Witam ![]()
Słowem wstępu: mam 23 lata i pokera poznałem jakieś 3 lata temu. Od tego czasu już kilka razy miałem okresy (zazwyczaj 1-2 miesiące), w których uczyłem się gry i próbowałem coś grindować, ale najdalej doszedłem do NL5. Zawsze coś się po drodze działo - a to studia, a to praca, i poker schodził na dalszy plan. Ostatnie podejście było koło listopada, jednak przez awans brakowało mi czasu na pokera. Jak się okazało, decyzja o przyjęciu awansu była EV-, hajsik w cale nie lepszy, więcej obowiązków i stresu - ogólnie lipa. Postanowiłem, że zrezygnuje z posady i wrócę na stare stanowisko, na którym mogę zarobić więcej w prostszy sposób, a przede wszystkim mam elastyczny grafik i zero stresu.
Poza tym lat mi nie ubywa, a w dzisiejszych czasach ludzie w moim wieku przeważnie w pokerze są już ustawieni. Tak więc postanowiłem wziąć się konkretnie do roboty i jak teraz się nie uda, to odpuszczam temat.
Blog założyłem w celu motywacji samego siebie. Jest to już moje drugie podejście - poprzedniego usunąłem, bo chciałem zacząć od początku. Poza tym przyda się w promocji Mega Bankroll Challenge.
Aktualnie jeszcze nie gram, tylko się uczę. Zacząłem jakieś 1,5 tygodnia temu. Tym razem zanim siądę do stolików chcę być dobrze przygotowany, żeby móc się skupić głównie na grindzie. Myślę, że zajmie mi to jeszcze około 1-2 tygodnie. Jak się okaże, że będę potrzebował więcej czasu, to dalej będę się uczył.
Po co to wszystko? Bo lubię grać w pokera, nawet lubię się uczyć pokera, i można na tym nieźle zarobić, oraz nie chcę spędzić całego życia pracując na etacie (nikomu nie ujmując - po prostu nie odpowiada mi taki stan rzeczy). Chcę robić to co lubię, a w przyszłości planuję wykorzystać zarobione pieniądze na inwestowanie, żeby w wieku 35-40 lat zostać rentierem.
A co do bliższych planów to:
na przyszły tydzień - napier*alać
do końca kwietnia - jeszcze więcej napier*alać
do końca roku - ciągle napier*alać i grać NL50.
To by było na tyle. A teraz wracam do nauki.
Powodzenia na stolikach ♠_drink: