Skip to forum
Notifications
Clear all

Studenciak, Hazardzista czy Pokerzysta?

91 Posts
18 Users
53 Reactions
6,087 Views
kiitek

Jak z tytuły wynika 3 klasa liceum, za 3 miesiące matura więc najlepszy okres by się zebrać i zacząć granie :thinking: Plan jest prosty zaczynam od NL2 z 70 dolarami i lecę przez limity albo torba. Bankroll jaki zamierzam stosować to 40BI i przy zejściu na 30BI powrót na niższy limit. Dość konserwatywnie lecz ma być to dłuższa przygoda a nie run trwający tydzień. W pokera gram od roku i zaliczyłem dosłownie wszystko MTT,Spiny,Sitngo nie mam doświadczenia tylko w cash więc bardzo logiczny jest ten wybór. Najlepiej szło mi w Spinach jednak gracze na 0,25$ i 1$ sprawiają wrażenie że jeszcze nie do końca poznali zasady albo grają w ruletkę i all-inuja każde rozdanie bawiąc sie przy tym świetnie. Zoom dlatego że cierpliwości niestety brak a miejsce na monitorze ograniczone:pcuser:. Bloga zakładam by nadać sobie systematyki gdyż z tym też mam spore problemy :). A plany na najbliższy okres? Takie jak na gifie

Spoiler

Przy okazji wezmę udział w Mega Bankroll Challange wyznaczając sobie jako najbliższy cel 1080$:challenge:
Edit. Niestety przypadkowo w trakcie pisania opublikowałem post :( Dorzucę coś o sobie. Mieszkam w Łodzi lecz bardzo związany jestem także z Poznaniem skąd pochodzę. Grałem półzawodowo w piłkę nożna przez 8-9 lat mega przygoda jednak okręgówka for living to raczej ciężki kawałek chleba. Przy okazji inwestuje na GPW bawiąc się analizą techniczną. Na koniec pomimo tego że jestem w klasie humanistycznej mam bardzo ciężkie pióro (tylko z powodu historii) lubię dokształcić się w kwestii liberalizmu. Oczywiście otwarty również jestem na piwo+wino+wódkę więc wszelkie propozycje chętnie przyjmę :D
Edit 2. Dostałem się na studia do Poznania(ale to dłuższa historia) i wraz z 2018 biorę się po raz enty za gry cash. Tym razem NL5 sh reg i przechodzić limity. Mam 100$ o tym też sie pojawi informacja ale wszystko po kolei. Biorę się za granie i realizacje postanowień noworocznych które wraz z brakiem mojej samodyscypliny i konsekwencji wydają się niemożliwe ale o tym wiecej w niedziele po pierwszym updatcie :)

Reply
90 replies
Edited212

Kropa. Powodzenia :f_thumbsup: Do zobaczenia na stołach :D Tylko trzymaj mindset w ryzach, bo zoom potrafi doje*ać czasami :)

Reply
wg123

Również życzę powodzenia i będę śledzić. :f_drink:

Reply

Również, tak jak koledzy, zostawiam kropkę, aby być na bieżąco ;)
Skoro zdecydowałeś się na Mega Bankroll Challenge, może zapoznasz się z The Blog Job. Wyższy status, z pewnością, pomoże w zdobywaniu wiedzy o cash games.

Pozdrawiam,
SiemaAS

Reply
kiitek
kiitek
kiitek
kiitek
martini494

powodzenia :)

Reply
Moderator
retrograde87

Progres rośnie oby tak dalej :)
Nie chce się wymadrzac ale cele prawidłowo się powinno pisać w czasie teraźniejszym ;)
Powodzenia w trafieniu solidnego jackpota.

Reply
kiitek
Paweltwa

Siema. O ile hu ht nie różni sie od tego hu w spinach o tyle hu turbo tak, wiec jeśli masz ochotę to proponuje jak juz grać hyper turbo(w turbo gra jest na głębszych stakach i strategia jednak jest nieco inna) . Mam trochę doświadczenia w spinach i hu dlatego pozwoliłem sobie odpowiedzieć. A co do opłacalności to jednak poświęciłbym sie spinom z tego względu ze jest dużo więcej graczy rekreacyjnych a druga sprawa, ze na wyższych stawkach nie musisz sie bić z regami o lobby.

Reply
kiitek
Paweltwa

Nie wiem, ja gram tylko na starsach. Jeśli masz zamiar grać mikro to raczej nie przejmowałbym się poziomem graczy bo wszędzie jest znikomy. Na mikro hu ht jest duży rake więc to nie jest tak prosto robić tam profit. Na starsach najniższe masz za 1,5 więc co jak co ale jeśli tych gierek nie crushujesz to żeby wogóle coś myślec to wypadałoby mieć te 100bi chociaż. Zresztą wszystko zależy od tego jak duży jest twój edge i czy wogóle. Załóżmy ze masz mały edge nad gościem ale to może nie wystarczyć bo rake cię będzie zjadał i w long runie oboje będziecie tracić albo ty będziesz b/e pomimo tego że masz jakąś przewage.

Reply
kiitek
kiitek
kiitek
kiitek
NieGadamZpsami

.
Nie graj spinów ;)

Reply
kiitek