1. O Mnie
Spoiler
Witam . Nazywam sie Łukasz mam 27 lat w pokera zaczynałem grac w gimnazjum z kolegami z klasy na grosiki które potem ciągle sie powiększały i zamieniały na złotówki , pamietam moj pierwszy dług który wynosił 8zl i 26gr a zeby go spłacić było trzeba iśc do mamy poprosić o gotówkę (niesamowity stres :D) i wymyślić jakiś dobry powód by je uzyskać bo inaczej bym musiał oglądać kolegów którzy dobrze sie bawią i graja beze mnie aż nie do pomyślenia by to bylo.
Z czasem poznawałem coraz więcej ludzi grywających w pokera z którymi grywałem różne turnieje, cashe myśle ze dobrze mi szło ponieważ był zysk z tego i kupiłem sobie rower i TV ![]()
Człowiek dorastał miał co raz wiecęj obowiązków, praca na 2 zmany, ( Pracownik Magazynowy obecnie) do tego jeszcze treningi bo gram w piłkę nożną halową (bramkarz) i tak skończyły sie moje pogrywanie pokerowe z kolegami ![]()
Kiedyś usłyszałem właśnie o PokerStrategy i darmowym kapitale na start co dało mi nadzieję ze będę mogł znowu grać w pokera lecz wtedy zaliczyłem bardzo szybko torbe głownym czynnikiem był tutaj mój słaby mindset jak i umięjętności . Stwierdziłem ze to bez sensu jestem za słaby i nie gram . Po roku czasu bardzo brakowało mi pokera i zmotywowało mnie to do nauki aż tu nagle dostałem drugi kapitał startowy i juz było troszke tylko lepiej bo znowu zaliczylem torbe
i miałem dość pokera na pół roku ![]()
Wpłaciłem sobie 40 zł na BWIN obstawiłem kupon z meczami piłki nożnej co dało mi 160 zł i znowu naszła mnie ochota pograć lecz stwierdziłem ze gry Cash totalnie mi nie ida i spróbowałem SnG 10osobowy Turbo 1$ i zaczynałem wygrywać:coolface: mój kapitał sie powiększał grałem potem już SNG z wpisowym za 5$ i za 10$ uzbierałem Łącznie 600$ w 2 miesiące byłem bardzo zadowolony lecz dopadł mnie kryzys i przegrywałem turnieje w których grałem dobrze moj roll wynosił 400 $ niestety spanikowany wypłaciłem pieniądze
Bwin Wysłał mi zaproszenie do przejscia na Konto PREMIUM gdzie uzyskałem darmową gotówke co znowu dało mi kopa i motywacje do nauki. zakupiłem Książkę "Poker Mindset" która dużo mi uświadomiła i obiecałem sobie ze jesli przez cały grudzień będę do przodu to usiądę do tego na poważnie
wynik z Grudnia To 159 Turków za 2.2$ , 236 turków za 5,5$ co dało mi zysk 137$ musze przyznac ze moje sesje były zbyt luźne mało sie koncentrowałem często w tle ogłądałem tv czy cos innego robilem co mnie motywuje do jeszcze większej pracy nad sobą i moją grą bo mogę mięc dużo większe zyski z tego i tak właśnie zaczyna sie moja przygoda na tym o to forum
2. Plan Mojej Gry
Spoiler
Gram SnG 10os Turbo NL'Holdem Na PREMIUM (ulepszone BWIN) Bankroll z którym zaczynam to 196$
Założenia to :
:spade:granie minimum 10 turkow od pon do piątku (w wekendy u mnie jest róznie z wolnym czasem)
:heart:Co tydzień będę wpisywał tutaj mój aktualny bankroll , ilość rozgrywanych turków
:diamond:w wekend bede wypisywał swoje cele na kolejny tydzień
:club:Gram tylko dwa stoły na których skupiam sie maksymalnie
:spade:Gdy osiągne bankroll w wysokości 30Buy-inow wchodzę na wyższe stawki Gdy bede miał 20 i poniżej Buyinow to schodzę na niższy limit
3.Cele na Styczeń:
Spoiler
:spade:rozegrać 250 turków
:heart:Zdobyć kapitał(330$) pozwalający grac turki z wpisowym 11$
:diamond:przeczytać jeszcze raz książke "poker Mindset" bo warto
:club:wykupić złoty status by móc sie czegoś więcej nauczyć
4. Cel Bloga:
Spoiler
Zakładam tego bloga ponieważ jestem strasznym leniem i chce aby on motywował mnie do ciągłej pracy nad sobą, nauczył mnie dyscypliny dzięki której bedę mógł osiągnąc swój cel (jak narazie 3200$) jak i poznanie nowych osób=) z którymi będę mógł analizować swoją grę