Cześć, jestem Łukasz:f_cool:
Zakładam bloga po raz 2, ciężkie czasy nastały, poziom pokera znacznie się poprawił, aktualnie wrocilem do pokera po długiej przerwie. Wrociłem, pograłem chwile na nl25 i po super upswingu zostałem zmiazdzony ! ♠_thumbsup:
Ktoś mi kiedyś powiedział ze dokonanie celu jest czymś ekstra, ale 100x lepsze jest czerpanie radości z DROGI przez która się przechodzi dokonując cel. Wiec, kochając pokera postanowiłem zapisać cel i darzyc do niego, zobaczymy co się stanie, gorzej być nie może a możliwości są OGROMNE ♠_cool: Jeszcze do tego wrócimy.
MEGA BANKROLL CHALLENGE
Zapisałem się też do promocji, myśle ze doda mi motywacji i na pewno będę cieszył się czytając o sobie na głownej ![]()
Gram: cash NL 10-16 SH
Poker roomy, na których będziesz grał: P*
Początkowy bankroll: 525 $
Cel, który chcesz osiągnąć: Chce być wygrywającym graczem na NL50! Bankroll potrzebny do gry na NL 50 to 2500-3000 żeby czuć się konfortowo.
Cel $ do MBChallenge: 2625 $
GŁÓWNY CEL TO: NL50
Po co?
Bo lubie. Lubie pokera, lubie dochodzić do celu. Chce zarabiać na życie z rzeczy którą lubie robić a taką jest Poker.
1. Graj więcej, bez wymówek.
Będę grał 2,25h na dzień przez 25 dni w miesiącu (minimum), rozłożone na 3 sesje po 45 min.
Miesięcznie 60h!
2. Masstabling
Będę grał 3 stoły zoom. Jeśli poczuje się pewniej dorzucę 1 stół.
Jeśli będę grał std stoły to zaczne od 6 i zwiększe do 9-12 stołow. (Jeśli kupie dobry monitor)
3. Ogladanie filmow
Aktualnie mam złoto na Pokerstrategy i to mi wystarczy.
W nowym roku kupie PLATYNE na miesiąc.
W nowym roku przeniosę trochę rolla na pokerroom podpięty do PS i wyrobie zloto.
Jeśli przerobie platyne poszukam innych stron ze strategiami pokerowymi, sprawdze czy mi będą odpowiadać.
4. Znajdz kogos z kim możesz pogadać o pokerze
Załoze bloga i na PS zaczne się udzielać.
Spróbuje dołaczyc do study grup. Jeśli przez 3 miesiące nie uda mi się znalesc takiej grupy, lub kumpla pokerowego z którym będę mogl pogadać na skype itp. to sam sproboje zalozyc taka grupe.
5.Znajdz inspiracje: oglądaj blogi
Znajde 3 blogi (ambitne, inspirujące) i będę się na nich udzielał, regularnie je czytał.
Co 2 dni będę je odwiedzał.
6. Załóż BLOGA
Założe bloga i będę w nim 100% SZCZERY !
Nie poddam się nawet jeśli nikt nie będzie go czytał. Ma być dla mnie!
7. Planuj dzień
Poświece 15min na zaplanowanie dnia następnego, zrobie to przed snem.
Chce planować i zapisywać cele krótkoterminowe i plany na:
- tygodnie
- miesiące
Będę pisał je na blogu.
8. Inwestuj w siebie!!
Do 01.01.2016r wykupie 5h u trenera na PS! mucki lub rusher.
Zrealizuje punkt 3 (platyna)
Jeśli będę grał na NL25 od razu kupie kolejne 5 h u trenera !
NIE BEDE ZAŁOWAŁ PIENIEDZY NA ROZWOJ !
TRENING ZAWSZE SIE ZWROCI! Osiagne coś szybciej, łatwiej, profesjonalniej. Poker jest moja pasją wiec dlaczego mam nie uczyc się go bardziej EFEKTYWNIE.
9. Regularnie się UCZ!
Będę robił miesiące 50/50 gry do nauki.
W październiku stosunek gry do nauki :50/50
10. Przegladaj rozdania innych i SWOJE!
Licz kalkuluj, pytaj, dociekaj!
-Przegladne 5 rąk na 2dni na forum PS.
-Zrobie session review swojej gry minimum raz na 3 dni gry. ( W formie nauki )
11. Sprzęt do gry
Do świat Bozego Narodzenia kupie monitor z wyzsza rozdzielczoscia!
Ład na biurku. Zrobie Tablice motywacyjne i pomocnicze na scianie w miejscu w którym gram.
12. Zacznij uprawiać sport
Minimum 30 min dziennie, codziennie! :
bieganie
basen
ćwiczenia w domu
koszykowka
rower
13. Odzywiaj się zdrowo
Będę jadl mniej więcej o stalych porach. (WROCE DO TEGO)
14. Staraj się nasladowac graczy lepszych
Znajde najlepszego gracza na NL50 i NL100 i przeanalizuje jego gre.
15. Załatw sobie dobry rakeback
Na P* minimum GOLD.
Jeśli przeniosę się na inny room to wybiorę taki gdzie będę miał największy rakeback.
16. Szanuj BANKROLL !!!
Jedyne co mogę wyplacic to rakeback.
BEDE TRZYMAŁ SIE TABELKI LIMITOW !
17. Napisz swoje cele na kartce
Napisałem tu i na kartce ! ![]()
Będę co tydzień i co miesiąc pisał nowe cele i wieszał je na tablicy motywacyjnej i umieszczał na blogu ! Będę to robił w niedziele.
18. Poznaj siebie , poznaj przeciwnikow
Session review (pkt 10)
Raz na miesiąc, na koniec miesiąca analiza swoich statow.
Znajde 3 regów z którymi najwięcej przegrałem w miesiącu i przeanalizuje ich gre.(z trenerem, lub PS) Zrobie gameplan na nich.
19. Zamieszkaj z pokerzystą
Od 03.03.2016r będę miał własne mieszkanie w Gliwicach, postaram się znalesc kogos jako wspollokatora.
Jeśli jest ktoś chętny ZAPRASZAM !!!! Piszcie.Tylko poważnie.
20. Przestan tracic czas
Będę trzymal się planu dnia.
Będę planował pokera, nauke, prace, spotkania ze znajomymi, sen, jedzenie, sport i rozrywke. Wszystko co będę robił poza planem będzie dla mnie -EV, bezproduktywne, niepotrzebne, zbędne !
JESLI BEDE TRZYMAL SIE PLANU BEDE CZUŁ SIE SUPER !!!! Mam takie doświadczenie.