witam, to już nie pierwsze moje podejścia do bloga ale wcześniej nic z tego nie wychodziło. Może tym razem będzie inaczej.
zapisałem sie do bankroll challenge i co tydzień będe tu zamieszczać wyniki z 3 roomów na których gram, a więc póki co:
na pokerstarsach będe grać spiny narazie za 0,25$
na william hill twistery za 1$
a na partypoker 6os double up za 0,55 i 0,22
mój bankroll startowy to
PokerStars=10.17$
William Hill=49,1$
PartyPoker=10$
czyli łącznie =69,27$ a chce dojść do 1000$ łącznie na tych 3 roomach:f_drink:
dobra, po przemyśleniu sprawy chyba będe grał hyper 6max ko na starsach
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 120
Typ gier: cash lub SnG/MTT
Zysk/strata: -37,49
Aktualny bankroll: 31,78$ na starsach
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):2
mam nadzieje że uda mi sie w tej odmianie zostać na dłużej niż 3dni
Powodzenia na nowych stolikach. Chyba Kaldas90 przekonał do nich kilka osób
Minimalny próg w MBC dla osób, które grają także MTT to 5000$/€
Chodzi o to, że w MTT przy jednym wygranym turnieju ten 1000 $ to można zgarną, a nie chodzi o to, żeby wyzwanie zrobić w tydzień. Wiem, że na spinach też można zgarnąć podobną gotówkę co w mtt, ale jednak takie "szipy" nie zdarzają się za często.
to jakby można to chciałbym zmienić cel na te 5k$ bo od czasu do czasu lubie sobie pyknąć jakiś turek z satelitki, np ostatnio 52$
w stormie:f_biggrin:
w sumie jak tak teraz zapytałeś ,to sam do końca nie wiem, możliwe że te 2bb to taki mini rais z automatu
albo...
Spoiler
nieprzemyślane zagranie-kolejny leak do poprawy:f_biggrin:
ale dzięki za wskazanie błędu, człowiek wkurza się, że nie idzie a sam sobie jest winien:f_frown:
Na 1kach rozważyłbym wgl push na flopie dla max protekcji ![]()
Nie widzę, żeby nam fishaki foldowały Kx, a i często gęsto calle od drawów dostaniemy
2 najciekawsze moim zdaniem rozdania dnia:
że, niby z 27 nie da się wygrać:f_cool:
dawno żaden river tak mnie nie ucieszył:f_biggrin:
Spoiler
PokerStars - 10/20 Ante 2 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: 25 BB (VPIP: 34.48, PFR: 30.77, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 30)
SB: 25 BB (VPIP: 100.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
BB: 25 BB (VPIP: 40.00, PFR: 33.33, 3Bet Preflop: 50.00, Hands: 5)
Hero (UTG): 25 BB
MP: 25 BB (VPIP: 66.67, PFR: 17.86, 3Bet Preflop: 16.67, Hands: 30)
CO: 25 BB
6 players post ante of 0.1 BB, SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 2.1 BB) Hero has K♦ K♠
Hero raises to 3 BB, MP calls 3 BB, CO calls 3 BB, fold, SB calls 2.5 BB, BB calls 2 BB
Flop: (15.6 BB, 5 players) 3♥ 6♥ Q♣
SB bets 1 BB, BB calls 1 BB, Hero raises to 12 BB, MP calls 12 BB, CO calls 12 BB, SB raises to 21.9 BB and is all-in, fold, Hero calls 9.9 BB and is all-in, MP calls 9.9 BB and is all-in, CO calls 9.9 BB and is all-in
Turn: (104.2 BB, 4 players) 4♠
River: (104.2 BB, 4 players) K♥
SB shows 6♣ 3♣ (Two Pair, Sixes and Threes)
Hero shows K♦ K♠ (Three of a Kind, Kings)
MP shows 6♦ A♦ (One Pair, Sixes)
CO shows Q♥ 5♣ (One Pair, Queens)
Hero wins 104.2 BB
tu mam pytanko odnośnie sizingu te 60 żetonów dobre? bo w sumie po przemyśleniu sprawy, doszedłem do wniosku, że otwarcie za 100 mogło by być lepsze, raz że wciąż możemy tu dostać call od rąk typu 87 itp, a średnie asy czy pockety mogą pokusić się o push
open push wywala tutaj zbyt dużo handów,i przy optymistycznym założeniu zostają tylko jakieś A8+ i 66/77+, więc częściej zgarniamy tu same blindy
co o tym sądzicie?
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 381
Typ gier: cash lub SnG/MT\
Zysk/strata: +53,21$
Aktualny bankroll: 84,99$ na starsach
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):3
a to wykres z sng 6 max ht ko:

oprócz 6 osobowych, na początku tygodnia pyknąłem kilka tych 36osobowych ale po przemysleniu sprawy dałem sobie z nimi spokój

ogólnie podsumowując ten tydzień to zaczął się dobrze bo od 427 miejsca w Sunday stormie co dało 41$ profitu:f_drink:
ogólnie tydzień mógł się lepiej zakończyć , gdyby nie przegranie ok 30$ w satkach mtt.
Na dzisiaj kończę grać, bo ten zjazd na 10bi w 6max ko troszkę mnie podtiltował i lepiej sobie odpuścić.
Co do planów na drugą połowę miesiąca to:
:spade:rozegrać min 1000 sng
:heart:wbić srebro na starsach
:diamond:po każdej sesji analiza w icmizerze2
obejrzeć przynajmniej 5 filmów mindsetowych
:club:jako ,że te gry w dużej części to push/fold chciałbym stworzyć swoje tabelki zakresu z jakim callować alliny a z jakim pushować jako pierwszy (tylko nie wiem czy coś z tego wyjdzie:D)
:spade:potrzebuje też wbić złoto na ps żeby mieć dostęp do filmów odnośnie gry hu na małej ilości bb. Może i są stare ale w moim przypadku każda wiedza na temat hu się przyda, gdyż na razie gram je bardziej na wyczucie, przez co tracę $. mój stosunek 1 do 2 miejsc to 50/50 a przecież poziom hu wysoki nie jest. myślę ,że zwiększenie zwycięstw w hu do przynajmniej 60/40 jest możliwe, tylko muszę się z nich podszkolić:f_thumbsup: