TYDZIEŃ #3
Ilość rąk razem: 3638
Stawki: PLO5 reg i zoom + kilka MTT
Zysk/strata: -21,53$
RB: 19,03$
Aktualny bankroll: $212,69
Wraz z nowym systemem RB na starsach podjąłem decyzje o przerzuceniu całości rolla na GG, najwidoczniej byłem w tych 7% procentach gówno grajków mogących się cieszyć z około 60-cio procentowego zwrotu prowizji. Ale dobre czasy się skończyły a 17,5% ze skrzynki mnie nie zadowala. O grze na GG za wiele do powiedzenia nie mam bo grane było w zasadzie chwile w weekend. Jednak już zdążyłem wyłapać kilka coolerów/bat betów które dały całkiem niezłym stackiem w dzisiejszym GGCare, jednak tym razem flip nie wszedł. Na pewno plusem GG jest to że jest traffic o każdej porze dnia, na starsach w sobotę rano ciężko było zebrać 4 reg table a zoom na plo5 to praktycznie zawsze był pusty, czasami zdażało się że 10-15 graczy na nim siedziało.
Napisane przez Sobol6301
Tym co Ci doradzaja w sprawie rake'u. na PLO2 zoom rake jest nizszy niz na PLO 50 zoom takze nie suchaj tych ludzi powyzej bo nie wiedza co mówia. Rób swoje. Ja na PLO 2 mam 25bb/100 co prawda mala próbka bo 10 k rak ale masz mnówstwo graczy z VPIP powyzej 70 wiec jest to do utrzymania na dluzsza mete. Jest stronka primedope.com gdzie masz porównywarke raku. Rake jest nizszy dopiero powyzej PLO 200 i na High stakes. PLO micro na starsach jest i tak w miare spoko.
Sprawdziłem tą stronkę i te ich wyliczenia wyglądają ciekawie ale ni jak nie pokrywają się z rzeczywistością. W moim przypadku po prawie 20k handów na PLO5 wychodzi mi ponad 16 bb/100 płaconego rakeu. A mam grajków w bazie z większym volume którym wyszło jeszcze więcej. I owszem nawet z tak złodziejskim haraczem można robić win rate ponieważ jest mnóstwo słabych graczy ale dobre RB na pewno to ułatwia i przyspiesz możliwość wspinania się po stawkach.
Gra na micro to nie jest trata czasu, to dobre miejsce do nauki gdzie błędy kosztują niewiele, bo tak jak Dahid zauważył uwalenie rolla na PLO50 aby się nauczyć byłoby głupie.