Skip to forum
Notifications
Clear all

Od zera (11$) do bohatera

104 Posts
23 Users
65 Reactions
5,783 Views
siekov

Witam wszystkich. Jest to moje 3 (mam nadzieję ostatnie) podejście do bloga. Zakładam go jako zastrzyk motywacji, żeby ruszyć tą leniwą dupę. Lubie rywalizację więc zapiszę się też w Mega bankroll challenge. Jestem optymistycznie nastawiony i mam nadzieję, że szybko mi to nie minie. Dodam też, że przez ostatnie parę lat miałem strasznie lipnego starego laptopa gdzie często wifi mi padało, lub się on/off sam z siebie. Dlatego też grać się nie chciało. Obecnie posiadam od tygodnia nowego laptopa więc, po takiej przerwie nabrało się ochotę na gierkę. Mam też pewien problem odnośnie tego laptopa gdzie nie działa mi HM2. Więcej znajdziecie tutaj. Może znajdzie się w końcu jakaś dobra osoba która mi pomoże ;)

Może krótko opowiem - co? jak? z czym? odnoście gierki

Więc jestem wielbicielem MTT jednak nie dość, że jestem tam ryba i długo nie grałem tej odmiany oraz moja sytuacja nie pozwala mi grac zbyt często MTT, musiałem wymyślić coś innego. Dlatego mam zamiar grac spiny, których dopiero się będę uczył. W obecnej sytuacji jest to chyba najlepsza opcja, a z czasem może zacznę coś klikać w MTT jak poduczę się i $ pozwolą. Pogram też jakieś małe SnG typu 0,50$[45]. Karierę zaczynam dokładnie do 11$ czyli tak jakby od zera (jak w tytule). Co jeśli je stracę? Zrobię kolejne podejście, a jak nie wyjdzie to znów kolejne, aż w końcu ruszy maszyna i nikt nie zatrzyma ;)

Teraz może coś o samych spinach. Cel to rozegranie 500 turniejów do końca września na 1$, a następnie złożenie aplikacji wiadomo gdzie ;)
Jaki jest cel finansowy? Bodajże do końca roku zostało 3,5miesiąca, więc tak na szybko cel to do końca roku 3k$ na koncie. Jak to mówią zawsze celuj wysoko, bo nawet jeśli nie trafisz w księżyc, zostaniesz między gwiazdami ;)

Może jeszcze coś z celów osobistych. Obecnie mam 25lat. Za jakieś 3 lata chciałbym zadebiutować na jakieś scenie kulturystycznej/fitness. Dlatego zaczynam bardzo grubo z treningami na siłce i dietą. Ćwiczę od 1,5 roku jednak wiadomo jak.... w kratkę jak z pokerem.... Dlatego koniec opierdalania się. Co miesiąc postaram się też robić jakieś fotki dla porównania. Obecnie zima zbliża się dużymi krokami więc wiadomo, że to okres masowy. Moja obecna waga to 94kg przy wzroście 190cm. Chciałbym do marca dobić min. do 105kg, jedząc jak najmniej syfu, a później spalamy smalec ;) Wielu z was może powiedzieć - pff 10kg w 6miesiecy? słabo... jednak jak mówię nie chcę na syfie i nie chce być zalany... chcę to zrobić z głową.

To chyba byłoby na tyle. A no i co tydzień (raczej w nd) będę robił aktualizację jak mi idzie ;) a teraz zabieram się za gierkę. Pozdro

Reply
103 replies
Skibcio

:f_rolleyes:

Reply
siekov

Mały update przed weekendem, gdyż pękła setka :)

Wszystko idzie w dobrym kierunku i nie ma opierdzielania się ;) Może zacznę od siłowni. Zjechałem każdą partię mięśniową i mam mega zakwasy. Moja siła po wakacyjnej redukcji mega spadła z czego nie jestem zbytnio zadowolony. Jednak forma jakoś wróci. Waga wykazała dokładnie 92,8kg na starcie wyznaczonego celu.

