Skip to forum
Notifications
Clear all

Łan Tajm

27 Posts
6 Users
35 Reactions
1,063 Views
verno

Siema! Postanowiłem założyć bloga w sumie żeby po części mieć się gdzie wypłakać a czasem pochwalić, może uda się rolla powiększyć losowaniem a przede wszystkim dla motywacji i fajnie byłoby zobaczyć tą drogę jak się dojdzie do celu, mimo iż on będzie nie wygórowany. Na początku zaznaczę że będzie to blog gracza a nie "osoby", jestem Verno i raczej prywatą nie będę się tutaj dzielił tylko czysto pokerowo. Historia mojego grania sięga kilku lat wstecz gdzie zaczynałem od freerollów później jakieś depo po 10$ żeby zagrać kilka micro turków i tak za, którymś razem coś wpadło i zostało się na dłużej z przerwami. MTT dawno temu odpuściłem i skupiłem się głównie na cashu oraz spinach, jedno i drugi na poziomie micro wychodziło dobrze, zazwyczaj wyglądało tak że grałem cash potem znudzony wracałem na spiny i tak w kółko ale jakoś nie mogłem zagrzać miejsca na dłużej w jednej odmianie. Największy kryzys nastąpił jakieś 1.5 roku temu? szło ładnie czułem edge nad przeciwnikiem ale miałem też dobrego runa no i stało się atak na nl25 gdzie dostałem po dupie strasznie w 13k handów dostałem -18bi bankroll strasznie tego nie odczuł ale psychika tak, wpadałem wszystko pod co się dało mimo że czułem iż poradzę sobie na tym limicie to wariancja oraz mindset miał inne plany no i quitnałem wracając na spiny ale po jakimś czasie znudzony odpuściłem aż wypłaciłem rolla i skończyłem gierkę. Postanowiłem dać sobie kolejną szansę żeby dojść do jakiegoś przyzwoitego poziomu i dlatego też ten challenge może on mi pomoże utrzymać motywację. Poniżej wyniki all time cash chociaż nie ma tego wiele:

Do gierki wróciłem 4dni temu wpłacając jakieś drobniaki i lecąc od zera, początek to była kontynuacja nl25 gdzie było coolerowanie, ostatni jaki pamiętam to stackoff na flopie JTT JT<JJ i po tym już chyba puściło i idzie pionowo w górę. Sporo pozapominałem więc nauki będzie sporo jednak ten limit jest banalny więc bez tego też póki co da radę, tak wygląda to po powrocie
Podsumowania będą co poniedziałek i to chyba tyle GL.
Ps. Gram zoomy, może się to zmieni później ale jakoś wygodniej mi te zoomy niż regi mimo że wr robi różnicę.

Startowy BR: 75$
Cel: 1000$ i gra na NL25 do końca roku.

Reply
26 replies
verno

Mały update bo w sumie zapomniałem dodać że będę jakieś micro turki czasem sobie odpalał i to też będę wliczał, cel $ podany do BRC ale głównym celem i tak jest gra na NL25 a potem może i wyżej.

Reply
Rinnok

podoba mi sie twoja redline, jak to zrobiles ze po 50k rak bylo tak slabo a potem taki up na czerwonej? :)

Reply
RobertByku2

Kropa!

Zastanawia mnie tylko, że rozegrałeś tyle rozdań na NL2z i masz taki wr, a wyżej żarło. Nie ukrywam - pierwszy raz widzę coś takiego :D

Z fartem i GL!

Reply
verno

Bo to było głównie nl2 a ten limit grałem dawno temu w zasadzie na początku jak coś z MTT wpadło i próbowałem pójść na mniej wariancyjne gierki a później jak wróciłem do casha to miałem o wiele większe doświadczenie ogólno pokerowe + znajomy dal mi kilka tipsów, z którym analizowaliśmy grę chociaż to bardziej mi pomagał :D. Pozdro klocek

@Rinnok

Reply
verno

@RobertByku2
Tak to wygląda ale jest lekko inaczej, jak wyżej w poście napisałem nl2 to były moje początki i miałem jakieś -25bi, potem jak już po czasie z większą wiedzą poszedłem na casha to wyciągnąłem harpun i wszedłem na stawki wyżej bo nie widziałem potrzeby dalej tam siedzieć jak ich biłem a rolla miałem dlatego to tak wygląda.

