Skip to forum
Sięgnąć po gwiazdkę...

Notifications
Clear all

Sięgnąć po gwiazdkę, a najlepiej gwiazdy

16 Posts
3 Users
17 Reactions
580 Views
Watherek

Zawsze gdy zakładałem bloga myślałem że wszystko się zmieni, że to cudowna metoda na wygrywanie otóż nie. Jednak jest to świetne archiwum własnych słów przemyśleń i źle rozegranych rąk. Dlatego podchodzę do blogowania kolejny raz. Po raz pierwszy chcę poświęcić się grze na 100%, bo czasu "beztroski" nie zostało wiele. Po przygodach na erasmusie i zwiedzaniu Europy przyszła chwila na powrót do gierki. Gram 45 osobówki za 1.5$ dorzucając do tego mtt.
Najbliższy cel jaki chcę osiągnąć to zdobycie gwiazdki za gry 2$ under. Aktualnie jestem na dobrej drodze, jedynie trzeba zwiększyć volume.
Wyniki z ostatniego tygodnia

Spoiler

Zredaguję również powstałe już posty o podróżach i wrzucę je do tego bloga, jak i postaram się stworzyć nowe dotyczące ostatnich miejsc moich podróży. Może zainspiruję kogoś do małych wakacji.

Reply
15 replies
Watherek

Dobrze nie zacząłem pisać a blog już umarł. Ostatnie dwa miesiące zamiast na grindowaniu spędziłem w podróży oraz ostatnie tygodnie w pracy przy winobraniu(jak masz plecy z tytanu to praca idealna dla Ciebie). Jeśli kogoś interesuje jak taka praca wygląda od kuchni to przy okazji mogę opisać typowy dzień pracy.

Założenia pokerowe za bardzo mi się nie zmieniły, gram dalej sng 45 osobowe za 1.5$ dokładając do tego micro mtt. Wczoraj i dzisiaj wpadły solidne wyniki w mtt.

Spoiler

Reply
Watherek

W mtt ocieram się cały czas o semi ft i nie chce dać więcej. SNG przez ostatnie dni to duży zjazd, jednak w ostatecznym rozrachunku kilka KO w 44 wygranej z satki pokrywają wszystkie straty. i tydzień kończę sporym plusem.

Reply
Watherek

Przyszedł czas na podsumowanie poprzedniego nieregularnego miesiąca. Pomimo sporych problemów w ostatnich 2 tygodniach i codziennych srogich batach spowodowanych mieszanką tiltu słabej gry i bad runem kończę miesiąc na minimalnym plusie. Moja gierka na 45 ostatnio nie wyglądała zbyt kolorowo i wszystko co wypracowałem wraz z czasem zaczęło topnieć i koniec końców wykręciłem zawrotne roi 1% na 1.5$ i zanotowałem spory - na 0.50 centach.Na poprawienie sobie nastroju postanowiłem kupić nowy fotel, tak aby wygodniej się przegrywało flipy. Jeśli w tym miesiącu nie przycisnę i zacznę grać super gierkę to szansa na gwiazdkę do końca roku jest nierealna. Jednak bardziej niż na gwiazdce zależy mi na poprawnej grze, w tym celu schodzę z 1.5$ niżej aby modyfikowanie gry było mniej bolesne w przypadku notowania strat, w najgorszym wypadku czeka mnie reload. Odpuszczam również wszystkie satki do mtt powyżej 1.1 dolara jak i samo mtt rejestrowane z directa.
W celu poprawienia motywacji czas ponownie wstąpić w szeregi MBC i zacząć wykręcać przyzwoite volume.
Plan na najbliższy tydzień to zagrać 650 sng
Roll początkowy: 80$

Reply
Watherek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 420
Zysk/strata: +6$
Aktualny bankroll: 86
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):1

Reply
Watherek

W ostatnim tygodniu volume nie wyrobiłem robiąc sobie dwa dni wolnego na ufc i wycieczkę do baru. W tym tygodniu ufc oglądałem w tle grindując a i tak ilość sng się nie zgadza, jednak jak dodam do tego wszystkie satki mtt to norma została wyrobiona. Wczoraj i dzisiaj zagrałem bardziej agresywniej dodając 2.5$ 180os i 3.5$ 45os i jestem w miarę zadowolony. Szczególnie z 180 gdzie kilka razy wpadło FT w tym 2 razy HU w jednym nie miałem za wiele do powiedzenia bo zaczynałem go z 3bigsami więc za wiele się nie nawojowałem. HU które wygrałem bardziej przypominało paraolimpiadę niż dobrą gierkę, chociaż kilka akcji wyszło całkiem spoko pomimo kiepskich kart i agro donka po drugiej stronie, zwłaszcza że zaczynał z przewagą 3:1 w chipsach. 1.5$ bez zmian, znam praktycznie wszystkich regów i coraz częściej udaje mi się być ponad ich range`m. Gdyby nie dzisiejszy srogi spadek było by całkiem ładne roi tygodniowe a tak jestem b/e na tych gierkach i 180 jak i rb ratują profit tygodniowy. Do profitu zliczam tylko sng które nie są satkami i rb.
Najważniejszym celem na przyszły tydzień jest trzymanie koncentracji przez każde 55 minut gry, bo chyba z tym mam największy problem i czasem czy to missclickiem czy totalnie z dupy zdarzy mi się spasować rakiety pre jak i callowac pushe z J2 za +20bb.
Zawalczę również o golda brakuje 1200 VPP do wbicia w 10dni.

