Skip to forum
Notifications
Clear all

MBC: 40$ -> 1000$.

32 Posts
5 Users
25 Reactions
930 Views
axxtil

Siema wszystkim! :f_cool:

Zakładam bloga, na którym będę publikował moje postępy z MBC.

Gram na Party, NL2 SH, 6 stolików.

Swoją przygodę z pokerem zacząłem w marcu/kwietniu tego roku, gdy otrzymałem darmową gotówkę na Party. Było to 10$, nie mając za bardzo pojęcia pokerze zacząłem grać cash, skróciłem się do 1.50$. Przerzuciłem się na S&G za 0.22 $ udało mi się odbudować, zacząłem czytać coś na temat strategii, mindsetu, oglądać filmiki szkoleniowe. Do października tego roku udało mi się osiągnąć, przy swojej słabej grze i masie spazzów, roll 170$. Wypłaciłem 150$ , obecnie posiadam 40$.

Zamierzam wreszcie porządnie zabrać się za swoją grę tzn.:
-grać w miarę dużo i regularnie,
-pracować nad mindsetem,
-pracować nad skillem.

Plany na grudzień:
-grać co najmniej 3h dziennie, 6 dni w tygodniu;
-uczyć się 1h dziennie;
-dokończyć inżynierkę, mam już 32 strony :f_drink: ;

Plany długoterminowe:
-grać na NL2 do uzyskania 200$, potem przerzucić się na NL4;
-grać na NL4 do uzyskania 500$, potem przerzucić się na NL10;
-grać na NL10 aż do zrealizowania MBC, potem przenieść się na Starsy

P.S.
Jaki winrate ma ogarnięty gracz (na NL2/NL4/NL5 ) na pozycji BB?

Reply
31 replies
axxtil

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 12742
Typ gier: cash
Zysk/strata: +22.93$
Aktualny bankroll: 64.28 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Reply
axxtil

Update
Ilość rozegranych rąk: 4576
Zysk/strata: -6,78$
Aktualny bankroll: 57,5 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Mega dużo spazzów, to głównie przez mindset jestem na minusie za ten tydzień. Mam również problem z overplay'owaniem rąk typu AK i AQ. Pracuję jednak nad tym, oglądam sporo filmików edukacyjnych, głownie rusher'a. Zacząłem też stosować Poker Warm-Up przed sesją. Myślę, że pomoże mi to uniknąć tiltu i spazzów, samo ograniczenie ich będzie już sukcesem.

Reply
jejeejej

Robisz notatki podczas oglądania?

Reply
axxtil

Robię, od początku grudnia, kiedy postanowiłem sobie, że na poważnie przyłożę się do pokera. Skill na pewno się poprawia, gorzej z mindsetem, ale staram się pracować również nad nim. Szkoda, że interesujące mnie produkcje filmowe od whys0serious są od złotego statusu. Dlatego złoty status jest jednym z moich celów, najpierw muszę wbic na NL4, tam myślę ze spokojnie wyrobie tyle reiku, aby uzyskać złoto.

Reply
jejeejej

Mindset bardzo ważna sprawa, bez tego nawet dobry skill nie pomoże. To masz wyzwanie, ja grając na nl2 wbijalam złoto więc wszystko jest możliwe, kwestia ilości gry.

Reply
axxtil

Masz rację, na pewno nie zabraknie mi motywacji, mega wrażenie zrobił na mnie podcast z Victorem :) Myślę że wyrobienie złota w styczniu jest realne, będę grał więcej i dam radę :f_cool:

Reply
jejeejej

Pracujesz bądź studiujesz jeszcze? Czy cały swój czas możesz przeznaczyć na grę?

Reply
axxtil

Studiuję i pracuję, ale wolny czas przeznaczam na grę i naukę. Myslę, że się nie opierzam :)

Reply
jejeejej

Tym bardziej szanuję, że znajdujesz czas i chęci na naukę i grę, życzę powodzenia :)

Reply
axxtil

Dzięki :f_drink:

Reply
axxtil

Update
Ilość rozegranych rąk: 10123
Zysk: +33,59$
Aktualny bankroll: 116,09 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

W tym tygodniu miałem zdecydowanie dobry run. Dodatkowo uwolniłem 25$ z misji "Final hand", które wliczam do rolla. Odnośnie gry, to mimo dobrego wyniku, nie jestem z niej zadowolony. Powinienem wygrać więcej, gdyby nie spazzy. Pracuję nad tym, obejrzałem serię rushera88 odnośnie rozgrywanie każdej z rąk startowych, na pewno uporządkowało to moją wiedzę i grę preflop. Mam jednak świadomość tego, że jestem bardzo słabym graczem i jeszcze dużo do zrobienia przede mną, aby osiągnąć cokolwiek w pokerze.

Wesołych Świąt wszystkim :f_drink: !!!!

Reply
Skibcio

Jeśli masz ręce startowe ogarnięte to jest to już mega duży progres w stosunku do reszty graczy z twojego limitu. Masz srebro to dobrze też czasem wpaść na trening GoverN666.

Reply
axxtil

Update
Ilość rozegranych rąk: 7811
Zysk: +7,65$
Aktualny bankroll: 123,74 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Reply
axxtil

Podsumowanie tygodnia:
Zacząłem grać na NL4. Poziom taki, jak na NL2. Szału nie ma. Niestety, dopadł mnie tilt i przytrafiło się kilka spazzów. Nie powinienem mieszać stawek ze sobą, źle to wpływa na moją grę. Dlatego postanowiłem, że sesje będę rozgrywał w następujący sposób (2-3 sesje dziennie w zależności od czasu):
-> pierwsza sesja: 6 stolików na NL2;
-> przy dobrej grze w pierwszej sesji w drugiej odpalam 4 stoliki NL4, przy dobrej grze dokładam 5 i później 6;
-> trzecia sesja na NL2 lub NL4 w zależności od jakości gry w drugiej sesji.

Cele na styczeń:
->wybić złoty status, pozwoli mi to na dostęp do interesujących mnie produkcji z działu video;
->rozgrywać 3 sesje dziennie po 1.5h, 6 dni w tygodniu;
->efektywna nauka przez 1-1.5h dziennie 5 dni w tygodniu

Reply
axxtil

Update
Ilość rozegranych rąk: 5211
Strata: -22,05$
Aktualny bankroll: 101,69 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Reply
axxtil

Update
Ilość rozegranych rąk: 14774
Strata: +24,42$
Aktualny bankroll: 126,11$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

Coś nie mogę się powstrzymać od jakiś głupich overplay'ów na NL4. Dlatego wciąż bankroll jest tak niski. Zredukowałem liczbę granych stolików do 4-5. Staram się myśleć nad każdą decyzją. Obserwuję przeciwników przy stole. Dostosowuję grę pod nich, gra sprawia mi większą frajdę, niż gdy klikałem więcej stołow i nie za bardzo wiedziałem co robię. Jakość a nie ilość :) Staram się również codziennie, przez 1h obejrzeć jakiś filmik, robię z niego notatki, analizuję. Czasem przeczytam jakiś artykuł, nieprzypadkowy, również go analizuję. Liczę, że praca przyniesie efekty i niebawem zadomowię się na NL4 :f_drink:

Reply
jejeejej

Kwestia czasu i będziesz wchodził wyżej jeśli sporo pracujesz nad grą :)

Reply
axxtil

Update
Ilość rozegranych rąk: 9297
Zysk: +3$
Aktualny bankroll: 129$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7

Reply
axxtil

Update
Ilość rozegranych rąk: 7875