Czołem!
Wiadomo jak to w pierwszych postach bywa, zazwyczaj wypada powiedzieć coś o sobie nie chce mi się znowu rozpisywać nad tym czego nie osiągnąłem w klikaniu w karty, jednak coś się zmieniło.Mianowicie zmienił się kraj zamieszkania, aktualnie przebywam na Erasmusie( lub Orgazmusie również bardzo popularna nazwa, niestety znam tylko ze słuchu:truestory: ). Na blogu planuje umieszczać swoje aktualne osiągi na Hiszpańskich gwiazdkach oraz relacje z podróży jeśli będzie ktoś zainteresowany, a nazbierało się tego trochę. Głównym środkiem lokomocji jakiego używam to auto złapane na stopa, i też w taki sposób przejechałem trasę Polska-Hiszpania, aby dostać się na studia,spędziłem wakacje w St Tropez i wiele innych.
Wracając do Pokera, i ogólnie postawy Hiszpanów do gier "hazardowych" , pierwsza refleksja naszła mnie już w trasie gdzie będąc o 5 rano na stacjo restauracji gdzieś pod Alicante ładuję sobie telefon w rogu, i rozglądając się po stacji widzę 3 jednorękich okupowanych przez Hiszpańskich tirowców, ale to jeszcze nic na środku lokalu stał stolik przy którym gość sprzedawał zdrapki loteryjne(czy jak to się tam nazywa, że zdrapujesz jak trafisz to wygrywasz), jak na 5 rano ruch nie za duży, jednak każda dosłownie każda osoba która przychodziła kupić coś brała również zdrapkę, byli również i maniacy co po 10 brali, siadali i namiętnie skrobali z rozczarowaną miną, że znowu nie weszło.Również taką samą zasadę wyznają w Pokerze, takie mam wrażenie. Więc z moimi przeciętnymi umiejętnościami możliwe, że uda mi się nie storbić.
Aktualnie gram nl5 MTT i SNG 18osobowe(inne wielostolikowe nie chodzą, lub jeden dziennie się odpali) do 3$
Rake, jest ogromny do tego rozkład mtt to dramat, większość regularnych (stack 10k,blindy 10 i 2h late rega przykładowo w turnieju za 1$ :D), kilka turbo jednak aktualnie nie ma moją kieszeń.
NL5
Spoiler

Wraz z analizą i podciągnięciem swojej gry, myślę że idzie te stawki miażdżyć 20bb/100. Wiem, wiem moje wyniki tego nie pokazują, gówno próbka w sumie z czego połowa b/e. Mimo wszystko mam swoją teorie.
MTT
Spoiler

oraz kilka mniejszych, jakieś satki do biga 30 i innych.
Jak widać all iny latają aż miło
Spoiler
PokerStars - €0.05 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4
Hero (UTG): 100 BB
MP: 479.2 BB (VPIP: 20.86, PFR: 16.04, 3Bet Preflop: 4.89, Hands: 579)
CO: 100 BB (VPIP: 38.46, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 26)
BTN: 50 BB (VPIP: 23.06, PFR: 22.36, 3Bet Preflop: 8.28, Hands: 411)
SB: 169 BB (VPIP: 31.09, PFR: 30.25, 3Bet Preflop: 9.52, Hands: 124)
BB: 100.8 BB (VPIP: 23.08, PFR: 23.08, 3Bet Preflop: 20.00, Hands: 13)
SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has K:spade: K:diamond:
Hero raises to 3 BB, fold, CO calls 3 BB, fold, fold, BB raises to 12 BB, Hero raises to 34 BB, CO calls 31 BB, BB raises to 100.8 BB and is all-in, Hero calls 66 BB and is all-in, CO calls 66 BB and is all-in
Flop: (300.4 BB, 3 players) T:heart: 2:club: 7:diamond:
Turn: (300.4 BB, 3 players) 2:spade:
River: (300.4 BB, 3 players) 5:spade:
Spoiler
BB shows Q:spade: Q:club: (Two Pair, Queens and Twos)
Hero shows K:spade: K:diamond: (Two Pair, Kings and Twos)
CO shows 3:heart: 3:club: (Two Pair, Threes and Twos)
Hero wins 286.2 BB
A teraz zabieram się za sesje.