Skip to forum
MOJA DROGA- BLOG MT...

Notifications
Clear all

MOJA DROGA- BLOG MTT

28 Posts
5 Users
1 Reactions
1,180 Views
sebasek33

Witam!

Po długim namyśle postanowiłem że założę bloga. Może zwiększy to edge na nie-storbienie rolla tym razem.

No ale od początku- w pokera gram od 2013 roku. Zacząłem od 0$, po wielu tygodniach "zabawy" na freerollach na P* udało mi się zbudować rolla... w najlepszym okresie było to chyba coś ok. 400$. Niestety bankroll management okazał się dla mnie pojęciem za trudnym bo jak siadło kilka razy to będzie dalej siadać... prawda? No niestety nie prawda... i powoli mój ciężko wypracowany roll zaczął topnieć. Ze starsów uciekłem z ostatnimi 10$ (PROFIT! :f_thumbsup: - po dwóch latach gry).

Ostatnią dyszkę postanowiłem zainwestować i pozwiedzać inne poker roomy- wybór padł na Party Poker i tam też podpiąłem sobie konto.
Aktualny stan rolla 43,85
Cel jaki mam- sky is the limit- jednak mając na uwadze Mega Bankroll Challenge niech będzie 5000$
Przez dwa lata na starsach grałem praktycznie wszystko i jakieś tam pojęcie mam więc będę grał cash (NL4) i MTT... olewam SnG bo na Party nie ma praktycznie w ogóle akcji... i tak połowa MTTków na PP nie przekracza fieldem większych sitków ze starsa.

Do wyrobienia został mi bonus od wpłaty (20% left) czyli nie długo wpadnie dodatkowe 20$, aktualnie mam też po 1 bilecie za 11$ i 5,5$...

Cele do osiągnięcia do końca grudnia:
- zdobyć złoty status na PS
- przejść na NL10 (100$ w rollu starczy)
- Wyrabiać dziennie 5 pkt lojalki przez 30 dni (promocja Gladiator)
- nie storbić !

Jakby ktoś chciał zaprosić do znajomych na Party to mój nick tam to DJkaleson ... nie wiem po co, ale ogólnie fajna opcja.

Niestety nie używam żadnych programów trackujących aktualnie więc nie będę podawał ilości rąk z cashu (chyba że jest taka opcja gdzieś w sofcie PP i o tym nie wiem), ale jak mi się uda zapamiętać to będę może wrzucał tutaj co ciekawsze spoty.

:f_drink:

Reply
27 replies
Pirate9999

Życzę powodzenia ! Ale uważaj gdzie grasz, bo dojdziesz do 5k$ i Ci zablokują konto i zarekwirują środki. Radzę omijać tego złodziejskiego krzaka z daleka !

Reply
sebasek33

Raczej nie zablokują... nie używam żadnych programów- zainstalowane mam tylko Jivaro które działa tylko na P*.

Reply
sebasek33

Udało mi się znaleźć licznik rąk z cashu na Party- Stan na dziś: 2142
Postaram się aktualizować.

Reply
sebasek33

Dziwne to Party... gram sobie 2 turki i wyrabiam bonusik na cashu i myślę- "aa dorzucę sobie stolik cash" a tu taki chuuu! Nie mogę grać jednocześnie na stołach "dla dzieci" i na normalnym cashu. Ja im chce ruch robić na stolikach a oni mnie tak ograniczają... bezsensu.

A teraz czas do roboty- nara.

Reply
sebasek33

Witam

Robię przedwczesny update bo nie wiem jak to będzie z weekendem a nie chce dostać kartki.

Zacznę od tego że ogólnie prowadzenie bloga i świadomość że uzewnętrznię moje wyniki przed szerszą społecznością dawała mi kopa ale też kilkakrotnie hamowała przed złymi decyzjami... więc ogólnie to zaliczam udział w MBC za :profit:

Niestety cały tydzień musiałem siedzieć w pracy także volume nie zachwyca, mam nadzieję że to się poprawi.

