Skip to forum
ilość, a nie jakość...

Notifications
Clear all

ilość, a nie jakość NL2 :D

204 Posts
26 Users
76 Reactions
7,155 Views
xkwlx

Witam:) Mam na imię Mateusz, lat 25!
Pracuję, kopię piłkę, trenuję dzieciaków w piłeczkę oraz wędkuje w wolnych chwilach:)
Gram cesha 12-16 stołów start NL2
Blog zakładam, bo zapisałem się do MBC Pjona!

Reply
203 replies
Azkalle

SH, FR ?

Powodzenia ! ;)

Reply
xkwlx

Siema! Gram SH

Reply
xkwlx

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 16435
Typ gier: cash
Zysk/strata: 60.63
Aktualny bankroll:90.80
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):1

WYNIK
Na razie gra mi się dobrze, choć parę sesji niestety miałem na niezbyt dużym skupieniu, więc wydaje mi się, że wynik mógłby być nieco lepszy:)
poziom na nl2 bardzo słaby masa fiszy dobijam do 250$ i uciekam na NL5.Pjona

Reply
xkwlx

W tym tygodniu zamierzam rozegrać 20k rozdań, będzie dosyć ciężko bo masa obowiązków praca, treningi swoje 3 razy w tyg, treningi z dzieciakami 2 razy w tyg, do tego mecz w Sobotę, no i czas dla narzeczonej też trzeba znaleźć.Przy dobrej organizacji czasu powinienem dać radę.Obecnie gram 12 stołów, ale odkąd używam hotkeysa, spokojnie mogę tą liczbę zwiększyć myślę, że 16 będzie optymalne:)Powodzenia przy stołach miśki!:)

Reply
xkwlx

Siema!
Obecnie gram na 2 monitory 18 stołów i jest to chyba dla mnie najbardziej optymalne, brakuję mi trochę programu do automatycznego TimeBanku...jest jakiś darmowy?, a jeżeli nie ma, to jaki program polecacie z płatnych?
przy 12 stołach po 20k miałem winrate 18bb/100, zobaczymy jak to pójdzie przy 18....
Kasjera sprawdzam raz w tygodniu, więc w Niedziele pokaże wykres to sam uskrobałem :)
Pjona!

Reply
fruzia

Napisane przez xkwlx
jaki program polecacie z płatnych

jeżli grasz na starsach to tylko i wyłącznie: https://www.tableoptimizer.com/
Nasz kolega z forum jest jego autorem więc warto wspomóc polski bussiness (a "przy okazji" to najlepszy tego typu program na rynku)

Reply
xkwlx

dzięki wielkie:)
Widzę, że ma też opcję zamiany $ na BB co też jest przydatne, mógłbym sobie dużo bardziej wygodniej mieszać stawki:)
Jest do niego gdzieś jakaś instrukcja, poradnik po Polsku lub Angielsku?
Pozdrawiam:)

Reply
fruzia

raczej nie ma, ale jest bardzo prosty i intuicyjny IMO
w razie czego pytaj tutaj: TO
zresztą jest wersja demo na miesiąc więc bez problemu ogarniesz

Reply
WujekGrga

Szacun, zaczynać NL2 grając 12 stołów i po pierwszym tygodniu zysk 60$.
Długo się uczyłeś wcześniej, od jak dana grasz?

Reply
xkwlx

Hej:)
Pierwsza styczność z pokerem i PokerStrategy to jakieś 4 lata temu, dużo czasu spędzałem na naukę, bardzo dużo filmików oglądałem, jakieś 4h treningów z Rusherem, ale wyglądało to tak, że jak miałem zapał to nauka, dużo gry itd zapał trwał 2 miesiące a potem pół roku 0 kontaktu z pokerem itd....
Obecnie mam dużo obowiązków, ale znajduję też czas na pokera i chce grać miesięcznie ok 100k ok 2h dziennie wychodzi:)
Mam cel i do niego dążę, ale nie chce grać NL100 itd, chciałbym być wygrywającym graczem na NL10 grając 18 stołów.
Jak grałem rok temu to grając 8 stołów NL2 po 100k miałem 15bb/100, ale wiele od tego czasu zmieniłem tzn.
-Table Scaner
-nie gram w stacku teraz, tylko na 2 monitory
Te zmiany dużo dały, choć w przyszłym tygodniu chce zakupić jeszcze TableOptimazer i będę już miał wszystko co potrzebuję:)
Zamierzam ugrać 1000$ i za 80% tej sumy kupić sprzęt wędkarski, a za pozostałe shopping dla mojej narzeczone(uwielbia ubranka, jak każda)
A Ty co grasz i jak Ci idzie?Pozdrawiam i powodzenia przy stołach:)

Reply
WujekGrga

Napisane przez xkwlx
Pierwsza styczność z pokerem i PokerStrategy to jakieś 4 lata temu, dużo czasu spędzałem na naukę, bardzo dużo filmików oglądałem, jakieś 4h treningów z Rusherem, ale wyglądało to tak, że jak miałem zapał to nauka, dużo gry itd zapał trwał 2 miesiące a potem pół roku 0 kontaktu z pokerem itd....
Obecnie mam dużo obowiązków, ale znajduję też czas na pokera i chce grać miesięcznie ok 100k ok 2h dziennie wychodzi:)
Mam cel i do niego dążę, ale nie chce grać NL100 itd, chciałbym być wygrywającym graczem na NL10 grając 18 stołów.
Jak grałem rok temu to grając 8 stołów NL2 po 100k miałem 15bb/100, ale wiele od tego czasu zmieniłem tzn.
-Table Scaner
Te zmiany dużo dały, choć w przyszłym tygodniu chce zakupić jeszcze TableOptimazer i będę już miał wszystko co potrzebuję:)
Zamierzam ugrać 1000$ i za 80% tej sumy kupić sprzęt wędkarski, a za pozostałe shopping dla mojej narzeczone(uwielbia ubranka, jak każda)

Styczność z pokerem podobnie, ale możne od 2 miesięcy trochę bardziej się przykładam. Oglądam więcej materiałów, ale mam bardzo kiepskie volume. Chce się na tym skupić teraz. Musze jakoś znaleźć sposób jak usystematyzować grę z moją pracą (sytem 24h ;)) W sumie to zaczynam.
Gram SH, ale maks 4 stoliki bo na lapku ;) Zastanawiam się nad zoomami etc. lepsze volume, ale nie wiem czy jestem w stanie tak grę garnąć.

Reply
WujekGrga

Napisane przez xkwlx
-Table Scaner

Styczność z pokerem podobnie, ale możne od 2 miesięcy trochę bardziej się przykładam. Oglądam więcej materiałów, ale mam bardzo kiepskie volume. Chce się na tym skupić teraz. Musze jakoś znaleźć sposób jak usystematyzować grę z moją pracą (sytem 24h ;)) W sumie to zaczynam.
Gram SH, ale maks 4 stoliki bo na lapku ;) Zastanawiam się nad zoomami etc. lepsze volume, ale nie wiem czy jestem w stanie tak grę garnąć.

Reply
RubinPlayer

Gratuluję mega profesjonalnego podejścia. :f_thumbsup:
Szacun. :f_drink:

Reply
xkwlx

Zastanawiam się nad zoomami etc. lepsze volume, ale nie wiem czy jestem w stanie tak grę garnąć

hmm zoom spoko, ale ja zdecydowanie wolę zwykłe stoliki, na których mam na prawdę ogromną liczbę fishy.
Jeśli masz BR na NL5 to graj sobie 4 stoliki zwykłe, oglądaj filmy,a analizuj i będzie elegancko ...
Najważniejsze to nie tiltować na mikro, oraz grać z fishami. Często śledzę różne blogi i ludzi tylko narzekają, że przegrali AA vs KK etc.Nie pamiętam kiedy ostatni raz narzekałem na takie rzeczy, więc tez polecam filmy Leszka:)Pozdrawiam i dawaj znać jak Ci idzie:)

Gratuluję mega profesjonalnego podejścia. :f_thumbsup:
Szacun. :f_drink:
:f_drink::f_drink::f_drink::f_drink:

Reply
jejeejej

Może jakiś filmik z gry zrobisz? :D

Reply
xkwlx

Może jakiś filmik z gry zrobisz? :D

Jak będę miał na 18 stołach na normalnej próbce winrate w granicach 15bb mogę coś nagrać na 6 stołach, ale u mnie to po prostu tylko wyciąganie staków od fiszy, podobnie jak SJS, więc nic specjalnego:)

Ps.odwiedziłem Twojego bloga i trafiłem na stronę 54-55 i zobaczyłem zdjęcie z Pienin i z moich ukochanych 3 koron, więc ląduję w ulubionych, w pracy mam dużo czasu to przeczytam całego:)
Jakie limity grasz i jak idzie?Pozdrawiam:)

Reply
jejeejej

Doszłam do nl10 ale z racji na to, że poker strasznie dużo czasu mi zabierał (co przekładało się na życie prywatne, zaniedbywanie innych obowiązków, etc.) a dodatkowo pojawił się projekt ustawy (który mocno namieszał) odpuściłam grę. Wypłaciłam ponad 250€ i z tego co zostało rekreacyjnie (na telefonie w pracy) gram sobie nl2 :D

Reply
xkwlx

Dlatego teraz spędzam 0 czasu na NAUKĘ, tylko gram i to jak mam czas, przy dobrej organizacji 1-2h dziennie to nic wielkiego, wiem że stać mnie na wygrywanie na mikro i ich się będę trzymał auuuu:)
A co do tej ustawy to szczerze wątpię by weszła ona w życie, ale w razie czego muszę do końca roku ugrać jakieś 2k$ i kupić sprzęt wędkarski

Spoiler

Wiem, wiem ambitny cel:milord:

Reply
jejeejej

O łowisz :D ja ostatnim czasy też zostaje zaszczepiana tym hobby i muszę przyznać, że fajna sprawa :D nauczyłam się już sama odhaczać rybki (mega wyzwanie :D to było ) ale jeszcze żadnego większego okazu nie złowiłam :D Co Ty za sprzęt chcesz kupić za tyle hajsu? :D

Reply