Witam
Od kilku miesięcy zabieram się do tego bloga i w końcu zmotywowany noworycznymi celami pokerowymi i przeczytaniu ksiązki "Mental Edge" zaczynam.
Ale zanim o celach, coś o mnie:
Pokerem zainteresowałem się już w młodych latach, gdzie wertując pilotem trafiłem na kanał sportowy o nazwie "sportklub" gdzie transmitowany był
wielki turniej pokera. Zasady jako tako były mi znane, ale pierwszy raz miałem styczność z odmianą texas holdem :f_love:. Miłośc od pierwszego
wejrzenia, nie mając w tedy komputera zacząłem grać sam ze sobą z wirtualnymi graczami, rozdawałem karty i zamieniałem sie pozycjami, jako żetony
używałem kapsli tazo.
Zaraziłem kuzynostwo i graliśmy o grosze, średnie pule wynosiły 20gr. pamietam emocje które w tedy
towarzyszyły:transpire: Ale do konkretów, od x lat grałem tylko MTT na mikro stawki, głównie w weekendy bo tylko w tedy dało sie rozegrać cały turniej
mając dzień wolny. Mój bankroll wynosił zawsze do 100$, wszystko powyżej wypłacałem. Miałem długą przerwe od pokera, ale postanowiłem wrócić do swojej
pasji, chciałbym spróbować swoich sił w cashówkach, bo jest to świetne rozwiązanie dla mnie pracującego na etacie. Rozegrane mam 42k handow na nl2,nl5 zoom.
Dlatego też zakładam tego bloga z myślą że poprawie swoją gre. Przyznam że lubie agresywnego pokera, jak widać moja niebieska bardzo kuleje i mam tutaj
duży problem który chce poprawić.
Bankroll początkowy 200$
Mój cel to 1000$ do końca roku 2023
Gram NL5 zoom na Pokerstars
Czas na gre 1h w dni robocze i 4h w dni wolne. Choć nie zawsze sie to może udać, ponieważ jestem pasjonatem gór i zdarzy sie pojechać na jakiś szlak. Nie mniej 8K hand na tydzień.
Raz w tygodniu raport i jakieś ciekawe rozdania do analizy.
Czasem odpale twitcha i streamuje głownie MTT ale cash jest w planach.
Pozdrawiam KaeS