Update1
Ilość rozegranych rąk/turniejów: rąk na cashu/FF - 8071 / ilość turniejów - 30
Typ gier: cash/MTT/SnG
Zysk/strata: 84,04$
Aktualny bankroll: 127,89
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

W proficie zaliczyłem wyrobienie bonusu czyli 20$ i wykonanie misji "pary na ręce"- 25$, więc czysty profit z gry to tylko niecałe 40$... jednak powoli atakuję NL10- pierwsze badbeaty już za mną i czuję się w miarę swobodnie tam więc liczę na trochę większy profit z gry w przyszłym tygodniu.
Mam jeszcze bilet za 5,5$ i za 11$ które czekają na luźny wieczór.

A tak na marginesie... mega wał jest z tym bonusem- dostałem 20$ na grę przy wpłacie- super. Szkoda że nikt nie wspomniał o tym że uwolnić je mogę TYLKO na stolikach casual cash, na których mogłem grać tylko tymi pieniędzmi... więc żeby uwolnić pełne 20 $ trzeba było mieć nie mało szczęścia- mnie sie udało wyrobić prawie pełnego- 19,7$, ale mimo wszystko prędzej wpierdzielisz to niż uzbierasz te 40 LP... czyli w praktyce obrócisz 200$- 20-stoma $.

Co do moich celów grudniowych:
- zostało 257SP do golda więc myślę że do wigilii połowę bazy złotych filmów na strategii będę miał za sobą.
- jestem na NL10... także ambitnie zmieniam aktualny cel- 400$ w rollu i przejście na NL25 do sylwestra
- na razie udaje się wyrabiać dziennie 5 LP... na NL4 była czasem masakra dobić, musiałem dorzucać sitki (na MTT nie było czasu) dlatego też dopisałem je do podsumowania mimo że początkowo miałem ich nie grać. Od dwóch dni na NL10 nawet nie zauważam kiedy wpadają LPki także powinno się udać.
- nie storbiłem. (jeszcze) :happy:

Reply
sebasek33

Fajny bonus na sobotę... taki oto prezencik dostałem dzisiaj w promocji Winter Winners. :f_cool:

Reply
wg123

.

Reply
sebasek33

Drobny update, w zasadzie to tylko żeby nie zapomnieć. Poziom zaregowania NL10 na party trochę przeraża... po kilku tysiącach rąk wychodzę na 0... granie ciągle z tymi samymi ludźmi zaczyna robić się powoli nudne więc rezygnuje z NL10 (tymczasowo) i wracam na NL4, gdzie często spotykam nowych przyjaciół. Od piątkowego update'u zaliczyłem semi FT i deepek w Jabie- +50$... a dzisiaj swing w dół prawie na tyle samo- nic nie siadało... trochę też mnie zniszczył SundayPL (-15$).
No cóż... nie ma torby, nie ma też za dużego zjazdu, więc jedziemy dalej.

Rozważam też przejście na inny room, bo w zasadzie nie mam już żadnego bonusu na Party do wyrobienia. Może ktoś doradzić jakiś ciekawy krzak z dobrymi bonusami?

Reply
sebasek33

Takie kwiatki... warto czasem nockę zarwać- aż mi trochę tego Party żal. Niby jakiś głupi turek za 5-taka a muszą zabulić 200$...

Reply
Skibcio

Hej,

Trochę mi uciekła informacja, że mieszasz cash/sng i mtt. Jeśli chcesz brać udział w MBC to musisz wybrać cash lub sng lub mtt lub sng/mtt. Łączenie gier cash z sng/mtt to nie najlepszy pomysł jeśli chcesz grać je regularnie.

Daj znać co wybierasz.

Pozdrawiam.

Reply
sebasek33

W tygodniu głównie gram cash, w weekendy MTT... a sitki to gram tylko w celu wykonania misji także wcale nie biorę ich pod uwagę.

