Skip to forum
Notifications
Clear all

Od zera do ballera

191 Posts
22 Users
30 Reactions
5,557 Views
LukeKazik

Yo. Na imię mam Łukasz, ale mówią na mnie Kazik. Stąd nick - LukeKazik. Ta, wiem... :facepalm: Mam 21 lat, w poksa coś tam zacząłem klikać jakieś 3 lata temu. Pograłem chwilkę, przestałem, w zeszłym roku wróciłem, znowu przestałem, później znowu wróciłem. I wiecie co? Jop, przestałem :coolface:

Ogólnie nie szło mi źle, przeszedłem nl2, grałem nl5. Niestety dopadł mnie mały problem z kasą i skończyło się tak, że musiałem wypłacić wszystko co miałem na roomie. Od paru miesięcy mam stabilną pracę i stwierdziłem, że to dobry moment, żeby swoje ciężko zarobione pieniądze przeznaczyć na hazard :coolface: Coś tam sprzed roku jeszcze pamiętam, ale 3/4 zapomniałem, więc czuję się jakbym de facto zaczynał od nowa. W rollu mam 38$ (z początkowych 50, wiadomo - maszynka nie chce mnie przepuścić przez wąskie gardło :coolface: ). Gram cash 6-max na starsach. Do założenia bloga zachęcił mnie rusher88, akurat oglądam jego kurs nolimit dla początkujących.

Cele na 2016 rok to:
a) robic hajs :coolface:
b) patrz punkt a.

Tytuł bloga to "od zera do ballera" i oddaje on idealnie moje nastawienie. Marzy mi się takie życie, a na tym blogu pokażę że się da :pokerface:

Spoiler

lub nie :coolface:

Wrzuciłbym mój aktualny wykres z nl2 ale wstyd trochę. No i mi się teraz nie chce. Bardzo. Już sam fakt, że zakładam tego bloga to krok milowy w mojej odwiecznej walce z wrodzonym lenistwem. I prokrastynacją.

Piwo dla tego komu będzie się chciało to czytać :f_drink:

Nuta motywacyjna na dziś:

Peace :pokerface:

Reply
190 replies
Moderator
Elzo2012

Witaj LukeKazik

Może dla jeszcze lepszej motywacji weź udział w naszej zabawie:

Wielu userom taka dodatkowa zachęta wyszła na dobre.

pozdrawiam i powodzenia
Elzo

Reply
LukeKazik

Dzięki Elzo, postanowiłem wziąć udział w MBC. Roll startowy to 38$, cel - 1500$ (co by można było spokojnie nl50 grać :pokerface: ).

Reply
LukeKazik

Parę dni minęło, czas na mały update. Jestem zajebiście zadowolony z ostatnich dni. Od kiedy założyłem bloga mój wykres poszybował w górę (przypadek? nie sądzę). Potwierdziłem teorię, że założenie bloga jet ev+ :coolface:

To ostatnie 3 dni.

A to ogólny wykres od kiedy wróciłem do pokera dokładnie 13 dni temu.

Nie jest źle, powiedziałbym wręcz, że jest dobrze. Wiadomo, próbka mała, ale ostatnio bardziej skupiam się na teorii i dalej męczę serię rushera88 pt. "Kurs no-limit dla początkujących".

Nutka motywacyjna na dziś to całkiem świeży jeszcze kawałek Popka. I mimo, że sam jego fanem raczej nie jestem, to ta nuta wpadła mi w ucho.

Reply
wg123

Powodzenia.

Dobry tytuł bloga i dobre cele :f_drink:

Reply
AD2000

powodzenia!

Reply
LukeKazik

Dzięki za życzenia powodzenia chłopaki, w czym jak w czym ale w pokerze się przydarzą :pokerface:

Napisane przez wg123
Dobry tytuł bloga i dobre cele :f_drink:

Właśnie nie chciałem dawać jakiegoś poważnego, wyniosłego tytułu jak dają niektórzy blogerzy micro. Oczywiście no offence, ale niektóre tytuły to sprawiają wrażenie jakby to nie były blogi micro, tylko Gusa :coolface:

Reply
NieGadamZpsami

Powodzenia, będę zaglądać _drink:

Reply
LukeKazik

Czas na podsumowanie pierwszego tygodnia MBC

Update
Ilość rozegranych rąk: 6167
Typ gier: cash
Zysk/strata: 27.06$
Aktualny bankroll: 65.05$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Wykres z tego tygodnia:

Jestem zadowolony. Solidny winrate. Czerwona imo bardzo ładna. Volume jednak zdecydowanie zbyt niskie. Ciężko u mnie z motywacją. Ale dodatkowo na swoje usprawiedliwienie mam to, że oglądam ciągle serię rushera88, a przez to praktycznie codziennie poświęcam prawie 2h na oglądanie filmu. Ostatnie 2k rąk to istne bezkarcie.

