Skip to forum
Notifications
Clear all

Just do IT ! Cele|| Plany || Marzenia. MOC ENERGIA ZAANGAZOWANIE! MBChallenge. NL10 SH

45 Posts
15 Users
9 Reactions
1,545 Views
Lukash444

Cześć, jestem Łukasz:f_cool:

Zakładam bloga po raz 2, ciężkie czasy nastały, poziom pokera znacznie się poprawił, aktualnie wrocilem do pokera po długiej przerwie. Wrociłem, pograłem chwile na nl25 i po super upswingu zostałem zmiazdzony ! _thumbsup:
Ktoś mi kiedyś powiedział ze dokonanie celu jest czymś ekstra, ale 100x lepsze jest czerpanie radości z DROGI przez która się przechodzi dokonując cel. Wiec, kochając pokera postanowiłem zapisać cel i darzyc do niego, zobaczymy co się stanie, gorzej być nie może a możliwości są OGROMNE _cool: Jeszcze do tego wrócimy.

MEGA BANKROLL CHALLENGE
Zapisałem się też do promocji, myśle ze doda mi motywacji i na pewno będę cieszył się czytając o sobie na głownej :f_ugly:

Gram: cash NL 10-16 SH
Poker roomy, na których będziesz grał: P*
Początkowy bankroll: 525 $
Cel, który chcesz osiągnąć: Chce być wygrywającym graczem na NL50! Bankroll potrzebny do gry na NL 50 to 2500-3000 żeby czuć się konfortowo.
Cel $ do MBChallenge: 2625 $

CELE:

Do 01.06.2016r, czyli w 7 miesięcy opanuje gre tak, żeby być wygrywającym graczem i zbuduje mindset i profesjonalne podejście dla gracza średnich stawek.
GŁÓWNY CEL TO: NL50
MOJE 20 SPOSOBOW NA GENIALNOŚĆ:

Po co?
Bo lubie. Lubie pokera, lubie dochodzić do celu. Chce zarabiać na życie z rzeczy którą lubie robić a taką jest Poker.

1. Graj więcej, bez wymówek.
Będę grał 2,25h na dzień przez 25 dni w miesiącu (minimum), rozłożone na 3 sesje po 45 min.
Miesięcznie 60h!

2. Masstabling
Będę grał 3 stoły zoom. Jeśli poczuje się pewniej dorzucę 1 stół.
Jeśli będę grał std stoły to zaczne od 6 i zwiększe do 9-12 stołow. (Jeśli kupie dobry monitor)

3. Ogladanie filmow
Aktualnie mam złoto na Pokerstrategy i to mi wystarczy.
W nowym roku kupie PLATYNE na miesiąc.
W nowym roku przeniosę trochę rolla na pokerroom podpięty do PS i wyrobie zloto.
Jeśli przerobie platyne poszukam innych stron ze strategiami pokerowymi, sprawdze czy mi będą odpowiadać.

4. Znajdz kogos z kim możesz pogadać o pokerze
Załoze bloga i na PS zaczne się udzielać.
Spróbuje dołaczyc do study grup. Jeśli przez 3 miesiące nie uda mi się znalesc takiej grupy, lub kumpla pokerowego z którym będę mogl pogadać na skype itp. to sam sproboje zalozyc taka grupe.

5.Znajdz inspiracje: oglądaj blogi
Znajde 3 blogi (ambitne, inspirujące) i będę się na nich udzielał, regularnie je czytał.
Co 2 dni będę je odwiedzał.

6. Załóż BLOGA
Założe bloga i będę w nim 100% SZCZERY !
Nie poddam się nawet jeśli nikt nie będzie go czytał. Ma być dla mnie!

7. Planuj dzień
Poświece 15min na zaplanowanie dnia następnego, zrobie to przed snem.
Chce planować i zapisywać cele krótkoterminowe i plany na:

- tygodnie
- miesiące

Będę pisał je na blogu.

