Skip to forum
Notifications
Clear all

Od zera do milionera

333 Posts
52 Users
203 Reactions
16.5 K Views
Antares404

Witam, jestem aktualnie na granicy torby bo jak zwykle zachciało się grania z 10bi na danym limicie i oczywiście jak to w takich przypadkach bywa -800bb pod EV siadło pięknie. :why:

W skrócie to zamierzam wspinać się po limitach tak:

Stwierdziłem, że blog to fajny pomysł ponieważ będę miał gdzie płakać i wstawiać wykresy. Czasami wrzucę jakieś rozdanie, żeby usłyszeć, że zagrałem zajebiście i tak trzymać... wiecie, pozytywna energia, motywacja ważna sprawa.:coolface:

Gram na pokerstars, zaczynam z 18 dolcami :truestory:

Z nl2 uciekam jak tylko szybko się da.. powiedzmy jak będę miał 100 dolarów. Na nl10 chcę wejść mając 200. Potem zobaczymy co dalej.

Planuję grać 15-20k rozdań tygodniowo. :challenge:

Dzisiejsza sesja:

Tak więc mam już całe 28,44$ robi wrażenie prawda? :yaoming:

Postaram się aktualizować tego bloga codziennie, kto wie, może kogoś zainteresuje. :thinking:

Reply
332 replies
niemambopoco

kropa

Reply
kovadelko

Napisane przez Antares404
Stwierdziłem, że blog to fajny pomysł ponieważ będę miał gdzie płakać i wstawiać wykresy. Czasami wrzucę jakieś rozdanie, żeby usłyszeć, że zagrałem zajebiście i tak trzymać... wiecie, pozytywna energia, motywacja ważna sprawa.:coolface:

zajebiście! tak trzymać!

Reply
Antares404

"Poranna" sesja za mną, póki co nie mam na więcej czasu.

Oczywiście jak już spadłem z bankrollem do nl2 przez wariancję to teraz nagle jestem nad EV i złamałem sobie AA swoimi QQ.. spoko cieszę się tylko szkoda, że na wyższych limitach miały miejsce odwrotne akcje i to niejednokrotnie w ciągu ostatnich kilku dni.. :ayfkm:

38,96$:happy:

Reply
Antares404

Dobra wróciłem z urodzin babci.. jestem miękki w chuj. Na nl2 to by się udało, ale mimo wszystko wolę obejrzeć film, padło na Deer Hunter z 78 roku, ponieważ to klasyk ze świetną obsadą i dostał 5 wariatów.. :appl:

Wstanę ogarnę dupsko i coś zagram.. nie omieszkam wrzucić wykresu

... Film bardzo dobry, ale nie oglądajcie go najebani po nocy bo akcji tu praktycznie brak. Ten film wymaga po prostu skupienia i "wczuty". Ogółem trochę żałuję, że obejrzałem go w takim stanie, ponieważ odnoszę wrażenie, że wiele mnie ominęło.

Reasumując, ten klasyk przenosi nas w czasy wojny w Wietnamie i robi to bardzo dobrze, ale nie ze sprawą efektów, czy niekończącej się rzezi...widz przede wszystkim poznaje stronę podmiotową głównych bohaterów i razem z nimi odkrywa słabości ludzkiej psychiki. Ogółem porównałbym do Czasu Apokalipsy z 1979r.

Polecam wszystkim, a dla fanów konfliktu w Wietnamie jest to pozycja obowiązkowa. Pisałem to najebany więc jak są jakieś babole czy powtórzenia to nie musicie się czepiać. :milord:

Reply
Antares404

Dziś warzywo gaming.. cały dzień walka z potężnym kacem.. aż mi prawa powieka lata :yaoming:

Taka tam bida z nędzą, no ale przynajmniej nie w plecy. Jutro na pewno będzie lepiej :megusta:

43,42$

Reply
NieGadamZpsami

Powodzenia :f_drink:

Reply
jimmyjames30

ayy kropa

Reply
kovadelko

Powodzenia w walce z "zaregowanym" nl2:coolface:

"Łowca jeleni" to już klasyczny klasyk, ale

Napisane przez Antares404

Dzisiaj, 00:49
Ten post był 2 raz(y) edytowany, ostatni raz przez Antares404: Dzisiaj 05:14.

Widzę, że Cię te 3 godziny nawet nie wystraszyły :coolface::coolface:
Stawiam kropę koledze kinomanowi :f_thumbsup:

Reply
Antares404

lol

nie dość, że pod EV to jeszcze ostatnie 20 min sesji wyglądało tak: nuttsowy flush vs full... full vs wyższy full... set vs wyższy set i pare mniejszych pul przegranych z top parą i top kickerem na suchym flopie vs shortstack ze statami 80/20 który oczywiście miał tym razem albo seta albo dwie pary itp. :ayfkm:

Wypadek przy pracy i tyle pogram jeszcze dziś późnym wieczorem i w nocy i mam nadzieję, że będzie koło 20-30 bb/100 bo śpieszy mi się na nl5 :pcuser:

Reply
Antares404

ahh to EV... no mniejsza też byście wrzucali na flopie na fisza z oesd+flushdraw nie moja wina, że miałem niby tylko 39% tam :profit:

mała przerwa kolejne driny i lecimy dalej :coolface:

Reply
Antares404

Chyba troszkę za dużo tych drinów :yaoming: i już ledwie widzę na oczy.. nie wiem co się dzieje z czerwoną albo to bardzo niepokojące na nl2.. mam nadzieję, że to po prostu zmęczenie :pcuser:

skończyło się to tak więc aktualnie 57.44$

Trzymajcie kciuki za szybkie dobicie do 100$ i nl5 bo męczę się już w tym pokerowym czyśćcu..

Reply
jimmyjames30

Na nl2 jest pełno typów co callują z najgorszą albo średnią parką, może graj one and down (tak sie to mówi?) Mało blefów dużo value betów i tyle, btw lecisz jak burza :D

Reply
Antares404

Wrrr no może być ale jeden spazz kosztował mnie 2.5 dolca.. zachciało się callowania z AA w 4betowanej puli jak flopie Q a na turnie K.. oczywiście miał z flopa seta dam.

63,58$

Reply
NieGadamZpsami

To, że spada Ci czerwona na NL2 jest niepokojące?

Reply
Antares404

Momentami mam czerwo na plusie albo chociaż przylepioną do 0 więc uważam, że w momencie kiedy zaczyna znacząco opadać coś robię nie tak. Poza tym "opadanie" pojawia się w końcówkach sesji to też daje do myślenia.

Reply
Antares404

Ilość rozegranych rąk: 11292
Typ gier: cash NL2
Zysk/strata: + 46,23$ / 20,39bb/100
Aktualny bankroll: 63,58$
Cel: 1000$
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 1

Reply
Antares404

Dzisiaj tak o bez szału ale może być :f_drink:

Ogółem to jestem już zmęczony nl2.. chcę już zacząć grę na nl5 i zmniejszyć nieco liczbę stołów. Teraz czuje się jak jakiś chiński farmer w piwnicy a nie jak pokerzysta.

76,06$

Reply
jimmyjames30

A ile teraz grasz XD?

Reply
Antares404