Cel na ten tydzień: 10k rąk.

Obserwacje na temat gry: Ogólnie jest całkiem nieźle. Pozbyłem się wielu problemów z którymi walczyłem przy wcześniejszych podejściach do pokera. Nie mam problemu ze zrzuceniem czegokolwiek. Para asów na mokrym boardzie vs agresja nita? Zrzucam.
Set gdy na riverze kompletuje się draw po 2 barrellach i nagle dostaję allina od villaina? Zrzucam. Nie tiltuję - nawet gdy dostaję naprawdę niefajnie suckouty od zestackowanych na flopie fishy. Pamiętam, że wcześniej miałem problem z cbet-bluffowaniem w 3betowanych pulach bez pozycji, bałem się calla i straty kasy. Teraz tego nie mam, nawet zdarza mi się light 4betować preflop vs light 3bety regów po moim stealu, a to już chyba zbyt popularne na nl2 nie jest :D

Reply
NieGadamZpsami

Widzę, że lubimy te same piosenki :D.
Ja dzisiaj dostałem ostro po dupie, ale fajnie, że Tobie jakoś idzie :)

Reply
LukeKazik

Wykresik z tego tygodnia. Jest środa, miałem w tym tyg zrobić 10k rozdań a mam aktualnie 1500 :coolface: Także jak na razie wszystko zgodnie z planem. Nie umiem się zmotywować do gry, help :pcuser:

Reply
wg123

Za to jaka czerwona :fuckyeah:

Reply
LukeKazik

No z czerwonej jestem dumny :pokerface: Kurde pomóż ktoś z motywacją bo siedzę parę godzin na fb albo 9gagu, przeglądam obrazki kotów albo filmiki z jakimiś debilami i nie mogę się zebrać w sobie żeby pograć. A jak już gram to max 1h-1,5h.

Tak myślę czy nie zmienić tytułu bloga na "Od zera do lesera" :coolface:

Reply
NieGadamZpsami

Może spróbuj sobie postawić jakiś jasny cel. Sam miałem kiedyś z tym duży problem, było to spowodowane tym, że zazwyczaj grałem z małym rollem i gdy wygrałem 1bi to nie chciałem więcej grać. Teraz mam tego MBC, mam tam postawiony cel wbicia NL50, i serio czuje wielką motywację, może boję się wstydu, który mnie czeka jeśli mi się nie uda :D

Reply
LukeKazik

Też biorę udział w MBC, chcę dobić do 1500$ w tym roku. I dalej nie gram :|

Reply
wg123

Napisane przez LukeKazik
Kurde pomóż ktoś z motywacją bo siedzę parę godzin na fb albo 9gagu, przeglądam obrazki kotów albo filmiki z jakimiś debilami i nie mogę się zebrać w sobie żeby pograć. A jak już gram to max 1h-1,5h.

Pomógłbym, gdybym nie miał tak samo :ayfkm:

Reply
Krismat23

Siema, od siebie polecam aplikację do przeglądarki StayFocusd, ustawiasz sobie limit np. 30 minut dziennie na strony, na których tracisz czas, np. taki fb, 9gag i po upłynięciu 30 minut na tych stronach koniec, do końca dnia nie wejdziesz. Mi to pomogło i po jakimś czasie nawet zmniejszyłem sobie limit na 15 minut a i tak często zostaje mi trochę zapasu na koniec dnia, więc działa :f_thumbsup: Jeśli nie będziesz mógł wejść na pożeracze czasu, znajdziesz w sobie chęć do gry

Reply
LukeKazik

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 3953
Typ gier: cash
Zysk/strata: 1.97
Aktualny bankroll: 67.02$
Czas uczestnictwa w rywalizacji: 2

Szkoda gadać. Więcej info jutro.

Reply
NieGadamZpsami

Ładnie trzymasz tą czerwoną :D

Reply
LukeKazik

Tja. Ten tydzień to porażka. Chujowe volume, chujowe spazzy. Fakt, że obejrzałem kilka 2 godzinnych lekcji z kursu nlhe dla początkujących, ale dobrze wiem, że się strasznie opierdalałem. Zacząłem bawić się w większą ilość stołów, to też nie był dobry pomysł. Ogólnie krok w tył.

Reply