Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 wczoraj, NL2 dzisiaj, NL2 jutro?

60 Posty
11 Użytkownicy
27 Reakcje
3,398 Wyświetlenia
nm5paczek

Witam wszystkich na zabawie, z tej strony Pączek, najbardziej leniwy człowiek na ziemi. Szukając odrobinę motywacji natknąłem się na MBC, więc przy okazji postanowiłem coś naskrobać.
Gram 2-3 stoły SH na pokerstars, oczywiście NL2 . W poprzednim miesiącu postanowiłem, że pogram trochę więcej i wbije swój pierwszy, lepszy status VIP. I tak o to stało się, 3 dni temu pojawił się Chromestar !
Miało nie być jakiegoś większego celu, ale że jest MBC to niech będzie to 1000$, startujemy 57$ . Póki co planuję uczyć się, rozwijać i pomalutku przechodzić na wyższe stawki.
Jakoś specjalnie dużo nie będę się tu rozpisywał, bo nie lubię lać wody :f_cool: Także tego, do zobaczenia na NL2 i niech wygra lepszy, Piona !
PS. A jeszcze dorzucę wykres z tej walki o Chromestar

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
59 odpowiedzi
Marciniasty87

GL :f_drink:
Będę zaglądał

Odpowiedz
Cytat
arkhos

. i powodzenia :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 3962
Typ gier: cash NL2
Zysk/strata: 14,94$
Aktualny bankroll: P* 38.95 , Stargames 32.99$, razem 71,94
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 3347
Zysk/strata: -3,21$
Aktualny bankroll: P* 32.74 , Stargames 35.99$, razem 68,73
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 2376
Zysk/strata: -9,17$
Aktualny bankroll: P* 23.46 , Stargames 36.1$, razem 59,56
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 5007
Zysk/strata: 36,18$
Aktualny bankroll: P* 34.82 , Stargames 60.82$, razem 95.64
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Dorzuciłem jeden stół to w sumie gram teraz na 4. Na początku marca pierwszy raz zarejestrowałem się do PokerSchool Open Skill League i pogrywałem sobie te turnieje razem z grami cash. Marzec powoli się kończy a mi się udało uplasować w top 300/105000, top 500 przechodzi do premier league, zobaczymy jak wygląda tam poziom bo tutaj jest żenujący :P Jeszcze trochę podbije bankroll i ruszam na NL4 :)

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Napisane przez nm5paczek

Gram 2-3 stoły SH na pokerstars, oczywiście NL2 .

:truestory:

Odpowiedz
Cytat
finek96

będę zaglądał.
co daje granie w premier league? jakieś bonusy, nagrody, profity?

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Liga tutaj wszystko dokładnie opisane.

Odpowiedz
Cytat
Nowky

Napisane przez nm5paczek
Liga tutaj wszystko dokładnie opisane.

Ja coś nie mogę się przebić w lidze, chyba gram za bardzo nitowato, jaką masz strategię? :)

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Nie potrafię grać turniejów, bo gram głównie cash i nie wiem czy jest tutaj sens podążania moją strategią, bo tylko raz doszedłem do płatnych miejsc. Mój wynik to głównie zasługa ilości a nie jakości, bo zagrałem tych turków na dzień dzisiejszy 66. Generalnie to swój zakres mógłbym określić na około 23% i na takim zakresie limpuje do ok.15 BB. Jak coś trafie to dorzucam żetony, jak nie to od razu fold, czasami nawet dwie pary to za mało, drawy zazwyczaj gram pasywnie, bo jak coś postawisz to oni od razu odwijają się all inem. Z monsterami gram podobnie, bo nie raz przegrałem na Q2o, 72s czy K8o z AA. Tutaj gracze nie patrzą czy maja 5, 15 czy 40 BB i jakie mają karty. Zamyka oczy, klika all in i czeka na wynik, a jak wariancja nie będzie po Twojej stronie to niestety odpadasz przed dojściem do miejsc punktowanych a co więcej, jeszcze tracisz punkty ! I jeszcze taki mały tip, czasami nie rozgrywając żadnego rozdania masz szansę dojść do punktowanych miejsc :P
PS. Raz miałem taką sytuację, na około 20 BB zlimpowałem 8To na SB, flop 8d3hTc, koleszka bet za ~30% to ja all in, sprawdził mnie z K2o, na turnie K, na riverze 2 i po marzeniach.

Odpowiedz
Cytat
Nowky

Znam ten urok RiverStarsów, ale zaciskam pięści i jadę dalej :) po prostu staram się nie ładować all-in'a za często.