8. Inwestuj w siebie!!
Do 01.01.2016r wykupie 5h u trenera na PS! mucki lub rusher.
Zrealizuje punkt 3 (platyna)
Jeśli będę grał na NL25 od razu kupie kolejne 5 h u trenera !
NIE BEDE ZAŁOWAŁ PIENIEDZY NA ROZWOJ !
TRENING ZAWSZE SIE ZWROCI! Osiagne coś szybciej, łatwiej, profesjonalniej. Poker jest moja pasją wiec dlaczego mam nie uczyc się go bardziej EFEKTYWNIE.

9. Regularnie się UCZ!
Będę robił miesiące 50/50 gry do nauki.
W październiku stosunek gry do nauki :50/50

10. Przegladaj rozdania innych i SWOJE!
Licz kalkuluj, pytaj, dociekaj!

-Przegladne 5 rąk na 2dni na forum PS.
-Zrobie session review swojej gry minimum raz na 3 dni gry. ( W formie nauki )

11. Sprzęt do gry
Do świat Bozego Narodzenia kupie monitor z wyzsza rozdzielczoscia!
Ład na biurku. Zrobie Tablice motywacyjne i pomocnicze na scianie w miejscu w którym gram.

12. Zacznij uprawiać sport
Minimum 30 min dziennie, codziennie! :
bieganie
basen
ćwiczenia w domu
koszykowka
rower

13. Odzywiaj się zdrowo
Będę jadl mniej więcej o stalych porach. (WROCE DO TEGO)

14. Staraj się nasladowac graczy lepszych
Znajde najlepszego gracza na NL50 i NL100 i przeanalizuje jego gre.

15. Załatw sobie dobry rakeback
Na P* minimum GOLD.
Jeśli przeniosę się na inny room to wybiorę taki gdzie będę miał największy rakeback.

16. Szanuj BANKROLL !!!
Jedyne co mogę wyplacic to rakeback.
BEDE TRZYMAŁ SIE TABELKI LIMITOW !

17. Napisz swoje cele na kartce
Napisałem tu i na kartce ! :f_cool:
Będę co tydzień i co miesiąc pisał nowe cele i wieszał je na tablicy motywacyjnej i umieszczał na blogu ! Będę to robił w niedziele.

18. Poznaj siebie , poznaj przeciwnikow
Session review (pkt 10)
Raz na miesiąc, na koniec miesiąca analiza swoich statow.
Znajde 3 regów z którymi najwięcej przegrałem w miesiącu i przeanalizuje ich gre.(z trenerem, lub PS) Zrobie gameplan na nich.

19. Zamieszkaj z pokerzystą
Od 03.03.2016r będę miał własne mieszkanie w Gliwicach, postaram się znalesc kogos jako wspollokatora.
Jeśli jest ktoś chętny ZAPRASZAM !!!! Piszcie.Tylko poważnie.

20. Przestan tracic czas
Będę trzymal się planu dnia.
Będę planował pokera, nauke, prace, spotkania ze znajomymi, sen, jedzenie, sport i rozrywke. Wszystko co będę robił poza planem będzie dla mnie -EV, bezproduktywne, niepotrzebne, zbędne !

JESLI BEDE TRZYMAL SIE PLANU BEDE CZUŁ SIE SUPER !!!! Mam takie doświadczenie.

Reply
44 replies
fitzmann

Blog zapowiada się obiecująco więc będę tu zaglądał. Życzę powodzenia w realizacji celów i podejścia takiego jak w tym pierwszym wpisie.

P.S. chyba kojarzę Cię ze stołów na PS.

Reply
Pomarancza

Wszystkie cele zamierzasz realizować od początku, czy wdrażać je stopniowo, w życie?

Reply
Lukash444

Może odpowiem w taki sposób ze: 20 sposobow na genialność wziałem z filmiku Robmafa na PS.
Zainspirował mnie użytkownik: bambucza1988 swoim blogiem i podejściem i ładnie i czytelnie wygladajacym blogiem.

