Skip to forum
Cent do centa aż uz...

Notifications
Clear all

Cent do centa aż uzbiera mi sie renta

16 Posts
5 Users
7 Reactions
778 Views
Leon0073

1. O Mnie

Spoiler

Witam . Nazywam sie Łukasz mam 27 lat w pokera zaczynałem grac w gimnazjum z kolegami z klasy na grosiki które potem ciągle sie powiększały i zamieniały na złotówki , pamietam moj pierwszy dług który wynosił 8zl i 26gr a zeby go spłacić było trzeba iśc do mamy poprosić o gotówkę (niesamowity stres :D) i wymyślić jakiś dobry powód by je uzyskać bo inaczej bym musiał oglądać kolegów którzy dobrze sie bawią i graja beze mnie aż nie do pomyślenia by to bylo. :f_biggrin:
Z czasem poznawałem coraz więcej ludzi grywających w pokera z którymi grywałem różne turnieje, cashe myśle ze dobrze mi szło ponieważ był zysk z tego i kupiłem sobie rower i TV :profit:
Człowiek dorastał miał co raz wiecęj obowiązków, praca na 2 zmany, ( Pracownik Magazynowy obecnie) do tego jeszcze treningi bo gram w piłkę nożną halową (bramkarz) i tak skończyły sie moje pogrywanie pokerowe z kolegami :f_cry:
Kiedyś usłyszałem właśnie o PokerStrategy i darmowym kapitale na start co dało mi nadzieję ze będę mogł znowu grać w pokera lecz wtedy zaliczyłem bardzo szybko torbe głownym czynnikiem był tutaj mój słaby mindset jak i umięjętności . Stwierdziłem ze to bez sensu jestem za słaby i nie gram . Po roku czasu bardzo brakowało mi pokera i zmotywowało mnie to do nauki aż tu nagle dostałem drugi kapitał startowy i juz było troszke tylko lepiej bo znowu zaliczylem torbe :f_cry: i miałem dość pokera na pół roku :D
Wpłaciłem sobie 40 zł na BWIN obstawiłem kupon z meczami piłki nożnej co dało mi 160 zł i znowu naszła mnie ochota pograć lecz stwierdziłem ze gry Cash totalnie mi nie ida i spróbowałem SnG 10osobowy Turbo 1$ i zaczynałem wygrywać:coolface: mój kapitał sie powiększał grałem potem już SNG z wpisowym za 5$ i za 10$ uzbierałem Łącznie 600$ w 2 miesiące byłem bardzo zadowolony lecz dopadł mnie kryzys i przegrywałem turnieje w których grałem dobrze moj roll wynosił 400 $ niestety spanikowany wypłaciłem pieniądze :(
Bwin Wysłał mi zaproszenie do przejscia na Konto PREMIUM gdzie uzyskałem darmową gotówke co znowu dało mi kopa i motywacje do nauki. zakupiłem Książkę "Poker Mindset" która dużo mi uświadomiła i obiecałem sobie ze jesli przez cały grudzień będę do przodu to usiądę do tego na poważnie 8-) wynik z Grudnia To 159 Turków za 2.2$ , 236 turków za 5,5$ co dało mi zysk 137$ musze przyznac ze moje sesje były zbyt luźne mało sie koncentrowałem często w tle ogłądałem tv czy cos innego robilem co mnie motywuje do jeszcze większej pracy nad sobą i moją grą bo mogę mięc dużo większe zyski z tego i tak właśnie zaczyna sie moja przygoda na tym o to forum :truestory:

2. Plan Mojej Gry

Spoiler

Gram SnG 10os Turbo NL'Holdem Na PREMIUM (ulepszone BWIN) Bankroll z którym zaczynam to 196$

