Skip to forum
Poker coaching - ri...

Notifications
Clear all

Poker coaching - rising by Grihikt

29 Posts
7 Users
27 Reactions
1,685 Views
Grihikt
Spoiler

Yo :f_drink:
Zakładam tego bloga w celu rozwojowym w pokera głównie, przy czym realizowane będą też poboczne cele o których później. Oglądam materiały szkoleniowe, bo nie chce narobić sobie leaków, które już pewnie sie wkradły, ale nawet o nich nie wiem :f_zZz: Trzeba je szybko zabić ! przy kursie dla początkujących ( trenera rusher88 :f_thumbsup: ) postnowiłem zrobić ten krok dla siebie by notować cały progres i regres, całe szczeście i pecha który będzie moim powodem bym stawał się lepszy, rozumiał więcej i grał wyżej !
:spade: O sobie :spade:
Mam 21 lat, w pokera gram od stycznia 2016, konto na P* założyłem kilka dni po moich urodzinach w maju. Wcześniej za dzieciaka grałem troche w szachy, od 4 klasy podstawowej do 2 LO grałem w drużynie koszykarskiej na pozycji rozgrywającego w zespole. U- 14 Udało nam sie dojsc do połfinałów Polski w Zielonej Górze, a jako U-16 do ćwierćfinałów w Katowicach. Moim 1 hobby któremu oddałem się bez reszty była jazda na deskorolce. Zacząłem w wieku 6 lat, skończyć musiałem w wieku 14-15 z przyczyn osobistych :thinking:, kiedys pewnie napisze dlaczego. Jest filmik, ze mna w roli 1 planowej majacy ponad 100k wyświetleń ale wstydze sie go tu wstawic ze wzgledu na moją gębe w wieku 12 lat :rage::rage::rage: Uwielbiam sporty ekstremalne ! Dzięki tacie słucham muzyki ponadczasowej tzn :diamond:The Beatles:diamond: głównie i muzyki do lat 80 Studiuje na AWF'ie 3 rok, Chce iść w ślady Heroesa z naszego forum, to znaczy, chodzi mi o wyniki :profit::profit: :spade::spade::spade:

:profit: CO GRAM ? :profit:

Roll to 12$ i przyjąłem BRM 100 buy inów czyli gram
" SNG za 0.10$ "
ale szybko chce się piac w góre by uzbierać na Poker trackera i trenera, który napewno przyspieszy mój rozwój o lata świetlne :pcuser:
Wcześniej grałem wesołego pokera tzn przy tym samym rollu mtt za 1-2$ co wiadomo jak mogło sie skonczyć :|:facepalm:
Ostatecznie chce grać MTT z jak najwyższym wpisowym
- nie korzystałem z 50$ od pokerstrategy, bo nawet nie wiem czy moge.

:spade: CELE :spade:
-Do końca grudnia zdać minimum 1 kolokwium z anatomii
- Do końca lutego wejsć na 0.25 SNG lub dalej !
- Dokończyć program dla poczatkujących ( rushera88 )(akt 5 odcinek) załapać sie na darmowy coaching :welcome:
- Wrócić do codziennego medytowania które daje mi bardzo wiele
- Więcej ćwiczyć tzn bieganie minimum 3 x tydzień, ćwiczenia w domu
- Odżywiać się zdrowo, tzn woda, owoce, słoiki od mamy :nh: soki 100%

Co tydzień albo częściej bede raportować co u mnie i jaki mam bankroll. Za dużo tu napisałem, nigdy wiecej nie bedzie takiego długiego posta :coolface:

Do usłyszenia !:truestory:

Tak było kiedyś, teraz siekam na party MTT 5,50$ i dziele się tym co nie tam spotyka do czasu wejścia na wyższe stawki, bang. A♠:

Reply
28 replies
Grihikt

Okazjonalnie po coachingu rushera wszedłem i zrobiłem table selection na cash games ( 01,02$) i wypatrzyłem sobie fisha, a akcja cała wyglądała tak :
Gość był w każdej ręce i co drugą podbijał. Kilka razy widziałem showdown i jego range był wielki, więc to była szansa dla mnie. Osobiscie uważam, że 4bet z A10s i później call all ina to zbyt luźno ( jesli sie myle to mnie poprawcie) uważam to za dostosowanie się do rybki. :f_drink: Nie wiedziałem, że, będziemy sie stacować. Dałem mu do zrozumienia tym 4 betem, że mój range jest mały i pójde all in. Czutka o jednak robi swoje :truestory: (edit : czy moze raise za duzy, bo tak to bym stracił duuuzo value ?!! )
https://www.boomplayer.com/21672107_6A530A5E2F
Za mała próbka by cokolwiek wiecej powiedzieć, brak Huda by poprzeć to statystykami. Więcej takich numerów nie bedzie bo chce trzymac sie BRM.
Wrzucam fote z jazdy na rolkach, bo nie chce byc gołosłowny :)

Reply
jejeejej

Zapowiada się ciekawie, kibicuje.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale cashe też grasz?

