Skip to forum
Twój ukochany blog ...

Notifications
Clear all

Twój ukochany blog turniejowy z największą ilością minusów. To zobowiązuje Ciebie do myślenia!

227 Posts
39 Users
1228 Reactions
8,311 Views
leeloo80

:welcome:
Zaczynam coś nowego dla mnie i w tym roku będę mam nadzieję rzetelnie i systematycznie prowadzić bloga w którym będę przede wszystkim zamieszczał informację o tym jak mi idzie w grach turniejowych.

Biorę udział w Mega Bankroll Challenge. Moim celem jest 10k$, Uważam, że przez tyle lat w tym nauki na tyle spokojnie zasłużyłem więc z pewnością wezmę co mi się należy :sifflote:

Z zawodu jestem ekonomistą. Interesuję się matematyką, astronomią, psychologią oraz filozofią. Z tą filozofią zwłaszcza przy browarach to czasami trochę przesadzam i usypiam znajomych. Poker uczy mnie cierpliwości już od dłuższego czasu trochę nauczył :sfishg:

Moja największa wygrana to ponad 2k$, klika razy ponad 1k$ oraz inne, które niestety zbyt szybko wypłacałem i zbyt mało zostawiałem sobie na koncie. Takie ITM to dość często ale w turniejach przerwa potrafi trwać nawet kilka miesięcy aż będzie fajne shipensjo.

Gram dość agresywnie i rozważnie (tak myślę) a jak to się przełoży na wyniki zobaczymy. Będę grał głownie na P* ale chcę także na podpiętych tu roomach aby zdobywać SP i dokształcać się w nowych pokerowych trendach.

Blog ten pozwoli kontrolować się aby na szybko wszystkiego nie wypłacić i polecieć np do baru i wszystkim stawiać browarki :f_drink:

Od samego początku gram tylko turnieje w tym w większości MTT oraz sporadycznie SnG. W pokera gram ponad 5 lat z czego "rozsądnie" jak to uważam od ok 2 lat. Turniejowa gra bardzo potrafi zmienić mindset i nie ukrywam, że jest to moje także największe wyzwanie. Coś tam już się popsuło i naprawiam ale kończę i jestem dość rześki oraz pozytywnie nastawiony. Marazm prawie przeminął. Na bieżąco pracuję nad dobrym mindset bo bez tego niestety nic się nie osiągnie.

Czasami jakbym był trochę niemiły to prośba aby być miłym i szybko mnie przejdzie :sorry: a jak wtedy będzie spory ship to może się odwdzięczę. Ale ogólnie staram się być miły i sympatyczny. O ile nie zaliczę torby lub mam dolary na koncie jest z reguły zawsze miło. Raz w promocji na P* za wpłatę dostałem 1k$. Wróciłem pijany i przegrałem dośc szybko w kilka godzin no i wtedy byłem dość długo niemiły. Teraz już na pewno takich błędów nie popełnię i ten blog w tym także mi pomoże aby było wszystko porządnie. Obecnie staram się jednak nie przekładać moich niepowodzeń na innych!

Moją bolączką był i jest BRM. Nie ukrywam, że postanowiłem początkowo grać tank rollem. Prośba także o wyrozumiałość ale także jak najbardziej o baty abym za dużo nie skakał po stawkach tam gdzie nie trzeba. Blog ten będzie dla mnie motywacją, wyzwaniem oraz co najważniejsze nauczy mnie pewnej systematyczności bo z tym też bywa ciężko. Dodatkowo w pewien sposób będę się kontrolował aby nie zrobić sobie wstydu i pięknie osiągnąć cel a nie szybką torbę :f_biggrin:

Pozdrawiam i wish me GL!

Reply
226 replies
leeloo80

Będę starał się grać turnieje do 11$ oraz także satelitki o których często niestety zapominam!
Gram: głównie MTT i czasami SnG
Poker roomy: głównie PokerStars oraz czasami PokerStars.fr, 888, 24HBet, WilliamHill, Tiger
Początkowy bankroll: 1.000$
Cel: 10.000$

Reply
viceerr

Powodzenia i będę śledził Twoje poczynania :)

Reply
oiolek

będę tu regularnie zaglądał :)
trzymam kciuki :f_thumbsup:

Reply
B3DNAR3K

kropkuje dziurkaczem
:coolface:

