Skip to forum
Notifications
Clear all

Last chance // Jadymy po SN !

230 Posts
33 Users
138 Reactions
11.7 K Views
koval1990

Witam

Daje sobie ostatnia szanse zeby cos osiagnac w pokerze. Za kazdym razem jak zaczynam to szybko sie demotywuje i odpuszczam na kilka miesiecy.
Mam dlug do splacenia i to bedzie piorytetem.

Ostatni wplacilem pare groszy zeby pograc spiny i na chwile obecna prezentuje sie to tak

0.25$

0.50$

Denerwuje mnie przegrywanie wyzszych mnoznikow przez co trace koncetracje i zrobilem tak ze nie wiem o jaka pule gram.

Moj brm bedzie wygladam tak, ze majac 50bi na wyzszy limit robie szota i po stracie 20bi schodze nizej. Ostatnio 0.50$ daly w kosc ale z racji tego ze trwa promocja jeszcze troche je pogram. Gram 3 stoly po od 100 do 400 sng dziennie ale nie w kazdy dzien gram. Zamierzam nie przeskakiwac limitu dopuki na jednym limicie nie zagram przynajmniej 1k spinow z dodatnim evChips.

BR 19.36

Reply
229 replies
koval1990

Nagralem krotki fimik , gdyby ktos mogl zerknac i cos poradzic odnosnie gry to bede wdzieczny :f_thumbsup:

link do yt

Reply
xDUSZEK

Obejrzałem tylko kawałek - rób open sb 2bb.

Kropa!

Reply
aceventura013

Jak zrobić by nie widzieć puli?

Reply
koval1990

Po 1 musisz zmienic tlo stolu poprzez obrazek z kompa, ja zrobilem sobie czarne tlo i wtedy nie zmienia ci koloru stolu w zaleznosci od puli.
Po 2 w czas losowania minimalizuje sobie spina ze nie widze losowania
Po 3 w miejsce gdzie jest pokazane o jaka pule gram wrzucilem huda. W pierwszej rece nie ma huda ale hm2 ma pasek gdzie jest ' waiting for hands' czy jakos tak to tym przyslaniam.

Reply
koval1990

Siemano

Dzis malo co gralem, raptem ~50 spinow. Niby fajne roi, fajne evCh, ale zysk w $ nie jest adekwatny do poswieconego czasu... Staram sie zamieniac na razie wszystko w BI bo jak mysle ze grajac tydzien naprawde jak dla mnie duzo i zarabiajac ~10$... no troszke slabo. tym bardziej ze caly zysk z tygodnia, przegralem w weekend... juz wszedlem na 0.50$ z marzeniami z pula 1 000 000$ :f_love: .. Ale poker nie rozpieszcza i dostalem kopa w ryja ... Zaczelo sie +10BI zeby zaraz stracic 30 BI.....

Doswiadczam dwoch downswingow...

1: Gram swoje ABC, linia ev leci do gory ale zielone nie ma zamiaru , wtedy sie tylko smieje a nawet sie motywuje zeby grac wiecej
2: Gram a wchodzi masa collerow , ev stoi w miejscu , zawachania w swoje zdolnosci .. w swoja gre, popadam w paranoje jakos przez te collery, mam ochote pushowac marginalne rece za 10+BB wiedzac ze bardziej ev bedzie bet i gra na flopie ale co sie dziwic jak lece z jakims TPTK czy z jakims monsterem gosciu z J3off trafia tripsa na riverze... Wpadam wtedy w szal i zdarzaja sie spazzy. O ile ev idzie do gory to wygodnie sie gra ale wpierdalajac sie na coollery trace wiare w swoja gre...
Dalem sobie ostatnio szanse, wplacilem 50zl z nadzieja ze cos sobie udowodnie... Jezeli niz z tego nie zrobie zrezygnuje z pokera ... Jezeli ktos by chcial pogadac o spinach, nie wiem , zagrac jakies wspolne sesje zeby podbudowac sie wzajemnie bede bardzo wdzieczny. Widze tu duze value ale naprawde majac ~80ChEv to dupy nie urywa ....

Ogolnie nie widze o jakie pule gram, nie zagladam w rolla choc jest slabiutko i nie patrze co dwie rece czy ev rosnie ( choc tak robilem przez dlugi czas) ale brakuje mi dobrego slowa ... ze to co robie ma sens, ze to ze zarabiam 2 $ dziennie grajac 10 godzin to tylko kwestia mnoznikow i stawek .... Nie mam z kim o pokerze pogadac a jeszcze kobieta mi mowi "Daniel, a moze Ty zle grasz , skor grasz i grasz i nie wygrywasz ..." Kurka jak jej wytlumaczyc ze nie licza sie $ a evch... Chcialbym juz grac jakies 7s i raz w miesiacu z pokera moc jej kupic duzy ukiet kwiatow zeby widziala jakis sens w tym co robie, w poswieconym czasie na gre... Wiem ze dluga droga mnie czeka ale tak jak tytul bloga , daje sobie ostatnia szanse zeby cos osiagnac i jestem nastawiony na sukces i nie na skroty! Nie licze na licznik 10 000k ! Na kazdym limicie chce rozegrac minimum 1k gierek z min 50chev!.

Co jak co ale spiny ostro ksztaltuja charakter... do teraz mam w mysli ze to co gralem w 50H przegralem w weekend ... jedynie co mam z tego to jakies doswiadczenie i SC heh ...