W skrócie majac cel spisałem go na kartce pisząc 20 sposobów które maja mi w nim pomoc, wdrazać chce je nie wszystkie naraz, niektóre okreslilem okresami czasowymi, niektóre zaczynam od dziś i będę na ich podstawie wyznaczal cele jednodniowe lub krótkoterminowe np. na tydzień.
Niektóre po prostu są dla mnie, żeby czytając to przypominać sobie co może mi pomoc w osiagnieciu celu. Wiec jeśli zauważę jakiś przestój będę korzystał z tego w formie "co mogę zrobić jeszcze czego nie robie, lub co zaprzestałem robic".

Optymistycznie ale no traktuje to jak taki punkt zaczepienia i takie tablice które maja wyznaczać kierunek! ;)

Reply
Vidoter

Kropa i powodzenia :f_thumbsup:

Reply
nommine

no i . :pcuser:

Reply
Lukash444

Na początku SIEMA wszystkim.
Fajnie ze tu ktoś wszedł, cieszy mnie to _drink:_ugly:

Podsumowanie dnia:
Nie byłem dziś w pracy przez co udało się zagrać 4 sesje po 45min.
Ogladnałem jeden film szkoleniowy i dodałem pare rąk do oceny.
Ostatnimi czasy mocno dostaje w dupe, zszedłem dziś na NL 10.

Wykres z dziś NL16 i NL10:

No nic tak to wygląda, wiec bankroll na ten moment to: 477$

Perełka z dzisiaj :
PokerStars - $0.10 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $11.65 (VPIP: 23.79, PFR: 19.66, 3Bet Preflop: 5.83, Hands: 296)
SB: $11.44 (VPIP: 23.08, PFR: 15.38, 3Bet Preflop: 12.50, Hands: 13)
BB: $20.69 (VPIP: 19.23, PFR: 11.54, 3Bet Preflop: 9.09, Hands: 26)
Hero (UTG): $16.23
MP: $10.00 (VPIP: 20.61, PFR: 13.74, 3Bet Preflop: 1.69, Hands: 139)
CO: $10.10 (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 12)

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has K♠ K♦

Hero raises to $0.30, fold, fold, BTN calls $0.30, fold, BB calls $0.20

Flop: ($0.95, 3 players) 3♥ 5♣ 5♥
BB checks, Hero checks, BTN bets $0.57, fold, Hero calls $0.57

Turn: ($2.09, 2 players) 5♠
Hero checks, BTN checks

River: ($2.09, 2 players) T♣
Hero bets $1.34, BTN raises to $10.78 and is all-in, Hero calls $9.44

Spoiler

BTN shows T♠ T♦ (Full House, Tens full of Fives)
(Pre 18%, Flop 8%, Turn 5%)
Hero shows K♠ K♦ (Full House, Fives full of Kings)
(Pre 82%, Flop 92%, Turn 95%)
BTN wins $22.59

Teraz patrząc na tą ręke to chyba tu przekombinowałem, gram w 3 osobowej puli i spokojnie mogę bić Flopa turna i rivera. calluje mnie tam każdy pocket. A jeśli check na flopie to check/raise mysle teraz ze bylby o wiele lepszy. Rozgrywajac reke myslalem nad tym chwile, ale oczywiście pomyslalem ze wyrzucę wszystko co gorsze wiec zagram raise na turnie jak nie spadnie kolor. Dlatego na Turnie na 555 zagrałem check licząc na bet, nie dostaje beta wiec na River sam bije. Dalej jest to co widzicie.
co wy o tym myślicie?
Na początku myslalem ze dostałem coolera ale w sumie sam na niego pozwoliłem takim slowplayem.
Jak to gracie ?

Popełniłem myśle dzisiaj kilka błędów, jutro powrzucam tutaj ręce. Może ktoś przeglądnie je.
Zauwazyłem ze często nie wiem jak zachować się na turnie i na riverze. Kiedy valuebetować a kiedy uciekać z puli.

No i byłbym zapomniał... Vidoter Twój avatar... mistrzostwo _cool:
ema.