Co do pokera. Rozegrałem tak na prawdę 3 dni z których wychodzi ok 6/7h a zarazem 100 spinów. Pokera muszę godzić z pracą i siłownią więc termin napięty dlatego też gram spiny. Uważam, że ta 100 w ciągu pracowitego tygodnia jest spoko. W sobotę i nd celuję w kolejną 100. Jak tak dalej pójdzie myślę, że bez problemu do września rozegram te 500 gierek. Jeśli chodzi o $ bo to chyba interesuję każdego. 1 dzień był mega.. po 30min z 11$ zrobiłem 26$ a potem wszystko mnie niszczyło, aż zostało mi 14$. Suma sumaru 3$ na plus. 2 dzień to ogromne bęcki ciąg dalszy.... Lali mnie niesamowicie... Zostało mi 6$ z którymi przystąpiłem do dnia 3. No i po przeanalizowaniu tego jak grało mi się kiedyś na 3$ postanowiłem troche zaszalec i wskoczyłem na 2 spiny 3$. Była to mega decyzja, gdyż widzę inne podejście graczy na stawkach 3$ a 1$, gra mi się dużo lepiej i bardziej komfortowo. No a na koniec tego 3 dnia z 6$ skoczyłem na 48$ :) tak więc mam 48$ po 100 spiach i z takim stanem będę przystępował do weekendu gdzie chce trochę przysiedziec i pograc więcej ;) Sądzę, że tragedii nie ma, no i do końca wyzwania 500 gierek skupiam się już tylko na spinach 3$.

A no i tu jeszcze pytanie odnośnie mojego problemu z HM2 o którym pisałem w 1 poście. Dalej problem nie rozwiązany i proszę o pomoc. Pozdro!

Reply
streetballplayer

Cześć,

atakowanie $3 z takim bankrollem sądzę, że może skończyć się szybką torbą. Szczególnie, że sam się przekonałeś jak spiny potrafią niszczyć na $1.

W przypadku jeśli nie masz zamiaru robić wpłaty to radziłbym ostrożniej z atakowaniem wyższych limitów.

Reply
siekov

Napisane przez streetballplayer
Cześć,

atakowanie $3 z takim bankrollem sądzę, że może skończyć się szybką torbą. Szczególnie, że sam się przekonałeś jak spiny potrafią niszczyć na $1.

W przypadku jeśli nie masz zamiaru robić wpłaty to radziłbym ostrożniej z atakowaniem wyższych limitów.

Wiem, domyślam się, że dla wielu może byc to głupota, jednak czuje się bardziej komfortowo na 3$. Oczywiście jeśli BR zniknie, to będzie kolejna wpłata, jednak nie biorę tego na poważnie i mam nadzieję, że się uda się ominąć już kolejnych wpłat. Jak to mówią nadzieja matką głupich, jednak matka kocha swoje dzieci :D Jestem optymistą ;)

Reply
siekov

Update 1
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 208 spinów
Typ gier: Spin & Go
Zysk/strata: 14$
Aktualny bankroll: 25$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1 tydzień

-----------------------------------------

Tragedii nie ma, jednak mogłoby być lepiej. Volume jak najbardziej na plus, dzieląc pokera z intensywnym trybem życia. Chciałbym do następnego poniedziałku skończyć te 500spinow (wiec jeszcze bardziej przycisnę) i zgłosić się do SS, aby październik zacząć jeszcze intensywniej o ile mnie przyjmą, bo z cEV to szalu nie ma. Na 3$ mam +26 :/ Jeśli chodzi o program trakujacy to HM2 już naprawiony i działa, jednak spiny gram bez huda na razie. Nie ukrywam, ze jestem tez noga jeśli chodzi o ten program tak wiec tez ciężko mi analizować swoja gierkę i wyłapać największe błędy. Nie wiem jak ustawić huda pod spiny, ale tym zajmę się po tych 500 gierkach. Na ten tydzień chce obejrzeć wszystkie 3 filmiki uczniaka który zajął się gra na każdej pozycji. Moze to mi coś da więcej, bo widziałem chwile,ze tez tam hm2 się bawił. Silka cały czas na plus jak i waga gdzie już ten tydzen +1kg skoczyło :D Podsumowując tydzień na plus pod każdym względem i oby tak dalej ;)