Reply
leeloo80

UPDATE 1
Ilość rozegranych turniejów: 14
Typ gier: MTT i SnG
Zysk/strata: +35,80$
Aktualny bankroll: 1.035,80$
Czas uczestnictwa w rywalizacji
(w tygodniach): 1
>>>ARKUSZ<<<

Pierwsze podsumowanie i fajnie, że akurat na plus. Tak naprawdę w 1 tydzień zagrałem tylko dziś. Postanowiłem, że będę częściej grał MTT z progresywnym bounty ponieważ bardzo fajnie się w nich zawsze czułem. W końcu zacząłem grać także satelitki do turniejów a nie tylko bezpośrednie BI jak to z reguły wcześniej bywało.

Spodobały mnie się satelitki MTT hypery deepy ze stack 10k$. Dość fajnie się je gra. Inne satki hyperki te w 16os są jakby dość złudne :f_frown: ale jeszcze czas pokaże.

Podsumowanie co gram udostępniam na bieżąco w w arkuszu. Korzystam z Jivaro więc muszę sobie ręcznie to jakoś ogarnąć. Z biegiem czasu myślę, że będzie to przejrzyste. Wykresy te z sharkscopa będę raczej wstawiał co kwartał. W arkuszu także są screeny z ważniejszych satelitek oraz z wygranymi powyżej 50$. Jak będą większe wygrane wrzucę screena tutaj.

Turniejów ogólnie nie było zbyt wiele. Grałem sobie spokojnie. Postanowiłem nie grać więcej niż 3 stoliki lepszych dla mnie MTT. Dość fajnie grało się MTT Bounty Builder 8,80$. Z satelitki tam wskoczyłem ale kosztowały więcej niż wpisowe :f_p: i niestety wyblefowałem się w póxniej fazie bo liczyłem, że z SB villi mnie okrada :f_p: bo często kradł. W tym turnieju bounty ładnie zrekompensowało bo wyrzuciłem kilka tłustych ryb. Błąd zrobiłem a to kosztuje ale wiem gdzie się popsuło :f_biggrin: Poniżej rozdanie gdzie mnie ryba wnerwiała i spazz z AKo _drink:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17900637_EE144DED70

Turniej MTT Bounty Builder 44$ wygrany z satki. Po pewnym czasie same ścierki przychodziły i grając poniżej 15% rączek uznałem, że wykorzystam swój _biggrin: image i ukradne 3betem chipsy preflop. O kartach nie napiszę bo wstyd :nh: Później skróciłem się i musiałem pushować z z UTG mając 66 przy stacku M4. Sprawdziłem push był OK więc nie byłem zły, że odpadłem. No ale ten zaskok :sifflote:

Raczej będę obecnie grał turnieje do 5,50$ może czasami do 11$ oraz satelitki.

Reply
leeloo80

UPDATE 2
Ilość rozegranych turniejów: 30
Zysk/strata: -64,77$
Aktualny bankroll: 971,03$
(w tygodniach): 2
>>>ARKUSZ<<<

Nuda nuda i nuda! :profit:
Tydzień nieudany przede wszystkim na własne życzenie. Grałem bez planu oraz brakowało weny. Kilka rozdań nietypowych tiltowało co nie powinno już zdarzać. Co ciekawe nawet nie chciało się grać ale oczywiście grałem sobie w tym jakieś 5 turniejów cudowianek z zaskoku (zaznaczyłem w arkuszu BI na czerwono) :f_drink: Za ten tydzień stawiam sobie wielki minus.

Dość fajnie gra mnie się turnieje deep, satelitki oraz progresywne turnieje do 11$. Ale co tam w deep miałem shipy; "ale po co" za długie są i zagrałem aż 1 turniej :appl: Wcześniej już lubiłem turnieje deep i progresywne ale tam gdzie się czułem jak _drink:_cool: to wskakiwałem do innych turniejów gdzie brakowało edge :f_thumbsup: A jak podświadomość :f_rolleyes: musi się czasami załączyć i później już gra w amoku bez pomysłowości. Bo browarkach dość często się załącza wspaniała gra :rage:

Inna kwestia to systematyczność i moja cierpliwość. Tutaj muszę sporo poprawić i nie wspominając o cierpliwości. Najważniejsze wyzwanie to nie grać i nie skakać po stawkach oraz odpalać turnieje jak lecą tylko sobie je zaplanować. W następnym tygodniu spróbuję odpowiedzialnej gry zwłaszcza pod względem BRM i planowania. Chciałbym pograć też na 888. Rozdań nie wstawiam bo przez to wszystko nawet nie chciało mnie się ich zapisywać.