Reply

kropa, dobrze się zapowiada, gl :)

Reply
boxer82

.
W ostatnich miesiącach mało gram a jak gram to dostaje wjeb wiec zszedłem na "twoje limity" (nl10-16-25 - teraz pewnei 10-16) wiec sie na pewno spotkamy.
co do reki grałbym pewnie bet flop bet turn i bet river. na river nie wiem jak sie zachowac bo bije cie tylko AA - gdzie wiekszości grałby 3 bet preflop i TT.
pytanie czy słabsze pary grają raise na river ? Moim zdaniem nie i skałniałbym sie do bet / fold na river (ale mi jest łatwo bo miałem wiecej czasu i widziałem wynik :coolface:)

pozdro

Reply
Lukash444

Siema siema, widziałem Cię juz;)
tez ostro dostaje ostatnio.
Hmm, mój zamysł odnośnie tej ręki był taki ze na turnie przegrywam tylko z AA które zawsze 3 betuje tutaj na tej pozycji vs utg open. Dlatego na turnie daje mu się wystrzegać, daje żeby trafił kolor lub może zagra jakieś 2 lufy żeby mnie wyrzucić po checku na turnie.
Na river myślę że ja tu nie mam foldU. Bije mnie tylko AA i TT.
Czy on tu blefuje? myślę że czasem może tak zagrać z missnietym drawem po moim checku na turnie.
Bo każda parę na ręce powinienem tu betowac na turnie.
Albo się zalevelowalem ale jakoś taki pomysł miałem na ta rękę.
Nie wiem czy dobry czy zły.

chociaz Turna chyba zawsze powinienem tutaj bić? Każdy A zabija mi tutaj akcje także chyba lepiej taka linie jak zagrałem jest grać tu z AA.

w każdym bądź razie sick wynik.:f_zZz:

Reply
EAsternFeLLa

Hej, jak dla mnie ,co do tej ręki to as played gram fold river, nie zainwestowałeś aż tak dużo a call all ina na turnie przy takiej puli to overplay nawet jeśli bije cię tylko AA i TT bo tu śmierdzi setem , on nawet JJ raczej nie gra tu przez shove.

Jeśli wiedziałbym, że on tu może betnąć jakąś parkę po tym jak dostanie 2 check to X/R jest spoko, szczególnie przy tym sizingu jaki on daje na flopie. Potem bet turn i river. W innym przypadku możesz Cbetować, masz sporo value od gorszych parek.
Powodzenia:f_drink:

Reply
Lukash444

Wiecie co?
Jadę właśnie do domu po pracy i spotkaniu z chora przyjaciółka i patrze na bloga!;)
Cieszy mnie to że tak dużo osób tu coś pisze i wiecie co myślę... ze musze się przyznać ze ta ręka jest strasznie przeze mnie zagrana...
W trakcie gry chciałem grać x/raise na flopie nie zrobiłem tego... później do robiłem sobie jakąś mega wylevelowana historię ze ja tu bije wszystko i on tu będzie blefowal...żeby zgarnąć taka mala pulę.
Nie potrafiłem tego zrzucić i taka prawda.

Mam problem z takim levelowaniem gdy mam dobrą rękę na prę i ogólnie w sesji dostaje w dupe. Dobrze ze to widzę.

Dziś dużo przedemna, trenging obowiązkowo z muckinffella o 20:00:s_cool:
No i trzeba pograć.

Kupiłem tez słuchawki z mic. Mam plan! _cool:

Aaaa...Korzystając z okazji ze napisaliście o mnie na głównej to pozdrawiam mamę!!_thumbsup: a tak serio to chciałem zapytać czy jest ktoś z Gliwic lub okolic, może stworzymy jakieś gierki lub poprostu poznamy się, zawsze to razem raźniej?

Do usłyszenia w nocy!
Ema

Reply
Lukash444

Godzina 1:00 jestem aktualnie po 2giej sesji, dziś zagrałem 2 dłuższe sesje ogolnie 1900 rak.
Pierwsza 900hands, druga 1000hands.
Jestem zmeczony, dużo dużo błędów, pierwsza sesja mogla być o wiele wiele lepsza ale te 2 spadki to zle rozegrane przeze mnie rece które zespazzowałem. Jestem zły na siebie, chociaż mysle ze gra oprócz tych 2 rozdan była dobra.

Druga sesja to jakies chore zło ! :wtf: Nic nie wchodzi, ciagle scary bordy na moje pockety, zmeczenie chyba spowodowalo tez to ze słabiej zagrałem tą druga sesje.

