Skip to forum
Notifications
Clear all

American dreamin

28 Posts
7 Users
25 Reactions
1,552 Views
spakiii

Siema, z tej strony Kamil znany w internetach pod nickiem spaki i jego różnymi wariancjami. Jestem z 93' roku więc na chwilę startu bloga mam niecałe 23 lata.
Jestem niedoszłym studentem informatyki. Moją pasją była i jest grafika komputerowa , z którą wiązałem przyszłość i chciałem ją studiować. Niestety moja grupa wybrała specjalizację, która nijak miała się z grafiką i postanowiłem zrezygnować bo nie widzę sensu w robieniu czegoś czego się nie lubi.

Mogę powiedzieć o sobie, że jestem obeznany w 'internetach', w świecie e-sportu, z którego przechodzę do pokera. Moja kariera e-sportowa zaczęła się w okolicy roku 2004-2005, gdzie zacząłem grać w Wolfenstein: Enemy Territory, do którego przekonali mnie znajomi. Z mniejszymi i większymi sukcesami grałem w nią ponad 4 lata, do momentu gdy ludzie, z którymi wtedy grałem pokazali mi Heroes of Newerth, w którym się zakochałem. Niestety po ponad 4 latach zmagań w Enemy Territory, gra 'umarła' przez nadmiar cheaterów na serwerach i postanowiłem przerzucić się na 'stałe' do HoN'a . Grałem w niego ponad 3 lata z dużymi aspiracjami, kilkoma 'drużynami', które niedoszły do skutku. W między czasie rozpocząłem studia i dosyć duża ilość znajomych wspominała o nowym CS:GO . Nie potrzebowałem dużo czasu aby zakochać się w tej grze, bo mimo wszystko brakowało mi akcji FPS a gry MOBA nie są zbyt dynamiczne. CS:GO jest ostatnią grą e-sportową, w którą starałem się rywalizować na najwyższym poziomie (co osiągnąłem), ale nie udało mi się nigdy osiągnąć niczego zespołowo.

Pod koniec wakacji 2015 znajomi zaprosili mnie na homegamesa przy piwku i od tamtego momentu jestem fanem pokera. Z racji tego, że lubię rywalizację, której miałem dosyć dużo podczas swojej 'kariery e-sportowej' bardzo przypadł mi do gustu. Swoją przygodę z pokerem on-line zacząłem pod koniec września a tak na 'poważnie' z prawidłowym bankrollmanagementem itd od 4 lutego 2016. Miałem wtedy $2 dolary na pokerstars i stwierdziłem, że czas najwyższy skończyć z 'gamblowaniem' i graniem kart z każdej pozycji bo ładnie wyglądają. Obecnie jestem na poziomie $25, wczoraj udało mi się shipnąć freerolla na FullTiltPoker za $80 co jest moją najwyższą dotychczasową wygraną i jestem z niej bardzo zadowolony :profit:

Ogólnie interesuję się sportem (nie tak jak kilka lat temu, kiedy było jeszcze z kim pograć w piłkę - teraz połowa siedzi w domach a druga połowa porozjeżdżała się po świecie ), dobrym filmem, muzyką - głównie polski hip-hop, zagraniczny w mniejszym stopniu. Do grindu preferuje jakieś trance'owo-chilloutowe brzmienia (Podczas powstawania bloga). Uwielbiam jeździć samochodem, odwiedzać nieznane miejsca i poznawać nowych, pozytywnych ludzi. Na początek tyle wystarczy...

Nigdy nie myślałem, że będę zakładał bloga bo nie widziałem nigdy takiej potrzeby, mimo, że chcę się rozwijać i być lepszym graczem. Dzisiaj się to jednak zmieniło, gdy wszedłem w sekcję treningi i zobaczyłem dzisiejszy trening . Zauważyłem "Mega Bankroll Challenge" i w sumie to jest główny powód powstania tego bloga. Mam nadzieję, że będę ze sobą szczery i rzetelnie będę prowadził bloga aby monitorować swoje wyniki jak i również aby był przyjazny do czytania i uczestniczenia w nim.

Obecnie 'grinduje' SnG za $0.25 na 45 i 90 osób, MTT za $0,11 i $0,27 (ostatnio dodałem za $0.55 The Hot i Bounty Builder ) na PokerStars, SnG za $0.40 na 888 i od czasu do czasu Daily Dolara na FullTiltPoker.

