Franek9182

Witam :f_drink:

Challange będzie następujący: gram 80k rozdań na 4 stołach NL2 zoom SH na platformie PokerStars. Zajmie mi to około 80h, planuję się wyrobić do końca listopada.
Następnie mnożę uzyskany :profit: x2 (o ile będzie jakiś :D), mnożę dlatego że 160 k rozdań to liczba którą można spokojnie rozegrać w miesiąc nie pracując. Założeniem jest zobrazowanie ile mogę zarobić na tych stawkach miesięcznie oraz ustalenie $/h. Nagrody VIP + $ za satelitki fpp wliczam do profitu. Za fpp prawdopodobnie będę grał 10 osobowe SnG za 13FPP do Sounday Spark – 2 osoby dostają wejściówkę - 1$.

Dopiero co zakupiłem HM2 więc będę mógł wrzucać wykresu z challangu ale co najważniejsze pozwoli mi to analizować własną grę, wrzucać rozdania do analizy a po większej próbce również wrzucę statystyki do oceny.
W planach oczywiście mam rozwój pokerowy, na grudzień planuję kolejny challenge, wyrabianie statusu Goldstar ale na razie nie będę wybiegał w przyszłość.

W pokera gram niecały rok, więc powiedzmy sobie szczerze że jestem jeszcze świeżakiem i dopiero się wszystkiego uczę. Grywałem SnG 180 za 1$ w miarę pozytywnym skutkiem. Po drobnych wypłatach zbudowałem rolla na freerollach, potem SNG360 0,1$ , potem właśnie grałem trochę tego zooma i obecnie posiadam 200$ na ten challenge. Mam nadzieję że torby nie będzie :D
Wiedzę o grze cash zoom czerpię głównie ze streamów DaWarsaw’a na twitchu.

Zatem zapraszam do kibicowania, komentowania i zaczynamy!
Każdy feedback pozytywny jak i krytyczny będzie motywujący i mile widziany.

Muzyczka przed sesją i STARTUJEMY! :pcuser:

Reply
352 replies
Jakuubiak

. Powodzenia! ;)

Reply
boxer82

Rozdanie1 :profit:
Rozdanie 2 :thinking:
Rozdanie 3 :yaoming:
Rozdanie 4 :milord:

Ad 1: call PF smierdzi rybą - Fold pre
ad2: fold pre
Ad3: Fold pre (chyba że grasz tam profitowy steal) .
Ad4 : Ja grałbym fold preflop bo na SB grałbym zdepolaryzowany 3 bet i A7 s nie łapałoby sie na mój 3 bet range

W sumie to nie wiem czy wkleiłeś te rozdania żeby pokazać jak ogrywasz Warsawa, czy dla beki czy na serio ale i tak ja w każdym zagrałbym inaczej, a rozdania pokazuja że dużo pracy przed tobą i zamiast grac pod ilośc ja bym poszedł w jakość (2 sroły + nauka)
Życze powodzenia ale z taką grą nie wrożę sukcesu - chociaż na nl2 profit pewnei bedzie :f_drink:

Reply
tolkien1986

powodzenia

Reply
Franek9182

Ad 1: call PF smierdzi rybą - Fold pre
ad2: fold pre
Ad3: Fold pre (chyba że grasz tam profitowy steal) .
Ad4 : Ja grałbym fold preflop bo na SB grałbym zdepolaryzowany 3 bet i A7 s nie łapałoby sie na mój 3 bet range

W sumie to nie wiem czy wkleiłeś te rozdania żeby pokazać jak ogrywasz Warsawa, czy dla beki czy na serio ale i tak ja w każdym zagrałbym inaczej, a rozdania pokazuja że dużo pracy przed tobą i zamiast grac pod ilośc ja bym poszedł w jakość (2 sroły + nauka)
Życze powodzenia ale z taką grą nie wrożę sukcesu - chociaż na nl2 profit pewnei bedzie :f_drink:

Dzięki za rady ale bardziej wrzuciłem je dla beki, oczywiste jest że nie wchodzę normalnie z takimi śmieciami do rozdania ;) dopiero zacznę wrzucać rozdania do analizy i wtedy będę prosił o pomoc. Z tymi 4 stołami to też muszę się zastanowić czy to aby nie jest za dużo, ale najwyżej zmniejszę ilość jeśli będę widział że nie nadążam z szybką analizą i poprawną decyzją w rozdaniu:f_drink:

Napisane przez tolkien1986
powodzenia

Dzięki! :f_thumbsup:

Napisane przez Jakuubiak
. Powodzenia! ;)

Dzięki! :f_thumbsup:

Reply
Franek9182

Dzień 1

To dopiero początek i nie ma co wyciągać wniosków, wydaje mi się jednak że za dużo sprawdzam zagrań na river, nie dowierzając że rywale mają mocne układy, będę musiał nauczyć się częściej wciskać przycisk fold. A tymczasem idę sobie obejrzeć kolejny odcinek WSOP 2015. Pozdrawiam:f_drink:

PS Poproszę analizę jeśli można jednego rozdania. Przeciwnik nieznany, czy ta linia była zła?