Jutro zrobie session review bo jest z czego przebierać i mam mase handsow zaznaczonych.

Wykres z dziś :

Czuje niemoc.
Bankroll na dzień dzisiejszy: 470$

Ahh, byłem tez dziś na treningu muckiego. Podoba mi się bardzo jego zaangażowanie, tłumaczenie tak wielu wątków w naprawdę prosty sposób. Zrobiłem notatki.
Jestem tez w trakcie oglądania kursu master your postflop.
Tym chce zając się jutro.

Postanowiłem też, że w tej chwili wezmę trenera. Mam nadzieje ze jutro uda mi się dogadać w kwestii treningów.

ide spać, jutro do pracy.
Ema.

Reply
Lukash444

Czesc wszystkim,
Jest strasznie, dostaje ostry wpierdziel, wczoraj siadłem do gry i zagrałem jedna sesje, na 2 stołach dostaje cos takiego :

Spoiler

BTN: $17.92 (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 3)
SB: $10.97 (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)
BB: $10.00 (VPIP: 15.63, PFR: 12.50, 3Bet Preflop: 7.14, Hands: 32)
Hero (UTG): $11.26
MP: $6.51
CO: $4.85

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has 9♦ 9♣

Hero raises to $0.30, MP raises to $0.50, fold, fold, SB calls $0.45, BB calls $0.40, Hero calls $0.20

Flop: ($2.00, 4 players) 2♣ T♣ 9♥
SB bets $0.95, fold, Hero raises to $2.90, MP calls $2.90, fold

Turn: ($8.75, 2 players) K♦
Hero bets $6.27, MP calls $3.11 and is all-in

River: ($14.97, 2 players) 3♦

Spoiler

Hero shows 9♦ 9♣ (Three of a Kind, Nines)
(Pre 55%, Flop 76%, Turn 23%)
MP shows Q♠ J♦ (Straight, King High)
(Pre 45%, Flop 24%, Turn 77%)
MP wins $14.30

Spoiler

BTN: $13.40 (VPIP: 23.58, PFR: 16.98, 3Bet Preflop: 6.00, Hands: 108)
SB: $22.98
BB: $18.55 (VPIP: 8.33, PFR: 8.33, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 12)
UTG: $10.10 (VPIP: 17.14, PFR: 11.43, 3Bet Preflop: 5.88, Hands: 70)
Hero (MP): $10.15
CO: $22.77 (VPIP: 18.44, PFR: 15.63, 3Bet Preflop: 6.11, Hands: 390)

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has J♦ J♠

fold, Hero raises to $0.30, CO calls $0.30, fold, SB calls $0.25, BB raises to $1.70, Hero calls $1.40, fold, fold

Flop: ($4.00, 2 players) 8♥ J♣ 6♥
BB bets $2.50, Hero calls $2.50

Turn: ($9.00, 2 players) 8♠
BB bets $6.10, Hero calls $5.95 and is all-in

River: ($20.90, 2 players) Q♥

Spoiler

BB shows Q♠ Q♦ (Full House, Queens full of Eights)
(Pre 83%, Flop 10%, Turn 5%)
Hero shows J♦ J♠ (Full House, Jacks full of Eights)
(Pre 17%, Flop 90%, Turn 95%)
BB wins $19.96

Mówiąc szczerze, odechciewa się. Wyłaczyłem pokera.
Oglądnąłem za to 2gi cały już sezon Rodziny Soprano _thumbsup:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dziś sobota,
Odpuściłem w dzień pokera, przyjaciółka się wyprowadza do Katowic, cały dzień z kumplami siedzilismy i pomagaliśmy jej w przeprowadzce. Czekam na odpowiedz od trenera i troszkę się niepokoje bo idzie to dość niekonkretnie, ale mysle i mam nadzieje ze będę zadowolony.

