Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Zagadka pokera rozwiazana.

434 Posts
34 Users
488 Reactions
15.8 K Views
DzikiHenry

Dzieki byku!
Siema!

Nie ma co się rozpisywać o mnie, bo "stara dupa jestem".

Zachęcony nową promocją (Loteria dla Blogerów) oraz Bankroll Challenge zaczynam rozgrywkę na cashu na PokerStars. Widząc możliwość ewentualnego dobicia rolla promocjami będę tutaj wstawiał update'y środę, by uczestniczyć w Bankroll Challenge.

Plan do wykonania #1 - Od lutego grac co dziennie.

a) 1h w dni pracujace
b) 4h w dni nie pracujace

W styczniu gralem nawet spoko volume ale slabo, ztorbilem rolla na nl25z bo chcialem wyrobic bonus- skad my to znamy. ( hardkorowe setapy i bb to standard przy szotach , a u mnie standard to nie schodzenie nizej :D )

oddalem co musialem oddac i w rolu mam....

Info dla warunków Bankroll Challenge:

Start: $14.99
Stawki: NL2+ chyba tylko zoom ale zobacze jak pojdzie ( reg jest fajny jak idzie karta a mega nuda jak nie idzie )

Cel do końca maja: $1000.00

Updejty co dziennie. Conajmniej 2 rozdania bede wrzucal jak oddalem staka ( jesli beda jesli nie to jak wygralem staka )
Pozdro!

433 replies
RobertByku2

Hah proszę :f_drink:

tigerek73

Promocja rozrusza nasze wypociny.:f_drink:

DzikiHenry

Wlasnie mialem pytac cie byku czy wszytko dobrze zrobilem , bo zgapilem twoj wpis , mam nadzieje ze to sie zalicza do BRC :)
Btw dzis cos jeszcze pykan to updejtne starting rolla na jutro

RobertByku2

Napisane przez DzikiHenry
Wlasnie mialem pytac cie byku czy wszytko dobrze zrobilem , bo zgapilem twoj wpis , mam nadzieje ze to sie zalicza do BRC :)
Btw dzis cos jeszcze pykan to updejtne starting rolla na jutro

Jeszcze musisz wejść na wątek główny na brytyjskiej stronie PS i tam podać linka, posta itp. TUTAJ. Powinno dołączyć do Bankroll Challenge. Sam dopiero zobaczę w poniedziałek, czy znajdę się na liście, wtedy odpowiem, czy działa :f_cool:

DzikiHenry

Dziki , byku , i dzieki bekon za czelendza :)
Postnolem , updejtne tylk orolla przed pojsciem do pracy

DzikiHenry

tiltujace rozdanie :D
PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 153 BB
SB: 102.5 BB
BB: 333.5 BB
Hero (UTG): 146.5 BB
MP: 148 BB
CO: 102 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♦ K♠

Hero raises to 3 BB, fold, fold, BTN calls 3 BB, SB calls 2.5 BB, BB calls 2 BB

Flop: (12 BB, 4 players) 7♥ 7♦ 7♣
SB checks, BB checks, Hero bets 5 BB, BTN calls 5 BB, fold, BB calls 5 BB

Turn: (27 BB, 3 players) 7♠
BB checks, Hero checks, BTN checks

River: (27 BB, 3 players) 8♣
BB bets 8 BB, fold, fold

Spoiler

BB wins 26 BB
Rake paid 1 BB

Dyszka90

nie folduje 2 nutsa na tak maly bet mimo wszystko do jutra stawiam . i kibicuje patrzac na sam range bb w tym spocie ile moze miec tu powietrza nie ma szans. robie chociasz call for info z czym nie 3betuje. Musze z regenerowac siły :f_cool::f_drink: i na pewno sprawdzają szeroko bo jak ustawisz w pt4 czy w hm3 stats fold succes vs cbet vs 2 players bd bardzo nisko + sam grasz niski sizzing co tylko zachęca do sprawdzenia dla fisha jak ma tu tripsa to never fold a fishe nie folduja tripsa i sam wiesz to jest nl2 nie daje kredytu w tym spocie.

