Hej,
Bardzo długo rozmyślałem nad powrotem na stare śmieci, gdzie rozpoczynałem swoją pokerową przygodę. Analogicznie wyglądała kwestia dotycząca wskrzeszenia bloga. Było kilka przymiarek, ale zabrakło głównie motywacji. Niemniej zebrałem się w sobie i postanowiłem raz jeszcze spróbować wszystko zacząć od początku tak jak kiedyś. Pierwszą odsłonę zaprezentuję w postaci: pytań i odpowiedzi.
1) Dlaczego postanowiłem wrócić do pokera i pisania bloga.
Po ukończeniu studiów stanąłem przed wyborem poker czy praca. Po uwzględnieniu wszystkich za i przeciw wybór był moim zdaniem prosty i oczywisty. Postawiłem na karierę zawodową w branży IT. Jako bardzo perspektywiczną, ciekawą a zarazem bardzo dobrze płatną. Po ponad 10 latach udało się osiągnąć sporo sukcesów, zwiedzić wiele miejsc w kraju jak i za granicą oraz poznać nowych znajomych. Niemniej przyszedł taki moment, w którym praca przestawała być dla mnie wyzwaniem. Dlatego w głównej mierze postanowiłem wrócić do pokera. Jak to się mówi ciągnie wilka do lasu.
2) Gdzie i w co gram?
Tutaj przyznam szczerze wybór był prosty Poker Stars i NL Full Ring. Na tej platformie grało mi się najlepiej ze względu na przyjazny soft. Chodź z ofertami bonusowymi i promocjami bywało różnie. Na szczęście teraz jest w miarę OK. Natomiast w odmianie NL Full Ring czuje się najbardziej komfortowo. Próbowałem grać stoliki Short Handed, ale jakoś nie czuję tej odmiany oraz dynamiki.
3) Jakie grywam limity?
Obecnie próbuje zadomowić się na NL10. Wykonałem też kilka shotów na NL16, NL25 or NL50. W zasadzie z czystej ciekawości aby zobaczyć jaka jest różnica w poziomie.
4) Czy grywam inne limity?
Tak. NL2 i NL5, głównie ze względu na daily leaderboard. Zawsze jest to jakaś szansa na zdobycie dodatkowego rakebacku ![]()
5) Jakie stawiam sobie cele?
Tutaj tak, na dobrą sprawę swoje cele podzieliłem na 2 kategorie.
1) Krótko terminowe:
a) Rozegranie wymaganej ilości rozdań aby ukończyć dailly leaderboard challange na każdym z limitów.
b) Ugranie dziennej wymaganej ilości redemption points, aby na koniec miesiąca zgarnąć 40% rakeback.
c) Wykonać analizę problematycznych rozdań po zakończonej sesji.
2) Cele długoterminowe:
a) być wygrywający graczem na NL10 i przejść na NL16 lub NL25. Interesuję mnie przede wszystkich osiągnięcie pewnego przyzwoitego wyniku BB/100 rozdań powyżej 5-6 oraz wygraniu minimum 20-25 BI.
6) Kiedy planuję wejść na NL16 lub NL25 ?
Ciężko powiedzieć, na razie poznaję ten poziom (NL10) i moja gra pozostawia jeszcze wiele do życzenia. Nie mam też ciśnienia aby wskoczyć w jakimś krótkim czasie powiedzmy kilku miesięcy. Muszę przede wszystkich czuć, że radzę sobie na tych stawkach i osiągam zadawalające rezultaty.
8) Co wykorzystuje do pracy nad swoimi pokerowymi umiejętnościami?
To co w sumie jest ogólnie dostępne YouTube, HM, solver + udzielam się na grupie discord gdzie dyskutujemy o rozdaniach.
7) Jak często planuje dokonywać wpisów na swoim blogu?
Jeśli czas pozwoli chciałbym zamieścić przynajmniej 1 post dziennie. Nawet jeśli miałby być krótki ![]()
8) O czym zamierzam pisać na swoim blogu?
Myślę, że główne poker, muzyka, sport, podróże, fotografia.
9) Czy udzielasz coachingów?
Nie.
10) Jak idzie do tej pory?
Wydaje mi się, że wszystkie najważniejsze informację zawarłem i teraz pójdzie już z górki
Zachęcam do śledzenia i dyskusji (proszę o zachowanie kultury, bez polityki i wycieczek osobistych
)