Skip to forum
Notifications
Clear all

Never give up

6 Posts
2 Users
1 Reactions
154 Views
riczmen

Witam wszystkich serdecznie,

Nazywam się Artur w pokera gram już od kilku ładnych lat, głównie NLSH od NL10-NL100, czasem SNG
Zdecydowałem się w końcu założyć bloga głównie za sprawą wyzwania bankroll challenge by zmotywować się do uzbierania 10 000 zł ~ 2 500$, gram na premium czyli part poker.
Głównym celem jest granie z profitem na NL100, lecz na razie udaje mi się to na NL25
Prywatnie zajmuję się wentylacją i klimatyzacją, więc jakby ktoś potrzebował jakichś porad służę pomocą :)
To by było tyle o mnie no to zaczynamy

Start: 26.01.2016
Początkowy Bankroll: 51,13 $
Tydzień: 1
Cel: 2 500 $
Zakładany czas osiągnięcia celu: 1.06.2016

Co poniedziałek będę wrzucał wykres z tygodniowymi osiągnięciami a raz na miesiąc podsumowanie miesiąca, mam nadzieję że zmotywuje mnie to do działania, bardziej zdyscyplinuje i usunie nonszalancję z gry.

Cel na ten tydzień:
1. Praca nad Preflopem:
- dobre otwarcia z poszczególnych pozycji
- eliminacja luźnych calli z bindów
- właściwy 3bet dla value lub blefu
- odpowiednie reagowanie na 3bet: fold/4bet/call

Reply
5 replies
kovadelko

stawiam kropkę i życzę powodzenia :f_drink:

od jakich limitów zaczynasz z takim bankrollem?

Reply
riczmen

Witam pierwszego czytelnika i dzięki za wpis.

Może pod tym względem nie jestem godzien naśladowania i PS zdecydowanie tego odradza, wiadomo powinno być 25buy-inów ale zaczynam od NL10, gdy spadnę do 20$ schodzę na NL4, gdy uzbieram 100$ wchodzę na NL25 i tam planuję się dłużej zatrzymać aż mój bankroll trochę nie podrośnie i od czasu do czasu wskakiwać na NL50.
Gram od dłuższego czasu tylko jeden stolik na casual cash games więc jakiś drastyczny spadek mi nie grozi bo pełno tam fishów a spadki głównie spowodowane są moimi błędami w grze, overplayami gdy zbyt pewnie się poczuję, blefowaniem fishów co nie jest najlepszym pomysłem, zbyt luźnymi otwarciami z wczesnych pozycji co później powoduje że wplątuję się w kłopotliwe spoty itp, i te błędy będę chciał systematycznie eliminować, więc dodatkowo do każdego tygodnia dołożę sobie cel do zrealizowania który będzie miał za zadanie poprawić moją grę i w podsumowaniu tygodnia rozliczę się z niego.

Reply
riczmen

Hej,

Tzw. falstart, z powodów oczywistych, nie z tym bankrollem na te stawki, saldo ujemne bo wyrobił mi się przy okazji bonus, specjalnie nie zeruję sobie konta tylko wpisuję ujemne za karę.

Update 1
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 1721
Typ gier: cash
Zysk/strata: -68,9$
Aktualny bankroll: -68,9$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Wyciągam wnioski, wpłacam 200 zł czyli ~48$ gram tylko NL4 do uzbierania 200 $ wtedy wchodzę na NL10

Reply
riczmen

Kolejny tydzień i odrabiamy straty wszystko z NL4 tym razem.

Update 2
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 1500
Typ gier: cash
Zysk/strata: 28,9$
Aktualny bankroll: -40$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

W tym tygodniu będę grał na NL10 wszystko dzięki Ryśkowi Gasquetowi który znaocząco powiększył mój bankroll :) Oczywiście do MBC tego nie wliczam, i swój BC chcę osiągnąć tylko samą grą w pokera bez żadnych bonusów, co niemniej jednak aktualny stan konta zdecydowanie pozwala mi na grę na NL10

Spoiler

Reply
kovadelko

:f_drink: gratuluje turbo kuponu, ale gdzie obiecane co poniedziałek wykresy? :why:

Reply