Ciężko nazwać to "regularną" grą. Na PP jest tak mało akcji że ciężko grać więcej niż 4 stoły na raz.

Czyli jak nie mam czasu w tygodniu na siedzenie po +5h dziennie (bo praca) to nie mogę brać udziału w MBC? Cel mam obrany na wynik z MTT czyli 5K$ także jakie to ma znaczenie czy dorzucam do tego cash czy nie?

Reply
sebasek33

UPDATE 2

Ilość rozegranych rąk (cash/FF) - 5149
Ilość rozegranych turniejów - 91
Typ gier: MTT/SnG... na życzenie Skibcia odszedłem od cashu, dlatego tak mało rąk
Zysk/strata: 70,22
Aktualny bankroll: 198,11
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

W tym tygodniu w pracy nocki więc grałem głównie w godzinach 6-11 rano... ruch na Party jest wtedy tragiczny. Dorzucając sitki udało się wyrobić zadowalającą mnie liczbę turków, profit może nie za duży ale grając głównie MTT to tak bywa, miałem już swing na 180$, zjazd na 90$ ale dzisiaj przyżarło trochę i odbiłem się na prawie 100$, mimo to szkoda bo dwa FT i tylko 7 i 5 miejsce.

Cele grudniowe:
- jest złoto na strategii... wreszcie dowiem się jak powinno się grać te głupie knockouty :P. Więc cel wypełniony. Na platyne nie mam raczej startu jeszcze, za niskie stawki, za mały volume... także nowy cel:
- przejść na wyższe stawki- >20$... myślę że 500$ w rollu wystarczy żeby od stycznia atakować wyżej. Dwa shipki i jestem w domu. :)
- Skibcio mi kazał wybrać to wybieram MTT... a i tak cash na Party nudny okropnie (up) więc olewam dążenie do NL25 i skupiam się bardziej na turniejach.
- niestety przez 2 dni nie mogłem grać i przepadło... nadal mogę wyciągnąć 25 dni i dostać 7$, ale niestety nie zawsze jest to zależne tylko ode mnie.
- do torby daleko.

I na koniec ciekawostka. Piątek, godzina 17:00, turniej za 5,5$ z pulą 1K$ i... overlay. :)

Reply
Skibcio

sebasek33 wybacz, że wcześniej nie odpisałem, ale nie zauważyłem Twojej wiadomości :( Jak nie odpisuję w przeciągu 1-2 dni na pytanie skierowane do mnie to warto podbić do mnie na priv.
Nie będę Ci robić problemów jeśli chcesz brać udział w MBC i grasz jednocześnie mtt/sng i cash. Problem w tym, że w tej edycji MBC były już chyba 3 osoby, które chciały grać we wszystkie możliwe warianty pokera i wszystkie zaliczyły przez to torbę, podobnie było w poprzedniej edycji tej promocji w zeszłym roku. Ciężko będzie Ci uczyć się 3 różnych wariantów pokera i jednocześnie pracować. Moim zdaniem jest to niewykonalne. Do tego gra w cash/mtt bardzo się różni i o ile przesiadka raz na jakiś okres na inny typ gier jest moim zdaniem pozytywna, bo mniej się dzięki temu nudzimy to ciągłe granie w różne gry strasznie ją "psuje".