Reply
siekov

Przepraszam za tak późny up jednak grałem do 3 w nocy, aby skończyć te 500 gierek w końcu. Potem drzemka 2h i właśnie spadam do pracy :/

Update 2
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 294 spiny
Zysk/strata: -150$
Aktualny bankroll: 0$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2 tydzień

----------------------------------------------------------

Co do tego tyg. Wykonałem zadanie z filmami. Kosztem siłowni bo byłem tylko 2x :/ Zobaczyłem 4 filmy ze spinów i od tego czasu wprowadziłem to w życie, a wariancja zaczęła mnie zabijać..... Sadzę, że moich błędów też się nie obylo, ale bez przesady.... kminiłem, na różne strony no ale nie wyszło, roll leciał i leciał w dol... zrobiłem 4 czy 5 wpłat... no ale cel był prosty 500 gierek. Nawet nie oglądałem jeszcze raz filmów, bo sadze ze namieszałoby mi to w głowie. Chce zgłosić się d smart spina teraz i od nich od razu przyswajać wiedze. Mam nadzieję, że mnie przyjmą, bo wkręciłem się ostro, a wyniki bardzo bardzo straszne... Takiej zajawki już dawno nie miałem i chcę się uczyć, a to dużo z mojej strony :P Najwiekszy plus jaki zauważyłem, to skupienie i mindset :D kiedys napeirdalalbym klawiatura myszka itd... teraz jest spokoj i trudno, chociaz czasami jest glosne kurwa np. w tym przypadku http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/20859677_DA4BD01EF3 jednak szybko sie ogarniam i staram sie grac tak jak powinienem. Nie wiem co tu dopisac, bo speisze sie do roboty wiec post na szybko. Narazie zglosze sie do smarta i nie gram sam, bo szkoda $ :/ pozdro

Reply
siekov

Hejka. Większość z was na pewno myśli, że się poddałem. Jednak ja miewam się dobrze. Co u mnie? Dużo... ale zacznę poklei.

SS odpisał, no i wiadomości, chyba wiadomo jaka.... przy tym cEV to się w pompkę mogę pocałować. Odpisali mi jakieś 1,5tyg temu i muszę zrobić 50/60 cEV. Tak więc od razu wziąłem się do roboty i w 2 dni sobie ogarniałem filmiki i streamy ze spinami. Do tego trochę pogrzebałem w ustawieniach. W czwartek (bodajże) zagrałem 1 małą sesje która wyszła dużo lepiej niż wcześniejsze. Pełen optymizmu chciałem grac i się uczyć aż.... no właśnie, pojawił się problem, bo w jednej chwili, moi dwaj przyjaciele, rozstali się kobietami. Jednego musiałem przygarnąć do siebie pod dach, a drugi rozpaczał jak niemowlę.... Tak więc nic kompletnie przez 1,5 tyg nie ogarnąłem, nawet nie odpaliłem, ani razu laptopa. Tak było intensywnie. Na szczęście, dziś jeden się już wyprowadził ode mnie, a ten drugi się ogarnął i wraca do żywych :) Tak więc powoli zaczyna się luz u mnie i zacznę znów gierkę, aby jak najszybciej zgłosić się do SS. Najpierw jednak pooglądam znów trochę filmików, żeby nie robić baboli przy stole. Podjąłem też decyzję, że będę grał tylko na 2 stolikach, jestem bardziej skupiony wtedy. Oczywiście w MBC żółta karta jak najbardziej słuszna. Biorę to na klatę, ale no czasami są sytuację losowe ;)

Update 3
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 0 spiny
Zysk/strata: 0
Aktualny bankroll: 0$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4 tydzień