Podsumowując to nie ma co: tydzień ten to wielkie zaniedbanie więc i odpowiedni profit też jest! Wiem co poprawić i nad czym pracować i bardzo pomaga mnie w tym ten blog. Cieszę się, że potrafię obecnie to dostrzegać i tu się za to nagrodzę (ciastko) :pokerface: Widzę jednak sporo zaniedbań, które po tylu latach są już niedopuszczalne! :spit:

Reply
leeloo80

Krótkie info o nowym turniejowym wynalazku. Nie polecam. Wprowadzili nowe turnieje hyper SNG 36 os Super KO za 1,50$ z blindami 2 min pod nowy fishoekosystem a tu już się trzeba mocno dostosować. :coolface: Podział wygranych bez komentarza. Za 2 miejsce jest 6,12$ ale za 1 miejsce aż 6,14$. Ktoś "mądry" tak fajnie to ustalił. W jednym turnieju miałem sporo bo aż 11 bounty czyli wyrzucone prawie 1/3 graczy z turnieju i za wygraną 6,14$ czyli razem tylko 13,62$. Trudno byłoby tu wygrać więcej. Z tego powodu myślę, że nie są to opłacalne turnieje. Wolę zagrać z zwykłym SNG 45os i znacznie łatwiej. Mnie strasznie tiltowały te turnieje bo często bo 4 Al. Znajomy lubi hypery je testuje. Wczoraj był na drobny plus i sam jestem jak wyjdzie przy większej próbce i czy mogą być to turnieje profitowe. Dla mnie te turnieje to :wtf::|

Reply
B3DNAR3K

1 msc wygrywa własne bounty więc może dlatego , nwm
2 minuty ciemne to poroniony pomysł , jedno rozdanie może tyle trwać , a w satelitach 6-max jest postflop na 10 BB lol , bo grywam czasami o lepsze wejściówki no i gierka bardziej wariancyjna od spinów 10 BB na start

Reply
leeloo80

Eh właśnie fajnie turniej z satki do BB 11$ wygrałem i na fisha agresywnego trafiam i coś przekombinowałem. Na flop dokładam tylko, żeby trochę okazać słabośc bo i tak będzie grał. Turn check/raise mini i nie zauważyłem, że może ciągnąc do draw i chciałem aby zagrał bo agresywny a nie chciałem płoszyć. Myślałem, żeby się zlevelovał :f_biggrin: Zagrywa ale coś skopało. Na riv czułem i chciałem fold trudno było mu tu odpuścić :f_frown:

No wywaliłem sobie tu i już przechodzi. W pewien sposób blog może działać kojąco wtedy :f_grin:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18013163_5562BE96F9

Reply
leeloo80

@B3DNAR3K
Faktycznie może przez te bounty za siebie bo o tym zapomniałem.

Reply
Ruune

Napisane przez leeloo80
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18013163_5562BE96F9/blockquote >

Na takim mokrym flopie bez pozycji nie za bardzo można grać tylko call bo jest możliwość że przeczeka turn.
Ja bez pozycji grałbym ponownie raise na flopie, a w przypadku gdybym był z pozycją grałbym call i x/r turn.

Reply
B3DNAR3K

też mi się wydaje że bet / broke lepszy i zakańczamy sprawę na turn ostatecznie
do takiego min podbicia za 1000 najmniej

Reply
leeloo80

UPDATE 3
Ilość rozegranych turniejów: 75
Zysk/strata: -4,09$
Aktualny bankroll: 966,94$
(w tygodniach): 3
>>>ARKUSZ<<<

Dzięki za opinie do rozdania.
Tydzień wyszedł prawie na zero. Niestety dostrzegam jeszcze leaki mindsetowe. Jest to przede wszystkim dość często spotykane granie innych turniejów i skakanie po stawkach w przypadku wygranej co powoduje granie na automacie i często rozkojarzenie. Jedno co jest u mnie niedopuszczalne to zdarza się pograć po :f_drink: Blog ten jednak w pewien sposób mnie powstrzymuje przed większymi cudowiankami :f_biggrin: Niestety myślałem, że sobie poradziłem z niecierpliwością ale nie co się zawiodłem; bo nadal jak najszybciej spieszę się po należny mi ship :facepalm: CIERPLIWOŚĆ!