Reply
sebasek33

Możesz mieć sporo racji, chociaż ja tego tak bardzo nie odczuwam, jeśli gram max 4 stoły to mogę miksować warianty. Jeśli gram więcej to już najlepiej żeby wszystkie stoły miały taką samą strukturę. Jak już pisałem- odchodzę od założenia że chcę wspinać się po stawkach w cashu, bo musiałbym dokładniej analizować przeciwników na co nie mam czasu. Możesz mojego bloga przerzucić do działu MTT. :)

Tak z innej beczki:
Dochodzą do mnie różne informacje że PartyPoker może mieć problemy z płynnością, na forum też są różne głosy o zablokowaniu kont itp. Widząc jak dużo jest overlay'ów w majorsach na Party powoli zaczynam się obawiać o moje $ bo gierki niby bardzo opłacalne ale co z tego skoro możliwe że Party mi kasy nie wypłaci jak siądzie jakoś lepiej. Może ktoś doradzić jaki soft będzie najlepszy i gdzie najlepsze bonusy od wpłaty można dostać? Aktualnie mam już całkiem ładny bankroll i można by go jakoś wykorzystać.

Reply
sebasek33

Niedziela zdecydowanie nie jest moim dniem... może za bardzo się nakręcam, bo dużo więcej jest gier... nie wiem. Jednak drugi tydzień z rzędu zaliczam straszny spadek formy w niedzielę. Ciężko rolla buduje cały tydzień, przychodzi niedziela i tracę połowę zysku. 10 turniejów zagranych- 0 miejsc płatnych. -50$
Mimo to mam wrażenie że sporo tutaj było pecha... Sunday PL i 5,5$ turbo- na jednym AK, na drugim TT, All in w obu, na Sunday PL przegrywam TT>AK, w turbosie AK>TT... w tej samej minucie. A sesję zakończyłem takim kwiatuszkiem

** Hand History for Game 14950870301 **
NL Texas Hold'em $2.20 USD Buy-in Trny:121132992 Level:11 Blinds-Antes(125/250 -25) - Sunday, December 20, 23:47:07 CET 2015
Table $150 Gtd Hyper (121132992) Table #3 (Real Money)
Seat 2 is the button
Total number of players : 8/9
Seat 6: APictoris ( 2,930 )
Seat 2: DJkaleson ( 3,740 )
Seat 7: MuayThaiTom88 ( 7,357 )
Seat 3: alishin47 ( 3,370 )
Seat 4: bushwacker84 ( 3,190 )
Seat 8: eroljunior ( 6,210 )
Seat 5: latos10 ( 1,790 )
Seat 1: phJapan ( 3,432 )
Trny:121132992 Level:11
Blinds-Antes(125/250 -25)
phJapan posts ante [25]
DJkaleson posts ante [25]
alishin47 posts ante [25]
bushwacker84 posts ante [25]
latos10 posts ante [25]
APictoris posts ante [25]
MuayThaiTom88 posts ante [25]
eroljunior posts ante [25]
alishin47 posts small blind [125].
bushwacker84 posts big blind [250].
** Dealing down cards **
Dealt to DJkaleson [ Ac Kh ]
latos10 folds
APictoris folds
MuayThaiTom88 folds
eroljunior folds
phJapan folds
DJkaleson is all-In [3,715]
alishin47 is all-In [3,220]
bushwacker84 folds
** Dealing Flop ** [ Qs, Ks, 9s ]
** Dealing Turn ** [ 8h ]
** Dealing River ** [ Ah ]
alishin47 shows [ Js, Ts ]a straight flush, King high.
DJkaleson shows [ Ac, Kh ]two pairs, Aces and Kings.
DJkaleson wins 370 chips from the side pot 1 with two pairs, Aces and Kings.
alishin47 wins 7,140 chips from the main pot with a straight flush, King high.

Reply
sebasek33

UPDATE 3

Ilość rozegranych turniejów - 68
Typ gier: MTT
Zysk/strata: 319,03$
Aktualny bankroll: 517,14$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Uznałem że zrobię update update'a, poprzedni wstawiłem o 22, ogólnie było nie ciekawie i trochę płakałem o badbeatach i że śniegu nie ma ;)... jednak następnym razem wstrzymam się z up'em do końca sesji, bo jest 2:50 i udało się shipnąć

co ciekawe... wyeliminowałem wszystkich na stole finałowym, do HU podchodziłem ze stackiem 900K do 120K rywala.
Lecimy dalej. :)

Cele na grudzień:
- udało się dobić do 500$, powoli zacznę atakować turki za 22$... zobaczymy co z tego wyjdzie...
- w Gladiatorze uda się 25 dni uzbierać, więc wpadnie 7$... nie o to tu chodziło, ale o systematyczność, jednak myślę że wypadło nieźle. Jezeli promocja będzie w styczniu to już raczej przestanę się w to bawić, bo złapałem się na tym że przewaliłem kilka razy bo na siłę dorzucałem jakieś sitki żeby pkty wyrobić.