DzikiHenry

ee olewam nie bede placil nitowi ktory betuje w 2, anyways tips dla graczy nl2z - kolesie dziela sie na 2 typy graczy post jeden co folduje do cb na flopie
i tych co nie folduja a ci co nie foldua to ich range po calu cb na flopie sie nie zmienia ;) bez 2 bareli nie podchodz nawet jak wyglada glupio.
Dzizas juz sie irytuje zwe wolno mi to idzie. Ile ja wytrzymam na tych dwojkach :D

Dyszka90

problem jest w tym ze nawet wedlog gto ma malo ax w rang'u big blind a moze miec bardzo duzo smieci nawet 8x ktore np betuje by nie dostac beta od ciebie na taki call nie potrzebujemy duzo , musimy wygrac 1/5 x ty zakladasz ze zawsze ma a nie masz info o graczu.

DzikiHenry

wlasnie mialem info bo gralem z nim wczesniej rozdania. nie wygladal na zbyt luznego , raczej solidny zbieracz hajsu , ale wiem to nl2 , moze masz racje , jebac

aleasy77

Na GGPoker takie rozdanie by zrobiło mnóstwo pieniędzy, bo nawet jakby miał asa to trafiłbyś z bad beat jackpota dobrą pulę. Raz miałem KK na boardzie AAAxx a przeciwnik JJ i akurat zaliczyło, on dostał 150 dolarów gdzieś, ja ponad 30.

Dyszka90

te turnieje to sa zajebiste i juz tyle hajsu tam wpadlo xD aktualnie tez gram na gg poker tylko bardzie w aof , ciezko tam pokonac rake mysle troche mtt tez (!). Ale mysle o cashu by cos pograc ale bardziej mtt sie chyba oplaca glownie. Sl;abo jak wiem ze nie mam info o przeciwniku ale moze i o to chodzilo . troche brakowalo szczescia bo mialem dobre stacki poczatkowe jezeli chodzie o te darmowe free rolle wiec wpadly jakies grosze.

Chcialem sprawdzic się w aof jak bd szlo niby dobrze jest dobre ev ale tam strasznie wysoki rake , siadly jakies jack poty ale tak srednio to wyglada chyba mozna traktowac ta urne jak dodatkowe ev genralnie zastanawiam sie jak duzy ma wplyw flat rake na push range , urna i jack pot. Powiem ci jak na bingo gralem jak było to grałem z ujemnym egdem push/call i wygrywałem .

Tak że hard gra ale fajne sa te bonusy i rankingi tak ze rakeback chyba nie najgorszy , chociasz wiele osob narzeka na youtube ze niby trap rake ale duzo wiecej fishy niz na poker stars jak tam 450k online w szczycie.

kacic

Kurde muszę w końcu wypróbować to GG

aleasy77

No i plus do tego jeszcze ggcare za bad beata albo wygranie z silnym układem dużej puli choć tam już dawno nic nie trafiłem. Na upartego od zera można by na GG robić bankroll tyle, że trzeba więcej czasu poświęcić, żeby najpierw z tych darmowych codziennych biletów coś powpadało. All in or fold sam oczywiście nie lubię, grałem na początku jak zadania były do wykonania.

Dyszka90

te all in foldy to nie ma to wiekszego sensu raczej malo gierek na high stakes regularnie bylem w top ale co z tego jak profit slaby mimo jack pota jednego , drugiego jak rake pozera wszystko. Mysle ze sa bardziej max ev gierki ,skoro taki maly ruch na high stakes. Gra dla skośno okich xD chyba ze masz roskminiony jack pot value itd itp i wymiatasz.

RogerMorales

Manek, czemu dwojki a nie dyszki? ; >

Dyszka90

Napisane przez kacic

glownie to raczej mtt kacic sie oplaca jak grac grubo tak to sie raczej nie napalaj jebac promocje.

Tam sporo mtt.

Dyszka90

Napisane przez kacic

wiec że bedzie weryfikacja konta. Mialem troche z tym klopot ale sie udalo .
Niektórzy maja problemy ja np brałem wyciąg z konta ale miałem problem bo nie miałem "logo " i musiałem zalatwiac pięczątke z banku.
Nie byl to duzy problem gdyby nie obsluga banku ktora twierdzila ze nie musi byc podpisu itd itp xD ale poszedlem all-in. Tak że załatwiłem 5 min później :f_cool::f_cool:

Na gg poker trzeba przestrzegac regulaminu conajmniej uwarzać np na domostwie moze grac 1 osoba na p$ moze grac wiecej osob jak zglosisz taki fakt.