Wróciłem do domu, siadam do sesji, pierwsza sesja 500hands, przerwę sobie zrobiłem, jedziemy dalej ...
do czym dostaje kolejny wpierdoool ! _ugly:
Szczerze mam już tego trochę dosyć ... jakiś czas się to już ciagnie, chciałbym zacząć już te treningi może trener wylapie co zle robie, chociaż ostatnio czuje się po prostu bezsilnie. Spoty w stylu:

Spoiler

BTN: $9.15 (VPIP: 5.26, PFR: 5.26, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 19)
SB: $12.11 (VPIP: 21.98, PFR: 18.10, 3Bet Preflop: 7.06, Hands: 241)
BB: $10.18 (VPIP: 16.67, PFR: 8.33, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 12)
UTG: $25.34 (VPIP: 16.13, PFR: 13.98, 3Bet Preflop: 5.13, Hands: 95)
Hero (MP): $15.27
CO: $12.15 (VPIP: 15.15, PFR: 15.15, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 36)

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has A♥ A♦

fold, Hero raises to $0.30, fold, fold, SB raises to $1.00, fold, Hero calls $0.70

Flop: ($2.10, 2 players) T♥ 2♦ A♣
SB bets $1.20, Hero calls $1.20

Turn: ($4.50, 2 players) J♥
SB bets $2.80, Hero calls $2.80

River: ($10.10, 2 players) 7♣
SB bets $7.11 and is all-in, Hero calls $7.11

Spoiler

SB shows K♠ Q♦ (Straight, Ace High)
(Pre 13%, Flop 14%, Turn 77%)
Hero shows A♥ A♦ (Three of a Kind, Aces)
(Pre 87%, Flop 86%, Turn 23%)
SB wins $23.23

Zagrałem ogolnie 1180 handsow.
Mam dość, właśnie dogadałem się na jutro na trening. Odpuszczam na razie gre.

Wykres z dziś mimo wszystko wrzuce.
Mam nadzieje ze dobre dni przyjdą niedługo:s_thumbsup: wtedy może te wykresy będą robiły lepsze wrazenie _ugly:
Na razie jestem szczery i jest jak jest ! ostro w dupsko _cool:

Postanowiłem ze w niedziele będę umieszczał tutaj cele na tydzień. Jutro napisze je, odnosząc je do 20 sposobów z góry.
Ogladnąłem tez produkcje GoverN666 zainspirował mnie _thumbsup: niezle to wygladalo.
Trudno mi często zrzucić karty które sa dobre, nawet jeśli mysle ze on ma lepiej czasami walke z sobą przegrywam i callne tego rivera, mimo małego prawdopodobieństwa. Podobalo mi się to ze wszystkie decyzje były wytłumaczone i po prostu jeśli uwazal ze nie ma tu nic gorszego co tak gra po prostu zawsze gral fold. Mimo ze to takie, w miare prosto brzmiące ale czasami przynajmniej dla mnie NAPRAWDE TRUDNE!. To straszne bo pale tak mase $$ .

Pozdro.

Reply
Doran420

Powodzenia :f_thumbsup: dobrze widzieć kogoś ze Śląska :f_p:

Reply
SzybkiJack

Nie da sie caly czas wygrywac, zdarzaja sie okresy kiedy przegrywasz kilka razy z rzedu spoty 80:20 ale niestety taki jest poker.
Ten wykres tylko 1BI w plecy, wiec tragedi nie ma :P

Reply
arkhos

O! Widzę gracz z podobnymi planami co ja :D
Dotychczas opierałem swoją naukę na artykułach/filmach. Co byś powiedział na jakieś wspólne analizy? Możesz mnie nawet kojarzyć ze stołów ;)

Pozdrawiam.

Reply
cilivio

cześć Lukash, masz skajpa? gram nl5 sh więc możnaby się połapać jakoś. odezwij się do mnie na nick cilivio.holdem

Reply
Lukash444

Siemanko, właśnie skończyłem sesje.
Nocny tryb. Niedziela. Jestem po 2h treningu z trenerem, jestem zadowolony _thumbsup:
Czuje ze staram się cos robić porządnie. Dziś gra była solidna, plus zbudowałem wraz z trenerem nowe zakresy.
Grałem nimi, spokojnie gralo mi się wszystkie ręce. Zespazzowałem ostatnią reke sesji -10$ i ODRAZU wyłączyłem sesje.

