Skip to forum
POWRÓT PO LATACH - ...

Notifications
Clear all

POWRÓT PO LATACH - nauka MTT / start od 10$ (cel #1= $500)

26 Posts
12 Users
49 Reactions
1,237 Views
guffqa

Cześć!

Dawno mnie tutaj nie było, mineło ponad 12 lat od kiedy ostatni raz grałem w pokera. Swego czasu najczęściej można mnie było spotkać na FTP przy 27os. stolikach SNG, lecz widzę, że dzisiaj ta odmiana jest praktycznie martwa, a samo FTP zostało przejęte przez P*.

Po małym reasearchu postanowiłem wpłacić na swoje stare konto na P* 10$ i spróbować swoich sił przy 45os. SNG, musiałem sprawdzić czy w ogóle cokolwiek z tego pamiętam. Po około 70 rozgrywkach podwoiłem swój bankroll do 20$. W tym momencie przypomniałem sobie o PokerStrategy i przeglądając promocje odkryłem, że powstał nowy room o nazwie GGPoker z fajnymi bonusami na start. Pomimo braku klasycznych gier SNG, room posiada w swojej ofercie sporo opcji turniejów, do których zawsze mnie niejako ciągnęło a nigdy nie miałem okazji przetestować.

Postanowiłem wypłacić ugrane 20$ z P* i przelać je na nowo otwarte konto na GG. Ogrywając dotychczasowe bonusy i grając w kilku turniejach mój bankroll po 23 dniach osiągnął poziom:

(dodam, że jestem w trakcie ugrywania Miesiąca Miodowego, mam 20/23 ukończonych misji, celuje w 24 ukończone dni, tak, żeby otrzymać bonus T$50)

Gram również satelity, dzięki którym otrzymuje bilety, z których część wykorzystuje a reszta później zamieniana jest na $ turniejowe. Uważam, że to ciekawy sposób na granie w turniejach, które wychodzą ponad nasze zasady bankrollu. Ogrywam satelity z wpisowym $0.50 - $1.00, z których otrzymujemy bilety o wartości 10x wpisowego.

Przy okazji postanowiłem spróbować swoich sił w Micro Millions, w którym przeszedłem kwalifikacje z dość niezłym stackiem, lecz z samego dnia finałowego już nie jestem szczególnie zadowolony.

Finalnie odpadłem bad beatem AQ<<AJ

Wybrane inne turnieje, w których ostatnio brałem udział:

(przegrane bad beatem preflop all in AJ<<A9)

(przegrane bad beatem preflop all in TT<<KTo)

(przegrane preflop all in A8o<<QTo)

(przegrane bad beatem preflop all in ATo<<97s)

Może kiedyś uda mi się dojść gdzieś do finałowego stolika... jeszcze wiele nauki przedemną, jeśli macie dla mnie jakieś rady jak mogę najlepiej rozwijać się przy MTT to dajcie znać :)

Mój pierwszy cel bankrollu to $500, trzymajcie kciuki!

edit: dopiszę jeszcze, że mój cel na ten tydzień to granie satelit do GGMF: Mystery Bounty Main Event $10.30 (jedną przed chwilą wygrałem) i udział w kwalifikacjach do dnia drugiego :)

Reply
25 replies
alekzg

Powodzonka. Życzę wytrwałości, bo to chyba jedna z kluczowych rzeczy. :f_thumbsup:

Reply
johnybananas

turniej na GG te micro mają szybką strukturę, Starsy lepsze do budowania rolla

Reply
busiek19

Powodzenia i do zobaczenia na gg, a btw jak się dodaję obrazek na forum bo zapomniałem i nie umie ogarnąć ocb

Reply
Redwinee

@up
Wystarczy przeciągnąć obrazek w pole, w którym wpisujesz tekst.

@hero
Gl :f_drink:

Reply
mampokera

.

Reply
guffqa

Napisane przez johnybananas
turniej na GG te micro mają szybką strukturę, Starsy lepsze do budowania rolla

Tak, zauważyłem, że pomimo tego, że gram swój A game, szybko dochodzi do sytuacji, że zostaje mi 15-20bb a ja ledwo jakąkolwiek rękę zagrałem i już praktycznie każdy 3bet to shove. Co polecasz na Starsach z turniejów? Muszę sobie wykupić koniecznie PokerTrackera i coś spróbować jak już rozpocząłem przygodę z turniejami :)

Reply
guffqa

Post przypadkowy, do usunięcia.

Reply
aleasy77

Ja grałem swego czasu turnieje z cyklu Hot, turnieje No Limit Holdem (klasyczne), czasami jakieś turbo, niedawno bounty builder też rozgrywałem. Dawniej był większy wybór, bo było więcej freerolli i innych ciekawych turniejów z małym wpisowym, ale nadal jest w czym wybierać. A i jeszcze turnieje w formacie KO też warte uwagi.

Reply
guffqa

W ostatnim tygodniu złapałem małego downswinga, przegrywałem praktycznie każde preflop all in. Wygrałem kilka satelit do Mystery Bounty, lecz nie udało mi się przejść do dnia drugiego. Dodatkowo misje miesięca miodowego nieco zjechały mi bankroll, na szczęście tutaj osiągnąłem swój cel zdobywając T$50. Mam nadzieję, że pozwoli mi to bez większych swingów na spokojne budowanie rolla w najbliższych dniach.

