Przejdź do forum
Mężczyzna nie powin...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mężczyzna nie powinien narzekać, gdy kości wskażą porażkę - SnG regular i okazjonalnie MTT

19 Posty
7 Użytkownicy
4 Reakcje
734 Wyświetlenia
Luffyy213

Cześć, witajcie!

Nie wiem od czego zacząć, ale może zacznę od tego, że w końcu po długim czasie zdecydowałem się założyć jako takiego bloga, który będzie fajną pamiątką w przyszłości, jak i również zbiorem podsumowań.

Coś o mnie:
Mam na imię Marcin, pochodzę z Warszawy, 8 marca (tak w dzień kobiet :D) skończyłem 23 lata. Poza pokerem lubię trochę pobiegać, ale nie za często, bo jestem straaasznym leniem. Studiuję logistykę na SGGW, ale nie wiążę z tym przyszłości, raczej studiuję dla znajomości i przejścia przez życie studenta (imprezki itp.) Od zawsze interesowałem się matematyką, psychologią i różnymi zagadkami logicznymi. A jak wiadomo - poker to wszystko w sobie zawiera.

Moja przygoda z pokerem:
Poker wszedł w moje życie pierwszy raz parę lat temu, kiedy mój brat przyszedł ze znajomymi i wpadliśmy na pomysł, aby zagrać w tą kolorową grę. Oczywiście nie miałem zielonego pojęcia o tym, ale szybko złapałem zajawkę. Po pewnym czasie zapoznałem się ze stronką pokerstars i zarejestrowałem się, wpłacając jakieś drobne pieniądze, które oczywiście szybko przegrałem. Tych wpłat było kilka i wszystkie traciłem w mgnieniu oka.
No ale wspólnie z bratem odkryliśmy pokerstrategy i zaczęliśmy chłonąć trochę wiedzy w tym temacie. I w ten oto sposób grałem sobie tak rekreacyjnie a to jakieś mtt, a to jakieś gry cashowe na starsach. W tamtym roku łącznie zarobiłem około 2k$ na cashach i mttkach z sitami, ale głównie ciągnęło mnie do mtt i sitów. Raz prawie mi się udało szipnąć life changing money, kończąc 63 w Sunday Stormie. No ale JJ < 10 9 wiadomo :D
Udało mi się nawet zgarnąć fanty we freerollu u Neeeka (chyba kojarzycie), zajmując 2 miejsce. Wziąłem kubek i koszulkę :f_drink:

Niestety, hajsik szybko się rozpłynął, bo a to downswing trochę mnie pozjadał, a to wypłacałem hajs (z czegoś trzeba imprezować :f_drink:)

No i teraz jestem w punkcie, w którym wiedzę jako tako posiadam, ale staram się też kształcić cały czas pod względem game theory, praktycznie codziennie zaglądam na forum pokerstrategy i inne stronki o których tutaj nie będę mówić, oglądam spoty, z jakimi ludzie się zmagają, czytam blogi itp.
W marcu tego roku wpłaciłem 10$ na pokerstars i obiecałem sobie, że wezmę się porządnie za grę, jeśli chcę z tym wiązać życie. Ciułałem dolar po dolarze na sitach za 0.10$, potem na 0.50$ na 45 osób i jakieś micro mtt plus od czasu do czasu cash. W tej chwili mam 350$ na starsach plus 20$ na 888.

Postawiłem sobie cel:
Zagrać 1000 sitów za 1$, żeby sprawdzić, w którym punkcie się aktualnie znajduję i jakie mniej więcej ROI jestem w stanie wyciągać. A potem przenieść się oczywiście wyżej, niekoniecznie na 45. Zacząłem 7 kwietnia, ale MBC liczy się od dzisiaj.

Moje aktualne wyniki na sitach za 1$ wrzucam w spojlerze:

Spoiler

Wrzucam także statystyki na siebie, z jakimi gram, jakby ktoś był zainteresowany:

Spoiler

Co by tu jeszcze napisać... Nie wiem, może czas się wziąć za grę.
Aaa, podsumowania będę wrzucać co tydzień, ofc wezmę udział w MBC.

I na koniec mój ogólny cel i fajna nuta na zmotywowanie do walki:

Cel: Become a poker god.

GL!!! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
Guras1

GL, też grindowałem te sity, ciśnij jak najszybciej na 3,5$ 45 i 4,5$ 180 bo poziom jest niewiele wyższy niż na dolarówkach a można już fajnie zarobić. Ja shootowałem 3,5 przy 350$ i 4,5 przy 420$, generalnie większe swingi zazwyczaj dochodzą do -100$ może niewiele więcej. Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Dzięki ;). W jakich godzinach najlepiej odpalają się te sity za 3.5? Niedługo planuję je dokładać po 1 - 2 do sesji.