Reply
Franek9182

to byłeś Ty? :coolface:
Powodzenia!

Reply
Grihikt

:heart:jejeejej - za mały bankroll mam na cashówki, to był jednorazowy wyskok po treningu rushera, ale kto wie może bede działać w tym temacie w przyszłości :)
:diamond: Franek9182 - to nie ja, ale oglądałem ten filmik po 10 razy jak wyszedł i zajawka sie robiła
coś jeszcze w tym klimacie ( nie dla ludzi osłabych nerwach :coolface: )

Reply
Grihikt

Witam _cool:
Miałem robić upy co tydzień, ale nie wyszło i robie teraz
zdublowałem rolla, na około 15 rozegranych SNG w 2 zająłem 1 sze miesjce _evil:
Aktualny roll : :club: 22,57 :club:
Jak tak dalej pójdzie to przejde wyżej w limicie do końca tego miesiąca :)
:sfishg: ostatnie rozdanie :
Seat 3: Grihikt (289016 in chips)
Seat 9: Ruslun31 (250984 in chips)
Grihikt: posts the ante 1600
Ruslun31: posts the ante 1600
Ruslun31: posts small blind 8000
Grihikt: posts big blind 16000
HOLE CARDS
Dealt to Grihikt [xx xx]
Ruslun31: raises 233384 to 249384 and is all-in
Grihikt: calls 233384
FLOP [4c 4s 5c]
TURN [4c 4s 5c] [5h]
RIVER [4c 4s 5c 5h] [8c]
SHOW DOWN
Grihikt: shows [Jh Ah] (two pair, Fives and Fours) :nh::nh::nh:
Ruslun31: shows [Kh Jd] (two pair, Fives and Fours - lower kicker)
Grihikt collected 501968 from pot
Ruslun31 finished the tournament in 2nd place and received $4.86.
Grihikt wins the tournament and receives $6.80 - congratulations!

Ruski zjem was wszystkich :sfishy:

Miłej soboty i do zobaczenia we freerollu weekly dla brazowych gwiazd, $$$ pls :D

Reply
Grihikt

Cześć :f_drink:
u mnie wszystko idzie mniej więcej jak należy, czasem zapomina mi się medytować przed snem, ale budzik w telefonie to przyjaciel. Pokerowo całkiem nieźle, troche denerwuje mnie to, że gram na tak małych limitach, ale sam sobie te szkode zrobiłem. Chociaż tutaj mala zmiana, bo już bankroll na 0.25 SNG, musze zobaczyć które lepiej mi siadają, ale im wiecej ludzi tym więcej :profit:
Sportowo - biegam co 2 dzień, to mi sie bardzo podoba, czuje się późnej pozytywnie zmęczony

Nie moge się doczekać jak moja sesja bedzie składać się z MTT 1-5 $ lub lepiej i z minimum 100 buy-inów BRM , bo to priorytet

Reply

Cześć, widzę podobne zainteresowania :) Również studiuję na AWFie, na ostatnim roku. Również kręcą mnie sporty ekstremalne i również jestem miłośnikiem muzyki z lat 60-80 i również za sprawą taty :D Widzę więc mnóstwo podobieństw, więc będę śledził z zaciekawieniem :)
Coś Pink Floydów polecisz? :)

Napisane przez Grihikt
-Do końca grudnia zdać minimum 1 kolokwium z anatomii

Ambitnie! :D Dla pocieszenia, ja za sprawą dobrze zdanych kolokwiów byłem zwolniony z egzaminu z oceną 4,5 :D Miałem prawo podejść do egzaminu na 5, ale zrezygnowałem z tego przywileju :P
W każdym razie życzę powodzenia.

Reply
Grihikt

Cześć _evil:
Piękny wtorek, piękny nie dla wszystkich :P

Czas na mały up:
Złamałem zasady BRM przez micro millions :facepalm: ( będzie kara )
i co więcej nie doszedłem nawet jakoś wysoko. Cooler za coolerem leciał, a na tym BRM to samobójstwo, czyli jest we mnie cos z samuraja :P

- za kare dziś będzie godzina mocnego biegu i :
-200 pompek
-200 przysiadów
-200 brzuszków oddzielne na dolną partie brzucha i dolną

Wróciłem do punktu wyjścia z rollem i jest :club: 10 $ :club:

Napisane przez Aereesteo

Coś Pink Floydów polecisz? :)

Jasne, na początek do sesji to

So far, so ...

Keep workin on it A♠:A♥:A♦:A♣:

Reply
Skibcio

Grihikt zrezygnowałeś z MBC?

