O mnie:
Spoiler
Mam na imię Dominik, 20 lat.
Przejdę od razu do pokera, gdyż to przecież priorytet: ![]()
Pierwsze kroki stawiałem około 5 lat temu, gdy wybiła osiemnastka troszeczkę bardziej wtajemniczyłem się w tą rywalizację.
Próbowałem różnych formuł NL Holdema, w poszukiwaniu czegoś dla mnie. Ostatecznie zdecydowałem się na Cash FR NL5, poszło całkiem całkiem. Zmieniając na SH NL10 juz bylo b/e (choc w obu przypadkach nie było zbyt dużych próbek).
Jednak z bonusem stack znowu sie zwiększył.
Niestety w naiwnej głowie oczywiście gdzieś się chciało spróbować MTT, a potem marzyły się od razu NL25 i oczywiście kończąc historie: wywaliłem wszystko. :f_mad::f_mad::f_mad:
Była spora przerwa, granie rekreacyjne i po roku doszedłem do wniosku, że mimo iż nie gram często ten poker ciągle gdzieś jest, w sumie jedno z głównych zainteresowań, pomimo braku regularnej gry.
Jak to z pasją bywa nie należy jej zaniedbywać,
tęskniło się trochę do częstszej gry. Dodatkowo z finansami nie najlepiej, zatem takie dokładanie co jakiś czas średnio mi pasuje.
Doszedłem do wniosku, że realizacja hobby samowystarczalnego to jednak dobry pomysł (niech chociaż na siebie zarabia).
Tym bardziej, że skosztowałem kilka razy gry Live (A koszta większe) i niesamowicie mnie oczarowało. Niestety z różnych przyczyn rzadko mam okazję gdzieś sprawdzić swoje możliwości, tak więc być może pokaźniejszy roll w przyszłości bardziej by mi to umożliwi.
Na to wszystko jeszcze !pis macha grubym paluchem, co prawda nie biorę tego zbyt poważnie do siebie, to jednak przeświadczenie o zakazie gry jeszcze bardziej mi kręci chęć do łupania!
Co prawda gdyby zablokowali zanim zdążę się nakraść
, a narobią apetytu, to co z tego? Lubię to po prostu, więc czas wrzucony do tego wszystkiego i tak nie będzie czasem straconym.
Co będzie grane? Niestety albo i stety najbardziej pociągał mnie pospolity NL Holdem , czyli oczywiście Cash i MTT, nie zmieniło się to do dziś.
.
Na tą chwile skupie się na Cashu i odbudowie rolla. Ostro się zakurzyłem przez ten czas ,,rekreacji" karcianej.
Na szczęście ostatnio nadgoniłem i odświeżyłem informacje oraz praktykę, wydaję mi że jest lepiej niż było, do tego bogatszy o doświadczenie z torbą , z licznymi tiltami itd itd... Po prostu jestem bardziej świadomy niż to było 2 lata temu,
choć oczywiście przez brak praktyki wracając
2 tygodnie temu do gry, momentalnie poker przypomniał mi że pokora to rzecz święta. Ten blog miał się zaczynać od NL 10. Tzn. zacząłem od NL5, szybko jednak
zrobiłem stack który chciałem na NL10, ale od pewnego momentu ciągłe granie na tilcie i dawne zmory mindsetowe spaliły mi cały zysk. Zatrzymałem się, przemyślałem... i oczywiście czego się miałem spodziewać jak zabrałem się od du### strony do gry, od tak chciałem przeskoczyć limit i byłem mocno results oriented.
Najbardziej zły byłem na siebie, niby to wszystko wiem, ale tak pewnie jak większość wie swoje ale ich gra i tilt swoje.
Dlatego też doszedłem do wniosku, że albo podchodzę do tego profesjonalnie z dyscypliną albo szkoda nerwów.
Czasu niestety dużo nie ma (Praca, studia [szkoda czasu i rolla zmarnowanego w sredniej szkole]), ale pogoda sprzyjająca, urlop jeszcze czeka, przerwa swiąteczna, semestr zaliczony. Nie daruję sobie jak nie spróbuje, wlazło mi na ambicję, muszę wręcz sobie coś udowodnić. ![]()
Do tego wszystkiego te wasze blogi i Bankroll challange, jak niektóre czytam to naprawdę mocno mnie nakręcają
!
Aaaa bo bym zapomniał, nie samym pokerem przecież człowiek żyje. Zainteresowania to Piłka nożna (Szczególnie Premier League),
Tenis (Grywam rekreacyjnie). Zatem dla zabawy oprócz rozdań, wykresów co jakiś czas zapewne będę coś typował.
Czas wolny wypełniam jeszcze Plejką 4 (aktualnie Fifa i Bf1) oraz serialami. Tak, tak pożerają miażdżącą ilość czasu,
ale na prawdę niektóre perełki są tego warte, czasami jak pewnie nie wytrzymam to wspomnę jakiś tytuł.
Główny cel to regularna gra na NL25/NL50 najłatwiej nie będzie, ale miejmy nadzieję w miarę realnie.
Jeszcze nie zdecydowałem definitywnie co do regularsów czy Zoom'ow, mocno się waham.
Pewnie będę przeskakiwał w zależności od okoliczności.
Short-Handed
3 Zoomy/8 Regular
Stack Startowy 200$ NL5
NL5 - 200$
400 $ > NL10
640$ > NL16
1000 $ > NL25
2500$ > NL50
Założenia:
-Minimum 25k na miesiąc
+2h dziennie (elastycznie)
-Jeden dzień tygodniowo zamiast gry przeznaczyć na Session Review/Nauke
-Skupić się na mindsecie (Największa bolączka)
+Zakaz zerkania podczas sesji na Rolla/wynik sesji
+ Prowadzanie bloga/podsumowania miesięczne (Z motywacją u mnie też często niestety kryzys)
-Trener (Od 50k na NL10)
Spoiler
Cash NL5 PokerStars/iPoker (Betfair)
Zysk/Strata: +268$
Ilość rozdań: 38 103
EV bb/100: 11,03
bb/100: 11,50

Spoiler
Cash NL10 (v4) PartyPoker
Zysk/Strata: 1,36$
Ilość rozdań: 120 925
EV bb/100: 0,50