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 576
Zysk/strata: +136,05
Aktualny bankroll: 222.5
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):2

Spoiler

Reply
Watherek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 437
Zysk/strata: -209.91
Aktualny bankroll: 12.59
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):3

Reply
Watherek

Wypada napisać kilka słów o tym co się stało z rollem. Postawiłem sobie w zeszłym tygodniu ambitny cel wbicia golda, i mimo tego że mega się rozchorowałem to pierwsze dwa dni starałem się grać, i w te dwa dni grając słabą gierkę zboostowałem większość przez niekontrolowanie BI Zgame wynikające w dużej mierze ze zmęczenia. Gdyż nie za mądrym jest granie sesji po kolejnej nieprzespanej nocy spowodowanej chorobą. Odchorowałem zeszły tydzień mocno na rollu i zdrowiu, i mogłoby się wydawać że sytuacja jest dramatyczna i wizja torby jest nieunikniona, jednak z pokorą zszedłem na najniższe 45 i aktualnie buduje rolla od nowa na 50 centówkach z komfortowym +100BI bez reloadu.
Cele na grudzień:
Zagrać 3.5k gierek 45 osobowych
Kupić Mental Edge
Zacząć w końcu redagować posty o podróżach jak zapowiadałem w Lipcu :ayfkm:

Reply
jejeejej

Bardzo chętnie poczytam o podróżach :)

Reply
Watherek

W zeszłym tygodniu nie było update`u więc podsumuje teraz 2 tygodnie za jednym razem.
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: -
Zysk/strata: 181,44
Aktualny bankroll: 194,03
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):5
Rolla ratuje MTT, więc wypada dodać mtt do MBC i tym samym podwyższyć cel do zakładanego minimum z mtt na 5k
Dość luźne atakowanie wyższych stawek nie opłaciło się, przeglądając wyniki z ostatnich miesięcy to jestem praktycznie wszędzie na minus jedynie 1.5$ jakoś dają radę się obronić jednak z roi 3% . Więc dużo pracy trzeba włożyć.

Reply
Watherek

Napisałem tak z pół posta odnośnie Andaluzji i straciłem wenę, wrzuciłem do worda i czeka na dokończenie. Grałem wczoraj 11$BB z satki i szło mega dobrze przez długi czas byłem w TOP 3, sporo fajnych KO zebrałem, aż się zesrało straciłem pół stacka w kilku spotach i przy 30 left wrzuciłem AJo z środkowej za 20bb do otwierającego gościa x2 i o ile mój push nie był najlepszej jakości zagraniem to pokazanie 77 przez niego to totalna zaskoczka, spodziewałem się minimum tam +AQs i TT+ chociaż i tak siedząc na stole przez ponad 1.5h prezentowałem dość solidny image i zawsze na showdownie pokazywałem nutsy pewnie wrzucił tak szeroko aby połasić się na bounty, złapał seta na turnie i mimo że minimalnie byłem z przodu na flopie łotrzyk nie dał.
Pomimo iż nie słucham muzyki tego typu to po koncercie woodstockowym bardzo przypadli mi do gustu i wraz z przesłaniem muzyczki, jutro też jest dzień.

Reply
Skibcio

Tak generalnie to raporty wstawiamy tylko z ostatniego tygodnia, jeśli jakiś tydzień pominiesz to i danych z niego nie ma sensu wstawiać ;) Tak na przyszłość tylko mówię, tzn. piszę :)

Reply
Watherek

Napisane przez Skibcio
Tak generalnie to raporty wstawiamy tylko z ostatniego tygodnia, jeśli jakiś tydzień pominiesz to i danych z niego nie ma sensu wstawiać ;) Tak na przyszłość tylko mówię, tzn. piszę :)
Poprawię się w przyszłości już nie będę edytować :P
Dobry początek sesji

Słaby push sb vs bb jeśli wziąć pod uwagę ICM, zjebałem po całości więc szkoda że tylko 3.

Reply
Watherek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 735
Zysk/strata: -54
Aktualny bankroll: 140,03
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):6

Reply
Watherek

Leci urlop i zrobię dopiero podsumowanie jak wrócę po nowym roku.

Reply
Skibcio

:sifflote:

Reply