Założenia to :
:spade:granie minimum 10 turkow od pon do piątku (w wekendy u mnie jest róznie z wolnym czasem)
:heart:Co tydzień będę wpisywał tutaj mój aktualny bankroll , ilość rozgrywanych turków
:diamond:w wekend bede wypisywał swoje cele na kolejny tydzień
:club:Gram tylko dwa stoły na których skupiam sie maksymalnie
:spade:Gdy osiągne bankroll w wysokości 30Buy-inow wchodzę na wyższe stawki Gdy bede miał 20 i poniżej Buyinow to schodzę na niższy limit

3.Cele na Styczeń:

Spoiler

:spade:rozegrać 250 turków
:heart:Zdobyć kapitał(330$) pozwalający grac turki z wpisowym 11$
:diamond:przeczytać jeszcze raz książke "poker Mindset" bo warto
:club:wykupić złoty status by móc sie czegoś więcej nauczyć

4. Cel Bloga:

Spoiler

Zakładam tego bloga ponieważ jestem strasznym leniem i chce aby on motywował mnie do ciągłej pracy nad sobą, nauczył mnie dyscypliny dzięki której bedę mógł osiągnąc swój cel (jak narazie 3200$) jak i poznanie nowych osób=) z którymi będę mógł analizować swoją grę ;)

Reply
15 replies
Leon0073

Nowy rok zaczynam od małego minusa niestety 36 turków z wynikiem -8$ ale musze przyznac ze miałem tez sporego pecha np odpadajac 5x na bubble z lepszymi i dominującymi rekami (2x AA) ale przyjmuje to na klate i wiem ze bedzie tylko lepiej :pokerface: od jutra konczy mi sie urlop i do pracy od 6do14 w wtorek ,sroda i piatek trenigi ,w srode wypada święto więc mysle ze cele na ten tydzień bedą odpowiednie :gl:

Założenia na nowy tydzień to :
:spade:zagrac 70 turków
:heart:czytac 1 rozdział dziennie ksiązki "Poker Mindset"
:diamond: założyć zeszyt w którym bede robił analize swojej gry jak i notatki na graczy
:club:Na rozgrzewkę przed rozpoczęciem sesji przeanalizuje sobie z 5moich rozdan z poprzedniego dnia

W sobote wstawię raport z calego tygodnia z odnośnikiem do MBC do którego sie zapisałem A♥:A♠:

Taki mały motywator na nowy rok

:sfishg::sfishg:

Reply
LukeKazik

Tytuł kozak. Powodzenia :f_drink:

Reply
Leon0073

Dzieki _drink: Trochę nad nim myślałem:transpire: :pokerface:

:spade:wykonanie Celu jak na ten tydzien idzie dobrze bo z 70 turków które zamierzam zagrać mam juz 50, gorzej z wynikiem bo tylko 16$ Do przodu w tym jest wykonany bonus za 5,5 dolara.

:heart:Wykupiłem sobie złoty status na PS na rok :spit: sam w to niewierze :D( kasa wygrana w promocji PS "tygodniowa loteria" ipad 2 mini lub 300$ ) wiec teraz codziennie jakis filmik analizuje i sie ucze :pcuser: (jeden cel styczniowy zrealizowany)

:diamond:Ksiązkę powoli juz kończę która uswiadomiła mi ze nawet gdy dobrze grasz bedziesz przegrywac (czynnik losowy bed bety) ale dobre decyzje zawsze wyprowadza Cie na plus gdy bedziesz miał chłodny stan umysłu .
Myslę nad zakupieniem "Obudź w sobie olbrzyma" jeśli ktoś czytał i uwaza ze sa lepsze książki w tej tematyce to niech mi napisze bede z góry wdzięczny :f_drink:

Reply
Leon0073

Pierwszy wpis odnośnie MBC

Update 1
Ilość rozegranych turniejów: 86
Typ gier: SnG
Zysk/strata: +8$
Aktualny bankroll: 204$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Reply
Leon0073

Update 2
Ilość rozegranych turniejów: 51
Zysk/strata: -78,9 $
Aktualny bankroll: 125,1
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Reply
Leon0073

Update 3
Ilość rozegranych turniejów: 54 + 1 MTT
Typ gier: SnG , MTT
Zysk/strata: +43,4$
Aktualny bankroll: 168,5 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Reply
Leon0073

