Skip to forum
Notifications
Clear all

Przygoda

66 Posts
13 Users
37 Reactions
2,646 Views
Wentarlo

Cześć, to kolejny blog który ma być motywacją dla autora, ale postaram się o to, żeby komuś się przyjemnie czytało.

Dwa tygodnie temu wziąłem się za pokera na poważnie, a od dzisiaj traktuję te karty jako szanse na ciekawe życie, oprócz tego motywują mnie też śmieszne rzeczy:
1. Wywalenie z grupy learningowej (Muszę im udowodnić, że to była zła decyzja :f_cool: )

Spoiler

Do zobaczenia na szczycie :f_p:
2. Po porzuconej karierze esportowej(Mimo angażowania siebie 100%, byłem za słaby) zdecydowałem się ze znajomymi ustawić życie na bukmacherce, miałem plan i bankroll, ale i tak nie pykło, ja odszedłem po pierwszej torbie, oni zostali, ale powiedzieli, że jeśli zacznę wygrywać w pokerze, oni dołączą do mnie, fajnie by było iść na szczyt w ekipie :f_love:

3. Kot. Znalazłem porzuconego kotka, nie miałem serca go zostawić więc go przygarnąłem, teraz muszę na niego zarobić, bo jak wziąłem to muszę wykarmić za swoje. Jak będzie słabo u mnie z pokerem to podeśle adres na który będziecie wysyłać karmę i żwirek

Spoiler :coolface:

Postanowiłem się poświęcić się stołom cash Short Handed

A więc tak, od >DZISIAJ< zamierzam 100% wolnego czasu poświęcać na pokera, czyli pewnie ok. 5h dziennie. Mam za sobą trochę rąk na nl2, ale chcę zacząć od zera, format bazy danych. Celem końcowym jest szczyt, mój szczyt, czyli nl200

NL2: Jestem Tutaj 2016.11.27 -
NL5:
NL10:
NL25:
NL50:
NL100:
NL200
:

Do końca miesiąca chcę jeszcze doszlifować swoje umiejętności. Od Grudnia lecimy z sesjami i analizami

Czas, start :challenge:

Reply
65 replies
Moderator
Elzo2012

Witam

Skoro tak na poważnie się do tego zabrałeś, to może skusisz się do udziału:

Zawsze to jakaś dodatkowa motywacja.

Pozdrawiam
Elzo

Reply
mrozzu

Kropa.
Powodzenia, będę zaglądał :f_drink:

Reply
jejeejej

Powodzenia :D i jakbyś chciał to zapraszam do grupy, do której ja należę :D

Reply
Wentarlo

Ok, zapisałem się do MBC! Mój bankroll to obecnie 45$, celuje w tysiaka.

Jest 1 Grudnia, dzisiaj powinienem zacząć pierwsze sesje. Miałem 3 dni żeby się przygotować do dnia dzisiejszego, no ale zalała mnie fala obowiązków, z tych ciekawszych to musiałem zostać ekspertem w sprawie konfliktów żydowsko-arabksich. Nie jestem zły na siebie, bo nie marnowałem wolnego czasu, dzisiaj chyba nie uda mi się zagrać dziennej normy, czyli dwóch tysięcy rozdań. Muszę odśnieżyć wokół domu, żeby odzyskać kontakt z cywilizacją, a potem 1 million dolars freeroll. Jeśli braknie mi paru rozdań, to przerzucam je na jutro : )

Wykresy będę wrzucał chyba raz na tydzień

Moja droga do domu :f_p: : imgur

Reply
Wentarlo

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 0
Typ gier: cash
Zysk/strata: 0$
Aktualny bankroll: 45 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):
0

01.12.2016

Reply
jejeejej

To gdzie Ty mieszkasz, że takie piękne widoki masz? :D

Reply
Wentarlo

Napisane przez jejeejej
To gdzie Ty mieszkasz, że takie piękne widoki masz? :D

Nie w mieście :truestory:

Spoiler

Mała miejscowość, na obrzeżach Podhala :milord:

Reply
jejeejej

Zazdroszczę i domagam się więcej zdjęć :coolface:

Reply
Wentarlo

Udało mi się cashnąć we freerollu za 15,50 $ :D

Reply
Wentarlo

Zagrałem wczoraj trochę tych rozdań czując że bierze mnie jakieś przeziębienie, no i dobrze czułem. Jak wiadomo na nl2 trzeba być w pełnej dyspozycji umysłowej, więc postanowiłem dzisiaj coś podziałać w grupie learningowej jeśli będzie taka okazja. :profit:

Zaplanowanych rozdań nie usuwam, jeśli do Niedzieli się dobrze poczuje to zrobię mega sesje na raty :happy:

Reply
Wentarlo

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 723
Zysk/strata: +$2.52
Aktualny bankroll: $47.52
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1 (dokładnie 0.5 :yaoming: )

No zacząłem coś grać, ale hud coś nie halo i nie teges, więc będzie roboty trochę. Mam małą gorączkę ale tylko według termometru, bo grało mi się dobrze tą 1/4 sesji... :yaoming:

Konkret cel na następny tydzień: Tylko 5k hands, bo nie będzie mnie w domu.