Jedno co pozytywne u mnie to, że nie mam od dłuższego czasu problemu gdy jest np stolik finałowy i przeskoki, że zaczynam dygotać z czym często zmagają się początkujący gracze i grają wtedy pasywnie. Myślę, że i nawet nie bałbym się grać w FT Sunday Million. Ta część strachu przed wygraną u mnie się wypaliła i jestem gotowy na spore shipy :pokerface:

Wnerwiają mnie satelitki hypery jednostolikowe. Nigdy nie lubiłem hyperów no ale co tam na szybciutko czasami zaskoczę i je gram często po browarku. To na pewno do zmiany! Zmieniam więc, że będę gra tylko maks po 1 taką satelitkę na dany turniej. Bardziej jednak leżą mnie satki hyper deep.

Co do volume turniejów wiem, że to u mnie kuleje ale wolę grać mniej z lepszą jakością. Zmniejszam do maks 2 turniejów MTT. Zaniedbałem niestety znów satelitki a szkoda bo zależy mi na graniu turniejów z większym BI a najlepiej progresy. Postaram się grać jeden tydzień tylko satelitki i ewentualnie turnieje z nich a w innym tygodniu turnieje tylko z bezpośrednio BI.

Jest jeszcze jedna u mnie ostatnio fajna sprawa, że już mniej krzyczę na bad beaty oraz na jakieś durne zagrywki innych. Wcześniej to ciężko było się opanować. Do dziś mam pamiątkę w postaci pękniętej matrycy laptopa, który obecnie podłączony jest do monitora :facepalm:

Obecnie to jednak już jest większa sielanka i fajnie bo pracuję już jakiś czas nad swoim mindset i staram się być mniej impulsywny i opanowany. Cieszę się, że pomału są jakieś tego efekty bo to motywuje do dalszej pracy _biggrin: Pozytywne jest to, że nie gram już tak często na siłę i tylko jak jestem zrelaksowany. Kwestię grania po browarkach mam nadzieję szybko zlikwidować bo to dość szkodzi!

Blog sporo pomaga pracować nad sobą. Będę starał się zauważać jak najwięcej moich błędów i o nich pisać. Bardzo sporym problemem był u mnie mindset i żałuję, że od tego nie zaczynałem nauki pokera. No ale zrozumiałem to i ciągle pracuję aby było lepiej. Poprawię mindset to ruszam do przeglądania nowych materiałów szkoleniowych. W najbliższym czasie dorzucę także grę na innych roomach. Poniżej 2 dość dziwne rozdanka. W obydwu trafiam na supernove. Grają jakoś obecnie inaczej; chyba pod ten nowy "ekosystem"
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18010373_8469801A4C
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18010000_82025BB779
Dodatkowo jak ktoś rozliczałby swój PIT a nie ma pomysłu na co przekazać swój 1% to polecam http://www.dkms.pl/pl/1procent

Reply
leeloo80

UPDATE 4
Ilość rozegranych turniejów: 25
Zysk/strata: -21,48$
Aktualny bankroll: 945,46$
(w tygodniach): 4
>>>ARKUSZ<<<

Nie było zbyt dużo czasu na grę. Muszę popracować nad planowaniem gry a nie z doskoku i niecierpliwie. Z mindset mimo ciągłej pracy są jeszcze pewne drobiazgi do poprawki :f_wink: Koniecznie zwiększyć volume. Już czas zacząć poważniej podchodzić do gry a blog mi w tym pomaga bo przypomina o stagnacji i cofaniu się :f_frown:

Przy okazji polecam fajoski trening Twój 20 minutowy trening pokerowy - Fold Equity

Reply
leeloo80

UPDATE 5
Ilość rozegranych turniejów: 157
Zysk/strata: 108,52$
Aktualny bankroll: 1.053,98$
(w tygodniach): 5
>>>ARKUSZ<<<