Reply
Grihikt

Cześć Skibcio
Nie zrezygnowałem, ale też nie trzymałem się jego struktury dokładnie ( tzn "ilosc rozegranych gier" "zysk - strata" ) Chyba ze chodzi ci o coś innego. Od nastepnego upa bede wrzucac to o czym zapomniałęm i trudne dla mnie spoty :)

Reply

Mi ostatnio wbiło się do głowy Time, Pink Floydów i przyznać muszę, że niezły mindfuck zrobiło :) Kawałek, który znam od tylu lat, a jednak dopiero do mnie trafił. Takie są najlepsze, do których potrzeba czasu by odkryć ich piękno :)
Polecam, świetne do refleksji.

Spoiler

Reply
Grihikt

Napisane przez Aereesteo
Mi ostatnio wbiło się do głowy Time, Pink Floydów i przyznać muszę, że niezły mindfuck zrobiło :) Kawałek, który znam od tylu lat, a jednak dopiero do mnie trafił. Takie są najlepsze, do których potrzeba czasu by odkryć ich piękno :)
Polecam, świetne do refleksji.

Spoiler

Uwielbiam, szczególnie dużo słuchałem jej na 1 szym roku jeżdzac z miasta gdzie studiuje do siebie do domu :D ( 5 godzin regio ) słuchałęm jej baardzo często i nic sie nie zmieniło :D
Ale kiedy zaczynam sesje, to zaczynam od :

Jak tam z SNG ?
gram bardzo mało, bo mam wiele na głowie. W okresie światecznym wiele się zmieni :)
:spade:rozegranych : 15:spade:
:spade:plus/strata : + 0.40$ :spade:

Reply
Grihikt

:sfishg: UP UP UP :sfishy:

Zaczałem grać na nowym roomie - partypoker - bede szukał tych "rekreacyjnych" graczy albo sam nim będe :P
Pokerowo do przodu lub do góry, ważne, że robi się lepiej
Bankroll +30 USD:f_drink::f_drink:
Wspominałem, że jest to blog mieszany SNG/MTT, tak wiec wczoraj miałem sesje skłądającą się z jednego MTT
BIG za 3,30. Źle, że jeden, ale ja tak lubie. Max do trzech na których mam maksymalny focus, moge pisać notatki o graczach ( nie mam huda jeszcze ) które wiele mi pomagają. Oceniam siebie w tym Bigu jak skrytobójce. Cichy, cichy, aż nagle jak tu pier^olne to każde rozdanie w jakim byłem, było moje. Skończyłem turniej na 42 pozycji, z czego jestem bardzo zadowolony, bo cały czas miałem niegrywalne ręce, a jak juz dostałem grywalną to były to najczesciej AA albo AK, ew AQ. No tak AQo, aż musiałem wrzucić te ręke na booma, bo sam nie wierzyłem.
Miałem ponizej 25 BB i postanowiłem shovnać, oto skutek. Dziś pogram kilka SNG. Do usłyszenia :sfishg:
BOOM AQ

Reply
Grihikt

Siema, Siemanko. Wesołych świąt
Chyba odnalazłem to w czym jestem dobry, bo wiem w czym nie jestem dobry i co mi się nie podoba.
A może tak powiesz o co ci chodzi ?
Więc, grajac SNG z ROI na poziomie 6-10 po kilka stołów łupanke, bez większego zastanawiania się, bez wiekszego analizowania porzuciłem to. To tak jakbym wziął do ręki 5 telefonów i chciał uwieść 5 dziewczyn które są przy tych telefonach. Lubie się wczuć, uczyć się ich zachowań, ich schematyczości tego jak mnie próbują uwieść, tego kiedy specjalnie stosują swoje techniki. Najzwyczajniej w świecie lubie je rozumieć :f_love:
Dlatego z dniem dzisiejszym rezygnuje z SNG na rzecz grania tylko MTT

Co u mnie pozapokerowo ? Święta
Dziewczynie zrobiłem taki prezent, że wziąłem nasze zdjęcie, dałem kumplowi fotografowi. On jest przerobił i dałem jej plakat filmowy obramowany do powieszenia na sciane. Wyglądamy jak filmowi aktorzy :D

:club: Ostatnie 3 turnieje : + 33$ :club:

Wstawiam kilka rąk z wczorajszego turnieju, który skończyłem jakoś 80-90. Był run good, ale skończyłem się jakoś 400 left i źle z kartami. Kamieniem milowym był AQs przy 160 tyś żetonów ( sry ze nie pameitam ile to było BB ) albo średni stack to było chyba 220. No więc z BB rzuciłem ALL ina i dostałem call od pary 66, na flopie As i 6. Skróciłem do 70 tysięcy. Po chwili dostałem pare szóstek i z UTG postanowiłem rzucic all ina. teraz przypominam sobie blindy, jak konczyyłem były 6/12K więc myśle, że nie zrobiłem źle wsadzajac te 66, ale co ? dostałem call od AA :) Szkoda, ale nie załuje, bo podobała mi sie moja gra.