Ps. Czytałem Twój blog Guras. Ładnie rozkurwiasz :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

Siema
tez gram te turki bede sledzil i do zo przy stolach :) _drink:_drink:_drink:

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Napisane przez Luffyy213
Dzięki ;). W jakich godzinach najlepiej odpalają się te sity za 3.5? Niedługo planuję je dokładać po 1 - 2 do sesji.

Ps. Czytałem Twój blog Guras. Ładnie rozkurwiasz :f_drink:

Między 18-21 jest spoko, po 22 już wyraźnie zwalniają

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Update #1
Ilość rozegranych turniejów: 145
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: -39.02$
Aktualny bankroll: 310.98$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Padaka normalnie, starsy mi załatwiły solidne -10 do flipów i generalny downswing. No ale nic, gram dalej swoje.

Ps. Szipnąłem wejścióweczkę do Main Eventu Scoop Low za 100$, ale tego oczywiście nie wliczam do profitu, bo nie mogę się wyrejestrować. Ale pachnie fajnym szipem :D

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Mój grind da się ostatnio określić dwoma słowami: Soul Crushing
Mam takiego downswinga, że moja dusza jest łamana na kawałki. Coolery, nadziewki na mocniejsze karty przy pushach, przegrane flipy i bad beaty, oto co mnie ostatnio spotyka. I tak już od 9 dni (od 4 maja).

Człowiek w takich chwilach ma wątpliwości, czy jego gra jest dobra i profitowa, mimo że nie powinien ich mieć.
Jestem w 100% pewny, że gram dobrze, może nie najlepiej, ale wykonuję w chuj zagrań EV+, które się kończą jak kończą. Dlatego nazywam to soul crushing.

Wiecie, jest oczywiście pozytywna strona tego wszystkiego. Jak przetrwam, to na pewno stanę się o wiele, wiele silniejszy psychicznie.

Wstawiam wykres, żeby potem się pośmiać, jakie ja miałem negatywne rozkminy na temat mojej gry w chwilach słabości ;)

PS. Gram 180, 45 man sng za 1$ (non turbo) i te knockouty non turbo na 90 osób za 1.50$

Odpowiedz
Cytat
roofiq

Trochę spory zjazd jak na non turbo :D oby się los odwrócił, GL!

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Najpewniej gram za dużo stołów na raz (24). Robię duże volume, ale nie da się grać w ten sposób pod eksploit. A z gry pod eksploit wypływa najwięcej hajsu. Guras mi dobrze podpowiedział, żebym zmniejszył liczbę stołów. Także następny update mam nadzieję, że będzie pozytywny ;)

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Update #2
Ilość rozegranych turniejów: 173
Zysk/strata: -47,14$
Aktualny bankroll: 263,84$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Ciąg dalszy masakry, od teraz powinno być już lepiej.

Odpowiedz
Cytat
Spiderro

24 to zdecydowanie za dużo stolików na raz.

A poza tym to GL. Będę zaglądał. ;)

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

Fujitora quote _cool:

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Napisane przez ErHB01
Fujitora quote _cool:

Exactly _drink:

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Update #3
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 138
Zysk/strata: 23,64$
Aktualny bankroll: 287,48$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Wczorajszy main event bez historii, card distribution tragiczne, wrzucam nawet spota gdzie musiałem zrzucić AA.

Spoiler

A to Ci dopiero

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Update #4
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 117
Zysk/strata: -15,92$
Aktualny bankroll: 271,56$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

To już czwarty tydzień rozwałki, aż w głowie pojawia mi się taka oto myśl, że starsy to złodzieje. No masakra na stolikach, słabi gracze mnie miażdżą z pomocą wariancji.

PS. Teraz mam sesję na uczelni, więc będę mniej grać.
PS2. Rozegrałem 700 sitów za 1$ 45man z profitem 70$. (koszmar, bo spodziewam się ROI na poziomie 25%).

Odpowiedz
Cytat
barteq88

Królem P...okera zostanę ja! ;>

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Update #5
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 22
Zysk/strata: +7.36
Aktualny bankroll: 278,92$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Update #6
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 0
Zysk/strata: +0
Aktualny bankroll: 278,92$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213

Update #7
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 45
Zysk/strata: +42,73$
Aktualny bankroll: 321,65$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7

No w końcu coś ruszyło. Odbyłem dzisiaj fajną rozmowę i analizę z bardzo dobrym regiem tych sitów, którego nicku nie będę zdradzać. Ale wiele mi to dało. Dzięki wielkie ;)

Odpowiedz
Cytat