Tydzień ciekawy. Odrobione straty i na plus. Niestety klawiatura siadła i nie napiszę wiele (ekranowa). Mogłem mieć więcej zysku ale zaskoczyłem :f_drink: i zmniejszyłem zysk ponad 70$. Coś po wygranych mnie nosi częściej :f_p: i o do poprawki. Ciekawe dość było, że w jeden dzień pod rząd wygrałem 5 satelitek po 27$ _biggrin: a w inny ponad 10 przegranych :f_biggrin: ale bilans na plus i tak. Było również kilka fajnych momentów i mogłem wygrać Bounty Buildera za 8.80$ z satki ale jednak nie tym razem. Poniżej kilka rozdań chyba ready :) oraz kilka lepszych wygranych. Co ciekawe pzy okazji spostrzeżenie, że jak się wygra progresa to nie podaje w lobby bounty za nas. Zaproponuję PS zmianę aby widoczne były tylko wygrane bounty. W arkuszu wszystkie turki i drobne komentarze.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18257569_30211B557C
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18258280_35C5EA2387
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/18260953_46CB628EAA

Spoiler

Reply
leeloo80

UPDATE 6
Ilość rozegranych turniejów: 68
Zysk/strata: -166,46$
Aktualny bankroll: 887,52$
(w tygodniach): 6
>>>ARKUSZ<<<

Bez komentarza! Grałem w większość po browarach i jest EFEKT! Nie no robię sobie na jakiś czas przerwę aż wróci wena i zacznę być odpowiedzialnym. Mam nadzieję, że szybko bo wiosenka. Czas na rower i trochę sportu aby wróciła dobra energia. Liczę, że w końcu zacznie się także zbierać ekipa na kosza bo bardzo lubię grać!

Bez planowania gry oraz zaskoki jak wracam po powrocie z baru na pewno zysków nie przyniosą. Później dodatkowo jeszcze trolololo na czacie czego sam nie lubię. Już czas to zrozumieć. Aha raz nawet wpadłem na pomysł grania na imprezie u znajomych. OMG! Blog cały czas przypomina mi błędy! :sfishy: :sorry:

Fajnie gra mi się satelitki i turnieje progresy ale co tam trzeba ciągle zaskoczyć i przewalać niepotrzebnie BRM. W jeden dzień grałem turniej mój ulubiony Bounty Builder za 7.50$ to oczywiście zasnąłem a w innym extra wygrany z satki za 22$ to fish mnie tak denerwował, że sam jak ruski donk sprawdziłem Al do 4 outerów. Albo mamy czas na grę albo lepiej dać sobie spokój! Aż mnie się nie chcę pisać jak nieudany był ten tydzień gdzie wiele popsułem sobie samemu na własne życzenie. Obecnie kaszanka!
:spit: :truestory:

Reply
oiolek

wiosna :f_love::f_love::f_love: przyszłą i oby nie zabrała rolla i innych marzeń :D

Reply
leeloo80

UPDATE 7
Ilość rozegranych turniejów: 2
Zysk/strata: -1,65$
Aktualny bankroll: 885,87$
(w tygodniach): 7
>>>ARKUSZ<<<

Wnerwiło mnie ostatnio i nawet nie chce mi się grać. Dodatkowo P* się do mnie bezpodstawnie doczepił. Wszystko wcześniej miałem już ładnie zweryfikowane i były wielokrotne wypłaty to mnie teraz poblokowali :coolface: Wysłałem dokumenty i liczne maile oraz prośbę o wyjaśnienie a oni sobie cichutko siedzą i mają w D. Chociaż mogli wcześniej napisać, że np potrzebują aktualizacji danych ale po co BAN i niech sobie pyta! Nie wiadomo o co im chodzi! Grać mogę a konto zamrożone! :spit: Dam sobie chyba z nimi spokój chociaż lubiłem ten room :why: Jak mi się zachce wskoczę raczej na ósemki!

Spoiler

:banana:

Reply
leeloo80

Przez cały dzień marzyłem sobie jak to fajnie byłoby wygrać turniej, który darmowy na dziś miałem zaplanowany. Myślałem jak bym siebie wtedy zmienił pozytywnie zwłaszcza mindset bo nie ukrywam byłem głodny wygranej i spadło morale! No i dostałem ogromnego kopa motywacji. Spełniło się co chciałem i czas teraz dotrzymać własnego postanowienia i się pilnować bo wiem gdzie robię błędy największe mindsetowe. Nowa świeżość. Popłakałem się nawet bo to tylko 1 turniej a wcześniej mnie się grać nie chciało. Dziś opiszę co i jak było ciekawego w turnieju.
WINERKA!

Spoiler

Reply