Gdyby sie ktos znalazl na jakas wspoina sesje bede wdzieczny, moge patrzec jak ktos gra, sam moge grac niech ktos patrzy jak ja gram... Dla brazu nie ma materialow na spiny a potrzebuje troszeczke zapewnienia ze to co roie ma sens ... ze potrafie przejsc te nano stawki...

Pozdrawiam !

Reply
koval1990

Reply
matekz

Witaj

https://forums.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=353021

Coś tam dla brązu jest :)

Imo powinieneś z 0,25$ przejść odrazu na 1$ z odpowiednim rollem, bo na 0,5 $ są gorsze mnożniki i ciężej jest tam grać profitowo.

Jednak jeśli masz problem z tym że grasz po 10 godzin i wychodzisz na tym +2$ to może warto dopłacić do rolla i grać na stawkach za 1$. Poziom jest równie niski jak na 0,25$, a profit odpowiednio większy.

Pozdrawiam

Reply
koval1990

Mozna gdzies sprawdzic jakie jest prawdopodobienstwo trafienia mnoznika na 0,50$ ??

W tym miesiacu jedyne z czego jestem zadowolony to volume. A prezentuje sie to tak :

Wydaje mi sie ze odpuszcze 0.50$ i przy 35$ zaczne shotowac 1$, w momencie zjazdu 15$ powrot na 0.25$
W zasadzie nie czuje sie jakis pro, kazde roi 5%+ bedzie mnie zadowalalo, zawsze mozna podkrecic volume :f_biggrin:
A co do volume to bede dazyl zeby grac 2k+ spinow w miesiacu, mysle ze nie powinno to byc jakims problemem choc od pewnego momentu w weekendy bede gral satki 3xturbo i mtt odpowiednio dostosowujac brm.

Tak jak pisalem, co poniedzialek wyplacam 5% rolla, nie zaleznie ile w nim mam i zaplanowalem sobie najwazniejsze rzeczy na ktore zbieram i na ktore nie wydam gotowki "domowej" :f_biggrin:

1. Status srebro na ps ( na rzie jeden miesiac ) 9$
2. PT4 99.99$
3. StarsHelper 35$

I w zasadzie nie ma co wiecej planowac bo zanim naciulam na te 3 podstawowe pkt to troszke tygodni uplynie :f_rolleyes:

Ps. Gra ktos moze w btf4 na pc ? W pare osob moze ciekawie sie grac :f_drink:

W rollu jakos 16$ takze znowu lupiemy na 0.25$

Reply
koval1990

Dzis srogo mnie pokaralo... Jak zyc :f_rolleyes:

Br - 11$.

czuje torbe milordzie :f_o:

Reply
koval1990

Nareszcie jakis 6x :f_eek:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17548962_0187444C99

No ale czego sie moglem spodziewac...

Takie cuda dzien kolejny.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17549154_62D5D41F3D

Zostalo z 5$ takze nie wybrne juz raczej :f_zZz:

Reply
koval1990
koval1990

Jak komus sie nudzi

go.mikogo.com
922919422

Chetnie wyslcham dobrych rad :f_drink:

Reply
koval1990

whyyyyyyyyyy :f_o:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17550275_ABD0B1133C

kolejny lepszy mnoznik ...

Reply
koval1990

4x
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17550790_BF4A00ADCE

Reply
94piotrek

o kurde przegrałeś AJ na A6 :O nie wiedziałem, ze takie rzeczy mają miejsce w pokerku :S

Reply
koval1990

przegrywam tego w siu ale czemu na tych mnoznikach ciagle :f_confused:

frustracja rosnie bo rollu zostalo z 10pln.. no przy tym kursie z 12 bedzie :f_drink:

Reply
koval1990

Odziwo gdy zle idzie gram wiecej niz jak dobrze karta zre... Chyba nie lubie konczyc na minusie :f_cool:

Wczoraj obejrzalem filmik ze spinow ( nie ten co jest tu dla brazu bo po 3 minutach gry na tym filmie odrazu wylaczylem zeby przypadkiem nie grac jak ten trener tam) i doznalem pewnych refleksji, jakby olsnienia. Zmodyfikowalem swoja gre i od wczoraj na 225 gier mam 173chev czyli ponad dwa razy wiecej niz predzej. Zszedlem na dwa stoly zeby wiecej dostrzegac i po 200 grach juz sie oswoilem i dorzucilem 3 stolik. Cale szczescie starsy nie daly mnie wykonczyc i jeszcze troche pogram :f_love:.

Ponad 1k gier na 0.25$ z czworkowym wynikiem sprawia ze mam zielone swiatlo na zmiane stawek, jedynie teraz brak jeszcze pare zielonych :f_biggrin:
Zastanawiam sie czy pominac stawki 0.50$ czy ich tez rozegrac 1k puki jest promo choc nie wiem czy oplaca sie to w kwestii mnoznikow. Jest ktos kto by mogl sie wypowiedziec w tym temacie ?

Reply
davidiv

Siemka, mógłbyś zaakceptować moje zaproszenie do znajomych?

Wiesz jak to jest dokładnie z tymi mnożnikami na 0,5?
Powodzenia, kropkuje. :f_drink:

Reply
koval1990

Witam mam maly problem, a mianowicie przenioslem sie na inny sprzet i poprosilem o hh od 1 styczna 2016r. Z tego co hm pokazywal to mialem jakies max 1600 spin w styczniu a gdy wgralem hh wyslane przez p* to pokazuje mi rozegrane ponad 3k spin. Skad to sie wzielo ??

Edit.
Ok ogarniete starsy wyslaly hh chyba od 1styczna 2015 ... Jeszcze lepiej :)

Reply