Zagrałem dziś 5028 handsów. _cool:
Wykres z dziś:

Bankroll na dzień dzisiejszy to: 515$

Mam mase rąk, do omówienia. Postaram się jutro je omówić, wrzucić tu i do działu ocen.

Wrzce taką jedna ręke teraz:
Co o tym myślicie?

BTN: $10.74 (VPIP: 26.92, PFR: 24.04, 3Bet Preflop: 6.25, Hands: 109)
SB: $10.76 (VPIP: 14.29, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 7)
Hero (BB): $14.71
UTG: $28.16 (VPIP: 30.84, PFR: 25.99, 3Bet Preflop: 15.05, Hands: 233)
MP: $5.14 (VPIP: 50.00, PFR: 10.71, 3Bet Preflop: 7.14, Hands: 29)
CO: $20.06 (VPIP: 18.95, PFR: 15.69, 3Bet Preflop: 3.97, Hands: 312)

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has Q♥ K♦

UTG raises to $0.30, fold, fold, BTN calls $0.30, fold, Hero raises to $1.30, UTG calls $1.00, BTN calls $1.00

Flop: ($3.95, 3 players) K♠ 8♦ 4♥
Hero checks, UTG checks, BTN checks

Turn: ($3.95, 3 players) 6♦
Hero bets $2.26, fold, BTN calls $2.26

River: ($8.47, 2 players) 2♥
Hero checks, BTN bets $4.30, Hero calls $4.30

Spoiler

BTN shows 7♦ T♦ (High Card, King)
(Pre 37%, Flop 10%, Turn 32%)
Hero shows Q♥ K♦ (One Pair, Kings)
(Pre 63%, Flop 90%, Turn 68%)
Hero wins $16.30

KQo niezle card removal na gości co foldują do 3 beta 90+
Reke w sumie chciałem rozegrać tylko preflop. Zgarnac kase.
Na flopie trafiam top pare ze srednim kickerem, ale jeśli dostałem 2 calle pre wole grac tu check i maksymalnie raz sprawdzić 1 beta. Po ich checkach nie obstawiam tutaj nikogo na nic sensownego AK mysle ze tu uderza AA KK raisuje pre.
Grajac tu check mało kiedy obstawia mnie tu na K na rece. Wiec bije Turna i sciagam kase z 99-QQ i drawow które się otworzyly na :diamond:
Jedynie na river nie wiem czy dobra linia. Pomyslalem ze callnie mnie tu mało rak, jest opcje ze jednak na tak suchym flopie mogl mieć tutaj zablakane AK, 88. Wolalem zagrac x/c i pozwolić mu zablefować i nie narazac się na raise rivera. Wyszlo tak jak chciałem ale ciekawi mnie co Wy myślicie o tym?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
arkhos i cilivio Odezwe sie do was jutro, po 23:30 bo tak koncze prace _ugly:

Miały być plany na tydzien to niech beda :
1. Bede grał 2,25h na dzieś, minimum 6 dni w tygodniu.
2. 3 stoliki zoom.
3. Kupie tablice korkową, przepisze rutne pokerową i powiesze ją na tablicy, wypisze na niej cele.
4. Ogladne minimum 2 filmiki na PS
5. 2h z trenerem
6. Będę 30 min dziennie ćwiczył
7. Wrzuce 3 minimów 3 hands z dnia do oceny na PS lub dam do omówienia trenerowi
8. Zrobie tabelke limitów

A teraz może pojde spac!
6:00 a pewnie wstane i do pracy:s_cool:
Siema

Reply
bambucza1988

Napisane przez Lukash444
Może odpowiem w taki sposób ze: 20 sposobow na genialność wziałem z filmiku Robmafa na PS.
Zainspirował mnie użytkownik: bambucza1988 swoim blogiem i podejściem i ładnie i czytelnie wygladajacym blogiem.

dzieki za dobre slowo, nie przestawaj pisac, spedzaj przy pokerze jak najwiecej czasu to szybko spelnisz swoj cel
powodzenia

Reply