Witam,
Blog zakładam na potrzeby MBC.
Zamierzam grać:
SNG Fifty 50 za 1,5$
Room: Pokerstars
Początkowy bankroll: 250$
Cel:1250$
Witam,
Blog zakładam na potrzeby MBC.
Zamierzam grać:
SNG Fifty 50 za 1,5$
Room: Pokerstars
Początkowy bankroll: 250$
Cel:1250$
Zacząłem w październiku, przez listopad grałem dosyć systematycznie ale brake even, teraz przyszedł czas aby wyciągać z tych gierek profit.
Tydzien 1
Podsumowanie:
Ilość rozegranych turniejów: SnG: 323
Zysk/strata: + 1,10$
Aktualny bankroll: 251,1$
Gra się całkiem całkiem, czuję przewagę nad większością graczy, niestety nic na wariancję nie poradzę. Oby w przyszłym tygodniu to się odwróciło bo smutno się robi jak patrzę na taki profit. Dla ciekawskich wykres z tego tygodnia:

nie sądzisz, że granie 1.5$ fifty50 z bankrollem 250$ to jednak absurd? wprawdzie ja ostatnio na swoim blogu zarzekałem się jak bardzo ważny stał się dla mnie odpowiedni BRM, ale nadmierna ostrożność to jednak też przesada. nie można grać zbyt asekuracyjnie: zwłaszcza, że w nonturbo fifty50 nie ma tak morderczych swingów jak w innych typach sng. możesz śmiało grać 3.5$, bowiem poziom jest dokładnie taki sam ( tzn. nie ma żadnego
)
Czy mam atakować wyższy limit tylko dlatego, że mam na niego odpowiedni bankroll. Nie sądzę.
Pogramy zobaczymy jak będzie szło dobrze to pewnie zawitam na 3,5$ sitkach ale póki co niech ugram chociaż ze 100$ tutaj, żeby udowodnić sobie, że potrafię tu wygrywać.
a jaki jest procentowy udział rake'u we wpisowym w zależności od stawek? sprawdzałeś? takie rzeczy mogą mieć gigantyczny wpływ na ROI
Idzie źle, żeby nie powiedzieć tragicznie. Przegrywam wszystko ze wszystkimi. Ktoś ma jakieś pomysły? Bo jak tak dalej pójdzie mój twardy łeb tego nie wytrzyma.
Daj sobie spokój z tym shitem. Tak z 2 lata temu chodziły jeszcze 60$ i 100$ głównie pod rakeback ale po cięciach ta gra umarła. Na micro limitach coś tam się jeszcze dzieje ale bądźmy szczerzy ROI to max 5 %. Wbijaj w inny format bo w tym nie ma przyszłości czytaj dużo gorzej niż na SNG HT HU
Tydzien 2
Podsumowanie:
Ilość rozegranych turniejów: SnG: 131
Zysk/strata: - 29,85$
Aktualny bankroll: 221,25$
Zagrałem prawie 3 razy mniej niż w poprzednim tygodniu, starałem się ale cóż poradzić. Wynik jest tragiczny, nawet z gry nie jestem zadowolony, co prawda sporo pecha ale też sporo złych zagrań. Oby z większym fartem w przyszłym tygodniu.
Tydzien 3
Podsumowanie:
Ilość rozegranych turniejów: SnG: 33
Zysk/strata: - 10,74$
Aktualny bankroll: 210,51$
Wykresik:

Święta wiadomo mało gry, niemniej dalej runuje strasznie, przegrywam kluczowe spoty do tego sporo na bubblu. Jakiś pech się do mnie przyczepił i trzyma jak rzep
Oby z wiekszym fartem w przyszłym tygodniu.
Tydzien 4
Podsumowanie:
Ilość rozegranych turniejów: SnG: 3
Zysk/strata: - 1,32$
Aktualny bankroll: 209,19$
Szampan był, choć patrząc na wyniki pokerowe nie było co oblewać. Mam nadzieje że w tym miesiącu w końcu jakieś sensowne volume zrobię. Oby z fartem
Przerywam Challange w związku z wypłatą środków. Pewnie jeszcze sprobuję ale póki co jadę na deskę w góry