Skip to forum
Notifications
Clear all

epilog

10 Posts
1 Users
19 Reactions
1,094 Views
yubby

to epilog. to nie będzie EPIcki bLOG. i to nie będzie Euforyczny Post Iż Luzacko Ogrywam Gamblerów. przecież jestem jednym z nich, EPIkurejczyków ze zubożałą LOGiką myślenia.

heh, minęło ponad 10 lat od założenia konta na strategii.
ile w tym czasie osiągnąłem?
wyszedłem na zero, fatalny rok.
nie będę się usprawiedliwiał, jestem leniwym śmieciem, za mało nauki, za dużo gierki.
do tego ostatnio namiętnie gwałcę wszelkie zasady bankroll managementu co, jak się domyślacie ma opłakane skutki.

ale przecież to nie ja gram źle, to dystrybucja, to blef nadział się na top range, to nieudany bluffcatch przecież się zdarza, to tamto, owamto już sram na to.
poblokowałem się gdzie się dało, heh, ten blog by nie powstał gdybym się nie poblokował - dalej klikałbym guziki.

ale zbliża się koniec. z pewnością koniec dla dotychczasowego podejścia do gry. nadchodzące wyniki zweryfikują czy koniec przygody z pokerem również. wszak 10 lat to chyba dostatecznie dużo czasu, żeby sobie uświadomić, że jest się w czymś słabym.

11 października kończy mi się półroczny okres wykluczenia na starsach. poustawiałem już limity depozytów i limity gier. do tego czasu codziennie minimum 2h nauki, w weekendy minimum 4h dziennie. potem oczywiście również.

będę grał spiny, zacznę od 30$ i spinów za 1$. jeśli przegram 90$ mówię ahoj kartom. jeśli wyniki chip ev będzie satysfakcjonujące na koniec roku przedłużę okres karencji. z 11 października dołączę do mega bankroll challenge z celem 1000$. mniej więcej tyle przegrałem przez ostatnie pół roku, głównie shotując wysokie stawki.

pytanie do zorientowanych - jakie chip ev jest "dobre" na 1$? ostatnio grałem przeważnie 5$ na party i szło całkiem przyzwoicie dopóki nie wchodziłem na wyższe stawki, na 3$ było solid.

Reply
9 replies
yubby

ok więc po przeczytaniu paru artykułów mindsetowych uznałem, że będę grał za 0,25$. odczuwam wielką niechęć, nie tyle z powodu żałosnych pieniędzy, co bardziej z tego, że kolejny limit jest aż 4x wyższy. no ale z drugiej strony... będę miał czas nauczyć obchodzić się z przegranymi wysokimi mnożnikami, przyswoję więcej wiedzy i utrwalę sobie podstawy. o ile w ogóle ten limit przejdę.

póki co prawie wywiązuję się z założeń - wtorek 1h nauki, środa 2h 15m, czwartek 2h 15m, dziś 2h 45 min więc nadrobiłem wtorkowe zaległości. muszę tylko bardziej efektywnie wykorzystywać czas przeznaczony na naukę - dziś z uwagi na to, że klikałem sobie freerolle na natural8 to zrobienie 2h45m nauki zajęło mi blisko 4h. kurwa, przecież taka "nauka" jest stratą czasu. od jutra albo się uczę albo robię co innego.

czyżby coś ruszyło, ruszyło ku dobremu? czyżby wystarczyło założyć bloga, wystawić się na obiektywną krytykę, żeby zmieniło się coś w życiu na lepsze? bo mam już kilka postanowień, żeby podniosła się jakość życia. bo na razie jest mierna, ale nie chcę się tutaj rozwodzić.

będę wstawiał rozdania do oceny, proszę bądźcie surowi, mam kilka głęboko zakorzenionych leaków. good night and good luck.

Reply
yubby

Update
Ilość rozegranych turniejów: 306
Typ gier: Spin and go
Zysk/strata: -0,75$
Aktualny bankroll: 24,25$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Reply
yubby

co tam u mnie - wciąż to samo, zmienia się pogoda i wiek.
uwaga wymówka:
w związku ze skomplikowaną sytuacją w pracy uznałem, że nie będę miał siły na naukę. ale na gamblerkę miałem. wpłaciłem jakieś grosze na natural8, żeby zobaczyć jaki tam poziom i mizerny. więc przejebałem wszystko co zarobiłem przez 2 tygodnie w dwie godziny na nl200. jestem taki głupi, kurwa. ale nie wpłacam tam więcej siana, potrzebuję poker roomu na którym mogę zablokować sobie dostęp do wyższych stawek. i na takim poker roomie od piątku gram. pierwsze 200 gierek chipev około 65-70 per game, potem kolejne około 100 gierek w ramach testu na czterech stolikach i chipev spadło do około 55 per game. testowałem też flashe, muszą być dużo prostsze i pewnie wystarczy ogarnąć push or fold, ale jakoś nie przypadły mi do gustu.

jako, że dzięki chińczykowi nabiłem srebro należy to wykorzystać. przerobiłem dzisiaj 1 lekcję z mindsetu bo na razie to podejście do gry jest największym głazem na drodze. tylko kurwa... nie mam motywacji. niby chcę wejść na wyższe limity dla połechtania ego i dorobienia trochę siana, ale z drugiej strony chyba tracę wiarę, że mogę coś jeszcze ugrać. inna sprawa, że jestem uzależniony. no nic, pozdro dla wszystkich, którzy zrobili sobie pracę z hobby

p.s. z takimi wynikami $$$ zdechnę na sng0,25, brawo yubb.

Reply
yubby

Update #2
Ilość rozegranych turniejów: 382
Zysk/strata: +5,25$
Aktualny bankroll: 29,50$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Reply
yubby

a co tam, pochwalę się - pierwszy wylosowany 25x i wygrany, miłe uczucie. póki co w tym tygodniu 114 spinów i blisko 100chipsów na grę, zmniejszyłem do 2 stołów.

Reply
yubby

Update #3
Ilość rozegranych turniejów: 312
Zysk/strata: +6$
Aktualny bankroll: 35,50$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Reply
yubby

pierwszy tysiąc za mną. jak widać mimo kiepskiego roi lecę nad EV'ką. wygrane niskie. do wczoraj byłem zadowolony z wyników, ale końcówka wczorajszej sesji i cała dzisiejsza to sprowadzenie mnie na ziemię. cóż, przynajmniej założenie, że oswoję się z grą na najniższym limicie było prawdziwe.

no nic, gramy dalej. drugi tysiąc będzie lepszy.

Reply
yubby

Update #4
Ilość rozegranych turniejów: 300
Zysk/strata: +1,25$
Aktualny bankroll: 36,75$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Reply
yubby

tydzień break even, zielona pokryła się z żółtą na ogólnym. w międzyczasie trafiłem kolejny x25 ale przegrany, trafiłem royal flusha, sprzedałem suckouta JJ>AA JJK na flopie, zrobiłem dobry xb z full housem, dziwny tydzień.

pograłem parę spinów za 0,35$, tutaj o wiele lepsze wyniki $$$, wpadło kilka ticketów, ale nie liczę tego do mbc.

starsy zaproponowały mi deal 40% rb jeśli ugram 200$ rb, prześpię się z tym ale chyba chcę spróbować. to byłby miesiąc grania 1$ na 4 stołach. dziś zrobiłem sesję z czterema stolikami i poszło przyzwoicie. zobaczymy.

gl&hf

Reply