------------------------------------------------------------

Właśnie jeszcze osobiście po za pokerem, cel z siłką. Podjąłem współprace z trenerem, a zarazem znajomym. Zrobił mi już plan dietetyczny i treningowy. Od jutra zaczynam to wprowadzać wszystko więc zobaczymy jak to wyjdzie. Jestem już po 2 treningach gdzie pokazał mi co dokładnie mam robić. Ciekawa opcja bo takim planem i sposobem nigdy nie trenowałem, ale jestem optymistycznie nastawiony ;) Także czas działać i ruszać na szczyt pod każdym względem :)

Reply
Skibcio

Co do MBC to nie ma problemu, ta kartka jest tylko dla osób, które rezygnują z forum i nawet nie dają o tym znać.

Średnio podoba mi się pomysł trzymania diety narzuconej przez kogoś, jeśli nie wie się dlaczego dane produkty są dobre, a inne złe. Mam znajomego, który stosuje się do zalecenia dietetyka, ale jak mu coś wypadnie i nie zje w odpowiednim momencie posiłku to mu się cały plan zawala i nie wie co robić, a trochę często tak się dzieje ;)

Reply
siekov

No niestety 1,5 tyg z życia wyjęte, jest troche zapierdziel, ale działam działam ! Dzis pierwszy raz pogram w końcu. Ogólnie nastawiam się na graniu 1/2 stolikach, żeby skupić się na maksa i wprowadzić parę opcji które się poduczyłem z filmików. No i grac tylko 1$ :P Zobaczymy jak to wyjdzie i ile spinów rozegram do końca tyg.

Co do treningów i diety, jest o zaufana osoba, a zarazem przyjaciel, chłop profesjonalnie się tym zajmuję a nawet za rok w mega zawodach startuje, więc pojęcie ma. Jeśli chodzi o dete miałem podobną jednak on mi skorygował pare opcji i mam tylko 4 posiłki co prawda. Po tym 1 tygodniu, na prawdę czuję się świetnie i wiem, że babola nie odpierdziela :) Narazie plan jest 2 miesięczny, czyli do początku grudnia. Potem zmiana w treningu i diecie. Wtedy też zapodam jakieś fotki, bo zmiana będzie na pewno ;) Kolejnego up co u mnie napiszę pewnie w nd/pon a teraz działam. Pozdro

Reply
s4m4r

Widzę mamy podobne parametry fizyczne :f_drink: U mnie 195cm i ok. 95kg wagi. Ja wracam po kontuzji i kończę teraz drugi tydzień Full body workout. Jakieś suple coś? :gl: na stołach i na siłce

Reply
siekov

Oj supli to mam od H... i ciut ciut :D pół pokoju chyba hehe ale teraz trenejro każe używać standard, czyli białko, kreatyna mono, argnina, no i witaminy, ogólnie jestem mega zadowolony z treningu i diety już po 1 tygodniu. Właśnie zbieram się na kolejny, a potem gierka bo w końcu weekend ;) Pisze też z tego względu, że wziąłem sobie PT4 na 30 dni i dla mnie ciemna magia. Każdy mówi, że lepszy do spinów więc testuję. Więc tu też moje pytanie jak na PT4 sprawdzę swoje cEV?
Powiedzmy to jest mój wykres (nie patrzcie na staty, bo to nie ważne, że mało gierek itd) chodzi mi o samo liczenie. Którą linie dzielę przez ilość turniejów?

PS. Co do spinów chyba coraz bardziej ję rozumiem, no i idzie chyba powoli w dobrym kierunku ;)

Reply
tigerek73

Net Expected dzielisz na ilość turków.

