Skip to forum
Notifications
Clear all

Fajnie byłoby coś kiedyś wygrać

63 Posts
18 Users
55 Reactions
6,909 Views
grajekteo

Cześć wszystkim !
Kilka słów o mnie: 18-latek, który oprócz imprezowania, picia i palenia chce coś osiągnąć w pokerze.

Reply
62 replies
grajekteo

Zapisuję się do "Mega Bankroll Challenge"

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 18900
Typ gier: cash NL5/NL10ff
Zysk/strata: -162$
Aktualny bankroll: 584$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

W tym tygodniu mam wolne w pracy więc będę grał ile się da. Najbliższym celem jest zbudowanie bankrolla w wysokości 1000$ i gra na NL25.

Reply
grajekteo

DOWNSWING !!! No cóż musiało się to kiedyś stać, w skrócie: KK>AA, QQ<53o, set>wyższy set, magiczne rivery itp. a AK to największy scam _frown:
Jeśli br spadnie poniżej 500$ schodzę na NL5 by odbudować się psychicznie i mentalnie :D
Spale fajkę, dopiję herbatkę i idę dalej wrzucać $$$$ w ekosystem :D Herbatę i kawę za kilka dni zastąpię yerba mate jak przyjedzie do mnie kurier. Zawsze chciałem sprawdzić jak te magiczne, legalne narkotyki działają _biggrin:
GL na stolikach !

Reply
Tomek60

Będziesz codziennie zmieniał nazwę bloga?:yaoming:

GL w realizacji postanowień :)

Reply
grajekteo

Dzięki :D Nazwa bloga zostanie do ostatniego dnia, potem ją zmienię hahaha

Reply
grajekteo

Aktualnie przegrywam na Nl5, jestem tyle po ev że to patologia. Mam tylko nadzieję, że nie pobiję rekordu z nl2, gdzie byłem 31bi pod ev.
Stan bankrolla: 740$ -> 475$ -> 515$(dzięki rb i jakimś misją) -> 502$
na p* 47$ ->60$
Kilka przykładów z ostatniej sesji (930rozdań) :
- fish open all in za 130bb z 44, ja call z AK, board A47 ...
-3betowana pula, board QJT rainbow, mam AK, leci all in od fisha pokazjuje JJ, na river spada Q
- KK vs AQ, easy ?? nie bardzo jeśli na river spada A
Mam nadzieję, że to się kiedyś skończy, bo tak wygląda ostatni tydzień. Nie tiltuję w ogóle, bo to mnie już bawi.
Skoro na NL2/NL5 i Nl10 lecę pod ev, to znaczy że na NL25+ sytuacja się odwróci ??? Tego dowiemy się może w kolejnym sezonie tej pokerowej telenoweli.
GL!

Reply
grajekteo

Update
Ilość rozegranych rąk: 22900
Typ gier: cash (nl5/nl10)
Zysk/strata: -53$
Aktualny bankroll: 531$ + 60$ na p*
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

22900 rozdań w praktycznie 4 dni, bo w weekend nic nie grałem. Ostatnie 3 dni zawsze kończyłem na +, jednam dalej wygląda to nieciekawie. Jutro ostatni dzień wolnego i pomęczę to nl10 mocno i wieczorem napiszę co i jak.

Reply
grajekteo

Mix nl5/nl10, mimo słabego początku nie jest najgorzej :f_thumbsup:

Reply
grajekteo

Kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi ...
Czuję, że mam dużą przewagę nad playerpoolem na tym nl10, ale co z tego ?1
Może brzmi to śmiesznie, wiem, ale co z tego, że gram dobre ABC jeśli w ciągu 73rozdań potrafię wtopić 4bi (AA<KK, set TT<set JJ, kolor<wyzszy kolor i typ który w 3betowaniej puli wygrywa z 74 vs mój top set). Potem odrabiam 2bi żeby wtopić 5bi.
I nie, to nie tilt jest przyczyną.
Wczoraj BR wynosił 605$ teraz (po ok. 4k handów) 510$.
CO TERAZ?
-stoły fast +regularne
To jest jedyne rozwiązanie na ten moment, które może mieć sens.
MTT - nie mam czasu
Spiny - to po prostu nie dla mnie
Omaha ? yyyy wariancja !

