Skip to forum
Notifications
Clear all

Czas pokaże

8 Posts
6 Users
13 Reactions
297 Views
LastChanse

Siemanko ludziska

Zakładam tego bloga w formie jakiegoś swojego pamiętnika, dziennika w celu pilnowania i dokumentowania jakiejś tam swojej drogi w życiu, celów pokerowych jak i tych życiowych. Zobaczymy na jak długo, ale sam sobie kibicuje 😁

Krótko o mnie:

Jakiś czas temu postanowiłem zmienić swoje życie… zmieniłem branże z pracy na produkcji na prace w handlu, schudłem prawie 30kg, przeprowadziłem się do stolicy.
Pokerowo: grałem troche sit and go w 2012, pare lat przerwy, potem kumpel pokazał mi spiny, pograłem je jakieś 2 lata w popularnej stajni, głównie 7/15, przez pewne sprawy prywatne, które siadły mi na głowę przestałem grać i zostawiłem pokera…
Ostatnio z nadmiaru wolnego czasu i zupełnie przypadkowo przypomniało mi się, że mam jakies 10$ na GG i zamiast przeglądać rolki na instagramie odpaliłem NL2 6max i tak jakoś zajawka do nauki i tej gry wróciła 😏
Rozegrałem prawie 40k handów, bez żadnego przygotowania i trzeba to zmienić

Plany: pokerowe i nie tylko
1. Rozwijać się dalej w sprzedaży, bo wiem, że ta wiedza i doświadczenie pomoże mi nie tylko w pracy, a także w budowaniu relacji itp. A przede wszystkim dobra kasa i co za tym idzie spłacić przed czasem wszystkie pożyczki
2. Trzymać dyscyplinę w diecie i treningach, wakacje coraz bliżej.
Pokerowo:
1. Uczyć się więcej niż grać ( jak znacie jakieś kursy,to będę wdzięczny za polecenia) albo ktoś chciałbym stworzyć ze mną jakąś grupę do analizy to zapraszam)
2. Zdobyć skilla i rolla na NL5/10 w tym roku, ale bez spiny i codziennego zaglądania w rolla 🙈
3. Zagrać coś na żywo, Legalny poker czy coś takiego

Zacząłem z 10$ uzbierałem 140$ a na ruletce przegrałem 65$, więc zaczynam z 75$.
Co do bankrolla i stawek
To 20BI na nl5 i 30bi na nl 10, powinno wystarczyć, a o wyższych limitach na razie nie myśle.
Wydaje mi się, że będzie spoko, czas pokaże… 😎

Reply
7 replies
DzikiHenry

Lecisz!

Reply
Peal3

Podobna historia jak moja :D Trzymam kciuki, glgl :f_drink::f_drink:

Reply
LastChanse

Dzisiejszy dzień cały pod taki handami :D

Ale o dziwo się nie wkurwiłem, to już sukces :f_drink:
Jak słabo zagrane, liczę na konstruktywną krytykę :f_thumbsup:

GG Poker - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
BTN: 111.5 BB
SB: 113.5 BB
BB: 27 BB
UTG: 195.5 BB
Hero (MP): 124 BB
CO: 109.5 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A:heart: J:diamond:

UTG calls 1 BB, Hero raises to 4 BB, CO raises to 13 BB, fold, fold, fold, fold, Hero calls 9 BB

Flop: (28.5 BB, 2 players) A:club: T:spade: K:heart:
Hero checks, CO bets 9.5 BB, Hero calls 9.5 BB

Turn: (47.5 BB, 2 players) J:spade:
Hero checks, CO checks

River: (47.5 BB, 2 players) J:club:
Hero bets 101.5 BB and is all-in, CO calls 87 BB and is all-in

Spoiler

Hero shows A:heart: J:diamond: (Full House, Jacks full of Aces)
(Pre 28%, Flop 15%, Turn 9%)
CO shows K:club: K:diamond: (Full House, Kings full of Jacks)
(Pre 72%, Flop 85%, Turn 91%)
CO wins 210.5 BB

Reply
marcino1990

Fold pre

Reply
aleasy77

No ja również tutaj odpuszczam preflop z AJo na MP vs 3bet CO.

Reply
LastChanse

No i prosta piłka, tak powinienem zrobić :D

Ostatnie dni mało czasu i zbytnio nie było o czym pisać
3 dniowe szkolenie + weekend gdzie było trochę alkoholu, który mocno wybił mnie z rytmu jeżeli chodzi o grę, ale przynajmniej udało się poświęcić jakieś 4 godziny na naukę i analizę rąk, więc nie jest najgorzej.
Za to w poprzedni weekend na mieście poznałem mega fajną dziewczynę, z którą bawiłem się całą noc i zapowiada się ciekawa znajomość :f_cool:
Jak to też zwykło się mawiać, więcej nie pije :f_eek:

Za to w ten weekend na gg karta nie szła, ale za to brałem udział w rozdaniu z jackpoyrm z karetą 9 vs fulla, gdzie wygrałem 2bi i 40$ n NL2 a + do tego 27$, które przytuliłem za obecność na stole gdzie poszedł jackpot na nl5 :D
Więc BR na dzień dzisiejszy wynosi 150$
W tym tygodniu powinno być więcej czasu na naukę i grę...
Czas pokaże... :f_drink:

Reply
Moderator
sebadread

Cześć!

Pamiętaj o aktualizacji BR Challenge w swoim wątku z raportem, tutaj jest link: The Bankroll Challenge 2023 - Reporting thread

Pozdrowienia!

Reply