Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Kq#1

3 Posts
3 Users
0 Reactions
89 Views
Artu89

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
Hero ($138)
($118)
UTG ($31.41)
UTG+1 ($9.10)
UTG+2 ($50)
MP1 ($49.90)
MP2 ($52.82)
MP3 ($97.51)
CO ($9.25)

Hero posts (SB) $0.25

Dealt to Hero K:heart: Q:heart:

UTG calls $0.50, fold, UTG+2 raises to $2.50, fold, MP2 calls $2.50, MP3 calls $2.50, fold, Hero calls $2.25, fold, UTG calls $2

FLOP ($13) K:club: 6:diamond: 5:diamond:

Hero checks, UTG checks, UTG+2 bets $8, MP2 calls $8, MP3 folds, Hero raises to $32, UTG folds, UTG+2 folds, MP2 calls $24

TURN ($85) K:club: 6:diamond: 5:diamond: T:club:

Hero bets $20, MP2 calls $18.32 (AI)

UTG+2 czesto postawi cbet.
UTG+2 15/10. Cbet wydał mi się za niski na takim flopie przy tylu przeciwnikach na AK czy seta.

MP2: 36/12/AFq: 46/ AFq F: 39/ wts: 22/call open: 23/ 3bet: 5/ FtCB 67.../ po 120...

2 replies
pankarek

Ja to w ogóle gram fold preflop :)

NIENAWIDZĘ suited connectorów OOP - ale może to wynikać z braku umiejętności, dlatego nie sugeruj się za bardzo moją wypowiedzią.

Głównie chodzi o to, że pula jest już nabudowana co nie pozwoli ci tanio drałować (po to chyba gramy suited konnektory)

Gotową made hand trafimy bardzo rzadko (żadne K czy Q nas nie urządza)

Dodatkowo wspomniana gra bez pozycji

As played

Jak dla mnie to overplay straszny. Zagranie c/r na bet i call wygląda mega mocno (KQ tutaj to za mało) + commituje Cię + nie sprawdzi Cię nic słabszego :)

Jeśli ktoś betuje w multiway pocie na takim boardzie raczej nie biorę tego za zagranie ze słabą ręką = dlatego jeśli miał to być bluff raise to miał nikłe szanse.

Ale mogę pierd...., więc mnie nie słuchaj :D

muckinfella

Witam,

Limp od utg, raise od UTG+2 i nastepnie dwoch callerow- masz prawdopodobnie _conajmniej_ 6 osobowa pule w momencie, kiedy callniesz. Do tego dochodzi fakt, ze masz mocno zdominowaną ręke przez ich PFR/calling range i z KQo, KJs/KJo, QJs/QJo i gorzej to jest bardzo latwy fold preflop _na tych stawkach_. KQs jest taka 'marginalna' ręka, z ktora mozesz pozwolic sobie na call, ale bardzo ciezko bedzie Ci grac przy nienajlepszym stack-to-pot-ratio (duza pula/male stacki). Preferuje fold preflop na tych stawkach w imie zasady unikania ciezkich spotow + nie dawania akcji przeciwnikom zmniejszajac edge.

As played, dlaczego c/r na flopie? Od czego chcesz dostac value i czy nie zamieniasz ręki w bluff? As played na flopie, dlaczego shove na turnie? Jak widzisz jego range, jak czesto callnie Cie z nizszymi pocketami, jak czesto z KJ a jak czesto z AK/KK/AA? Przez to, ze wykonales marginalny call preflop jestes w ciezkiej sytuacji i na dobra sprawe nie szukasz takiego boardu majac KQs.

Pozdrawiam