Stan aktualny:
Data 17.02.2016
BR:

• PokerStars : $6.00
  • FullTiltPoker: $9.00
  • 888Poker: $6.43

Cel do osiągnięcia:
$10.000

Dla zainteresowanych dodam, że moje nicki na roomach to : spakiii1337 (PS), spaki1337(FTP), spakiii(888), ChceTakBardzo(Party).

Życzcie mi dobrej wariancji, przyda się na tych stawkach :coolface:

Reply
27 replies
leeloo80

Powodzenia _drink:

Reply
spakiii

UPDATE 1
24.02.2016

Ilość rozegranych turniejów:

• Pokerstars: 133
  • FullTiltPoker: 14
  • 888Poker: 3
  • PartyPoker*: 48

Typ gier: SnG/MTT

Zysk/strata:

• Pokerstars: -$0,02
  • FullTiltPoker: -$3,47
  • 888Poker: -$0,66
  • PartyPoker*: +$0,93

Aktualny bankroll łącznie: $40,65
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1
*PartyPoker - liczba rąk w cashu / fastforwardzie

[treść wyedytowana]

/reklama - Skibcio

Reply
spakiii
spakiii

UPDATE 2
01.03.2016

Ilość rozegranych turniejów:

• Pokerstars: 85
  • FullTiltPoker: 1
  • 888Poker: 0
  • PartyPoker: 15 / 383 (*cash)

Zysk/strata:

• Pokerstars: +$3,28
  • FullTiltPoker: -$1,00
  • 888Poker: 0
  • PartyPoker*: +$0,93

Aktualny bankroll łącznie: $61,31
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Znowu nie było wiele czasu na gre, ale coś tam udało się naklikać. Ostatnio uświadomiłem sobie, że na PokerStars satelity do SundayStorma za $0.33+R są dosyć fajne do gry i profitowe. Deepstack gdzie wielu nie wie jak grać ( nie mówię, że ja wiem ) ale w deepstackowych turkach całkiem spoko sobie radzę. Wczoraj udało się shipnąć jedną i +$11 cieszy :f_cool:

Tyle na dzisiaj.

Reply
Skibcio

Prosiłbym o nierobienie reklamy na forum PokerStrategy.com, szczególnie stron konkurencyjnych do PokerStrategy.com.

Dane do MBC nie musisz dzielić na poszczególne poker roomy ;) W raporcie i tak będzie to zsumowane.

Reply
spakiii

Od ostaniego 'wpisu' dużo się w moim pokerowym życiu pozmienialo. Zaliczyłem pierwszego czteromasztowca online _cool: i zacząłem być ' grinderem sng ', gdzie aktualnie jestem na swingu +/- 300BI :truestory: i szukając motywacji do grindu, przeglądałem forum i trafiłem na parę fajnych blogów (m.in. Franek9182, Guras1, oraz MalyFarciarz :spit: ) dzięki którym, chęć prowadzenia własnego bloga wróciła ! Zamierzam również wrócić do MBC aby docelowo skończyć na 180 $2.5. Aktualnie mój BR pozwala mi na 45T $1.5...
Dotychczasowe wyniki w 180T $2.5

Spoiler

Spoiler

Stan aktualny: $250
Data: 26.12.2016
Cel: $5000

Reply
spakiii

Założenia do 31.12.2016:
- zagrać 180 SnG
- zagrać 12 MTT
- review 6 HH
- 6h pracy nad grą

Będę edytował ten post, uploadując postępy. :pcuser:

Reply
spakiii

Jednak doszedłem do wniosku, że bez sensu będzie edytować powyższy post x razy w tygodniu, kiedy bede robił update i postanowiłem robić nowy post do 'każdego podsumowania'. A więc wczorajsza sesja tj. 26.12.16 można delikatnie powiedzieć, że była udana. Mianowicie udało mi się podwoić mój kapitał, dzięki wczorajszemu szipowi ale o tym za chwilę.

