Skip to forum
PLO Bankroll Challe...

Notifications
Clear all

PLO Bankroll Challenge

36 Posts
12 Users
55 Reactions
1,407 Views
luczyk10

Cześć,
Jestem Adrian i w pokera gram od kilku lat, niestety bez większych sukcesów. Głównie zasługa w tym że zawsze wolałem grać niż poświęcać czas na naukę czy analizę ale nie bez znaczenia jest tez fakt że ciężko mi się trzymać jednaj odmiany pokera. No ale jak wiadomo "Nowy rok nowy ja" więc moim celem na ten rok jest nauka omaszki oraz zbudowanie rolla na swobodną grę. Jest to mój pierwszy blog na forum więc nawet nie wiem czy umiem w blogowanie i czy kogoś to zainteresuje ale to czas pokaże. Mam przede wszystkim nadzieję że blog będzie miał pozytywny wpływ na moją motywację do gry i nauki, a może jakiś dodatkowe $ wpadną za bloga lub challenge.

Bankroll Challenge:
Start: $250.00
Stawki: PLO2 zoom, PLO5 reg
Cel główny: $5000.00

Reply
35 replies
Demiser

Siema. Nie graj PLO2 tylko wpłacaj z 5k$ i jedziesz na PLO50. Niżej zniszczy Cię rake i potrwa to wieki

Reply
Gomez224

Napisane przez Demiser
Siema. Nie graj PLO2 tylko wpłacaj z 5k$ i jedziesz na PLO50. Niżej zniszczy Cię rake i potrwa to wieki

Dobrze widzę, koledze życzysz. Na NL50 zeżrą go redzy i brak skilla niż rake na NL2.

Reply
luczyk10

Owszem rake na micro jest straszny ale jak Gomez zauważył, brak skilla na wyższe limity jeszcze gorsza. Narazie będę gram wyłącznie na P* więc zobaczymy jak będzie wyglądał nowy program RB ale jeżeli podobnie do obecnego to nie powinno być tragedii.

Dodam jeszcze że na początku będę grał wyłącznie cash, z czasem zacznę dokładać jakieś mtt.

Reply
Demiser

Nie no to nie ma sensu już u podstaw. Micro PLO to najgorsze co można zrobić. Ucz się programowania aplikacji mobilnych lepiej. Tam jest znacznie więcej ev. Szczególnie jak zrobisz coś zajebistego to w rok jesteś ustawiony do końca życia. A jak nie to ciułasz po 100k$ rocznie jak kolega z Bazylii

Reply
Gomez224

Wszystko rób w swoim tempie. Jak będziesz czuł że opanowałeś dany limit wskakuj wyżej. Pamiętaj o solidnym BRM. Skup się najlepiej na jednej odmianie która lubisz grać.

Reply
luczyk10

Demiser nie wiem co bardziej nie ma sensu, gra PLO na micro czy przekonywanie każdego w każdym możliwym miejscu że poker to zły pomysł bo tylko programowanie ma przyszłość.

Reply
Demiser

To nie moja opinia tylko znany fakt. W kontekście micro PLO. Ale ludzie różnie lubią tracić czas, zamiast poświęcić go choćby na przyjemności.

Reply
Redwinee

Nom, niektórzy marnują go na trollowanie na forum i robienie z siebie idioty 😉

Reply
FIMLITJIHI

Najsmutniejsze jest to, że on nie robi, on ...

Reply
Demiser

Napisane przez Redwinee
Nom, niektórzy marnują go na trollowanie na forum i robienie z siebie idioty 😉

Jak np: dwóch powyższych użyszkodników. Ale tutaj tak klimat że jak ktoś chce pomóc to jest wyzywany, a jak dowala innym to tacy jak dwóch powyższych klaskają uszami z radości.

Reply
luczyk10

TYDZIEŃ #1

Ilość rąk razem: 1680
Stawki: PLO2z + PLO5
Zysk/strata: +14,71$
RB: 5$
Aktualny bankroll: $269,71

W tym tygodniu z uwagi na chorobę i wyjazd służbowy nie było praktycznie czasu na grę ani naukę, udało się zagrać jedynie 2 sesje. Mam nadzieję że następny będzie pod tym względem lepszy

Reply
Dahid84

Zerknij na flophero caly preflop za free. Może ktoś chętny na dzielenie subskrypcji z PLO MM ?

Reply
luczyk10

Dzięki za info o tym flophero na pewno jutro się temu bliżej przyjrzę. PLO MM spoko ale drogie są ich materiały

Reply
luczyk10

Ale dzisiaj obskoczyłem wpierdol :| drawy nie chciały wchodzić, a przeciwnicy co chwile łapali mnie na set vs over set, straight vs wyższy, dostałem nawet nut flush vs poker :why: taki run nie pozostał bez wpływu wywołując trochę overplayów i złych decyzji efektem czego -13BI, musze ustawić jakiś stop loss bo powinienem znacznie wcześniej przerwać sesje.

