Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

CASH => MTT

102 Posty
29 Użytkownicy
44 Reakcje
7,780 Wyświetlenia
Ruune

Witam
Mam na imię Łukasz, mieszkam w Łodzi. W pokera gram ponad 5 lat, gdzie przez okres 4 lat grałem regularnie cash do limitów NL100.
Niestety specyfiką tej odmiany jest monotonia, wypaliłem się i potrzebowałem zmiany, zainteresowałem się grami 6max Hyper Turbo, grałem je prawie cały poprzedni rok z myślą ataku SNE. Po zmianach na Pokerstars z oczywistych względów porzuciłem te gry.

Od początku tego roku gram SNG 180 turbo na stawkach 2,5$ / 8$ / 3,5+r dokładam też MTT do 10$
Póki co start mam przyzwoity, volume może nie powala ale skupiam się narazie na jakości gry.
Bloga i challenge zakładam po to żeby utrzymać regularność i dobre volume.
Moim celem są turnieje z wyższymi wpisowymi.
Zaczynam z bankrollem 5000$ - 500bi na mtt
Chciałbym przy okazji poznać osoby które są na podobnym poziomie, jestem chętny do wspólnej nauki.
Wstyd się przyznać ale nigdy nie dane mi było spróbować gry live na przyzwoitym poziomie, chciałbym ten stan zmienić :)
Poniżej podklejam wykres z tego roku, w blogu postaram się wklejać ciekawe rozdania i wyniki.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
101 odpowiedzi
Spiderro

GL, będę śledził.

Odpowiedz
Cytat
djuqpl

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Antares404
niemambopoco

.

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Jaki masz nick na starsach? Możliwe, że spotykamy się na stołach, ja gram tam część MTT non-turbo na stawkach do 5+r

Odpowiedz
Cytat
Ruune

mam nick Ruune666, gram w godzinach przedpołudniowych.

Odpowiedz
Cytat
KamczanHytry

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

:gl: ♠_drink:

Odpowiedz
Cytat
suto69

Siema a po co sie przenosić na MTT? zobacz jak wiktor cashe wygrywa

Odpowiedz
Cytat
qhash2

Siema, po co sie przenosic na MTT? Zobacz jak chory pastor shipuje :sfishy:

Odpowiedz
Cytat
Wielgosz

Siema, nie lepiej sobie mixować i cashe i MTT? :D a tak poważnie ja ostatnio tak zacząłem robić i przewaznie w najgorszym wypadku to co na wpisowe pójdzie a sesja nie siądzie, to przynajmniej na Cashach poodrabiam :)

Odpowiedz
Cytat
Ruune

Cashe mnie nudzą, brak w nich emocji. Dodatkowo ucięli rakeback to już nie ma takiej motywacji do grindu.
Sng i MTT to dużo łatwiejsza gra dużo prostsze decyzje niż w cashu.
Wyników Mtt nie można rozpatrywać w okresie dnia, tygodnia czy nawet miesiąca, dlatego nie ma się co podniecać, że minusową sesję mtt ratuje dodatni wynik na cashu.
Ostatnio mało było gry bo mam mały remont w mieszkaniu.

Podsumowując challenge

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 81
Typ gier: cash lub SnG/MTT
Zysk/strata: +348$
Aktualny bankroll: 5348$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):1

Wynik uratował mtt 3,5+r gdzie zająłem 3-mce i wygrałem 660$

Wczoraj zagrałem swoj pierwszy "poważny" turniej live w kasynie z wpisowym 350zł i pulą dodaną 2600zł. Ciekawe doświadczenie, duże emocje w porównaniu do gierki online :) Odpadłem przed stolikiem finałowym w okolicy 10 m-ca ale fajnie było :)

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty

Hej, przyjmij zapro i wyslij mi swojego skype jesli to nie problem. Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
kamzak

_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30

Gratulacje podwyższenia statusu na złoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Witaj Ruune666

Zastanawiałem się skąd kojarzę Twój nick.
I przypomniałem sobie stare dzieje - oglądałem ten cykl jak biblię :)

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Napisane przez Ruune
Cashe mnie nudzą, brak w nich emocji. Dodatkowo ucięli rakeback to już nie ma takiej motywacji do grindu.
Sng i MTT to dużo łatwiejsza gra dużo prostsze decyzje niż w cashu.
Wyników Mtt nie można rozpatrywać w okresie dnia, tygodnia czy nawet miesiąca, dlatego nie ma się co podniecać, że minusową sesję mtt ratuje dodatni wynik na cashu.

Oczywiście cashe zawiewają ostro sandałem i fajnie, że decydujesz się na MTT oraz ich nie miksujesz z cash bo to inne bajki. Z tym, że MTT są łatwiejsze to bym polemizował. Zależy pewnie od stawek jakie cash, któś grał. W MTT wiele więcej potrzeba chociażby cierpliowości, stalowy mindset, różne granie od faz turniejów, odpowiednie poprawne pushowanie, odpowiednie granie także przed ITM czy stolikiem finałowym oraz w finałe uwzględniajac czasami także bubble factorki. Inne granie jest w satelitkach, non turbo, turbo czy hyperach i wiele wiele innych dodatków nad cash. Na pewno to nie czyni MTT łatwiejszymi. Z pewnością nawet jest odwrotnie to MTT są trudniejsze niż cash _drink:

Odpowiedz
Cytat
pabo69

kropa

Odpowiedz
Cytat
Ruune

Elzo2012
Stare czasy, fajne gierki ale przez to rzeźbienie w cashu mam wrażenie straconego czasu, no może na coś się ta wiedza w mtt przyda, czas pokaże.
leeloo80
Za mało jeszcze MTT zagrałem pisząc o trudności miałem na myśli głównie grę postflop której w mtt nie ma aż tak dużo.

Podsumowanie tygodnia:
Volume padaka, mam gruntowny remont łazienki, ciężko się koncentrować na sesjach i jak już coś odpalałem to krótkie sesje 180.

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 112
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: -123$
Aktualny bankroll: 5225$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):2

Odpowiedz
Cytat