Krótko o mnie i mojej przygodzie z pokerem:
Mam na imię Krzysiek, za 2 tygodnie kończę 20 lat, studiuję pierwszy rok na Politechnice Gdańskiej kierunek Informatyka. W pokera gram od czerwca zeszłego roku czyli na ten moment około 8 miesięcy. Wpłaciłem 100 zł na pokerstars i zaczynałem standardowo od NL2 - ale uznałem, że w cashówkach brakuje emocji i to nie jest to, czego poszukuję. Przeniosłem się na 0,5$ Turbo STT, które bardziej mi się spodobało, ale po pewnym okresie gry breakeven przeniosłem się na 0,25$ 45man non-turbo, na tym formacie (+później 180 i 90) zostałem aż do teraz.
Próbowałem w międzyczasie grać 45 w formacie Turbo, ale jakoś Turboski mi nie podpasowały, irytowała mnie wieczna faza push or fold.
Bloga zakładam, żeby monitorować regularnie swój progres i wrzucić czasami wątpliwe dla mnie rozdanka, może ktoś będzie chętny do dyskusji
Mam za sobą już pierwszy Live, w grudniu zeszłego roku dzięki szczęśliwej wygranej na Pokerstrategy pojechałem do Pragi na Redbet live main event, niestety skończyłem około 100 miejsc przed kasą gdzie najpierw trochę pechowo skróciłem się gdy przeciwnik dobrał 6 outów na river przy allinach preflop AQ<KJ a później już nic nie mogłem zrobić TT<AA
Ale przygoda niesamowita, mega zajawka, poziom stosunkowo niski, chciałbym tam wrócić za rok już za swoje $$ grając satelity online, spędzić tam z tydzień grając też jakieś side'y i live satki. Zobaczymy czy roll pozwoli.
Mój aktualny Game plan:
Bankroll: 776$
Gram 3,5$ 45man non-turbo i 4,5$ 180man non-turbo na Pokerstars.
Gdy podbuduję się do około 1200$ przechodzę częściowo na iPokera gdzie będę 45 zastępował MTT non-turbo z wpisowym do 10 euro (w zależności od poziomu być może zwiększę próg wymaganego bankrolla).
Sesja na studiach powoli się kończy, oby bez poprawek to będzie w końcu czas na granie