Reply
Wentarlo

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 5,143
Zysk/strata: + $8,80
Aktualny bankroll: $56,32
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

5k rąk zagrane, ale miało mnie nie być w domu, a tak się złożyło że byłem i to cały tydzień a ilość rozdań się nie zwiększyła :f_mad:

Moment w którym moja zielona zaczęła iść w górę po tragicznej sesji, dziwnie zbiega się z momentem w którym otrzymałem pomoc od członków w grupie learningowej :thinking: :coolface:

Spoiler

Dzięki :f_love::f_love:

Oprócz gry, dalej się uczę, stworzyłem sobie listę filmów które chce obejrzeć, bądź powtórzyć:

Spoiler

Doskonalenie gry w 3-betowanych pulach (1 )
Obrona blindów (2)
Jak prawidłowo rozgrywać AA i KK ZALICZONE
Szlifowanie gry postflop (3)
Najciekawsze rozdania ostatnich tygodni
Damy oraz walety rozgrywane poprawnie! ZALICZONE
Niskie pocket pary - wysoki profit! Zaliczone
Dostosowanie podstawowej strategii preflop (1) Zaliczone
Dostosowanie podstawowej strategii postflop (2)
Jak rozgrywać suited connectory?
Trudne spoty na microstawkach?!
Opanuj c-bety do perfekcji - zacznij od podstaw (1)
Więcej niż top para: Rozgrywaj AT-AQ poprawnie!
2 Trenerów 1 Użytkownik - Intensywne Review!
Mythbuster: Blefuj tylko c-betem (3)
Wysokie ręce suited rozgrywane poprawnie!
Pnij się w górę po limitach - NL2 & NL5 Zaliczone
Słabe ręce nadające się do steali rozgrywane poprawnie!
Trudne spoty naszych użytkowników
Silne ręce do stealowania rozgrywane poprawnie!
Miażdż microstawki jak yac
Zostań królem microstawek - Najczęstsze leaki i jak się ich pozbyć (5)
Asy offsuited rozgrywane poprawnie!
Jak grać z AK

Zaliczone = Obejrzane i stworzone notatki

Blog nazwałem "Przygoda", a za cel postawiłem sobie nl200, więc głupio by było kisić się na nl2 :truestory:

Cel na następny tydzień to 6k rozdań, co tydzień będzie poprzeczka wyżej, zobaczymy ile wyciągnę :D LEVEL 2

Reply
Wentarlo

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 6,474
Zysk/strata: +$9,83
Aktualny bankroll: $66.15
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

LEVEL 2 COMPLETED

Ale mnie koszmarne badbeaty spotkały na sam koniec :D Na wykresie nie widać tego dokładnie, ale zielona spadła do 11$, musiałem przerwać sesję i ochłonąć :f_rolleyes:

LEVEL 3 = 7000 hands

Zapraszam do obstawienia do którego poziomu dojdę :f_p: Dla przypomnienia: Co tydzień dodaję sobie 1000 rozdań, jeśli w danym tygodniu nie osiągnę wymaganej liczby rozdań, przgrywam :f_o:

Zabawa w levele skończy się też gdy osiągnę 175$ w bankrollu, i wejdę na nl5, wtedy się wymyśli nową zabawę :roto2:

W Święta wyjeżdżam na Ukrainę, nie wiem jak to będzie z moim graniem, więc Level 3 zacznę od pierwszego tygodnia nowego roku, czyli 2 stycznia :f_thumbsup:

Reply
Wentarlo

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 4,175
Typ gier: cash lub SnG/MTT cash
Zysk/strata: +$13.93
Aktualny bankroll: $80,08
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Oprócz casha, zagrałem też 1 turniej Big $1,10, i jakieś hajsiwo z Deal Jackpota wpadło

Znowu plus. Nie wydaję mi się żebym grał jakoś super dobrze, na pewno nie daję z siebie 100%, podczas sesji myślami błądzę, a wszystko robię z automatu. I wiecie co? tak chyba powinno się grać na nl2, wystarczy wzorować się na zakresach OR, jakoś tam mieć ogarnięte colda calle i 3bety, wiedzieć kiedy odpuszczać cbeta, i można profitować. No i te spazzy, UNIKAĆ SPAZZÓW najważniejsze, jestem na plus, ale ciągle myślę o tym na jakim plusie mógłbym dopiero być, gdyby nie te głupie calle.

Takie rady od gracza 10bb/100 nl2 :yaoming:

Od 2 stycznia będzie grind po nl5, wtedy zacznie się tworzenie GTO, na razie to jest bezmyślne klikanie

Jadę jutro na Ukrainę, sprawdzę czy Ukraińscy regowie nl2 mogą żyć u siebie jak królowie

Aha, no i Wesołej reszty Świąt, a przede wszystkim sukcesów przy stołach w Nowym Roku(tylko nie przy tych na których gram akurat :ayfkm: )

Reply
Wentarlo

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: ~2000
Zysk/strata: + $0,67
Aktualny bankroll: $80,75
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):5

Trochę pograłem na wyjeździe bez trackera.

2017 będzie dla mnie rokiem grindu przy stołach, jak i przy pokerowej strategii. Poświęciłem trochę czasu na zastanowienie się nad moimi celami na nowy rok. Zdecydowałem, że na pierwszym miejscu postawię pokera (na pierwszym miejscu jeśli chodzi o cele noworoczne). Moje obecne tępo rozwoju to śmiechu warte, więc od razu biorę się do pracy. Na ten tydzień mam w planach 14k (stary challange dalej aktualny)

Reply
majkos99

Powodzenia! :f_drink: Będę zaglądał :)

Reply
Wentarlo

01.07 Mam do zagrania jeszcze 5000 rozdań, zagrałem już 9000. Nie patrzę w cashiera, ale i tak jestem results oriented <lol>,wydaję mi się, że jak na razie to idę w górę. Piękna zima dzisiaj, tylko łopatować trzeba :|

Reply
jejeejej

Fajne selfie na szybie :D

Reply
Wentarlo

Dzięki, i jak, podbródek 10/10 czy lepiej?:yaoming:

Reply