- zagrać 180 SnG / 73
- zagrać 12 MTT / 7
- review 6 HH / 2
- 6h pracy nad grą / 1

- Kapitał $564,69 / +$314,69

I wczorajsze 2 deepki

$0.55 PKO

Spoiler

Bylo tak:

Spoiler

Skonczylo sie tak:

Spoiler

$2 "The Two"

Spoiler

W Headsupie byłem z polakiem, który proponował ICM chopa

Spoiler

Ale czułem edża :fuckyeah: i postanowiłem dograć do końca

Całkiem niezły start czelendżu :coolface: :coolface: :happy:

Reply
Franek9182

Kropa i GL!! :f_cool:

Reply
spakiii

Szybki update wczorajszej sesyjki i lecimy z dzisiejsza :f_cool:

- zagrać 180 SnG / 96
- zagrać 12 MTT / 7
- review 6 HH / 2
- 6h pracy nad grą / 1

- Kapitał $663,75 / +$99,06

Najważniejszym wydarzeniem dnia wczorajszego jest zawinięcie 180T za $2.50 ! Już zapomniałem jak smakuje w nich zwycięstwo.. :deadhappy::deadhappy:

Mam nadzieję, że tym zaczął się koniec downswinga :pcuser:

Reply
Skibcio

Odnośnie MBC:

Dla graczy MTT - cel musi być przynajmniej x10 większy niż startowy bankroll, nie mniej niż 5 000 $.

Dobry 4 masztowiec i można w tydzień cel osiągnąć, a chodzi o to, żeby jakaś systematyczność była ;)

Reply
spakiii

Napisane przez Skibcio
Odnośnie MBC:

Dla graczy MTT - cel musi być przynajmniej x10 większy niż startowy bankroll, nie mniej niż 5 000 $.

Dobry 4 masztowiec i można w tydzień cel osiągnąć, a chodzi o to, żeby jakaś systematyczność była ;)

Zauwazyłem tylko, że wartość docelowa ma być 10x wieksza nic początkowy roll. Skoro cel minimalny jest $5K więc będziemy grindować do $5k :f_cool: :profit::profit:

Updacik z wczorajszej sesji:

- zagrać 180 SnG / 147
- zagrać 12 MTT / 27
- review 6 HH / 2
- 6h pracy nad grą /2

- Kapitał $745,14 / +$81,39

Było blisko:

Spoiler

Swoją drogą moje 'założenia' wydają się być trochę zbyt proste do zrealizowania i myślę o zwiększeniu ich pułapu. Być może zrobię coś podobnego na styczeń, tylko tym razem postaram się ustalić bardziej 'realne' założenia _thumbsup:

Reply
spakiii

Napisane przez Skibcio
Odnośnie MBC:

(...)a chodzi o to, żeby jakaś systematyczność była ;)

Mam nadzieję, że dzięki prowadzeniu bloga motywacja i systematyczność będzie zachowana :f_grin:

Reply
spakiii

Robię jeszcze dzisiaj update z ledwo co skończonej sesji bo czuje jeszcze moc :f_cool:

- zagrać 180 SnG / 215
- zagrać 12 MTT / 37
- review 6 HH / 2
- 6h pracy nad grą / 2

- Kapitał $766,45 / +$21,31

To była grubsza sesyjka, zapowiadało się bardzo ciekawie ale jak przeważnie w mtt bywa nie udało się niczego domknąć...

Spoiler

W BB $3.30 udało się wykręcić fajnego stacka...

Spoiler

Ale ostatecznie odpadłem na 379...

Grałem również 6-maxa T R&A na 888 za $1

Spoiler

Ale sb vs bb znalazł deuce na rzecze ze swoim Asem vs moje AK :f_mad:

I tym sposobem skończyłem na 10 miejscu

Była również próba obrony tytułu sprzed 2ch dni :f_cool: w The Two na ósemkach

Spoiler

Zapowiadało się na prawdę dobrze :f_thumbsup:

Ale zakończyło się na 6 miejscu :f_cry::f_cry::f_cry:

Gdyby nie nienajgorsze wyniki na ósemkach to było by mocno do tyłu bo na $2.50 180T dzisiaj poszło ponad 40BI (przy skromnych 19bb/100 :f_cool:) :f_frown: ... Mocno zastanawiam się nad zakupem ICMizera, nawet patrzyłem ile miałoby mnie to koszłować i po dodaniu 22%Vat wynosi niecałe $160 rocznie. Spory wydatek jak na mojego obecnego rolla, ale z drugiej strony myślę, że dosyć mocno pomogłoby mi to w 180tkach... Muszę się z tym przespać :coolface: Ktoś coś używa / orientuje sie ? :f_rolleyes:

Reply
spakiii

UPDATE 1
02.01.2017

Ilość rozegranych turniejów: 281
Zysk/strata: +345,29$
Aktualny bankroll: $595.29
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Zostałem zmuszony wypłacić ~$150 ze swojego rolla, stąd taki jego stan.