Podobno modne w tym środowisku są jakieś cele itp, no to tak:
-zapalić fajke
-pograć w karty pijąc yerbe
- w niedziele przyjrzeć się dokładnie grze preflop
Cele długoterminowe:
-nie umrzeć
-być szczęśliwym
-do końca wakacji wejść na nl25
AMENT

Reply
KhalRodhak

Ja sobie ostatnio coraz lepiej zaczynam radzić z mindsetem. Przede wszystkim patrz pod katem opłacalności zagrań i czy byłeś ahead. Bo jeśli stackujesz sie na Flopie i masz 75% szans na wygranie, to pamietaj, ze następne 3 razy to samo Ty wygrasz. Wiem wiem, Ameryki nie odkrywam, ale odkąd tak sobie ja to tłumacze, to może i Ty inaczej spojrzysz. Swingi to normalna rzecz, spotykają nawet najlepszych. Kontynuuj swoją grę tak jak to robisz, a los na pewno sie do Ciebie uśmiechnie.

Reply
grajekteo

Wbrew pozorom mój mindest jest dość dobry. Ale to trochę boli jak od samego początku pokerowej przygody, na wszystkich limitach lecisz mocno poniżej ev. Taka syzyfowa praca :f_ugly:
Jednak idę dalej w to. Nie mam nic do stracenia, a mogę dużo zyskać. Lepsze to niż granie w jakiegoś fortnite czy inne pierdoły.
+ jest również taki, że trafiłem na pokera w tak młodym wieku i to mnie mega motywuje, bo wiem, że mam jeszcze sporo czasu, aby rozjebać :f_cool:

Reply
grajekteo

Od ostatniego wpisu (510$) ->463$
Powracam na NL5, bo na regularnych to samo. Aktualnie jestem graczem przegrywającym wszędzie, nie ważne czy nl10 czy nl5 czy fasty czy regularne.
Jutro wolne więc tak:
- analizuję swoją grę od A do Z, od pre do post, muszę się dobrze przyjrzeć tej patologi
- powtarzam całą teorię pokerową ( trochę notatek się uzbierało z tych wszystkich filmów/artykułów/streamów )
- popołudniu pograć coś więcej, i dobić jak najszybciej do 500$ i wrócić na NL10. Odpalę 6 regularnych stolików na nl5 i zobaczymy co to będzie. Regularnych jest taki plusik, że generalnie tracę tam moje $$$$ trochę wolniej.
Aha i co do tankrolla na p* to w pewnym momencie było ponad 100$, aktualnie jest ok. 45.
Jutro coś naskrobię wieczorem i zrobię update MBC.
Niech wasze AA wygrywają ! GL !

Reply
grajekteo

MAM TO !!!!
Wiem w czym tkwił mój największy problem. Do tej pory tak naprawdę nie grałem w pokera, tylko klikałem przyciski.
Dzisiaj trochę pokombinowałem i znalazłem złoty środek jakim są 2 stoły fast. Śmieszne prawda ?:f_o:

Do tej pory grałem 4x fast albo 6x regularne, które mnie mega nudziły. Dopiero teraz widzę ile value traciłem i grałem wykorzystując tylko jakieś 50% swoich umiejętności.
2 stoły pozwalają mi w 100% ogarniać co się dzieję przez co widzę więcej.

Od wczoraj 463$ -> 515$
Rolla z p* nie wliczam do MBC, ponieważ grę tam odpuszczam i skupami się na biegu po NL25.