Reply
luczyk10

TYDZIEŃ #2

Ilość rąk razem: 4903
Stawki: PLO2z + PLO5
Zysk/strata: -70,32$
RB: 20$
Aktualny bankroll: $219,1

Początek tygodnie wyglądał na prawdę dobrze jednak piątkowa sesja mnie pogrążyła mocno. Śmiało można powiedzieć że zbłądziłem w ciemnym lesie z którego nie udało się wydostać bez obrażeń... Gorszy run tylko uwypuklił moje leaki które wyrastały jak grzyby na narządach płciowych bułgarskiej tirówy. W przyszłym tygodniu odpuszczę walkę o bonus i skupiam się na poprawie gry. Później zobaczymy co starsy wymyślą z systemem RB bo jednak jest to ważny element scieżki na PLO50, chociaż jak wiadomo to tylko kwestia czasu bo jest to nieuniknione. :coolface:

Reply
Pawez0

.

Reply
Sobol6301

Tym co Ci doradzaja w sprawie rake'u. na PLO2 zoom rake jest nizszy niz na PLO 50 zoom takze nie suchaj tych ludzi powyzej bo nie wiedza co mówia. Rób swoje. Ja na PLO 2 mam 25bb/100 co prawda mala próbka bo 10 k rak ale masz mnówstwo graczy z VPIP powyzej 70 wiec jest to do utrzymania na dluzsza mete. Jest stronka primedope.com gdzie masz porównywarke raku. Rake jest nizszy dopiero powyzej PLO 200 i na High stakes. PLO micro na starsach jest i tak w miare spoko.

Reply
Dahid84

Nie uważam żeby granie na micro było strata czasu. Może sobie rozegrać np 50k rak na zoom plo2 a to mu daje na każda pozycje około 7.5k handow i to jest już dobra próbka do analizy swojej gry preflop. Nie każdy ma kasę zeby w ramach nauki przewalić 100buinow na plo50 co uważam za straszna głupotę. Owszem zarabianie na tych limitach mija się celem w longrunie ale jako pierwszy etap swojej pokerowej kariery zaczął bym napewno od micro. I w miarę poprawy swojego skilla w razie potrzeby wpłacałbym w miarę możliwości kasę żeby nie utknąć na micro.

Sobol nie sadze żeby Ci się utrzymało nie twierdze ze będziesz na minus ale 10k to żadna próbka. Nie długo przyjdzie korekta i zostaniesz wystawiony na próbę co jesteś wart w tej grze. Powodzenia

Reply
luczyk10

TYDZIEŃ #3

Ilość rąk razem: 3638
Stawki: PLO5 reg i zoom + kilka MTT
Zysk/strata: -21,53$
RB: 19,03$
Aktualny bankroll: $212,69

Wraz z nowym systemem RB na starsach podjąłem decyzje o przerzuceniu całości rolla na GG, najwidoczniej byłem w tych 7% procentach gówno grajków mogących się cieszyć z około 60-cio procentowego zwrotu prowizji. Ale dobre czasy się skończyły a 17,5% ze skrzynki mnie nie zadowala. O grze na GG za wiele do powiedzenia nie mam bo grane było w zasadzie chwile w weekend. Jednak już zdążyłem wyłapać kilka coolerów/bat betów które dały całkiem niezłym stackiem w dzisiejszym GGCare, jednak tym razem flip nie wszedł. Na pewno plusem GG jest to że jest traffic o każdej porze dnia, na starsach w sobotę rano ciężko było zebrać 4 reg table a zoom na plo5 to praktycznie zawsze był pusty, czasami zdażało się że 10-15 graczy na nim siedziało.

Napisane przez Sobol6301
Tym co Ci doradzaja w sprawie rake'u. na PLO2 zoom rake jest nizszy niz na PLO 50 zoom takze nie suchaj tych ludzi powyzej bo nie wiedza co mówia. Rób swoje. Ja na PLO 2 mam 25bb/100 co prawda mala próbka bo 10 k rak ale masz mnówstwo graczy z VPIP powyzej 70 wiec jest to do utrzymania na dluzsza mete. Jest stronka primedope.com gdzie masz porównywarke raku. Rake jest nizszy dopiero powyzej PLO 200 i na High stakes. PLO micro na starsach jest i tak w miare spoko.

Sprawdziłem tą stronkę i te ich wyliczenia wyglądają ciekawie ale ni jak nie pokrywają się z rzeczywistością. W moim przypadku po prawie 20k handów na PLO5 wychodzi mi ponad 16 bb/100 płaconego rakeu. A mam grajków w bazie z większym volume którym wyszło jeszcze więcej. I owszem nawet z tak złodziejskim haraczem można robić win rate ponieważ jest mnóstwo słabych graczy ale dobre RB na pewno to ułatwia i przyspiesz możliwość wspinania się po stawkach.

Gra na micro to nie jest trata czasu, to dobre miejsce do nauki gdzie błędy kosztują niewiele, bo tak jak Dahid zauważył uwalenie rolla na PLO50 aby się nauczyć byłoby głupie.

Reply