Reply
verno

No to lecimy z pierwszym podsumowanie. Miało być w poniedziałek ale niedziela wieczór to w/e tym bardziej że dostałem właśnie tak po piździe że i tak nie będę już dzisiaj grał. W pierwszym poście pisałem że już chyba puściło gdzie miałem seske na jakieś 10bi do przodu, nic bardziej mylnego, od tamtego czasu a to w zasadzie od początku bloga znowu idzie wpierdol może już nie ma takich coolerów jak wcześniej ale i tak często wpadam set vs set etc ale najgorsze jest chyba jak runnoutuje bo to woła o pomstę do nieba jak już raz na ruski rok uda się złapać jakąś tp z mocnym kickerem to jakieś strity czy 4xflush, z riverem to mam kosę bo jak mi da jakąś 2p czy seta to opponentowi daje strita i tak się życie toczy w tym kurwidołku. Kolejną ciekawą sprawą jest że missuje te boardy jak Milik w swoich najgorszych czasach, seska 1k handów z największym wygranym potem 25bb to już kilkukrotnie była. Pisałem że zakładam bloga żeby sobie też popłakać więc mogę! :D. Niby swing normalna sprawa i zdaje sobie z tego sprawę ale jakoś boli mnie to że dzieje się to na pierdolonym nl2 gdzie nie powiem że ego ucierpiało. Ale powiem szczerze że z volume jestem nawet zadowolony a gdyby gierka sprzyjała to pewnie jeszcze więcej by było.

Stan od założenia bloga czyli od czwartkowej sesji:

Stan od powrotu czyt. zeszłej soboty: 13bi pod EV :f_love:

Także:
Ilość rąk:9395
Profit: -17,63
BR: 58,50

Reply
Moderator
baadnewz01

W tym tygodniu sporo osób widzę dostało oklep na stolikach, włącznie ze mną :D Jutro nowy tydzień, będzie lepiej :profit:

Reply
verno

Napisane przez baadnewz01
W tym tygodniu sporo osób widzę dostało oklep na stolikach, włącznie ze mną :D Jutro nowy tydzień, będzie lepiej :profit:
Niestety nie u mnie :D runnuje dalej tak samo

Kolejne 2bi pod ev co daje już w tym miesiącu -15bi pod ev w 22k hands Kappa. Trzeba zacisnąć zęby i lecieć dalej. Volume :f_thumbsup:

PS. Wie ktoś po jakim czasie dodają do tego bankroll challenge?

Reply
verno

Jak to mawiają małymi kroczkami do celu a więc do mojej goal listy dodam kilka rzeczy, które i tak robię ale żeby gdzieś bardziej motywowały nawet w te dni, które mniej się chcę a więc:

Volume tygodniowe min 10k (planuję więcej ale jest to totalne minimum)
10 stron dziennie poker mindset czyli 70 tyg
7h nauki tyg

Podsumowania będą dodawane do poniedziałkowych raportów.

Reply
Moderator
baadnewz01

Te, ale tych stron to mógłbyś dorzucić trochę więcej :coolface:

Reply
verno

W sumie racja, nie przemyślane lekko :D 10 styknie, niecały miesiąc wyjdzie :f_thumbsup:

Reply
verno

Podobno jak ten chłop otwiera to ludzie w okolicy dostają alert rcb :f_p:

Reply
verno

???????????????

Reply
verno

Kolejna sesja już tak wygląda i nie wiem gdzie i kiedy te łapki się gubią.

Reply
RobertByku2

StarsCaption ma jakiś problem, że źle zlicza rozdania w sesji (zazwyczaj więcej, niż podaje HM2) i również nie mam pojęcia z czego to wynika, dlatego zaprzestałem korzystania z tego. Najlepiej raz na jakiś czas zajrzeć do HM2, ale najpierw powyłączać wszystkie kolumny z wynikami, winrate itp. by nie kusiło. Myślę, że to wystarczy.

Reply
verno

No mam tak porobione ze report sesji bez wr ale jakoś wygodniej ze starcaption, to że jest różnica 20-50~ łapek to w/e skoro to błąd że caption nalicza ich więcej, bardziej się bałem że to hm2 je gubi. Dzięki

Reply
verno

Ostatnie 2 dni odpuściło trochę więc grało się przyjemnie ale za to wczoraj się rozchorowałem, cały wieczór i noc ze 38 stopni, od rana znowu to samo. NAjpierw w ruch polopiryna- nic a w zasadzie jeszcze wyższa temp :D potem nurofen dalej nic a temp już 39 aż się wkurwiłem i wziąłem 2 pyralginy i wypociłem wszystko w 10min więc póki co mogę jakoś funkcjonować ale to dalej daleko od formy do grania w karty więc w tym tyg może być różnie.

Reply
Moderator
baadnewz01

Przy takich temperaturach, to jak na prawdziwego mężczyznę przystało ja zawsze dzwonię po matkę :D
Wracaj szybko do zdrowia :f_drink:

Reply
thEdHermes

Napisane przez verno
???????????????

Chyba łatwiej trafić 6 w lotka 8-) Powodzenia!:f_drink:

Reply