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.78 (139 bb)
BB: $2.44 (122 bb)
UTG: $2.24 (112 bb)
Hero (MP): $2.18 (109 bb)
CO: $1.27 (63.5 bb)
BTN: $2 (100 bb)

Preflop: Hero is MP with A Q
UTG folds, Hero raises to $0.05, 2 folds, SB raises to $0.10, BB calls $0.08, Hero calls $0.05

Flop: ($0.30) Q 8 J (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.16, SB folds, BB calls $0.16

Turn: ($0.62) A (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($0.62) 8 (2 players)
BB bets $0.60, Hero calls $0.60

Results: $1.82 pot ($0.06 rake)
Final Board: Q 8 J A 8

Spoiler

BB showed T K and won $1.76 ($0.90 net)
Hero mucked A Q and lost (-$0.86 net)

Reply
Franek9182

Dzień 2

Jest nie najlepiej, jak na złość gdy zacząłem grać challenge przestało mi iść na zoomie, popełniam błędy ale seria coolerów jest dziwnie duża, cóż nie poddaje się i ukończę to co zaplanowałem. Nie przejmuję się niepowodzeniami, zaczynam analizę gry, wrzucę kilka rozdań do analizy i postaram się grać lepiej :pcuser:

Reply

powodzenia kolego :f_drink:

Reply
xeperek

Też ostatnio w dupę na zoomach dostaję - mam nadzieję że to tylko kwestia volume żeby zielona wyszła z dołka czego i Tobie życzę :f_thumbsup:

Reply
69CuZo69

Kropa.

GL :f_thumbsup:

Reply
Franek9182

Napisane przez pakalupapito
powodzenia kolego :f_drink:

Dzięki przyjacielu :f_thumbsup:

Napisane przez 69CuZo69
Kropa.

GL :f_thumbsup:

Dzięki! :)

Napisane przez xeperek
Też ostatnio w dupę na zoomach dostaję - mam nadzieję że to tylko kwestia volume żeby zielona wyszła z dołka czego i Tobie życzę :f_thumbsup:

Dzięki, Zauważyłem że zoom jest bardzo wariancyjny, pewnie dlatego że nawet fishe nie grają z any 2 tylko czekają na dobrą rękę więc cały czas mamy pojedynek top range vs top range, planuję również spróbować swoich sił na zwykłych stolikach NL2, logicznie myśląc powinno być tam łatwiej ale na pewno robi się dużo mniejsze volume.

Sesja z przed chwilki, wreszcie jakaś pozytywna chociaż było już - 6$ po 200h co potwierdza moje słowa o wariancji:

Reply
Franek9182

Miła niespodzianka, udało się wylosować srebrny bilet 5$ Spin&Go w promocji P*, turniej wygrany, niestety nie wylosowałem ale 10$ też piechotą nie chodzi :happy:

Reply
xeperek

Fajnie - niedawno miałem dokładnie taką samą sytuację - turniej rozstrzygnięty w 10 rozdań :D

Reply
Franek9182

Dzień 3 i 4

Trochę biję głową w mur i mamy break even na chwilę obecną, cóż walczymy dalej i nie poddajemy się! Do końca jeszcze 63k rozdań więc jeśli poprawię swoją grę jest nadzieja że zielona podskoczy choć troszkę do góry ale bez spinki, ważne żeby skupiać się na dobrych decyzjach :pcuser:

Napisane przez xeperek
Fajnie - niedawno miałem dokładnie taką samą sytuację - turniej rozstrzygnięty w 10 rozdań :D
Grając w tej promocji 4 spinki za 0,5$ (1$ do wygrania) przegrałem ale ten jeden najważniejszy udało się wygrać - lol szczęście fisha :f_smile:

Reply
Franek9182

1/3 Challengu - break even cały czas ale ostatnie 4k to 11 BI w górę więc może jest to jakiś przełom, najważniejsze że mam niezłą frajdę grając w pokera a o to chyba w tym wszystkim chodzi. :sfishg:
Wrzucam wykresy i listę rąk, bardzo niepokojące dla mnie to przegranie prawie 500bb z ręką AQo, muszę wyciągnąć z tego wnioski i nie overplayować tego układu.

Reply
kamlv

kolege kojarze ze streamów dawarsawa :)

Reply
Kliczko

.

Reply
Franek9182

Napisane przez kamlv

nawet trafiłem do notesu Dawarsawa ;)

Napisane przez Kliczko
Ja gram regularne. Niedawno wbiłem na NL5, ale szczerze radzę Ci się skupić na rozwoju, a nie na volume. U mnie to się sprawdza.
Łap mój wykres z NL2. Podobna próbka co Twoja, a wygląda zupełnie inaczej.

Spoiler

GL anyway:f_drink:

Dzięki:f_drink:, ładny wykres:profit:, a jak wrażenia na NL5? Dużo trudniej niż na NL2? :f_confused:

Reply
kamlv

Napisane przez Franek9182

Napisane przez kamlv

nawet trafiłem do notesu Dawarsawa ;)

:

tak tak, widziałem to;]

Reply
Kliczko

.

Reply