Skip to forum
Notifications
Clear all

78s NL16

2 Posts
2 Users
0 Reactions
119 Views
chemikLO

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.16(BB) Replayer
SB ($18.67)
BB ($14.86)
UTG ($12.54)
UTG+1 ($43.95)
UTG+2 ($16)
MP1 ($18.29)
MP2 ($18.53)
Hero ($19.12)
BTN ($20.44)

Dealt to Hero 7♦ 8♦

fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.48, fold, SB raises to $1.04, fold, Hero calls $0.56

FLOP ($2.24) Q♣ J♦ 9♦

SB bets $1.12, Hero calls $1.12

TURN ($4.48) Q♣ J♦ 9♦ 8♥

SB bets $2.16, Hero calls $2.16

RIVER ($8.80) Q♣ J♦ 9♦ 8♥ 2♣

SB bets $2.96, Hero raises to $14.80 (AI), SB folds

Hero shows 7♦ 8♦

Z serii: Zablefujmy River

Villain: http://w379.wrzuta.pl/obraz/8NjJEF4AdXk/vsemluck

Preflop - widzę spory 3bet vs steal, duży cbet i mały cbet turn. Dlatego decyduję się na float, mając grywalną łapę i pozycję. I stosunkowo tanio jest.
Flop -GS się nie liczy, bo jest bottom. Sizing gościa nie powala, myślę że top powinien grać wyżej w ramach ochrony. I tak planowałem float.
Turn - gościu słabnie, spada mu zła karta, rura mięknie. Zagrałem call, bo mam dobre oddsy. Nie wiem czy nie powinienem tego raisować, bo wyciskam FEq ogromne.
River - w sumie tutaj FEq jest jeszcze większe, bo sety nie moją opcji na fulla, dwie pary jak się bały, tak się boją. Jeszcze tylko rzut oka na jego stack - zostało mu 11,39, a w puli będzie jakieś 37 po ew. callu. Tak więc nie jest commited.
Dlatego wobec jego gejowatego sizingu uderzam. Myślę, że tu nie ma seta ani strita. To jest blockbet.

Reply
1 reply
Jatzek3

Do call na pre przekonuj ns njbrdziej oddsy, on w tym spocie brdzo dobr cenę nam daje. Za mała jest próbka, żebyś wnioskowała o 3betach pozycyjnych a jego ogólny 5% range raczej świadczy że gra bardziej solid.

Sizing na F może niewiele świdczyć o jego rngu, nie wchodz za bardzo w głowe przeciwnika, nby z Value handami powinien grać wyżej le to jest NL10 i on nie musi tego wiedzieć i grć Std. Cll jk najbardziej ok, każda lepsza ręka powinn Ci teoretycznie wrzucać i nie chcesz palić rasie swojego equty. Ten GS nie jest taki zły poniewż w jego rangu znajdują się karty która K nie mają, a bez dziesiatki na Boardzie będ Ciebie biły. Tkże jak przeciwnik będzie grał pasywnie n dziesiątce to sie poprawiłeś, a jak agresywnie to raczej będziesz z tyłu.

a co risu ogólnie to czy widziesz FE w 3betowanej puli jak przeciwnik gra 2x Bet zarówno na F i na T?

Czy przeciwnik w ten sposób w jki grł nie może zagrć z gotowym stritem?

Reply