Reply
s4m4r

U mnie też standardowo, mono, bcaa, białko wpieprzam jak widzę braki w diecie, czasem jebnę przedtreningówkę jak nie czuje się dość pobudzony, od listopada wrzucam sobie jakiś spalacz _drink:

Reply
s4m4r

U mnie też standardowo, mono, bcaa, białko wpieprzam jak widzę braki w diecie, czasem jebnę przedtreningówkę jak nie czuje się dość pobudzony, od listopada wrzucam sobie jakiś spalacz _drink:

Reply
siekov

no o bcaa zapomniałem, oczywiście tez używam ;) Przed treningówka to dla mnie ściema, jakoś nie działa na mnie, wole wypić kawę, a tym bardziej jak na co dzień nie pijam :P Trening i dieta jak najbardziej na +, jak co nd się mierzyłem z rana i w pasie/biodrach w tydzień zjechałem 3/4cm, a reszta została w swoich wymiarach więc będzie talia osy! :) jestem ciekaw co to będzie na koniec roku.

Dobra pierdu pierdu, a tu blog pokerowy przecież. UP trochę opóźniony niestety, ale inaczej nie było możliwości z przyczyn raczej znanych :P Z gierką też było słabo, no i jak mówiłem grałem tylko 1 stolik na skupieniu w 100%. Ciągłe skupiam się na teorii/treningu/analizowaniu. Chociaż ostatnimi czasy czasowo na prawdę jest ze mną źle :/ Mam nadzieję, że lada moment to się wyprostuję i poświecę więcej czasu na pokera. Ogólnie wpłaciłem 11$ i zacząłem znów gierkę i testy. Chipsy lepiej niż wcześniej tylko $ się nie zgadzają :P nie mam pojęcia dlaczego w sumie. Moje cEV to 59 (30 lepiej, a zarazem 2x więcej niż wcześniej :P) Próbka mała wiadomo, ale jak mówię, więcej teorii i grany 1 stolik tylko

Update 4
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 50 spiny
Zysk/strata: -8$
Aktualny bankroll: 3$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5 tydzień

Napisane przez tigerek73
Net Expected dzielisz na ilość turków.

Dzięki też tigerek za wytłumaczenie ;) Co do PT to fajna opcja, ale licencja 30 dniowa darmowa mi sie już skończyła (kuśwa jak ten czas zapierdala :O - trzeba się w tym tyg bardziej wziąć za siebie...)

Jeśli chodzi i postawienia to cel jest prosty. Podwoić liczbę gier. Czyli z 50 w tym tyg zagrać min. 100 oczywiście cEV ni huja nie może byc gorszę od obecnego ;) pozdro

Reply
Skibcio

Xeestera sprawdź. Jest w dziale oprogramowanie. Też powinna być darmowa licencja na 30 dni, a później 8.99€ za rok.

Reply
siekov

Mam HM2 z licencja, ale pogloski sa ze jest do bani jesli chodzi o spiny. Dlatego tez zarobie na pt4 :P kuswa mam taka ochote na gierke I nauke, a ciagle jaki problem.... mimo to cel musi byc osiągnięty

Reply
tigerek73

Nie wiem czemu słyszałeś że HM2 jest do bani. To jest o wiele lepsze narzędzie do analizy, od groma filtrów , stat, iitp.
Jedynie czego nie robi to nie oblicza samemu cev. No i na wykresie nie widać tych magicznych wyliczeń. Ale są gdzie indziej w raportach. Jak dojdziesz do 15$ to se weźmiesz za dniówkę PT4. :f_thumbsup:

Reply
siekov

Napisane przez tigerek73
Jak dojdziesz do 15$ to se weźmiesz za dniówkę PT4. :f_thumbsup:

haha rozbawiłeś mnie teraz :) ale co racja to racja, taki cel chyba będzie trzeba obrać :P

a co do mnie to dziś troszkę pograłem, no i po raz kolejny cEV ok. 100, ale $ się nie zgadzają :/ więc teraz pytanie, ocb? czemu cEV się zgadza, a znów dokładam do interesu? uważam, że +60cEV jest ok, chyba, że się mylę? fakt faktem wariancja, mnie dziś zabiła strasznie, szczególnie na river :D i tu widzę też plusy, że się zbytnio tym nie przejmowałem i grałem swoje, więc mindset coraz lepiej ;) no, ale mimo to, co jest grane? może ktoś mi wyjaśni?

Reply