Skip to forum
Notifications
Clear all

3,5 miesiąca nl5 6 max

118 Posts
22 Users
98 Reactions
10.5 K Views
taczkadrzewa

Witam,
Nazwa bloga to czas jaki mogę poświęcić pokerowi, czyli do 15.12.2018(wybaczcie że taka nie oryginalna ta nazwa). Gram na starsach nl5. Zrezygnowałem kilka dni temu z pracy więc mogę poświęcić kartom teraz 100 % czasu. Kilka słów o mnie;
Jestem przeciwko systemowi
Jestem surferem
Mimo wszystko staram się stopac twardo po ziemi. W pokera gram od zawsze, graliśmy już na miedziane w kiblu w czasach szkoły podstawowej 2-3 klasa. W internecie gram bodajże 1,5 roku bez sukcesów, ale dlatego że traktowałem poksa jako rozrywkę wyznająć zasadę że karta lubi dym i alkohol, mimo wszystko nie gamblując. Miałem jednak okres dwóch czystych miesięcy gdzie każda sesja była na 100% trzeźwa i przeszedłem wtedy nl10 oraz nl16, więc tego się trzymam. Cel bloga zdobyć kontakty i rozwinąć gierkę na tyle żeby do połowy grudnia być na nl25. Grając 4tys rąk dziennie przez6 dni w tygodniu z dwoma tygodniami wolnego potrzebuje winratu na poziomie 3,5bb/100 (winrate jaki wtedy robilem) żeby osiągnąć cel. Myślę że do zrobienia. Zapraszam do śledzenie, niebawem coś więcej napiszę o konkretach.

Reply
117 replies
taczkadrzewa

Zapisałem się do MBC, mam nadzieje że rejestrację odbyłem poprawnie. Dzisiaj dostałem biblię(Mental EDge), którą zacznę spokojnie czytać i powoli wprowadzać zmiany.
NIe do końca wiem jeszcze jaki plan rozwoju przyjąć, ale na ten tydzień zacznę od świadomego grania, czyli:
1. Bez złości na przeciwników(czyli generalnie skumanie kiedy gram A game, a kiedy coś się zaczyna pierdzielić-tilt)
2. Przed każdą decyzją myślę mając na uwadze że podjęcie jej w danym momencie jest najważniejsze
Jeśli chodzi o strategię, to spróbuję ułożyć sobie zakresy preflop, oraz codziennie wrzucam jedno rozdanie na forum, którego:
a)nie rozumiem
b) kosztowało mnie najwięcej kasy

Wysokich wygranych!

Reply
Slooneeek

Wind/kite czy prawdziwy surfing?

Reply
taczkadrzewa

wszystko :) natomiast jeśli chodzi o wrażenia to powiedziałbym:
1.surfing
2 wind
3 kite
A Ty na czym??

Reply
Slooneeek

Ja próbowałem jedynie surfingu. Zawsze Portugalia. Zakochałem się i zawsze kilka miesięcy po powrocie ciągnie mnie na nowo :)

Reply
taczkadrzewa

Czyż nie byłoby to ciekawe...
...Budzisz się o poranku, bez budzika oczywiście, patrzysz na zegarek(niech będzie 7,30), zakładasz buty, a huj nie masz butów bo po co ci. Idziesz się boso wylać pod palmę, myślisz kurde ciepło suszy mnie jak cholera(bynajmniej nie po alko), patrzysz kokos pod nogami, uff na szczęście na niego się nie wylałem. Bierzesz go ze sobą, bo zaraz zdoisz jego całą zawartość na śniadanie przegryzając świerzymi owocami. Brazylia -Paracuru. Zaparzasz kawe, oddajesz w spokoju kał w toalecie sprawdzając przy okazji pływy swell i prognozę wiatrową. Zamiast do siłowni lecisz poserfować, zamiast na basen taklujesz żagiel, bądź pompujesz kejta. Według tego kiedy i jaka będzie fala ustalasz sobie sesyjki pokerowe, w miarę o ludzkich godzinach bo jesteś jakieś 6h przed polskim czasem. A wieczorkiem live z grubymi rybkami w pobliskim kasynie:), hm. No dobra cza zejść na ziemię, właśnie skończyłem tygodniowy ostry grind na nl5, jutro wrzucam jakiś meldunek z osiągów.
Wysokich wygranych!

Reply
taczkadrzewa

MBC update
ilość rozegranych rąk: 21552
typ gier: cash nl5 zoom&reg
strata: -7,42
aktualny bankroll: 87,11
czas uczestnictwa w rywalizacji: 1 tydzień

Reply
DzikiHenry

nice volume, styknij do zooma, reg tables sucks. swiadome granie na reg tables to finalnie overthinking i spazzing :D

Reply
PiootrJ

Powodzenia! Będę zaglądał.