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 5385
Zysk/strata: 14,38$
Aktualny bankroll: P* 49.53 , Stargames 60.49$, razem 110.02
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Do teraz obejrzałem parę serii filmów szkoleniowych m.in no limit kurs dla początkujących , turnieje mtt, parę z mindsetu i ostatnio rybki małe i duże Robmafa. Miałem jakieś durne wyobrażenie table selection, bo myślałem że to polega na dołączaniu do stołu i po prostu zaznaczaniu regów, rybki itd. jeśli jest mało rybek to out. I w sumie przez dłuższy czas klikałem quick seat i jedziemy, a tu można bez problemu dołączać do rybek :f_rolleyes:. Z książek to przeczytałem Crushing the Microstakes, Mental Game of Poker cz.1 i teraz zacząłem Treat your Poker like a business.

Próbowałem dorzucić więcej stołów, grałem na 5 i 6 stołach, jest to do ogarnięcia na pełnym skupieniu, ale stwierdziłem że wole skupić się teraz na obserwowaniu przeciwników i wyciągania jak najwięcej wniosków, na volume jeszcze przyjdzie pora :f_thumbsup:. Jak macie materiały godne polecenia, książki na mikro limity i tipsy dla noobka to chętnie poczytam :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 2781
Zysk/strata: 14,05$
Aktualny bankroll: P* 59.81 , Stargames 64,26$, razem 124.07
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

Dzisiaj jade na pyrkon, także podsumowanie napisze już teraz. W tym tygodniu miałem jeden gorszy dzień, na jednej sesji nie patrzyłem w ogóle na wyniki, trafiłem pare bad beatow, coolerow i popełniłem parę błędów i pokazał się moj pierwszy mini downswing 10 BI:f_o: . Postanowiłem, że jednak ustawie sobie stop lose na ok. 4BI. Mimo wszystko udało się wyjść z tego bagna, krok po kroku i jedziemy dalej :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30

.
4BI to sporo, ja Ci proponuje 2BI :D i pamiętaj że jak na początku jesteś na plus 2bi i nagle je stracisz to też stop loss wtedy działa, pewnie to wiesz, ale wolałem napisać. Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 3758
Typ gier: cash NL2/NL4
Zysk/strata: 21,85$
Aktualny bankroll: P* 65.95 , Stargames 79,97$, razem 145.82
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7

W premiem league nie daje sobie rady, przejrzałem jakieś podstawy podstaw, ale to za mało. Jestem za drugą połową stawki, także chyba będzie out, ale póki co wolę się skupić na nauce cash. Chciałbym się przenieść na inny room, bo po pierwsze nie mam podpiętego P* do PS, a po drugie na P* jest za łatwo.

Spoiler :coolface: Zastanawiałem się na Netbet, bo dorzucają jeszcze dodatkowe $ w tym miesiącu za first deposit, chociaż z drugiej strony nie wiem czy opłaca się teraz wykorzystywać bonus z first deposit, bo jest stosunkowo duży w porównaniu do innych roomów :thinking: Przez myśl przeszły mi jeszcze partypoker, PKR i 888, może pomożecie? :why:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Ale jak wykorzystasz bonus na NetBet Poker to później możesz też skorzystać z niego na innych poker roomach z tej sieci, a nie tylko na NetBet Poker możesz oprócz bonusu do wyrobienia otrzymać darmową gotówkę (zakładka darmowa gotówka na górze PokerStrategy.com ;) ).

Spokojnie możesz wyrabiać bonusy na 4-6 poker roomach z sieci iPoker, a to jest ponad rok gry...

Odpowiedz
Cytat
nm5paczek

PokerStars - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: 100 BB (VPIP: 19.05, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 22)
MP: 173.5 BB (VPIP: 13.98, PFR: 10.75, 3Bet Preflop: 2.63, Hands: 99)
CO: 35 BB (VPIP: 31.87, PFR: 2.20, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 92)
BTN: 75.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
Hero (SB): 100 BB
BB: 64 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has J♦ J♥

UTG calls 1 BB, fold, CO calls 1 BB, fold, Hero raises to 6 BB, fold, UTG raises to 23 BB, fold, Hero calls 17 BB

Flop: (48 BB, 2 players) 9♥ 6♣ 9♠
Hero checks, UTG bets 77 BB and is all-in, Hero calls 77 BB and is all-in

Turn: (202 BB, 2 players) A♣

River: (202 BB, 2 players) 4♠

Spoiler

Hero shows J♦ J♥ (Two Pair, Jacks and Nines)

UTG shows A♦ 5♦ (Two Pair, Aces and Nines)

UTG wins 195 BB

UTG fish
Preflop : chyba wybrałem najgorszą drogę, skłaniałbym się tutaj do mini 4betu
Flop : nie bylo cbeta, bo po jego wcześniejszych zagraniach domyślałem się ze sam postawi, a na takim flopie miałem zamiar się stakować
Jaką opcję wybralibyście preflop?

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30

Preflop 4bet a potem all-in. Za mocna ręka żeby sprawdzać.

Odpowiedz
Cytat