Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ROAD TO NL25

34 Posty
7 Użytkownicy
8 Reakcje
1,217 Wyświetlenia
Stasiakov

Yo,

Wszędzie piszą i mówią, że poker juz jest taki trudny, że nie warto zaczynać. Ja mimo tego, że najmłodszy już nie jestem postanowiłem zobaczyć czy to prawda i czy nie da się wyciągnąć z tego jakiś pieniędzy na chipsy i piwo jako dodatek :D

Historia standardowa - kilka lat temu jak byłem piękny i młody dostałem 50$ od PS. Pograłem trochę strategią SSS i udało się nie stracić wszystkiego. Wyrobiłem nawet wynik umożliwiający wypłatę tych pieniędzy. Zapał jednak minął a o pieniądzach zapomniałem. W tamtym roku uświadomiłem sobie, że gdzieś mam 50$. Okazało się, że kasa wciąż czeka na Full Tilt Poker. Pograłem tym razem MSS i zacząłem czytać o BSS. Myślałem nawet że tym razem faktycznie coś z tego będzie. Ugrałem 95$ i znowu czar prysł.

Od jakiś dwóch tygodni znowu sobie czytam/oglądam i próbuje zrozumieć co tam wszyscy na tych filmikach mówią. Przerzuciłem się na 6max i tak sobie klikam.

Nie mam huda żeby pokazywać wykresy. Jedyne co to zainstalowałem sobie Jivaro i pykam na P*. Ale założyłem ambitny acz bardzo możliwy plan, który nie zakłada rzeczy nie do zrealizowania. Postanowiłem grać min 20k handów na miesiąc. Gram 3-5 standardowych stolików. W nieco ponad tydzień udało się uzbierać nieco kasy i wyjść z NL2. Wczoraj pierwsza sesja na NL5 i na 600 rozdań 2,5BI Niestety wieczorem też trochę pograłem a że oglądałem przy tym mecze sesja nie szła najlepiej. Ogólnie zrobiłem pierwsze 1100 rozdań i zarobiłem z jednego dolara :P Ale pierwsze koty za płoty ;]

Wykresów nie ma ale tabelkę sobie zrobiłem, żeby śledzić czy uda się wykonać plan minimum.

Odpowiedz
Cytat
33 odpowiedzi
CichyKloszard

Cześć,
Ile planujesz grac dziennie?
Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

Wychodzi 5k rak na tydzień więc powiedzmy jakieś 715 na dzień. Wiadomo, że np w weekendy będzie nieco więcej a w tygodniu mniej.

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

Pierwsze dwa dni nowego tygodnia poszły tragicznie. Popełniłem kilka błędów s potach i overpleyowałem ale poza tym szczęście jednak nie było po mojej stronie. Przegrywałem wszytsko co mogłem, a nawet to czego nie mogłem wydawało się przegrać, czyli AA vs 53o stackoff preflop -> na stole spadają 4 kara i przeciwnik kompletuje kolor na trójce :D
W każdym razie spadłem do poziomu 116$ i znowu pykam na NL2.
Cieszy jedynie volume. Przerwa w Euro2016 to i czas na granie się znalazł.

No coż zbieramy kase żeby po raz drugi szotować NL5 (haha)

Wiem, że zabrzmi to nieco żenująco, ale miałem wrażenie, że na NL5 80% przeciwników mnie 3betowało i 4betowało. Dochodziło do sytuacji gdzie zastanawiałem się czy 3betować z AQs :P

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

1. Nie patrz cały czas w cashiera wtrakcie sesji
2. Nie daj sobie wmówić, że nagle każdy na NL5 Cię exploituje. Sądze, że nikt tego tam nie robi ;)

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

Wiem. Ale akurat dzień byl taki, że strasznie agresywni wszyscy byli. I to akurat jest fakt:P
Druga rzecz jaką zobaczyłem tam niemal nikt na cbety nie foldowa. Ale ok koniec marudzenia, prawda na bank jest taka, że różnicy nie ma żadnej.
P* się po prostu na mnie uparło :P

Co do powyższego stwierdzenia to poniżej dowody. Tak zaczęła się moja sesja. Na szczeście udało się się skończyć 2$ na plusie :P Tyle czasu a marne 2$ :P W miejscach gdzie wydaje się, że overplayuje to po prostu widzialem, że przeciwnicy to fishe kompletne. Dali na to wcześniej dowody :]

Dlaczego musial mi dojśc ten kolor ..
How I like river
Tak wiem powinno być 8 BB
Again riverrrr...
To jest przykad gracza, który przez pól godziny miażdży wszytskich przy stole. Fulle, strity, kolory, w zasadzie może grać bez kart. Zdobywa 6BI a w następne pół h przegrywa. Na szczęście udało się dozyskać swoje pieniądze z nawiązką :D I tak wiem jego sizing mógł dużo powiedzieć, ale robił takie akcje kilka razy z kompletnym air.
Muszę wymyślić swoją odmianę pokera - bez rivera :D

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

zastanów się czasem po co betujesz, bo ja widze ze najczesicej "a betuje bo ja podbijałem to betnę" :P

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

i btw, tough akcje zdarza się czasem rzadko, a czasem cała sesja. Trzeba umieć na spokojnie przyjac, nie przegrac wiecej niz to wymagane i zamiast mowic "znowu river" zastanowic się czy wczensiej była opcja zagrania inaczej :P

dla przykładu jakiegokolwiek: przed chwila skonczylem sesję, 3BI w plecy, wszystkie 3 NON SD w plecy. Foldowałem overpary, tripsy, KK < QQ. Zdarza się, niedługo następna sesja i nie można pozwolić, żeby poprzednia miała negatywny wpływ na następną :D