Reply
taczkadrzewa

Tutaj wykres dla tych którzy nie wierzą że da sie tak hujowo grać :)

wykres

niestety obrazek nie wyświetla się, przeczytałem ale nie ogarniam jak to zrobić.....

Reply
DzikiHenry

nie ma obrazka

Reply
DzikiHenry

lipton, postnij tu https://postimages.org

no dobrze nie jest, tak jak pisalem pod rozdaniem rozkmin swoja glowe czy aby napewno grasz a game czy moze masz cisnienie na wynik

ps nie wiem jak na imur ale na tej stronce co Ci podalem wrzucasz obraz masz mase linkow , wybierasz ten co jest napisane DIRECT LINK kopiujesz i tu w poscie klikasz ikonke obrazka wyskakuje okno wklejsz tam i juz

Reply
taczkadrzewa

Dzięki Heniek za pomoc, na obrazku do 7,5k ręki grałem zooma, potem reg. Bardzo możliwe że głowa. Spróbuje, jak proponujesz pocisnąć kilka dni zooma, zobaczę co się stanie. Chyba problemem są spazy, a głównie call raise river, bądź call river po linii wroga wskazującej na nutsy. Zdarza mi się przynajmniej raz na 3k rąk calnąć nie widząc że coś tam doszło, oczywiście misclick też jakieś 1/3k. Nie patrzyłem cały poprzedni tydzień na wyniki żeby właśnie nie ciśnieniować, ale teraz spróbuje kontrolować sytuacje.
zawsze grałem zooma dwa stoły, ale spróbuje tera ponitować i zagram 4.

Reply
DzikiHenry

Trzymam kciuki.
Spazy wiadomka, prznajmniej ogranicz spazy pasywne czyli calle. spazy aggro sa spoko ;)

Reply
taczkadrzewa

MBC update
ilość rozegranych rąk: 31,703
typ gier: cash nl5,2 zoom&reg
strata: -64,3 (strata byłaby większa ale dodałem bonusy)
aktualny bankroll: 22,81
czas uczestnictwa w rywalizacji: 2 tydzień

Krótko:
Kręcę się jak gówno w przeręblu, a w zasadzie to wciągnęło mnie z powrotem do dupy.....

No ale ni huja się nie poddam. Zmieniam taktykę i jadę dalej, ten tydzień nl2

Reply
Pawez0

bez coachingu daleko nie zajedxiesz

Reply
LeborW

To nie są już te czasy, że nl2 przechodziło się w 1 dzień. Obecnie już większość na mikro ogarnia ABC, blokery do blefu itp. Żeby rozpierdalać field musisz wejść w grę, myśleć a żeby myśleć musisz mieć czysty i świeży umysł. Jak coś Ci blokuje umysł(lub Ci się nie chcę) to jesteś klikaczem do mielenia rakeu. Zamiast klepać 30k tygodniowo skup się na pracy z trackerem i swoją bazą. Polecam przeznaczać 90% czasu na pracę nad gra a 10 na samą grę dopóki nie poczujesz, że Twoje sesje są są świetne jakościowo.

Reply
sh2ckal

Polecam filmy rushera. Ostatnio oglądałem ten: https://pl.pokerstrategy.com/video/45708/
Bardzo ciekawie pokazuje jak analizować bazę w trackerze.

Reply
st0rmSC

Gosciu przegrywa na nl2 I nl5 a wy mu polecacie analize bazy ??
On nie ogarnia podstaw to niby jak mialby analizowac baze??
Ktos na tym poziomie nie potrafi sam wylapac bledow jakie robi bo inaczej bylby na wyzszym limicie.

Taczka polecam Ci zrobic sobie excela z zakresami otwarc/3betow/CC - bo preflop bledy kosztuja najwiecej.
Potem musisz nauczyc sie jak grac dane uklady na post flopie - na przyklad TPTK na dobrych regow ma 2 street value. Na fiszy 3.
Naucz sie jak nie overplayowac takich kart jak QQ na Ahigh czy Khigh boardach.
I przede wszystkim jak foldowac dobre uklady na raise na T I R. Overfoldowanie w takich spotach to klucz do wygrywania.
Widze ze wstawiasz spoty do oceny czesto - nie przestawaj bo to tez duzo daje.
wiecej mozemy pogadac na priv ;)

pozdrawiam
st0rm

Reply
DzikiHenry

https://discord.gg/6nTFBvJ

wbij tu to sie pogada i zobaczy co i jak u Ciebie

Reply