Skip to forum
Notifications
Clear all

Hobbystycznie na small stakes

15 Posts
4 Users
22 Reactions
880 Views
toMOKASYN

Hej hej, jako że coś tam sobie weekendami ciupię, to pomyślałem że założę blog i może niewielkim kosztem uda się zgarnąć dodatkowe grosze w promocji PS : )
Grywam NL50 na Starsach, zazwyczaj udaje mi się zmieścić kilka godzin w weekend, na tygodniu pracuję sobie jako programista (pozdrowienia Demiser :f_cool:) więc czasu jest mało (a i chęci żeby wieczorem siedzieć przed monitorem jeszcze mniej).

Bankroll startowy to dokładnie 866.24$, tyle trzymam obecnie na portfelach, w razie czegoś reload jest możliwy, chociaż nigdy mi się nie zdarzył. Gram raczej niskowariancyjną gierkę i raczej skaczę po stawkach niż doładowuję konto.
Żeby spełnić warunki promo, to cel ustalam na okrągłe 10000$.

Topic będzie raczej czystą dokumentacją wyników :)

Żeby nie było szaro, to wrzucam swoją dotychczasową próbkę, grałem ją prawie rok :f_cool:

Spoiler

Reply
14 replies
EmiyaKiritsugu

Sporo nas widzę, programistów z nl50 na starsach. Demiser może dołączy i razem pognębimy bekona na stole gadając o tym dlaczego Python ssie.

Reply
toMOKASYN

Ciebie Emiya pamiętam jeszcze z czasów NL50z FR, pewnie jakiś 2013-2014 rok :) Biorąc pod uwagę inflację to gramy pewnie odpowiednik ówczesnego NL25 :f_cool:
Ciągle grasz full ringi?

Reply
EmiyaKiritsugu

Nie no, ja już od dawna 6maxy. Gram z przerwami, ale co pare miesięcy zazwyczaj wracam robić skrzyneczki na starsach.

Biorąc pod uwagę inflację to gramy pewnie odpowiednik ówczesnego NL25 :f_cool:
Może więc czas wyżej się przenieść ? :O

Reply
toMOKASYN

Było trochę pograne od ostatniego wpisu i poszło tak:

Spoiler

RB: +13 USD

Tak więc roll: 1150.30 USD

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Może więc czas wyżej się przenieść ? :O

Pewnie popróbuję dodawać NL100 niedługo. Mam tam mikroskopijną próbkę 1k rąk i jakoś mi się nerwowo grało, nie wiem dlaczego. Spróbuję któregoś weekendu zaatakować jeszcze raz :)

Reply
toMOKASYN

Okej, na ten tydzień chyba gra zakończona, EV trochę skrzywdziło, ale to nic.
Jeśli dobrze wyfiltrowałem godzinę, to wynik od ostatniego update:

Spoiler

RB: +16 USD (łącznie 29 USD, rake 125 USD, więc rakeback: 23.2%)
Roll: 1158 USD

Duża szansa, że dziś wpadnie 20 USD za leaderboard, więc dodatkowo miły koniec weekendu :)

Reply
toMOKASYN

Od ostatniego update:

Spoiler

Tym razem nad EV, większość boardów siadała, przeciwnicy grali przejrzyście i z takimi calldownami że głowa mała :)
Na całej próbce, którą mam na NL50 runuję na 12.5bb/100 i chociaż to wszystko gówno próbka, bo jedynie 50k rąk, to jestem bardzo ciekawy jaki winrate uda mi się utrzymać np. na 200-300k rozdań i na ile edge, który teraz odczuwam, to kwestia dystrybucji kart. W sumie bardziej po to 'grinduję' ten challenge, jeśli mam być ze sobą szczery. Wygrane na NL50 nawet przy winrate 10bb/100 to, z capem na 4 stoły, orzeszki, a satysfakcja z potencjalnego rozpierdolenia stawek byłaby spora :)

RB: +26 USD (łącznie 55 USD, rake 218 USD, więc rakeback: 25%)
Roll: 1662 USD (znalazłem równą stówkę na GG, o której zapomniałem, a której nie wliczałem pierwotnie)

Btw. zastanawiam się nad wyjazdem do Bratysławy w majówkę i zagranie jakiegoś turka 250k gtd dla Włochów. Nie wiem, na ile zdrowie pozwoli, jakby coś to zdam relację :)

Reply
toMOKASYN

Od ostatniego update:

Spoiler

Random MTT: -5$
Loteria Pokerstrategy: +75$ (+25$ które miałem zablokowane w TaF od jakichś 10 lat i które w końcu mogłem wypłacić)
RB: +58$ (łącznie 113$, rake 325$, więc rakeback: 35%)
Roll: 1993$

Reply
toMOKASYN

Od ostatniego update:

Spoiler

RB: +59$ (łącznie 172$, rake 405$, więc rakeback: 42.5%)
Roll: 905$
Wypłaty: -1122$

Mało grania, bo pogoda nie sprzyja siedzeniu przy kompie. Wypłacone dolary poszły na kupno roweru :)

Reply
toMOKASYN

Ah, btw. majówkowy wyjazd do Bratysławy nie wyszedł, ale następna próba 8-11 czerwca, jest już rezerwacja, więc teraz tylko kwestia tego, czy będe wolał siedzieć przy stoliku, czy zwiedzać Bratysławę/Wiedeń :)

Reply
toMOKASYN

I może zarzucę jeszcze jeden temat, skoro tak nas dużo tutaj programistów: rozglądam się w ostatnim czasie za nowym projektem - u was też jest taka posucha? Prawie jedyne co spływa, to jakieś gówno-legacy, a firmy produktowe do których próbuję się wbić mają wymagania z dupy i odrzucają z dziwnych powodów.

Reply
Gomez224

Jakie technologie Cię interesują i w czym się specjalizujesz?

Reply
toMOKASYN

Backend i JVMowe języki, już od delikatnie ponad 7 lat - głównie Java, ale też sporo Kotlina. Aktualnie pracuję z (w miarę modularnym) monolitem, ale chciałbym wrócić do jakiegoś rozproszonego systemu na większej skali - dużo ciekawsze to było dla mnie pracując wcześniej w Allegro i w sumie z perspektywy czasu żałuję, że odszedłem :)
Rozumiem, Gomez, że Ty też z branży?

Reply
Gomez224

A jak :) tylko, że działam w technologiach Microsoftu. Niestety w mojej firmie się nie zahaczysz. Jak wrzucisz na linkedin, że szukasz pracy to się nie odpędzisz od head hunterów.

Reply
Head Admin
spinek

Hej toMOKASYN,

Jeśli bierzesz i chcesz brać udział w Bankroll Challenge, należy pamiętać o dodawaniu informacji o liczbie rozegranych gier i zmianach bankrolla w wątku na angielskim forum: https://forums.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3255952#post3255952

Reply