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

Spoko ja się tutaj nie żalę tylko bardziej śmieję. Wiem, że niektóre akcje wydają się chore ale były ku temu przesłanki. Koleś miał 80/20 więc często As high to nutsy :P

Prawda jest taka, że sam byłem zaskoczony tym, że spokojnie dograłem sobie sesję do końca. Może wpływ na ten spokój miał fakt, że mi też raz ładnie doszedł kolor na river i tym razem koleś nie miał quada :P

Fajnie sie ogląda takich graczy przy stole. Ma się wrażenie, że mają pakt z prawdopodobieństwem :] Szansa na kolor z flopa to jeśli dobrze pamiętam 2%? poprawcie mnie jeśli się mylę, a chłop w 15min miał 4 razy :D

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

A droga dluuuga jeeeest
Niewiadomo czy ma kreeesss....

Tak śpiewali Akuraci. Po tym przemijającym tygodniu to piosenka wierci mi dziurę z tyłu głowy. Straciłem prawie 1/3 rolla. Mimo niezbyt dobrego nastroju nie załamuję się. Miejmy nadzieję, że przyszły tydzień będzie lepszy. Cieszyć może jedynie ilość rozegranych rąk. O wiele więcej niż zakładane 5k.

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov
Stasiakov
Stasiakov

Ten tydzień rysuje się w nieco zieleńszych? barwach - czyi P* zaczyna mi nieco oddawać. Dzisiejsza sesja bardzo udana, dobry nastrój, koncentracja, a do tego tak żarło, że szkoda od stołów odchodzić. Zmniejszyłem liczbę stołów do 4 i chyba to robi różnicę (bo zaczynałem grać na 6). Jednym z tych 4 stołów jest zoom i nawet fajnie się to sprawdza. Problemy zaczynają być jak na każdym jest akcja. A tak to do ogarnięcia.

Poker Spielberg Stars

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

Ok. Nadszedł czas na cotygodniowe podsumowanie. Powoli się odkuwam i przygotowuję na NL5. Jak wszytsko dobrze pójdzie to może uda się w przyszłym tygodniu znowu spróbować. Ponownie udało się przekroczyć zakładane 5k rozdań więc jestem zadowolony.

Zastanawiam się na zmianą pokerromu jeśli ktoś jest w stanie porównać oferty WH czy 888 i powiedzieć jak tam wygląda gierka (poziom, ruch) jak jest z RB i pormocjami to będę bardzo wdzięczny :]

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

Ten tydzień całkiem ok. Udało się zrobić ponad 10k rozdań czyli 2 razy więcej niż zakładane. Zacząłem korzystać również z triala HM2. Dzięki niemu widzę, że w rozgrywkach na zoomie jestem na minusie. Chyba w tym tygodniu z niego zrezygnuję na rzecz kolejnego zwykłego stołu. Jednak selekcja dużo daje.

Może ktoś się orientuje - jeśli jadę nad pomarańczową linią to znaczy że mi farci? :D

11864 rąk
+15,04$
6,7bb/100

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Napisane przez Stasiakov
Może ktoś się orientuje - jeśli jadę nad pomarańczową linią to znaczy że mi farci? :D

Dokładnie tak - pomarańczowa linia pokazuje Twój wynik, gdyby losowość była wobec Ciebie neutralna ;)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez arkhos

Napisane przez Stasiakov

Dokładnie tak - pomarańczowa linia pokazuje Twój wynik, gdyby losowość była wobec Ciebie neutralna ;)

A jeszcze dokładniej - farci Ci przy All-In przed ShowDownem.

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

to jest dziwne bo bym p[amiętał takie sytuacje - wiem, że w pamięci zapadają tylko bad beaty ale mimo wszytsko ... Kojarzę tylko raz jak wygrałem z AKs vs QQ. Ale nie ważne, ważne że to w zasadzie różnica około dwóch sytuacji (tak wynika z wykresu :D)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez Stasiakov
to jest dziwne bo bym p[amiętał takie sytuacje - wiem, że w pamięci zapadają tylko bad beaty ale mimo wszytsko ... Kojarzę tylko raz jak wygrałem z AKs vs QQ. Ale nie ważne, ważne że to w zasadzie różnica około dwóch sytuacji (tak wynika z wykresu :D)

Zielona jest powyżej pomarańczowej nie tylko jak wygrasz z gorszą ręką.
Jeżeli 3 razy wygrasz All-In preFlop AA vs KK (czyli mając dużą przewagę equity) to wg pomarańczowej powinieneś być na (3x100BB)*82% - (3x100BB)*18% = 192BB
Jak wygrasz Flipa to masz pomarańczową poziomo a zieloną w górę.
a według zielonej będziesz 300 BB - czyli sporo wyżej - chociaż jakiegoś specjalnego farta nie miałeś.
Sytuację gdy wygrałeś AK vs QQ masz na wykresie koło 3200 rozdania, gdy pomarańczowa w dół a zielona w górę.

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov

Dzisiejsza sesja sza bardzo dobrze. Jednak niestety ostatnie kilka rozdań i wiekszość ugranych $ odeszła w zapomnienie ... :(
To wszytsko przez te krakanie o pomarańczowej linii :P

Tak się przegrywa z 72% na flopie
Tak bodaj z 78%
Czy jest tutaj miejsce na fold?
Nawet CallingStations mnie ogrywają

Na pocieszenie mam quada

Odpowiedz
Cytat