SNG coś mi nie ida ostatnio grałem je tez na zmęczeniu lub na szybko pod presja czasu i przez to mój bankroll sie skrócił troche :f_cry: na roomie miałem bilet o wartości 1.1$ do wykorzystania do dziś i postanowiłem zagrac sobie turniej $150$ GTD Bounty za wyeliminowanie przeciwnika bylo 20centow na 317 przeciwników wyeliminowałem tylko 5ciu :why: a turniej zakończyłem na 1szym miejscu :banana:

_drink: Dzieki tej wygranej napewno będę miał wieksza motywacje do nauki :sfishy:

Reply
Leon0073

Update 4
Ilość rozegranych turniejów: 42
Zysk/strata: +18,1$
Aktualny bankroll: 186,6 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Reply
Leon0073
Podsumowanie : Styczeń 2016

Rozegrałem łacznie : 233 Turki ( 17 mniej niz zakładał mój cel )
*Praca, treningi, obowiązki nie pozwolily mi na więcej czasem nawet niepotrzebnie grałem na szybko bo mialem 40 min czasu wolnego

Wykupiłem złoty status na PS tak jak sobie założyłem i jestem z tego faktu zadowolony bo w pracy czy w domu ogladam rożne materiały szkoleniowe

Miałem uzbierac w styczniu kapitał w wysokości 330$ ale straciłem dosc sporo w pewnym momencie mialem 130$ co spowodowało u mnie spadek na stawkach i grałem turnieje za 2,2 $ na szczescie grałem tam tylko tydzien i wrocilem na swoje stawki 5,5$ jedynie co zmieniłem to nie gram TURBO tylko standard SnG 10 osobowe za duze wariancje mnie dopadały a grałem dobrze i stwierdziłem ze na Strukturze Turbo trace dobrą grą

Ksiązka Poker Mindset przeczytana, dobrze na mnie podziała spoglądam na moje bad beaty całkiem spokojnie i w czasie Kryzysu zmieniłem stawki na nizsze

-Wygrałem Pierwszy Turniej w mojej pokerowej przygodzie _drink:

Cele na Luty 2016:
:spade:Rozegrać 160 Turków 5.5$ Standard 10 osobowe
:heart: Obejrzeć z 10 filmików szkoleniowych
:diamond:zagrać 3 turnieje MTT
:club: przeanalizowac raz w tygodniu wybraną swoją sesje
:spade:wziąć udział w jednym Treningu Live
:heart:Zdobyc Kapitał na wyższe stawki czyli 330$
:diamond:Zakupić jedną ksiązkę i ją przeczytać

Reply
Psotnik07

Powodzenia! ;)

Reply
Azkalle

Gratulacje i powodzenia :)

Reply
jimmyjames30

:spade:wziąsć udział w jednym Treningu Live

Wziąć* :) Super historia jak zaczynałeś :D Będę wpadał, powodzenia! Btw. nie wyrabiasz złotego statusu z tych sng? skoro 300 punktów jest za samo granie codziennie

Reply
Leon0073

hehe dzieki za poprawe ;) napisalem widocznie to z rozpędu ;) niestety Premium Bwin nie podlega mi pod PS i punkty sie nie naliczaja, dlatego zdecydowałem sie na wykupienie złotego statusu bo byłą dobra okazja ;) pozdro i dzieki za miłe słowa wszystkim :f_drink::f_drink:

Reply
Leon0073

Update 5
Ilość rozegranych turniejów: 45
Zysk/strata: -41$
Aktualny bankroll: 145,61 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Reply
Leon0073

Zakupiłem sobie ksiązkę "FOCUS" Daniel Goleman -sztuka koncentracji jako ukryte dążenie do doskonałości którą polecił whys0serious w swoim wywiadzie dla pokerstrategy =) :spade: moje postanowienie jest takie by dziennie czytac przynajmniej 30 min

Reply