A teraz te rozdania :
Czy decyzja na riverze jest dobra ? Chciałem zrzucic króle z kickerem wyzszym niz moj

tutaj moje złe rozegranie Asów

Tutaj moja gra agresywna na gościa który mnie eksploatował. Wszystko dobre co sie dobrze kończy!

Swoją nauke skupie teraz na materiałach o późnej fazie turnieju i zjawisku ekspoloatacji, chce ją zrozumiec i umiec wykorzystać.

Miłego ;)

Reply
NHXeHep

KJs - ja na river w zależności od przeciwnika wybieram dość niski value bet lub xb. Bet for bluff tutaj nie masz, bo nie wyrzucisz ani jednej lepszej ręki od Twojej. Valuebetujesz po prostu.
AA - stackoff for value flop/turn elo
AKo - trochę face up, wybrałbym tu co innego. 3b/c albo po prostu flat, w zależności od przeciwnika.

ale to też rozmkiny guwna z takich stawek jak Twoje, więc ostrożnie do nich podchodź :f_love: glgl, czytam i kibicuje :f_thumbsup:

Reply
Grihikt

Napisane przez NHXeHep
KJs - ja na river w zależności od przeciwnika wybieram dość niski value bet lub xb. Bet for bluff tutaj nie masz, bo nie wyrzucisz ani jednej lepszej ręki od Twojej. Valuebetujesz po prostu.
AA - stackoff for value flop/turn elo
AKo - trochę face up, wybrałbym tu co innego. 3b/c albo po prostu flat, w zależności od przeciwnika.

ale to też rozmkiny guwna z takich stawek jak Twoje, więc ostrożnie do nich podchodź :f_love: glgl, czytam i kibicuje :f_thumbsup:

Tak jak mówisz, gunwostawki = gunwogranie = lepiej graj jak masz ... ale co nieco moge wplatać z tzn "mind games", bo nieraz czuje, że jest ten moment, a jak wiadomo czutka świętą jest :D Jestem tight ze wzgledu na to, że chce się jak najszybciej nabudowaćz rollem i wtedy bede eksperymentować. Co do tych Asów, to zaskoczyły mnie Króle, może dlatego, że miałem jakaś fata morgane i strasznie bałem się seta. Na koniec na szczescie zrobilem troche value. troche.. ;p A to AKo, ale mi po nich serducho łomotało, aż podniosłem rece do bogów pokerowych w podziękowaniu ! Zaraz startuje z kolejną sesją + jakas czekolada, bo troche jestem zmęczony. Nie ma snu, łupiemy do FT :D

Reply
Grihikt

Hail to the King Babys : >
Moje poker after dark :

7 i pół godziny. Tyle czas denerwowałem się na siebie, bo widziałem. Widziałem, że moge ich eksploatować, ale musze popatrzec jak robią to zawodowi saperzy ! :) Moge kupić sobie za to pierwszy raz w zyciu coaching AND GOD DAMN I WILL !

:club: BANKROLL = +1085$ :club:

Ps. PROSZE O PRZENIESIENIE BLOGA DO DZIAŁU MTT

Reply
Grihikt

Cześć w 2017 !
Mój sylwester sie przedłużył troche. Blef ! Spędziłem go z ukochaną i było super, chociaż nie wiedziałem, że do balonów do modelowania potrzebna jest speszjal pompka :facepalm:
rozegranych mtt : 15
profit/strata = -40$

Gram teraz stawki MICRO/LOW, a dokładnie zaczynam.
MINUSY Zauważyłem u siebie, że praktycznie nie bluff catchuje, powinienem więcej eksploatować i też na full ringach czesto moje parki pre flop zrzucane na flopie obracają się w seta, i moge jedynie uronić łze i zacisnąć zęby. Zauważyłem też u siebie z minusów, to to iż robie mało zmian w strategii, przez co łatwiej mnie zrozumieć
PLUSY zauważyłem moje minusy i bedę na nimi pracować

Dostaje tez szewskiej pasji, bo przelew z PP idzie mi 3 dni robocze po których dostałęm maila, że moja wypłata jest zatwierdzona i bede czekać kolejne 3-5 biznes dejs :why:

Dlatego od nowego tygodnia zakładam karte płatniczą PP
Jak przelew pojawi się na moim koncie, to pojawi się u mnie tez PT4, na co gorąco czekam. Wtedy Roi napewno bedzie over9999 :fuckyeah:

Reply
Grihikt

.

Reply