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 20 530
Typ gier: cash nl5/nl10
Zysk/strata: -16$
Aktualny bankroll: 515$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Reply
ChceBycLepszy

Czytamy :f_drink:
Zakładam, że często mijamy się na pp na NL 5/10 ( ciekawe jak masz mnie oznaczonego :D ) . Oby udało nam się razem dojść do końca wakacji na NL25 :f_tongue:
GLGL

Reply
grajekteo

Call jest lepszy ? na typa nie miałem próbki

Spoiler

Seat 1 is the button
Total number of players : 6/6
Seat 4: Garytopor89 ( $5.95 USD )
Seat 3: Maksims99 ( $6.96 USD )
Seat 1: RSPro100 ( $10 USD )
Seat 6: grajekTeo ( $11.88 USD )
Seat 2: heutemille ( $2.69 USD )
Seat 5: knk91 ( $9.90 USD )
heutemille posts small blind [$0.05 USD].
Maksims99 posts big blind [$0.10 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to grajekTeo [ Qs Ks ]
Garytopor89 calls [$0.10 USD]
knk91 folds
grajekTeo raises [$0.40 USD]
RSPro100 raises [$1.20 USD]
heutemille folds
Maksims99 folds
Garytopor89 folds
grajekTeo calls [$0.80 USD]
** Dealing Flop ** [ Ts, Js, 8h ]
grajekTeo checks
RSPro100 bets [$3.40 USD]
grajekTeo is all-In [$10.68 USD]
RSPro100 is all-In [$5.40 USD]
** Dealing Turn ** [ 6h ]
** Dealing River ** [ Jh ]
RSPro100 shows [ Kh, Kc ]two pairs, Kings and Jacks.
grajekTeo shows [ Qs, Ks ]a pair of Jacks.
RSPro100 wins $19.25 USD from the main pot with two pairs, Kings and Jacks.

Generalnie od dziś będę wrzucał jakieś ciekawe rozdania tutaj, tylko co parę dni jak nazbiera się ich więcej.

Reply
HandOnFire

w pokerze jak w innych dziedzinach zycia jeśli chcesz cos osiganac musisz także cos poswiecic . Z tym paleniem piciem i imprezowaniem może być ciężko ;)

Reply
jimmyjames30

ta nazwa xdd powodzenia

Reply
grajekteo

Tak, zgadza się trzeba coś poświęcić, ale najważniejszy jest złoty środek, bo inaczej co nam tak naprawdę z tych wygranych $$$ ?
Po co one nam ? Gdyby teraz ktoś powiedział mi, że mogę grać regularnie na nl200 z win 5bb/100, ale znajomi, przyjaciele, młodość pójdą w odstawkę, bez chwili zastanowienie odmówiłbym.
Pewnie 3/4 osób, które przeczytały chociaż 2 moje wpisy myśli sobie: aha, beka z typa, młody gówniarz, pije i pali, myśli że zrobi gruby hajs na pokerze, a po pierwszym lepszym downswingu, gdy marzenia o nl25/50 się mocno oddalą będzie miał za złe to całemu światy i wróci do smutnej rzeczywistości i będzie wkuwał funkcje, by zdać jakoś maturkę.
No nie bardzo muszę wam powiedzieć. Wiem z czym to się je, miałem już wiele ciekawych zajawek i nie ważne co to było, droga zawsze wyglądała tak samo. Poker to zdecydowanie największa z wszystkich moich pasji. Gdy zaglądniecie tu 01.06 to zobaczycie, że warto było dążyć do celu i nie mówię tu, że zobaczycie jakieś kosmiczne wykresy z nl100, ale zobaczycie chłopaka, który przez to, że miał wyjebane na to co mówią i myślą o nim inni, ma "Plan B" na życie jakiem jest poker.
Powodzenia w życiu i nie dajcie się zwariować !

Reply
ChceBycLepszy

Nie chciałbyś wspólnie sie pouczyć gry? Wysłałem zapro.

Reply
grajekteo

Można coś podziałać jak najbardziej, tylko teraz mam strasznie mało czasu bo pracuję po 10h dziennie. Ale tak powiedzmy końcem sierpnia można zebrać jakąś grupkę 3, max 4 osób i coś wspólnie analizować itp. Nawet jak nie wypali to we 2 też to będzie mega profitowe.

Reply