Moja aktualna sytuacja:

-8,9$ t/t

Rozdanie, które zapadło mi w pamięć, jak mógł się tam znaleźć J8o z UTG+1?! TILT

Ciekawa ręka z day1:

Board aż się prosił o takie zagranie w styl GTO.

Z bardziej udanych gier:

Miałem tutaj już nadzieję na dotarcie do final table, lecz niestety odpadłem JJ<<AA

W rozgrywace przytrafił mi się flop, który jest marzeniem każdego pokerzysty :)

Przekonaliście mnie, żeby spróbować zagrać jakieś turnieje na PokerStars, wpłaciłem sobie 15$, zagrałem dwa turnieje, nic wielkiego ale oba w ITM, bankroll=19$.

W tym tygodniu chciałbym zagrać kilka gier Bounty Hunters Mini Big Game $2.16 na GGPoker, dodatkowo zastanawiam się nad azjatyckimi turniejami z serii APL.

Edit: Busan Bounty Train :)

Edit2: odpadłem z turnieju

Reply
aleasy77

Od niedzieli rusza też maraton micro millions na PokerStars, warto też mieć na uwadze, bo jest okazja, żeby coś trafić też tam.

Reply
Gomez224

Gratulację i powodzenia w dalszym podbijaniu stawek :)

Reply
patryk060

Powodzenia, obecnie gram cashe, ale większość czasu grałem turnieje na starsach. Jeśli czujesz edga nad playerpoolem to wiadomo ze w wolniejszych tourkach bedziesz miał więcej okazji to wyegzekwować. Natomiast fish ratio będzie większe w tourkach typu hot czy bounty buildery i jeśli dopiero wróciłeś to polecam te tourki. Poćwiczysz sobie push fold, zakresy open raise 3 bet etc, przy bardzo przyjemnym playerpoolu

Reply
guffqa

Napisane przez patryk060
Powodzenia, obecnie gram cashe, ale większość czasu grałem turnieje na starsach. Jeśli czujesz edga nad playerpoolem to wiadomo ze w wolniejszych tourkach bedziesz miał więcej okazji to wyegzekwować. Natomiast fish ratio będzie większe w tourkach typu hot czy bounty buildery i jeśli dopiero wróciłeś to polecam te tourki. Poćwiczysz sobie push fold, zakresy open raise 3 bet etc, przy bardzo przyjemnym playerpoolu

Dzięki za rady, widzę, ogólnie widzę, że przez te lata sporo się pozmieniało w teorii pokera. Uwaga jest bardziej skupiona na czytaniu zakresu rąk przeciwka, niż na sztywnej tabelce zasad co zrobić z dadym układem. Jak dla mnie gra wydaje się o wiele bardziej interesująca z takim podejściem :) akurat wydaje mi się, że fazę push/fold mam najbardziej opanowaną, bo w teorii posiada najmniejsze drzewko decyzji. Zakres 3bet akurat muszę poćwiczyć, bo zdecydowanie robię go za rzadko, zwłaszcza z SB,BB na próbę kradzieży. Ogólnie widzę, że turnieje są dużo bardziej wymagające od zwykłych SNG i wymagają większej ilości czasu na naukę.

Reply

Widziałeś, że wpadło Ci 150$ z loterii blogerów ? :f_drink:

Reply
Gomez224

Ledwo bloga założył i już takie ROI wykręcił :f_love:

Reply
guffqa

Haha, nie widziałem! Miła niespodzianka :) Welcome to my crib, rozgośćcie się :f_love:

Reply
guffqa

Kolejny tydzień z pod znaku downswingu, 90% preflop allin przegrane w decydujących momentach, w takich momentach cierpliwość trochę siada. Możliwe, że teraz zwiększę ilość gier rozgrywanych na P* ze względu na wolniej rosnące blindy. Wygraną w konkursie blogowym akurat mógłbym przeznaczyć na PokerTrackera. Same turnieje MicroMilions na P* mają bardzo podobną strukturę blindów jak turnieje na GG, zagram pewnie tylko te 3, żeby się dostać do Freerolla 20k$ GTD. Na samym GGPoker ogrywam głównie Bounty Hunters za 1$, obecnie brak ciekawych satelit do budowania T$ na tej platformie. Jakbym mógł to bym zmniejszył tymczasowo wpisowe do 0.50$ czy 0.25$, ale niestety nie ma takich turniejów.

Obecny bankroll na GG:

Jak widać gdyby nie $T otrzymane w bonusie na miesiąc miodowy byłbym na minus, ale też muszę przyznać, że bardziej luźno je wydawałem, czasami poza skalą swojego BR.

Najciekawsze gry:

PS. Wiecie może czy wygrane tickety do turniejów na PokerStars zamieniają się na T$ po utraceniu ważności tak jak na GG?

Reply
Gomez224

PS. Wiecie może czy wygrane tickety do turniejów na PokerStars zamieniają się na T$ po utraceniu ważności tak jak na GG?

To teraz zależy. Bo czasem jak wygrasz jakiś turniej to Starsy automatycznie rejestrują Cię do innego turnieju i nie zawsze da się z niego od rejestrować. Co do wygranych biletów to jeśli dobrze kojarzę to przepadają jak nie zostaną wykorzystane przed czasem.

Reply
krzysiekmiszcz

Hand2Note jest darmowy. Nie musisz wydawać od razu tyle $ na trackera

Reply