Będzie trzeba obmyślić jakiś bardziej rozbudowany plan miesięcznych celów... postaram się coś naskrobać w następnym up'ie.

Reply
sebasek33

PODSUMOWANIE 2015

Jest 31.12, jutro raczej nie będzie mi dane nic zagrać więc mogę podsumować moje dotychczasowe przygody.

Prawie cały ten mijający rok był dla mnie jednym wielkim downswingiem, byłem już bliski rzucenia pokera. Cały wypracowany od 0$ bankroll roztrwoniłem. Jednak postanowiłem że nie poddam się, musiałem jednak coś zmienić. Zmieniłem soft. Wypłaciłem ostatnie 10$ z Pokerstarsa i założyłem konto na PartyPoker. Okazało się to strzałem w dziesiątkę. Zmiana otoczenia, nowe promocje, i co chyba najważniejsze- dużo mniejsze fieldy pozwoliły przy odrobinie szczęścia nabudować bardzo komfortowy bankroll. Na partaczu gram od 29.11, aktualnie sytuacja wygląda następująco:

Więc jak widać, udało mi się w miesiąc ugrać ponad minimalną krajową, jest dobrze. Bardzo chciałbym tą tendencję utrzymać.

CELE na 2016

:spade: Wyciągać stały, comiesięczny profit w wysokości 500$- bardzo ambitny plan, ale przy regularnej grze w turkach 5,5$-11$ jest to jak najbardziej osiągalne. Wynik grudniowy osiągnąłem mimo że przez 2 tygodnie głównie wyrabiałem bonus na micro cashu i grałem turki za 1$-2$.

:heart: Gemstone - Zdobyć przynajmniej jeden gem miesięcznie. W grudniu udało się zdobyć tylko nie całe 1000 SP, więc będę musiał znacząco zwiększyć volume, albo przerzucić się na regularną grę turniejów za 22$. Dokładnie 209 turniejów za 22$ muszę zagrać miesięcznie.

:diamond: Skończyć Mega Bankroll Challenge.

:club: Rzucić robotę i utrzymywać się z pokera... to tak bardzo ogólnie. Pracę mam w zasadzie dobrą, więc jest to cel bardzo trudny do osiągnięcia. Jednak trzeba próbować.

Ostatnio podczas sesji towarzyszy mi zespół który niedawno odkryłem w mojej kolekcji muzyki, świetny dopełniacz do pokera, polecam:

Nooo... i to tyle. Nienawidzę okresu świątecznego i całego tego hype'u związanego z sylwestrem więc po prostu... nara. :milord:

Reply
sebasek33

Dzisiaj krótko... bo mi się nie bardzo chce.

UPDATE 4

Ilość rozegranych turniejów - 68
Typ gier: MTT
Zysk/strata: 37,62$
Aktualny bankroll: 554,76$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

+ bilet do Main Eventu 150K$ GTD wart 109$... niestety muszę iść w niedzielę na noc do pracy więc zagram go dopiero 10 stycznia.

Nara :f_thumbsup:

Edit. hmm... dokładnie tyle samo turniejów zagrałem co tydzień temu... to jako zadanie ustalam sobie zagranie więcej przynajmniej o 1. mega challenge to to nie jest ale może być ciężko bo trzeba wracam do roboty na full time po grudniowym opierdzielaniu się.

Reply
mathon123321

.

Reply