Skip to forum
Notifications
Clear all

Powrót do pasji

34 Posts
10 Users
17 Reactions
1,055 Views
KaeS09

Witam

Od kilku miesięcy zabieram się do tego bloga i w końcu zmotywowany noworycznymi celami pokerowymi i przeczytaniu ksiązki "Mental Edge" zaczynam.
Ale zanim o celach, coś o mnie:
Pokerem zainteresowałem się już w młodych latach, gdzie wertując pilotem trafiłem na kanał sportowy o nazwie "sportklub" gdzie transmitowany był
wielki turniej pokera. Zasady jako tako były mi znane, ale pierwszy raz miałem styczność z odmianą texas holdem :f_love:. Miłośc od pierwszego
wejrzenia, nie mając w tedy komputera zacząłem grać sam ze sobą z wirtualnymi graczami, rozdawałem karty i zamieniałem sie pozycjami, jako żetony
używałem kapsli tazo. xD Zaraziłem kuzynostwo i graliśmy o grosze, średnie pule wynosiły 20gr. pamietam emocje które w tedy
towarzyszyły:transpire: Ale do konkretów, od x lat grałem tylko MTT na mikro stawki, głównie w weekendy bo tylko w tedy dało sie rozegrać cały turniej
mając dzień wolny. Mój bankroll wynosił zawsze do 100$, wszystko powyżej wypłacałem. Miałem długą przerwe od pokera, ale postanowiłem wrócić do swojej
pasji, chciałbym spróbować swoich sił w cashówkach, bo jest to świetne rozwiązanie dla mnie pracującego na etacie. Rozegrane mam 42k handow na nl2,nl5 zoom.

Spoiler

Dlatego też zakładam tego bloga z myślą że poprawie swoją gre. Przyznam że lubie agresywnego pokera, jak widać moja niebieska bardzo kuleje i mam tutaj
duży problem który chce poprawić.

Bankroll początkowy 200$
Mój cel to 1000$ do końca roku 2023
Gram NL5 zoom na Pokerstars
Czas na gre 1h w dni robocze i 4h w dni wolne. Choć nie zawsze sie to może udać, ponieważ jestem pasjonatem gór i zdarzy sie pojechać na jakiś szlak. Nie mniej 8K hand na tydzień.
Raz w tygodniu raport i jakieś ciekawe rozdania do analizy.
Czasem odpale twitcha i streamuje głownie MTT ale cash jest w planach.

Pozdrawiam KaeS

Reply
33 replies
FulHaus

Powodzenia.

Reply
diemdzi

KaeS, taa? Na NL5 zoom, mówisz? Pokerstars... hmmm...

Też bawię się na tych zoomach, przecięliśmy się tam parę razy i mam Cię zaznaczonego jako ogarniającego temat. Ładny wykres, keep going bro :f_thumbsup:

Reply
KaeS09

Taa ja również kojarzę po avatarze, jeśli masz taki sam jak na PokerStars 😁

Reply
DzikiHenry

Oo panowie ja tez niedlugo na piatki zawitamm avatara tez znam hehe tylko bez bratobojczych wojen pls 😁

Reply
KaeS09

Napisane przez DzikiHenry
Oo panowie ja tez niedlugo na piatki zawitamm avatara tez znam hehe tylko bez bratobojczych wojen pls 😁

Zapraszamy 😊 obserwuje Twojego bloga od jakiegoś czasu, super sobie poczyniasz 💪

Reply
jacojacek

Widzę, że agresja 1000, powodzenia

Reply
DzikiHenry

wbrew pozorom nie jest az tak agrewywnie. Ale przyznaje ze staty mam lol

Reply
Lukasz1226

Powodzenia, do zobaczenia na nl5z.

Reply
Moderator
retrograde87

Witam na pokładzie :) Po wykresiku widać że grasz dość mocno wariancyjnie co na niskich stawkach i słabszych graczy z reguły się tak nie gra. Początkujące strategie raczej uczą w drugą stronę jak najmniej wariance spotów ale jestem ciekawy jak to się potoczy. Powodzenia

Reply
imgoingtomirage

Powodzenia :f_drink:

Reply
KaeS09

Napisane przez retrograde87
Witam na pokładzie :) Po wykresiku widać że grasz dość mocno wariancyjnie co na niskich stawkach i słabszych graczy z reguły się tak nie gra. Początkujące strategie raczej uczą w drugą stronę jak najmniej wariance spotów ale jestem ciekawy jak to się potoczy. Powodzenia

Zgadza się, dużo nawyków mam również z MTT. W tym tygodniu jak narazie niebieska wygląda lepiej, w niedzielę podzielę się wykresem :f_pleased:

Reply
thEdHermes

Również wracam po przerwie do stołów na 5z Powodzenia:f_thumbsup::f_drink:

Reply
KaeS09

Przepraszam za spóźnienie

Słabiutko z czasem miałem w tym tygodniu do tego w czwartek spory bad beat tuż po rozpoczęciu sesji i odpusciłem, wrzuciłem wykres od początku lutego, dlatego że bloga zacząłem troche później.
W obecnym tygodniu będzie na pewno wiecej czasu na grę, więc parze yerbe i nie tracąc czasu zabieram się za gre :f_grin:
Choć wrzuce jeszcze parę rozdań, dobrze jest sobie odświeżyć rozdania przed sesją :f_thumbsup:

Bankroll 220$ +20$

Reply
KaeS09

Spoiler

Reply
KaeS09

Spoiler

Reply
KaeS09

Spoiler

Reply
KaeS09

Sorry zapmniałem ukryć nicki, nastepnym razem nie popełnie tego błedu

Reply
thEdHermes

Jaka yerbe popijasz? Tak się składa że jestem fanem :f_drink: do sesji często pita :f_biggrin:

Reply
KaeS09

cbse energia guarana
Elaborada colon tradicional
Amandę też lubię niebieską
A Ty jaka masz topke? :f_drink:

Reply