Cześć!
Dawno mnie tutaj nie było, mineło ponad 12 lat od kiedy ostatni raz grałem w pokera. Swego czasu najczęściej można mnie było spotkać na FTP przy 27os. stolikach SNG, lecz widzę, że dzisiaj ta odmiana jest praktycznie martwa, a samo FTP zostało przejęte przez P*.
Po małym reasearchu postanowiłem wpłacić na swoje stare konto na P* 10$ i spróbować swoich sił przy 45os. SNG, musiałem sprawdzić czy w ogóle cokolwiek z tego pamiętam. Po około 70 rozgrywkach podwoiłem swój bankroll do 20$. W tym momencie przypomniałem sobie o PokerStrategy i przeglądając promocje odkryłem, że powstał nowy room o nazwie GGPoker z fajnymi bonusami na start. Pomimo braku klasycznych gier SNG, room posiada w swojej ofercie sporo opcji turniejów, do których zawsze mnie niejako ciągnęło a nigdy nie miałem okazji przetestować.
Postanowiłem wypłacić ugrane 20$ z P* i przelać je na nowo otwarte konto na GG. Ogrywając dotychczasowe bonusy i grając w kilku turniejach mój bankroll po 23 dniach osiągnął poziom:

(dodam, że jestem w trakcie ugrywania Miesiąca Miodowego, mam 20/23 ukończonych misji, celuje w 24 ukończone dni, tak, żeby otrzymać bonus T$50)
Gram również satelity, dzięki którym otrzymuje bilety, z których część wykorzystuje a reszta później zamieniana jest na $ turniejowe. Uważam, że to ciekawy sposób na granie w turniejach, które wychodzą ponad nasze zasady bankrollu. Ogrywam satelity z wpisowym $0.50 - $1.00, z których otrzymujemy bilety o wartości 10x wpisowego.
Przy okazji postanowiłem spróbować swoich sił w Micro Millions, w którym przeszedłem kwalifikacje z dość niezłym stackiem, lecz z samego dnia finałowego już nie jestem szczególnie zadowolony.

Finalnie odpadłem bad beatem AQ<<AJ

Wybrane inne turnieje, w których ostatnio brałem udział:

(przegrane bad beatem preflop all in AJ<<A9)

(przegrane bad beatem preflop all in TT<<KTo)

(przegrane preflop all in A8o<<QTo)

(przegrane bad beatem preflop all in ATo<<97s)
Może kiedyś uda mi się dojść gdzieś do finałowego stolika... jeszcze wiele nauki przedemną, jeśli macie dla mnie jakieś rady jak mogę najlepiej rozwijać się przy MTT to dajcie znać
Mój pierwszy cel bankrollu to $500, trzymajcie kciuki!
edit: dopiszę jeszcze, że mój cel na ten tydzień to granie satelit do GGMF: Mystery Bounty Main Event $10.30 (jedną przed chwilą wygrałem) i udział w kwalifikacjach do dnia drugiego