Z moich założeń udało się :
- zagrać 180 SnG / 215
- zagrać 12 MTT / 37
- review 6 HH / 2
- 6h pracy nad grą / 3

Jak widać zabrakło trochę AwayFromTable, z czego nie jestem zadowolony, bo po przerobieniu nawet dwóch HH czułem się bardziej pewny i komfortowo mi się grało... :f_pleased:
Życzę sobie, abym w tym roku DUŻO więcej czasu poświęcał na analizę i naukę w porównaniu do czasu, który poświęcam na grę :f_thumbsup:

Poniżej wstawiłem jeszcze parę obrazków :f_tongue:

Spoiler

Wyniki z tego tygodnia

Spoiler

$2.50 180T

Spoiler

Reply
jejeejej

Ładnie się zapowiada :)

Reply
spakiii

UPDATE 2
09.01.2017

Ilość rozegranych turniejów: 201
Zysk/strata: -$166,1
Aktualny bankroll: $386,18
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Z rolla ubyło $50 na rzecz kołczingu :milord:

W tym tygodniu poświęciłem dużo więcej czasu na "offtable" niż to miało miejsce do tej pory, stąd ten wolumen :f_cool: . Miałem chwilę, w której 'przetiltowałem' trochę buyinów i postanowiłem zrobić sobie przerwę od grania i popracować z pokerem w inny sposób.
Poznałem również nowego kołcza, u którego wykupiłem jak na razie godzinę, bo na więcej mnie nie stać :why: , ale założenia na ten tydzień są tylko i wyłącznie odnośnie wolumenu.

Przerzuciłem się na STT 6Max Turbo na P* za $1.5 i mam zamiar trochę ich pogrindować aby móc znowu wskoczyć na $2.50 180T ! Gierki są dość soft i wyciągnięcie minimum 20% roi myślę nie będzie problemem :challenge: W tym tygodniu chciałbym ich zagrać conajmniej 500, zobaczymy czy wytrwam :yaoming:

Byłem również na live homegamesie, z którego ciekawego spota wrzucam poniżej.

Spoiler

Boom!
Graliśmy dosyć soft gierkę przy piwku ze znajomymi, dzięki którym poznałem pokera :happy:
Z racji tego, że chciałem tą rękę wrzucić na forum, próbowaliśmy ze znajomymi odtworzyć akcję ale nikt na 100% nie pamięta jak to było. Ja też w sumie nie pomyślałem o tym aby sobie notować, bo nie spodziewałem się 'takiego spota' :spit: na homesie :f_biggrin: Wątpliwości są odnośnie akcji preflop, ale po flopie wszystko się zgadza :f_thumbsup: . Po drugim check-raisie na river tankowałem ponad 5minut i próbowałem złożyć to w logiczną całość i nic tu nie miało sensu. Po tak długim (jak dla mnie) tanku, stwierdziłem: "albo masz air albo ide do domu" i zrobiłem hero calla z trzecia para :f_o: . Przez resztę wieczoru wszyscy braggowali o moim callu i nikt nie mogł w to uwierzyć przez co czułem się nazwijmy to wyjątkowo xD
Pograliśmy ponad 5godzinek i udało mi się zainkasować 130cebulionów za pierwsze miejsce :fuckyeah:

Pozostało teraz się tylko przyłożyć do pracy i czekać na efekty aka zbierać żniwa! :profit::profit::profit:

Stay tuned!

Reply
spakiii

Szybki updacik po dzisiejszej sesji:

Liczba zagranych SnG 6Max T: 102
Zysk/Strata: +$40.28
BB/100: 13.35

Dzisiaj postanowiłem spróbować gry w stackach. Na początku było dziwnie się przestawić, ale po kilkunastu zagranych sitach nawet zaczęło mi się podobac :f_love:

Poniżej kilka obrazków :f_thumbsup:

Spoiler

:profit::profit::profit:

Reply
Grihikt

.

Reply